ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-88 (videos)


Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 86-88 (videos)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά η Αρμάνι Μιλάνο με κορυφαίο τον Λάνγκφορντ πέρασε από το ΣΕΦ, επικρατώντας με 88-86 για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Η 2η θέση απομακρύνεται για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, που έχουν πλέον ως ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά. Κομβική η απουσία του Σπανούλη, καλή εμφάνιση από τους Περπέρογλου, Ντάνστον, Πρίντεζη και Σλούκα..
Για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 86-88. Με αυτόν τον τρόπο οι Ιταλοί έγιναν φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η δυνατότητα κατάκτησης της απομακρύνεται για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πάλεψαν σκληρά, σε ένα ματς που είχε πάθος, δυνατές μονομαχίες και συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ, με την κάθε ομάδα να έχει τα καλά της διαστήματα στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-0 στο ξεκίνημα, προηγήθηκαν με +13 (22-9), στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ (47-50), η τρίτη περίοδος ήταν ντέρμπι, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +10 (63-73). Οι ερυθρόλευκοι όμως κατάφεραν να αντιδράσουν ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με τον Περπέρογλου (81-80). Στη συνέχεια όμως, ο καταπληκτικός στην αναμέτρηση Ντάνστον έχασε δύο βολές, ο Λάνγφορντ έβαλε μεγάλο και δύσκολο τρίποντο (81-85) στα 38'' πριν το τέλος, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέχεια αναλώθηκαν σε κακές επιλογές και οι Μιλανέζοι έφτασαν στη νίκη. Οι Ιταλοί είχαν εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας από την περιφέρεια (12/24-50% στα τρίποντα), γεγονός που τους έδωσε ώθηση σε καθοριστικά σημεία του ματς, με τον εντυπωσιακό Λάνγκφορντ (20π, 3/5τρ, 8ασ, 5ρ), συν τους Λαβάλ (13π, 8ρ) και Τζέρελς (11π, 3/7τρ) να κάνουν την "ζημιά" στον Ολυμπιακό.


Κομβική η απουσία του Σπανούλη, σε ένα ματς που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως 8 παίκτες από τον Μπαρτζώκα. Καταπληκτικό ματς και πάλι από τον γεμάτο αυτοπεποίθηση Περπέρογλου που έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (22π, 5/9δ, 5ρ, 2ασ, 2κλ, 35 λεπτά), συγκλονιστικό παιχνίδι από τον μαχητικό Ντάνστον ο οποίος συνείσφερε τα μέγιστα στην άμυνα (11π, 3ρ, 3κλ, 4μπλοκ, 28 λεπτά), έκανε υπερπροσπάθεια ο λαβωμένος με την μέση του Πρίντεζης (16π, 9ρ, σε 30 λεπτά), είχε καλή απόδοση ο Σλούκας (13π, 4/5δ, 3ασ, 3λ, 31 λεπτά), θετικός στο ντεμπούτο του ο Σερμαντίνι (11π, 6ρ), βοήθησε στη δημιουργία αλλά είχε πρόβλημα στην άμυνα ο Μάντζαρης (5π, 5ασ, 3ρ), λίγα πράγματα από Πέτγουεϊ-Λοτζέσκι, αποδοκιμάστηκε ο Κόλινς, έπαιξε λίγο ο Κατσίβελης, καθόλου Σίμονς-Παπαπέτρου.

Ονειρεμένο και παθιασμένο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυναμικά στο ματς βγάζοντας καλές άμυνες, με τον Ντάνστον να πρωταγωνιστεί και στις δύο πλευρές του παρκέ και τον Μάντζαρη με διείσδυση να κάνει το σκορ 4-0. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, έπαιρναν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Σλούκα και στη συνέχεια τον Περπέρογλου να κάνουν το σκορ 10-0 στο 3', σε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, αγωνιζόμενοι με περίσσιο πάθος και αστείρευτη ενέργεια. Ο Σάμουελς έδωσε τέλος στο σερί (10-2) στο 4', ο Λάνγκφορντ πέρασε στο παρκέ ενώ ο... καυτός "Πέρπε" με "βόμβα" από την περιφέρεια έκανε το σκορ 13-2, μέσα σε αποθέωση στο ΣΕΦ.

Ο Πέτγουεϊ αντικατέστησε τον Πρίντεζη με τον Αμερικανό να ευστοχεί από τα 6.75 μέτρα (19-7), ενώ από το ίδιο σημείο βρήκε ξανά στόχο ο "ζεστός" Περπέρογλου, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +13 (22-9). Ο Λάνγκφορντ όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο (22-12), ο Λοτζέσκι πέρασε στο "2", με τους Ιταλούς να μειώνουν σε 23-15 από την γραμμή των βολών. Ο παθιασμένος Ντάνστον στην άμυνα συνέχιζε να μοιράζει επιβλητικά μπλοκ, ο Κόλινς πέρασε στο ματς αντί του Μάντζαρη, ενώ ακολούθως μπήκε ο Σερμαντίνι στην αναμέτρηση μέσα σε αποθέωση, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ο Γεωργιανός ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών (29-17), ο Λάνγφορντ έβαζε τρίποντα από τα 7 μέτρα, ενώ στα 5'' πριν το τέλος της περιόδου ο Κόλινς έδωσε κακή πάσα, με αποτέλεσμα (ξανά) ο Λάνγκφορντ να ροκανίσει την διαφορά με έμμεσο τρίποντο. Το δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 29-23.

Η αντίδραση των Ιταλών και οι αποδοκιμασίες στον Κόλινς

Με Κόλινς, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σερμαντίνι ο Ολυμπιακός συνέχισε στη δεύτερη περίοδο, με τον Λοτζέσκι να βάζει ένα δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας και τους Ιταλούς να παίζουν περισσότερο σκληρά στην άμυνα, κάνοντας αρκετά φάουλ. Ο Κόλινς δεν πάταγε καλά στο παρκέ, ενώ ο Τσερέλα με ένα ακόμη έμμεσο τρίποντο μείωσε στο τρίποντο την διαφορά (31-28). Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, έχοντας παράλληλα βελτιωθεί και στην άμυνα, με τον Τζέρελς να σημειώνει μεγάλο τρίποντο, φέρνοντας το ματς στα ίσα (31-31) στο 13'. Ο αρνητικός Κόλινς βγήκε εκτός (πέρασε ο Μάντζαρης) και αποδοκιμάστηκε έντονα από το φίλαθλο κοινό, ο Σερμαντίνι κάρφωσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης "έγραψε" το 35-33. Οι γκαρντ της Αρμάνι έβρισκαν εύκολα διαδρόμους μέσα στο καλάθι του Ολυμπιακού, με τον Ντάνστον να επανέρχεται στο παιχνίδι.

Ο Μος από τη γωνία έκανε το σκορ 38-38 στο 15', οι Ιταλοί συνέχιζαν να κάνουν πολλά φάουλ, με τον Κατσίβελη να μπαίνει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το Μιλάνο με ένα τυχερό τρίποντο του Κανγούρ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (40-41) στο 18', ο Λοτζέσκι αστόχησε σε προσπάθεια του για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, ενώ ακολούθως οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τρίποντο με τον Λάνγκφορντ (42-45).  Στη συνέχεια ο Λοτζέσκι διόρθωσε το λάθος του, καθώς με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ισοφάρισε (45-45). Ακολούθως ο "ζεστός" Περπέρογλου σκόραρε με μακρινό σουτ, αλλά η Αρμάνι απάντησε ξανά με τρίποντο του Τζέρελς (47-50). Το καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος ήταν εκτός χρόνου, με τους Ιταλούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με σκορ 47-50.


 
Εξέλιξη-ντέρμπι, μεγάλα σουτ και εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με το έμμεσο τρίποντο του Σλούκα να φέρνει το ματς στα ίσα (50-50). Οι Πειραιώτες έβγαζαν άμυνες, έπαιρναν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Ντάνστον να δίνει ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Χάκετ απάντησε με τρίποντο, ενώ στη συνέχεια ο Σάμουελς έφερε τους φιλοξενούμενους στο +3 (52-55). Ο Πρίντεζης αντικατέστησε τον Πέτγουεϊ που χρεώθηκε με φάουλ, ο Σλούκας πήγε στον "άσο" και ο Λοτζέσκι στο "3", με τον γεμάτο αυτοπεποίθηση Περπέρογλου με ντράιβ να μειώνει σε 55-56 στο 25'.

Ο Σερμαντίνι επέστρεψε στο παρκέ, καθώς ο Ντάνστον έδειχνε κουρασμένος, ο Σλούκας από μέση απόσταση έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 59-58, ενώ στη συνέχεια έδωσε έξοχη ασίστ στον Γεωργιανό σέντερ, ο οποίος ανενόχλητος κάτω από το καλάθι "έγραψε" το 61-58. Το Μιλάνο στη συνέχεια αναθάρρησε, με τους Λάνγκφορντ και Τζέρελς να βάζουν μεγάλα σουτ, κάνοντας ένα σερί 7-0, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 61-65. Τα σουτ του Λοτζέσκι έβρισκαν σίδερο, ο Σερμαντίνι ήταν ψύχραιμος στις βολές (63-65), ενώ στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου ο Μάντζαρης δίστασε να σουτάρει και έκανε λάθος, με το σκορ στο 30' να "γράφει" 63-65.

Ξέφυγε η Αρμάνι, αντέδρασε ο Ολυμπιακός, αλλά λύγισε στο τέλος...

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, με τους Ιταλούς να ξεκινούν δυναμικά. Γκολ-φάουλ ο Λάνγκφορντ, έχασε την βολή, αλλά ο δυναμικός Λαβάλ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Κανγκούρ έκανε το σκορ 63-71, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν 6-0 σερί μέσα σε ένα λεπτό, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ. Οι Πειραιώτες ήταν νευρικοί στην επίθεση και είχαν κακές επιλογές, με τους Ιταλούς παράλληλα να μαζεύουν τα επιθετικά ριμπάουντ, κάνοντας την "ζημιά", με τον Λαβάλ με βολές να φέρνει την Αρμάνι στο +10 (63-73). Ο Πρίντεζης με τρίποντο έδωσε βαθιά ανάσα στους Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ ακολούθως με σουτ από το "ζωγραφιστό" μείωσε σε 68-73. Ο Σλούκας με βολή (1/2) μείωσε σε 69-73, ο Λαβάλ έβαλες και τις δύο (69-75), ενώ ο Περπέρογλου με τζαμπ-σουτ από μέση απόσταση έκανε το σκορ 71-75 στο 35'.

Ο Λαβάλ στη συνέχεια ευστόχησε σε απίθανο σουτ, ενώ ο Λοτζέσκι αντικατέστησε τον Σλούκα. Ο Ντάνστον έβαλε τις βολές (73-77), ακολούθως έβγαλε άμυνα, αλλά το σουτ του Πρίντεζη βρήκε σίδερο. Ο παθιασμένος Ντάνστον μοίρασε ένα ακόμη μπλοκ στους Ιταλούς, με τους Πειραιώτες να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και τον Μάντζαρη να "εκτελεί" από την περιφέρεια, μειώνοντας σε 76-77 στα 3'10'' πριν το τέλος, ξεσηκώνοντας το κοινό στην κερκίδα. Στην επόμενη κατοχή ο Λάνγκφορντ έκανε βήματα, δεν τα είδαν οι διαιτητές, και στη συνέχεια έδωσε πάσα στον Χάκετ που ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο ψύχραιμος Λοτζέσκι με τρίποντο μείωσε σε 79-80. Ο Ντάνστον συνέχιζε να βγάζει καλές άμυνες, ο "καυτός" Περπέρογλου έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες (81-80) στο 38', ο Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο εκτός λογικής, ο Χάκετ απάντησε, με τον Ντάνστον στα 59'' πριν την λήξη να πηγαίνει στις βολές, χάνοντας και τις δύο! Στα 38'' πριν το τέλος ο Λάνγκφορντ έβαλε κρίσιμο τρίποντο "παγώνοντας" το ΣΕΦ (81-85), με τον Ολυμπιακό να έχει στην κατοχή του 27'8'' πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες λειτούργησαν εκτός λογικής, σπαταλώντας τον χρόνο τους, κάνοντας επίθεση εκτός πλάνου και λογικής, με τον Κανγούρ να πηγαίνει στις βολές (81-87).  Ο Σλούκας μείωσε με τζαμπ-σουτ (83-87), ενώ ακολούθως, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει κριθεί, έβαλε τρίποντο από τα 9 μέτρα, με τους Ιταλούς να κερδίζουν στο ΣΕΦ με σκορ 86-88 και να γίνονται φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88.
Ανά δεκάλεπτο: 29-23, 18-27, 16-15, 23-22.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1).

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9 (3), Κανγκούρ 7 (1), Λάνγκφορντ 20 (3), Σάμιουελς 9, Γουάλας 8 (1), Λαβάλ 13, Μος 6 (2), Τζέρελς 11 (3).

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς

  Αναλυτικά τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο στο ματς

 

Τα highlights της αναμέτρησης


Highlights: Olympiacos Piraeus-EA7 Emporio... από Euroleague_Basketball   

Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

 

Μπαρτζώκας: "Δεν δικαιωθήκαμε"

Ο Μπαρτζώκας σχολίασε πως η ομάδα του παρά τις δυσκολίες έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε. "Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας", επεσήμανε.
Απογοητευμένος και φανερά στεναχωρημένος ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ύστερα από την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Τα πράγματα για την δεύτερη θέση στο γκρουπ δυσκολεύουν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε πως η ομάδα του έκανε μεγάλη προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην ομάδα αυτή την περίοδο, αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος δεν τους δικαίωσε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά είπε τα εξής: "Νιώθω ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια σήμερα από την ομάδα μας με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια μας, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που όλα κρίθηκαν σε κάποιες αποφάσεις στο τέλος. Κάποιες λεπτομέρειες κόστισαν.

Ο Ντάνστον που έκανε εκπληκτική εμφάνιση δυστυχώς στο τέλος έχασε δύο βολές, ευστόχησαν σε πολλά τρίποντα, σε δύσκολα σουτ. Χωρίς να είναι παράπονο για τη διαιτησία, αλλά το τρίποντο του Χάκετ μπήκε μετά από μεταφορά της μπάλας από τον Λάνγκφορντ. Ένα σουτ του Λαβάλ που μπήκε από σημείο που δεν ευστοχεί ποτέ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για το πώς ενθάρρυνε την ομάδα. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, η δεύτερη θέση απομακρύνθηκε, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε".

Για το ροτέισιον που έγινε στο ματς. "Όποια απόφαση και να πάρεις, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις από κάθε απόφαση. Κάποιοι παίκτες έπαιξαν περισσότερο από ό,τι συνηθίζεται. Από το αποτέλεσμα δικαιώνονται ή όχι οι αποφάσεις που παίρνεις. Η σκέψη μου ήταν έτσι και αλλιώς πριν το ματς να μικρύνω το ροτέισιον. Όπως σας είπα, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Για τους προπονητές το να βρουν θετικά πράγματα και να τα συζητήσουν αφορά την ομάδα. Η ήττα είναι πάντα ήττα. Και με την απουσία του Βασίλη, αλλά και τα προβλήματα που είχαμε, δεν τα καταφέραμε. Μιλάμε για σήμερα.

Δεν είναι θέμα αν ταιριάζουν οι γκαρντ τους, στην ποστ επίθεση τους δεν πήραν πόντους από τα ψηλότερα γκαρντ που έχουν. Χάσαμε το ματς όπως το χάσαμε και είχε να κάνει με το εκπληκτικό ποσοστό στο τρίποντο που είχαν. Χάνουμε κάρφωμα ανοιχτό και δεχόμαστε τρίποντο, δεχόμαστε τρίποντο του Κανγκούρ με τη στεφάνι. Όλα ήταν κόντρα που μπορούσες να προγραμματίσεις. Το ποσοστό που σουτάρεις, έχει να κάνει και με το πόσο πίεση νιώθεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον αντίπαλο ότι παίζει πολύ καλά και με αυτοπεποίθηση. Ο defensive stopper μας ήταν ο Λο, ο οποίος συνήθως μπορούσε να μαρκάρει αντίπαλο περιφερειακό γρήγορο. Παίκτη που να μπορούσε να μαρκάρει καλά περιφερειακό αντίπαλο γρήγορο, δεν βρήκαμε στην αγορά. Έτσι είναι τα πράγματα και έτσι πρέπει να πορευτούμε".

Για την επιλογή του Ματ Λοτζέσκι να σουτάρει τρίποντο στο +1 στο τέλος: "Ο Λοτζέσκι είναι σουτέρ, πήρε την προσπάθεια, θα μπορούσε να δικαιωθεί, αλλά αστόχησε. Επαναλαμβάνω σε ένα τέτοιο κλειστό ματς, έχουν συμβεί πολλές τέτοιες φάσεις. Γίναμε πάρα πολλά πράγματα μικρά, λεπτομέρειες. Δεν είναι η δουλειά μου να στοχοποιήσω κάποιον παίκτη. Κάναμε προσπάθεια με πολλούς παίκτες φορτωμένους με φάουλ, είχαμε την τύχη μας στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι η ιστορία".

Τόμιτς: «Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στη βαθμολογία»

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμανι ο Μίλαν Τόμιτς επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη για το TOP 16 και η κατάσταση στη βαθμολογία μπορεί να αλλάξει.

Τόμιτς: «Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στη βαθμολογία»
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμανι ο Μίλαν Τόμιτς επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη για το TOP 16 και η κατάσταση στη βαθμολογία μπορεί να αλλάξει.

«Ξέραμε ότι το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό και για εμάς και την Αρμάνι. Περιμέναμε κάποια στιγμή το παιχνίδι με εμάς. Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να κριθεί σε ένα σουτ σε μια άμυνα», τόνισε και συνέχισε:

«Σίγουρα όταν τρως 50% τρίποντα στο γήπεδο σου δεν είναι καλό. Όπως και όταν ο αντίπαλος σου έχει πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Τότε είσαι σε μειονεκτική θέση».

Ο Τόμιτς σχολίασε για την απουσία του Σπανούλη:

«Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Τι να κάνουμε όμως… είναι τραυματίας. Και στα δύο παιχνίδια που εν έπαιζε, τα παιδιά έδωσαν τα πάντα αλλά δεν τα καταφέραμε», τόνισε και κατέληξε:

«Πλέον όλα τα ματς είναι σημαντικά για εμάς. Είμαστε μακριά από τη 2 θέση. Είναι πολλά τα παιχνίδια στο TOP 16 και δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στη βαθμολογία».

Ντάνστον: «Όταν δεν παίζεις άμυνα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα»

Στην κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού απέδωσε την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ ο Μπράιαντ Ντάνστον.

Ντάνστον: «Όταν δεν παίζεις άμυνα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα»
Η άμυνα ήταν αυτή που… πρόδωσε τον Ολυμπιακό στο ματς με την Αρμάνι και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα από τους Ιταλούς.

Αυτό υποστήριξε ο Μπράιαντ Ντάνστον ερωτώμενος για το τι έφταιξε για τους «ερυθρόλευκους» στην αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague.

«Δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Επιθετικά πήγαμε καλά, αλλά όταν δεν παίζει άμυνα ειδικά μέσα στην έδρα σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, πολλά ντράιβ και χάσαμε πολλά ριμπάουντ», ήταν το σχόλιο του Αμερικανού σέντερ των Πειραιωτών.

Σερμαντίνι: «Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος»

Εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο, ήταν ο Γκιόρκι Σεμαντίνι μετά το τέλος του αγώνα.

Σερμαντίνι: «Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος»
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ (88-86) από την Αρμάνι Μιλάνο και ο Γκιόρκι Σεμαντίνι μετά τη λήξη του ματς δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Παράλληλα ο Γεωργιανός σέντερ μίλησε και για την επιστροφή του λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για τη δύσκολη συνέχεια των «ερυθρόλευκων».

«Αισθάνομαι πολύ καλά που επέστρεψα και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για τη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού για τη συνεχεία», ανέφερε αρχικά ο Σερμαντίνι.

«Χάσαμε με δυο πόντους και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στη δύσκολη συνεχεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και την Euroleague», ολοκλήρωσε ο Γεωργιανός σέντερ.

Περπέρογλου: «Κάποια μεγάλα σουτ έκριναν το ματς»

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά αμυντικά, η Αρμάνι έβαλε τα μεγάλα σου και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στην ήττα, σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου.

Περπέρογλου: «Κάποια μεγάλα σουτ έκριναν το ματς»
Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που καθόρισαν τον αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρμάνι. Τα μεγάλα σουτ των Ιταλών «σκότωσαν» τους «ερυθρόλευκους», εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου, τονίζοντας ότι απομένουν πέντε παιχνίδια για τον ίδιο και τους συμπαίκτες τους ώστε να φτάσουν στον στόχο τους, την πρόκριση στους «8».]

«Το πρόβλημα μας σήμερα ήταν στην άμυνα. Στην επίθεση βάλαμε 86 πόντους αλλά όταν δέχεσαι 88 δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά στον αγώνα αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε ένα πολύ μεγάλο σερί. Βρεθήκαμε από το +13 στο -10, βρήκαμε τρόπο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι αλλά στο τέλος κάποιες λεπτομέρειες, κάποια μεγάλα σουτ από την Αρμάνι έκριναν το ματς», είπε ο διεθνής φόργουορντ και απάντησε σχετικά με το αν οι «ερυθρόλευκοι» στερήθηκαν ενέργειας:

«Δεν νομίζω ότι ήταν τέτοιο θέμα. Όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά χάσαμε στο τέλος. Όλες οι ομάδες σε αυτό το στάδιο της Euroleague έχουν πιο μικρό ροτέισον».

Όσο για τη συνέχεια; «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε δεύτεροι, τρίτοι ή τέταρτοι. Στόχος είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς γιατί είχαμε κάποια προβλήματα με την απουσία του Σπανούλη και ένα πρόβλημα του Πρίντεζη. Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά».

Μπάνκι: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Ο προπονητής της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο εξήρε την προσωπικότητα που έδειξε η ομάδα του κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Μπάνκι: «Δείξαμε χαρακτήρα»
Ο Λούκα Μπάνκι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Αρμάνι στο ΣΕΦ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Πρέπει να συγχαρώ τις δύο ομάδες για το παιχνίδι που έκαναν. Καμία ομάδα δεν παρέδωσε τα όπλα. Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική προσέγγιση στο ματς. Προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της απουσίας του Σπανούλη παίρνοντας το μέγιστο από τους υπόλοιπους. Πρέπει να πω μπράβο στους παίκτες μου για τον τρόπο που επέστρεψαν στο ματς, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα. Στο τέλος δώσαμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κερδίσει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη μας στην Ευρωλίγκα. Αυτό το αποτέλεσμα τονώνει την αυτοπεποίθησή μας», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Όσο για το αν η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση, είπε: «Όχι, δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι έχουμε πιο εύκολο δρόμο προς τα play offs. Είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο στην ιστορία της Ευρωλίγκας και όλα είναι πιθανά. Τίποτα δεν έχει κριθεί».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου