ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-48 (videos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 58-48 (videos)

Για την 14η αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με σκορ 58-48. Μόνο ο Λοτζέσκι (10π., 8ρ., 2ασ.) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι ερυθρόλευκοι ξέμειναν από ενέργεια στην τελευταία περίοδο και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς.
 
Ένας Ολυμπιακός που ξέμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο, γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, χάνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με σκορ 58-48, για την 14η αγωνιστική της Basket League. Με αυτόν τον τρόπο οι πράσινοι εξασφάλισαν την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν για τελευταία φορά με 35-37 στο τρίτο δεκάλεπτο ύστερα από τρίποντο του Μάντζαρη, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, έπαιξαν καλή άμυνα και πήραν κρίσιμα ριμπάουντ, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι "έσπαγαν" τα καλάθια. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιθετικό πρόβλημα, χάνοντας πάρα πολλά σουτ από την περιφέρεια (16/30δ, 3/24τρ, 7/13β), κάνοντας κατάχρηση του τριπόντου σε αρκετές φάσεις, ενώ είχαν και αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (7/19). Στα ριμπάουντ υπήρχε ισορροπία (35-34), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μπόλικα στο ξεκίνημα, αλλά έχασαν ορισμένα κρίσιμα στο τέλος, με το "τριφύλλι" να κλέβει 13 φορές την μπάλα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, είχε πρόβλημα επιθετικά στο σετ-παιχνίδι, δείχνοντας άτολμη, ενώ δεν έβγαλε ούτε μία φορά συνεργασία πικ-εν-ρολ.
 
Ο Ολυμπιακός είχε σε κακή μέρα τους περισσότερους παίκτες του, με τον Σπανούλη να παρουσιάζεται αγνώριστος στο ΟΑΚΑ, χάνοντας πολλά σουτ και κάνοντας αρκετά λάθη (3π, 0/2δ, 1/8τρ, 4λ, σε 21 λεπτά), ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε και ο Σλούκας (4π, 1ασ, 2λ). Ο Πρίντεζης πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα, παίρνοντας πρωτοβουλίες στο "ζωγραφιστό", αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοση του (8π, 3/6δ, 0/4τρ, 6ρ), ο Περπέρογλου πήρ επάνω του λίγες προσπάθειες (4π, 2/2δ, 0/2τρ), ο Λοτζέσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας βοηθώντας σε όλους τους τομείς (10π, 2/2δ, 1/4τρ, 8ρ, 3ασ), αγωνιζόμενος για 32 λεπτά, όπως και ο Μάντζαρης (6π, 4ρ, 2ασ, 3λ), ενώ λίγα πράγματα προσέφεραν οι Σίμονς (3π, 4ρ) και Κόλινς (2π, 2ρ, 1ασ).
Είχε ορισμένα καλά ξεσπάσματα ο Ντάνστον (8π, 4/9δ, 8ρ), αγωνίστηκε για περίπου 4 λεπτά ο Καββαδάς, ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου στην αναμέτρηση οι Κατσίβελης και Μουν.

Το ματς


Άστοχος από την περιφέρεια, ο Κάρι την "ζημιά"

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τους Πειραιώτες να χάνουν τρία σερί τρίποντα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ και ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στις προσπάθειες του. Οι ερυθρόλευκοι στην άμυνα δεν έχαναν ριμπάουντ, με την μπάλα στη συνέχεια να πηγαίνει στο low-post στον Πρίντεζη, ο οποίος και έκανε το σκορ 4-0, κερδίζοντας και δύο φάουλ από τον Γκιστ. Οι φιλοξενούμενοι παρουσίαζαν βελτίωση στα ριμπάουντ, μαζεύοντας και τα επιθετικά, ενώ στην άμυνα κατάφερναν να περιορίσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν ύστερα από 3’20’’, μειώνοντας το σκορ με τον Λάσμε (2-4). Οι πράσινοι αντέδρασαν στη συνέχεια, με τον Λάσμε να μπλοκάρει στην άμυνα τον Ντάνστον και τον Κάρι με τρίποντο να δίνει το προβάδισμα στο "τριφύλλι" (7-4) στο 5’.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στη συνέχεια έτρεξαν σωστά στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Σπανούλη να δίνει ασίστ στον Λοτζέσκι που κάρφωσε την μπάλα, αξιοποιώντας και την βολή που κέρδισε (7-7). Στην εκπνοή της επίθεσης ο Red-Bill "πυροβόλησε" από την περιφέρεια (9-10), ο Κάρι απάντησε με τον ίδιο τρόπο (12-10), με τον Σπανούλη να πηγαίνει στον πάγκο (μπήκε ο Σλούκας) αφού χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ. Ο Μπράμος με τρίποντο έφερε το "τριφύλλι" στο +5 (15-10), με τους Πειραιώτες παράλληλα να βρίσκουν το σίδερο σουτάροντας πίσω από τα 6.75 μέτρα (είχαν 1/8). Ο Κάρι έκανε την… ζημιά στους φιλοξενούμενους, καθώς έφτασε στο ματς τους 10 πόντους (17-10), με τον Σίμονς με φόλοου να δίνει ύστερα από ώρα σκορ για τον Ολυμπιακό, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει το "τριφύλλι" να προηγείται με 17-12.

Καλάθι με το… σταγονόμετρο και η οργή του Μπαρτζώκα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Περπέρογλου και Σίμονς, με τους Πειραιώτες να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά, κάνοντας λάθη, με τον Λοτζέσκι να δίνει… ανάσα στην ομάδα του με σουτ από την περιφέρεια (17-15). Ο Μπατίστ αναλώνονταν επίσης σε λάθη, ο Καββαδάς πέρασε για πρώτη φορά στο ματς αντί του Σίμονς, με τον Λοτζέσκι να φέρνει το ματς στα ίσα (17-17) με τζαμπ-σουτ στο 13’. Ο Κόλινς αντικατέστησε τον Μάντζαρη, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν με τρία γκαρντ με την προσθήκη του Σπανούλη αντί του Λοτζέσκι, ενώ στη συνέχεια ο Ματσιούλις με τρίποντο έκανε το σκορ 20-17. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολευόντουσαν να πατήσουν στο "ζωγραφιστό" στην επίθεση, με τον Γκιστ να παίζει άμυνα πάνω στον Σπανούλη, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν στο παιχνίδι.

Ο Ντάνστον αντικατέστησε τον Καββαδά, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις τρεις πόντους σε εφτά λεπτά στην δεύτερη περίοδο, με τον Ντάνστον με κάρφωμα να μειώνει στον πόντο, ενώ στον αιφνιδιασμό ο Περπέρογλου έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (20-21) στο 18’. Ο Κόλινς με δύσκολη προσπάθεια διατήρησε μπροστά την ομάδα του (22-23),  οι πράσινοι απάντησαν με ένα σερί 4-0 (26-23), αλλά ο Ντάνστον αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κάρφωσε και πάλι (26-25). Ο Πρίντεζης επανήλθε στο "4" αντί του Περπέρογλου, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να είναι άστοχοι στις τελευταίες επιθέσεις τους, χάνοντας ευκαιρίες ώστε να προηγηθούν, με το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 27-25 στο σκορ. Στην τελευταία επίθεση, ενώ υπήρχε χρόνος (0.4’’), ο Σπανούλης σούταρε και αστόχησε, αλλά οι ρέφερι υπέδειξαν πως το σουτ ήταν εκτός χρόνου! Το γεγονός εξόργισε τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος και όρμησε με άγριες διαθέσεις πάνω στον διαιτητή Σχινά, με τους ψυχραιμότερους να καλμάρουν το έκρυθμο κλίμα.


 
Εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, χρεώθηκε με τεχνική ποινή, ο Διαμαντίδης έβαλε τη μία (1/2), με τον Ολυμπιακό να ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο με την βασική του πεντάδα. Ο Ντάνστον μείωσε με φόλοου, ο Πρίντεζης ήταν άστοχος από το low-post, αλλά στην 3η του προσπάθεια έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έπαιρναν τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση. Ο Σπανούλης στη συνέχεια κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Λάσμε, ο Ντάνστον έφερε την ομάδα του στο +3 (28-31), με τον Πρίντεζη με ντράιβ να διαμορφώνει το 30-33 στο σκορ στο 25’. Ο Σπανούλης στη συνέχεια στον αιφνιδιασμό δεν κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά περισσότερο, καθώς ο Γκιστ μπλόκαρε το μπάσιμο του, ενώ ακολούθως έδωσε κακή πάσα στον Ντάνστον.

Ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ με βολές του Γκιστ (32-33), ενώ στη συνέχεια απέκτησε και το προβάδισμα με τρίποντο του Φώτση (35-33). Ο Σίμονς επέστρεψε στο ματς και μείωσε με βολή (35-34), με τις δύο ομάδες σε εκείνο το σημείο να υποπίπτουν σε λάθη και φάουλ. Ο Μάντζαρης από την αδύναμη πλευρά έδωσε ξανά κεφάλι στο σκορ για τον Ολυμπιακό με τρίποντο (35-37), ο Περπέρογλου επέστρεψε στο "4", με τον Γκιστ να μειώνει στον πόντο (36-37) και τον Σλούκα να αστοχεί σε τρίποντο. Ο Κάρι από μέση απόσταση έκανε το σκορ 38-37, ενώ ο Σίμονς πήγε πάλι στις βολές, ύστερα από το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε. Έχασε όμως και τις δύο, ενώ στη συνέχεια στις βολές του Φώτση, σε προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, εκείνη μπήκε, με το σκορ στο 30’ να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 41-37, αφού οι ρέφερι χρέωσαν την δεύτερη βολή για δύο πόντους.

Ξέμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Σλούκα, Σπανούλη, Μάντζαρη, Περπέρογλου και Σίμονς, με τον Μάντζαρη να αξιοποιεί το γκολ-φάουλ που κέρδισε (41-40). Ο Λοτζέσκι επέστρεψε στο ματς αντί του Σπανούλη, με τους Πειραιώτες να χάνουν τα ριμπάουντ στην άμυνα και τον Γκιστ στον αιφνιδιασμό να φέρνει τους γηπεδούχους στο +5 (45-40) στο 33’. Στην εκπνοή της επίθεσης ο Περπέρογλου μείωσε από το "ζωγραφιστό" (45-42), αλλά ο Γκίστ πήρε και πάλι το επιθετικό ριμπάουντ, σκοράροντας με δεύτερη προσπάθεια (47-42), αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να επαναφέρει στο ματς τον Πρίντεζη. Σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καθαρό μυαλό, υποπίπτοντας σε λάθη, με τους πράσινους να τα αξιοποιούν, φτάνοντας στο +7 (49-42) στο 35’.

Ο Μπαρτζώκας ζητούσε από τους παίκτες του να ηρεμήσουν, ο Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο, ενώ στη συνέχεια ο Ντάνστον έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.  Ο Κόλινς αστόχησε στο ντράιβ που επιχείρησε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν συνεχώς λάθη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στη συνέχεια να ζητά τάιμ-άουτ. Ο Ολυμπιακός αφού έχασε ευκαιρίες ώστε να ροκανίσει την διαφορά, στη συνέχεια δέχτηκε και το τρίποντο του Διαμαντίδη, με την διαφορά να εκτοξεύεται στο +12 (54-42) στο 38’.

Οι Πειραιώτες έδειχναν κουρασμένοι στα τελευταία λεπτά, μη έχοντας ενέργεια, δυνάμεις και καθαρό μυαλό στις αποφάσεις τους, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να κρατά στον πάγκο τον Σπανούλη. Το ματς είχε κριθεί, το «τριφύλλι» εκτόξευσε την διαφορά στο +14 (56-42), με το μπάσιμο του Σλούκα να δίνει μετά από ώρα σκορ για τους φιλοξενούμενους (56-44). Οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην επίθεση στην τελευταία περίοδο, παρουσιάζοντας αδυναμίες και στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν το ματς με σκορ 58-48.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48
Ανά δεκάλεπτο: 17-12, 10-13, 14-12, 17-11

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Γκιστ 10, Διαμαντίδης 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:


Τα στατιστικά των παικτών του Παναθηναϊκού:

 
Τα highlights της αναμετρησης

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μπαρτζώκας: "Καμία τύχη με 48 πόντους στην επίθεση"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να έχει τύχη στο παιχνίδι, με μόλις 48 πόντους στην επίθεση και στάθηκε στο ότι οι Σπανούλης και Σλούκας δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό και στάθηκε στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Σήμερα αν θέλαμε να είχαμε νικηφόρο αποτέλεσμα θα έπρεπε να είχαμε πολύ καλύτερη επιθετική παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα", ανέφερε ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε:
"Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ήταν κλειστό παιχνίδι για 35 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός. Δεν είχαμε καμία τύχη με 48 πόντους στην επίθεση. Είχαμε επιθετικό πρόβλημα και σκοράραμε λίγο λόγω και της άμυνας του αντιπάλου. Ακόμα κι αν κερδίζαμε δεν θα είχαμε πλεονέκτημα. Την επόμενη φορά πιστεύω να είμαστε πιο έτοιμοι για να κοντράρουμε σε αυτό το γήπεδο τον Παναθηναϊκό".

Για τα τρία ματς και το χαμηλό σκορ είπε: "Πάντα το αποτέλεσμα λέει κάτι. Αν είσαι θετικός πρέπει να εξηγείς το αποτέλεσμα όπως είναι. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα μία ξεχωριστή πνευματική προσέγγιση. Δεν παίζει ρόλο ούτε η φόρμα ούτε οι απουσίες. Περιμένω διαφορετικά παιχνίδια. Δεν έχουμε κάνει καλή εμφάνιση στα δύο ντέρμπι. Ο δρόμος μας περνάει από εδώ και στην Ευρωλίγκα και ίσως στο πρωτάθλημα. Πρέπει να εμφανιστούμε διαφορετικοί".

Ερωτηθείς για το τι θα πει στους παίκτες του: "Οι προπονητές πρέπει να χειριστούν ψυχολογικά τους παίκτες. Επειδή είναι υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν και οι ίδιοι για το τι έχει φταίξει. Κάθε φορά λέμε διαφορετικά πράγματα, αλλά ίσως πρέπει να τους πιέσουμε με σκληρά λόγια. Οι αλλαγές κόστισαν στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, εμάς μας κοστίζουν τώρα. Κάποιοι παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Σπανούλης δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να έχουμε ξανά καλή ομαδική λειτουργία και να ανεβάσουμε κάποιους παίκτες που είναι ντεφορμέ".

"Το σκέφτεται πολύ ο Βασίλης"

Όσον αφορά την κακή εμφάνιση του Σπανούλη ανέφερε: "Καταρχήν συμφωνώ γιατί είναι γεγονός. Είναι πολύ σημαντικός για μας και τη λειτουργία μας. Ευθύνη έχουμε εμείς και ο αντίπαλος. Το σκέφτεται πολύ, πρέπει να γίνει πιο επιθετικός. Του έχω εμπιστοσύνη".

Μπράιαντ Ντάνστον:«Πρόβλημα στην επίθεση»

«Πρόβλημα στην επίθεση» (video)
Όταν μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού σημειώνει 48 πόντους, είναι δύσκολο να κερδίσει οποιοδήποτε ματς υψηλού επιπέδου. Αυτό, λοιπόν, επισήμανε και ο Μπράιαντ Ντάνστον βγαίνοντας από τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια στο ΟΑΚΑ. «Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και περιορίσαμε τους αντιπάλους μας, αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις στην επίθεση», ήταν τα λόγια του Αμερικανού σέντερ, ο οποίος ρωτήθηκε τι έχει αλλάξει τον τελευταίο μήνα στην ομάδα και έχει κάνει «κοιλιά» στην απόδοση της. «Νομίζω πως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Από την μια η κούραση, από την άλλη το γεγονός ότι δεν μοιράζουμε πολύ την μπάλα στην επίθεση. Όπως είπα σήμερα παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση».

«Η αυτοπεποίθηση μας έχει πέσει»

«Η αυτοπεποίθηση μας έχει πέσει» (video)
Ο Ολυμπιακός περνάει περίοδο κάμψης τον Ιανουάριο και ο Ματ Λοτζέσκι εξήγησε τους λόγους γι' αυτό. «Τώρα όταν πρέπει να βάλουμε ένα κρίσιμο σουτ, ή να παίξουμε μια άμυνα, δεν το κάνουμε. Η αυτοπεποίθηση μας έχει πέσει λίγο, αλλά σε κάθε περίπτωση εδώ είναι μια δύσκολη έδρα για νικήσεις». 
Ακολούθως ο Αμερικανός πρόσθεσε πως. «αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, είναι να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε πριν. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας, ακόμα η σεζόν έχει πολλά παιχνίδια και θεωρώ ότι θα βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου