ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέιθαν Μακρής o «καλλιτέχνης» του Γ.Καραϊσκάκης (pics+videos)

Νέιθαν Μακρής o «καλλιτέχνης» του Γ.Καραϊσκάκης (pics+videos)

12/03/2014


Oι γαυροι το εχουν μεσα τους να εκφραζονται για την μεγαλη τους αγαπη, τον Ολυμπιακο τους, και οταν χρησιμοποιουν θετικους και σωστους τροπους εκφρασης και δημιουργιας τοτε μεγαλουργουν.
Ενας απο αυτους ειναι και ο Νειθαν Μακρης απο την Μελβούρνη.

Xρειάστηκε δύο εβδομάδες για να καταλήξει στις τελικές μακέτες και τα σχέδια για τις τοιχογραφίες (πάντα σε άμεση και συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Ολυμπιακό) και σκληρή δουλειά δώδεκα ημερών (από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ) για να ολοκληρώσει την δουλειά που ανέλαβε στο φαληρικό γήπεδο. Μία δουλειά που... μάγεψε πολύ κόσμο. Στο σύνολο έφτιαξε οκτώ προσωπογραφίες συν μία τοιχογραφία που απεικονίζει την ομάδα σε όρκο νίκης.

 Στις προσωπογραφίες του Καραϊσκάκη είναι οι Κριστιάν Καρεμπέ, Γιάγια Τουρέ, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Χαβιέρ Σαβιόλα, Ριβάλντο, Αριέλ Ιμπαγάσα, Ζιοβάνι και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Όσο για το... παρασκήνιο της ανάθεσής του από τον Ολυμπιακό; Πολύ απλά στον πειραϊκό σύλλογο είδαν την δουλειά του μέσα από διάφορους χώρους και καταστήματα και εκτίμησαν πως μπορεί να φέρει σε πέρας μία τέτοια δύσκολη και άκρως απαιτητική... αποστολή.

 
Όπως τονίζει ο ίδιος «με πήραν ξαφνικά μία μέρα τηλέφωνο από την ομάδα του Ολυμπιακού. Με ενημέρωσαν πως έχουν δει την δουλειά μου κυρίως από το διαδίκτυο και ότι θεωρούν ό,τι είμαι σε θέση να τα καταφέρω γι' αυτό που ήθελαν να κάνουν στο Καραϊσκάκη.












 Εγώ δέχθηκα και έτσι μου έστειλαν λοιπόν τους παίκτες για τις προσωπογραφίες. Αρχίσαμε την επικοινωνία για το πως θέλουμε να γίνουν όλα και ακολούθως μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις τοιχογραφίες».

Ο Νέιθαν Μακρής διευκρίνισε με πολύ μεγάλη του ικανοποίηση πως «είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον Ολυμπιακό και το χάρηκα πάρα πολύ». Αποκάλυψε δε πως είναι και φίλαθλος της ομάδας: «Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Μένω στον Πειραιά και παρακολουθώ αγώνες της ομάδας όσο πιο συχνά μπορώ. Για την δουλειά που κάναμε στο Καραϊσκάκη συνολικά χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να φτιάξουμε τα σχέδια και τις μακέτες. Προσωπικά μου πήρε δώδεκα ημέρες για να ολοκληρώσω τις τοιχογραφίες και τις προσωπογραφίες. Με συνεχή και σκληρή δουλειά καθώς είχαμε συγκεκριμένο deadline πάνω στο οποίο δουλεύαμε και έπρεπε να ακολουθήσουμε πιστά».
 
Ερωτηθείς για το πως ένιωσε για την δουλειά του και το αποτέλεσμά της, τι σχόλια απέσπασε από τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας αλλά και τον κόσμο γενικά ο ίδιος τόνισε: «Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, όμως το πιο σημαντικό είναι πως άρεσε πάρα πολύ η δουλειά μου και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά και στον κόσμο. Αυτό μετράει περισσότερο και πάνω απ' όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, διότι δεν πρόκειται για μία απλή δουλειά.

Για τις τοιχογραφίες αυτές και όλη την δουλειά απαιτήθηκαν ειδικά υλικά και βερνίκια έτσι ώστε να μην φθαρούν από τον χρόνο και να μείνουν ως έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.






Το τελικό αποτέλεσμα νομίζω πως είναι κάτι το οποίο πλέον χαίρονται πολύ όλοι». Στον Ολυμπιακό μάλιστα έμειναν τόσο ευχαριστημένοι που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Νέιθαν Μακρή και σε μελλοντικά πρότζεκτ, με την ομάδα να έχει την πρόθεση να αναβαθμίζει συνεχώς τους χώρους της τόσο στο Καραϊσκάκη όσο και στις άλλες εγκαταστάσεις της.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η παρουσία των Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά στον χώρο των εργασιών προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία τους από κοντά. Αμφότεροι έμειναν κατενθουσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο έπραξε και ο Μίτσελ με τον Ισπανό τεχνικό να μένει επίσης πολύ ευχαριστημένος απ' όσα είδε.


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την άλλη είχε διαρκώς ανθρώπους της για να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια αλλά για να έχουν πλήρη εικόνα και άποψη για τις τοιχογραφίες και τον καλλωπισμό των εσωτερικών χώρων του γηπέδου.

Ταλαντούχος από πιτσιρικάς

Από μικρός ο γεννημένος στην Μελβούρνη, Νέιθαν Μακρής, ζωγράφιζε με αερογράφους και οι μεγάλες επιφάνειες καθώς και η σκηνογραφία των χώρων τον βοήθησαν ώστε να κάνει το χόμπι του πραγματικότητα. Ο ίδιος αγαπούσε πολύ την ζωγραφική και ήταν αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του. Έχοντας σπούδασει γραφιστική και εικονογράφηση δούλεψε ως εικονογράφος βιβλίων και γραφίστας για επτά χρόνια σε μεγάλες εκδοτικές εταιρίες. Απο το 2004 ομως, άρχισε να τον κερδίζει και ένα άλλο είδος καλλιτεχνικής έκφρασης, η τοιχογραφία.

Ένας τομέας στον οποίο διακρίθηκε για τα καλά. Σε αυτόν μπόρεσε όχι απλά να ξεχωρίσει αλλά να καταξιωθεί. Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήταν εκείνος που τον προσέγγισε και το τελικό αποτέλεσμα με τις πολύ καλής ποιότητας τοιχογραφίες παλιών αλλά και τωρινών άσων της ομάδας στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη και όχι μόνο τον δικαίωσε απόλυτα. Ο ίδιος προτού ξεκινήσει να δημιουργεί πρώτα επισκέπτεται τον χώρο που του ανατίθεται να καλλωπίσει και τον φωτογραφίζει. Στην συνέχεια προτείνει τα σχέδια του, μιλάει με τον κάθε ενδιαφερόμενο και παράλληλα προσαρμόζει τις δικές του σκέψεις πάνω στις φωτογραφίες που έχει τραβήξει.

Είναι αξιοσημείωτο πως παρότι οι προθεσμίες του ήταν αυστηρές λόγω Γιουνάιτεντ και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ο ίδιος δούλεψε πολύ σκληρά και για μέρες προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα σχόλια που απέσπασε τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον κόσμο ήταν -όπως διαβάσατε και παραπάνω- άκρως εγκωμιαστικά με τον ίδιο να νιώθει καλύτερα από ποτέ για τις τοιχογραφίες του στο φαληρικό γήπεδο, τις οποίες πρόσεξε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Παράλληλα οι πρωταθλητές Ελλάδας με την ποιότητα αυτής της δουλειάς και με τους εξαιρετικούς χώρους που δημιούργησαν ανέβηκαν ακόμα ένα... σκαλί παραπάνω, δείχνοντας με ποιά λογική θα πρέπει να αναβαθμίζονται οι γηπεδικές εγκαταστάσεις μίας ομάδας που έχει κάθε χρόνο συμμετοχή στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο πως τα στελέχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια τόσο για το Καραϊσκάκη και τους νέους χώρους του όπως αυτοί διαμορφώθηκαν μετά τις τοιχογραφίες αλλά και για τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εξάλλου στον Ολυμπιακό ο στόχος για διαρκή βελτίωση των χώρων και των εγκαταστάσεών του θα συνεχίσει να υφίσταται και θα αφορά όλες τις κλίμακες της ομάδας. Από τους πιτσιρικάδες και τις Ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα.

Η ιστοσελιδα του Νειθαν Μακρης

http://toixografies.gr/

Η σελιδα του στο facebook

https://www.facebook.com/pages/Nathan-Makris/185697785044


Δειτε τα video απο τα αποδυτηρια και την αιθουσα συνεντευξης τυπου


)


)


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου