ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η επανεκινηση του Πρωταθλητή Ευρωπης (pics+videos)

Η επανεκινηση του Πρωταθλητή Ευρωπης (pics+videos)

  25/01/2014
 Όχι απλά αντέδρασε, αλλά ο Ολυμπιακός… ξεσπάθωσε για τις προηγούμενες ήττες στήνοντας το δικό του πάρτι στη Βιτόρια με 89-70 απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Απίθανη εμφάνιση με κορυφαίο τον Λοτζέσκι.

Ο βρυχηθμός του πρωταθλητή
Ο Ολυμπιακός έψαχνε μια μεγάλη νίκη για να συνέλθει. Και την πέτυχε με την πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς «σάρωσε» τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 89-70 και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ και όποιος βιάστηκε να τον ξεγράψει καλύτερα να αναθεωρήσει.
Καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση από τους «ερυθρόλευκους», που μετά από ένα κακό πρώτο τρίλεπτο επέβαλαν το νόμο τους με τον Σπανούλη να δίνει τον τόνο και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, φτάνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το +30! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 13 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 17 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ο Ματ Λοτζέσκι, δίχως να υστερήσει κανένας από όσους χρησιμοποιήθηκαν.


Μετά το τρίλεπτο… σάρωσε

Εκπλήξεις είχε η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, καθώς πέραν των συνήθων Μάντζαρη, Σπανούλη και Πρίντεζη, επελέγησαν ο Περπέρογλου αντί του Λοτζέσκι και ο Μπέγκιτς αντί Ντάνστον ή Σίμονς.


Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν νωρίς προβάδισμα (3-4), η Λαμποράλ Κούτσα με αιχμή τον Νοτσιόνι προηγήθηκε με 10-4 αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ στο τρίλεπτο. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά, καθώς οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αμυντικά, ο Νοτσιόνι χρεώθηκε με τεχνική ποινή και πήγε με δύο φάουλ στον πάγκο, ενώ Σπανούλης και Λοτζέσκι πήραν μπρος οδηγώντας την ομάδα τους στο +8 (14-22). Οι οδηγίες του πελαγωμένου Σκαριόλο δεν οδήγησαν πουθενά και ο Ολυμπιακός με δύο καλάθια του Ντάνστον έκλεισε το δεκάλεπτο με διαφορά έντεκα πόντων +11 (15-26).

Απλά… ασταμάτητος


Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Με σταθερά καλή παρουσία στην άμυνα μετά το χαλαρό τους ξεκίνημα, ώριμες επιθέσεις και υψηλά ποσοστά ευστοχίας έφτασαν σε διπλό σκορ, 18-36, με τρίποντο του Πέτγουεϊ. Ο Σκαριόλο εγκατέλειψε τη ζώνη, η ομάδα του βρήκε λύσεις στην επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Πρίντεζη με ταμπλό (!) και «καυτό» τον Λοτζέσκι διατηρείτο σε απόσταση ασφαλείας (28-46). Ο τελειομανής Μπαρτζώκας είχε παράπονα από την αμυντική χαλάρωση της ομάδας του και το τάιμ άουτ που κάλεσε διόρθωσε τα πράγματα. Σλούκας και Κατσίβελης «χτύπησαν» πίσω από τα 6,75μ. ανεβάζοντας το ποσοστό στα 9/13 (!) και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 22 πόντους (33-55). Ο Ολυμπιακός τελικά έκλεισε το ημίχρονο στο +21 (38-59) πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πήγε και στους 30

Η Λαμποράλ Κούτσα πέτυχε δια χειρός Γέλινεκ τους δύο πρώτους πόντους του δευτέρου μέρους, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει την οργή του Ολυμπιακού, που απάντησε με σερί 10-0 και έφτασε στο +30 (40-70) στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σημάδια διάλυσης, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κανένα τέτοιο χαλάρωσης, με τον κόσμο στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» να αρχίζει να αποχωρεί πρόωρα από τις κερκίδες. Εκμεταλλευόμενη κάποιες ευκαιρίες να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, η Λαμποράλ Κούτσα μείωσε στους 22 με ένα σερί 7-0 (51-73), αλλά η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας (53-78).
Ο Θρύλος – αυτονομιστής είναι ΕΔΩ!
Άντε πιάστε τον…

Με τέτοια… προίκα ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο πλέον να χάσει. Η φυσιολογική χαλάρωση των παικτών του Μπαρτζώκα, που έδωσε χρόνο σε παίκτες όπως ο θετικός Κόλινς, βοήθησε τους γηπεδούχους, παρότι ο Σκαριόλο πετώντας νωρίς λευκή πετσέτα απέσυρε τους βασικούς του, να μειώσουν στους 16 (66-82) στα τριάμισι λεπτά πριν το τέλος. Πάντως οι Βάσκοι δεν το πίστεψαν ποτέ και ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 11, Ποέτα 7, Βαν Όστρουμ 4, Χάμιλτον 1, Ντιόπ 10, Χοτζ 7, Μαρτίνεθ, Πλάις 4, Ερτέλ 12, Γέλινεκ 12, Κοζέρ 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 14, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 11, Σλούκας 9, Κόλινς 5, Σίμονς, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 17.


Αναλυτικά τα στατιστικά της Λαμποράλ Κούτσα

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού


Tα highlights της αναμέτρησης

 


Highlights: Laboral Kutxa Vitoria-Olympiacos... από Euroleague_Basketball

 Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση



Μπαρτζώκας: "Το ευχαριστήθηκα"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως το ευχαριστήθηκε να βλέπει τους παίκτες του να παίζουν καλό μπάσκετ στη Βιτόρια για 30 λεπτά. "Σημαντικός παίκτης για εμάς ο Πέτγουεϊ", τόνισε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία. Στις δηλώσεις του σχολίασε πως ευχαριστήθηκε να βλέπει τους παίκτες του να παίζουν καλό μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου: "Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά αγώνα. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για 30 λεπτά και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα.

Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό. Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος του TOP-16.

Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα. Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το ΤΟP-16 είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών.

Ο Πέτγουεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, εύχομαι να έχει υγεία, επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ.

Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια και το γεγονός πως για αρκετές εβδομάδες δεν θα έχουμε ταξίδι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτή είναι η ζωή μας, παίζουμε παντού και θέλουμε να το διασκεδάζουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Λαμποράλ Κούτσα και καλή τύχη στο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα που ξέρω πως είναι αρκετά κρίσιμο".

Λοτζέσκι: «Αυτοί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε»

Πλήρως ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο παρκέ στη νίκη του κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6.

Λοτζέσκι: «Αυτοί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια για την 4η αγωνιστική του Top 16 δείχνοντας στο παρκέ την εικόνα που πρέπει και που θέλουν οι παίκτες της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ματ Λοτζέσκι μιλώντας στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Νίκο Ζέρβα.

«Απόψε ήμασταν αυτοί που έπρεπε και που θέλουμε να είμαστε. Στα προηγούμενα ματς δεν κάναμε αυτά που θέλαμε. Δεν τρέχαμε. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ απόψε και ανέβασε την ψυχολογία μας. Μας βοήθησαν να πάρουμε μπροστά», είπε ο Βέλγος και πρόσθεσε για την προσωπική του απόδοση:

«Πέρασα ένα μικρό ντεφορμάρισμα αλλά επιστρέφω σιγά-σιγά».

Όσο για τη συνέχεια; «Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια στη συνέχεια με Μάλαγα και Εφές και πρέπει να τα κερδίσουμε. Θα επιδιώξουμε όσες περισσότερες νίκες μέχρι το τέλος».

Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς»

Η νίκη ήρθε... εύκολα για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Λαμποράλ αφού οι παίκτες της ομάδας είχαν μόνο αυτό το αποτέλεσμα στο μυαλό τους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Στράτος Περπέρογλου.

Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς»
Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 89-70 απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα και ο Στράτος Περπέρογλου μετά το ματς τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό του ίδιου και των συμπαικτών του.

Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» συμπλήρωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό τους βοηθάει και για την συνέχεια του Top 16.

«Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Είχαμε ένα πολύ κακό μηνά και έπρεπε να μπούμε μέσα να κερδίσουμε το παιχνίδι και το καταφέραμε», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ.

«Σίγουρα βοηθάει. Πολλές φορές το προβλήτα είναι στο μυαλό. Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να αλλάξουν όλα. Το χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα και κάναμε την δεύτερη νίκη στο Top 16 και προχωράμε για την συνέχεια», ολοκλήρωσε ο παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Μαρμαρινός: «Θέμα σεβασμού η νίκη»

Η αμφισβήτηση που δέχθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα μετέτρεψε σε θέμα… σεβασμού τη νίκη κόντρα στην Λαμποράλ, όπως δήλωσε ο Χρήστος Μαρμαρινός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μαρμαρινός: «Θέμα σεβασμού η νίκη»

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού είχαν θέσει σε… αμφισβήτηση την προσπάθεια των παικτών της ομάδας για αυτό και η νίκη κόντρα στην Λαμποράλ αποτελούσε για τους «ερυθρόλευκους» θέμα σεβασμού, ανέφερε μεταξύ άλλων στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός μετά την επικράτηση στη Βιτόρια.

«Δεν ήρθε τόσο εύκολα η αποψινή νίκη, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ήρθαμε στη Βιτόρια πολύ καλά προετοιμασμένοι. Θέλαμε τη νίκη λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων και καταφέραμε να την πάρουμε», είπε αρχικά ο βοηθός προπονητή των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Η νίκη αποτελούσε απόψε θέμα σεβασμού στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά από την αρχή της σεζόν καθώς αυτή αμφισβητήθηκε το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Ξεκινά μια νέα αρχή. Αυτή η… επίθεση στο συγκεκριμένο ματς πέτυχε. Τώρα πρέπει να επιτεθούμε στη Μάλαγα. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και πορευόμαστε».

Σκαριόλο: «Έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού μετά την επιβλητική του νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Σκαριόλο: «Έπαιξε σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Σαν ιππότης ο Σέρτζιο Σκαριόλο αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και ρεαλιστική παραδέχτηκε πως η Λαμποράλ Κούτσα δεν μπορεί να κοιτάξει μια ομάδα τέτοιου επιπέδου στα μάτια.

«Συγχαίρω τον Ολυμπιακό για το καταπληκτικό παιχνίδι που έκανε. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης κι έπαιξε σαν τέτοιος. Είχε καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, ο Σπανούλης και ο Λοτζέσκι ήταν ασταμάτητοι και είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την επιθετική άμυνα των αντιπάλων μας. Αρχίσαμε καλά, αλλά δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

«Το επίπεδό μας δεν είναι για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να εξελιχθούν κάποιοι από τους παίκτες μας. Στο τέλος προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες μας για το πρωτάθλημα, αφού η νίκη είχε χαθεί», πρόσθεσε.

Νοτσιόνι: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε ο Αντρές Νοτσιόνι μετά τη βαριά ήττα της Λαμποράλ Κούτσα.

Νοτσιόνι: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»
Με ωμό ρεαλισμό αντιμετώπισε την ήττα της Λαμποράλ Κούτσα από τον Ολυμπιακό ο Αντρές Νοτσιόνι παραδεχόμενος την υπεροχή των Πειραιωτών.

«Δεν είχαμε τύχη σε αυτό το ματς, από την αρχή του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έρθει να παίξει δυνατά και το έκανε. Έπαιξαν καταπληκτικά από το ξεκίνημα. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το κοιτάξουμε μπροστά. Εξακολουθώ να πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά. Διαθέτουμε μια καλή ομάδα, η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πάει κι έρχεται», ανέφερε ο Αργεντινός φόργουορντ.
Το γουρικο δωρο του Βαλδερδε στον Σπανούλη
 
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μια ευχάριστη έκπληξη στον Βασίλη Σπανούλη δείχνοντας ότι και από τη χώρα των Βάσκων δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό.

Το δώρο του Βαλβέρδε στον Σπανούλη (video)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να εργάζεται πλέον στην πατρίδα του και την Μπιλμπάο, αλλά δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό. Ο άλλοτε προπονητής των Πειραιωτών επί τη ευκαιρία της επίσκεψης της ομάδας μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» στη γειτονική Βιτόρια για τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, έστειλε στον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, σαν δώρο μία εμφάνιση της Μπιλμπάο.

inner

Τη φανέλα παρέδωσε στον Λαρισαίο γκαρντ ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της μπασκετικής Μπιλμπάο. Ο «Kill Bill» υποδέχτηκε με χαμόγελο την έκπληξη του «Τσινγκούρι» και μετέφερε τις ευχαριστίες του. Μάλιστα, ανταπέδωσε την κίνηση του Βαλβέρδε, στέλνωντας και αυτός μία δική του φανέλα ως δώρο.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου