ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Όλα ή τίποτα!

Όλα ή τίποτα! 

16/6/2012

Όλα ή τίποτα!  
Τη νίκη με την οποία θα προκριθεί στην προημιτελική φάση του Euro 2012 θα κυνηγήσει η Εθνική Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει την Ρωσία στο Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας (21:45, ET-1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίνεται στους «8» της διοργάνωσης μόνο αν πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Ντικ Άντβοκατ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Πολωνία-Τσεχία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο η «γαλανόλευκη» να περάσει ως πρώτη στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Ο Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές του αντιμετωπίζουν ως «τελικό» την αποψινή αναμέτρηση και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων δύο αγώνων.

Οι διεθνείς δείχνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν στους επικριτές τους και εκείνο που λένε είναι πως «θα μπούμε μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε. Ένα παιχνίδι είναι και θα πάμε να το πάρουμε αρκεί να μην επαναλάβουμε κακό ξεκίνημα».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 καλείται να δείξει χαρακτήρα και πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που τελευταία φορά είχε συμβεί στο παιχνίδι με την Κροατία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εκείνη η νίκη (2-0) έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο Euro 2012.

Όσον αφορά τις σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για το αρχικό σχήμα, τη «γαλανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σηφάκης και μπροστά του θα βρίσκονται – από δεξιά προς αριστερά – οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, ενώ λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Καραγκούνης (σήμερα συμπληρώνει τις 120 συμμετοχές στην Εθνική και ισοφαρίζει τον Θοδωρή Ζαγοράκη) με τον Μανιάτη. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Χολέμπας, Φωτάκης, Φορτούνης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει τον Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην πρεμιέρα με τους Πολωνούς και τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ρώσοι

Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ χρειάζεται δύο αποτελέσματα (νίκη ή και ισοπαλία) για να περάσει στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ωστόσο, η Ρωσία είναι δεδομένο πως θα παλέψει για την πρωτιά στο Α’ όμιλο, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τη Γερμανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Άντβοκαατ θα παρατάξει με 4-3-2-1 την ομάδα του, ένα σύστημα που θυμίζει την Βραζιλία στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αρκούδας θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μαλαφέεφ. Στην άμυνα θα παίξουν οι Ανιουκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς και Ζιρκόφ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σιρόκοφ, Ντενίσοφ και Ζιριάνοφ. Πιο μπροστά θα είναι οι Τζαγκόεφ και Αρσάβιν, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κερζακόφ. Στον πάγκο θα καθίσουν Ακινφέεφ, Σουνίν, Γκρανάτ, Σαρόνοφ, Ναμπάμπκιν, Σέμσοφ, Γκλουσάκοφ, Κομπάροφ, Παβλιουτσένκο, Πογκρέμπνιακ και Ισμαΐλοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αλεξάντερ Κοκόριν για τους υπόλοιπους αγώνες που θα δώσει στο Euro 2012, αφού διαπιστώθηκε πώς έχει υποστεί θλάση στον τένοντα του ποδιού του στην προπόνηση της Πέμπτης.

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλει η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012. Αν, λοιπόν, η «γαλανόλευκη» νικήσει τους Ρώσους, τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και ευνοείται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο μεταξύ μας παιχνίδι.

Αν υπάρξει νικητής στο Πολωνία-Τσεχία, θα περάσουμε ως δεύτεροι στα προημιτελικά. Αν το ματς λήξει ισόπαλο (και η Ελλάδα νικήσει τη Ρωσία) θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Ελλάδας-Τσεχίας. Και σ' αυτή την περίπτωση θα μένουν έξω οι Τσέχοι λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων και εμείς περνάμε ως πρώτοι στην επόμενη φάση, μόνο αν νικήσουμε τους Ρώσους με τρία γκολ διαφορά.

Η βαθμολογία του Α' ομίλου

Ρωσία 4 (5-2)
Τσεχία 3 (3-5)
Πολωνία 2 (2-2)
Ελλάδα 1 (2-3)

Τα ματς της 3ης αγωνιστικής

Ελλάδα-Ρωσία (21:45, ΕΤ-1)
Πολωνία-Τσεχία (21:45, ΝΕΤ)

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1ον: Τα μεταξύ τους ματς
2ον: H καλύτερη διαφορά τερμάτων
3ον: Η καλύτερη επίθεση


www.sport-fm.gr/a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου