ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Έγραψε ιστορία ο Μέλμπεργκ

Έγραψε ιστορία ο Μέλμπεργκ

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ έγραψε ιστορία με την Σουηδία. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε έξι σερί μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας, μάλιστα, αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, δίχως να χάσει λεπτό.
Ένα απίστευτο και ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποίησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, το οποίο πολύ δύσκολα θα καταφέρει ποδοσφαιριστής να το επαναλάβει.
 
Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Όλοφ Μέλμπεργκ, στα 35 του χρόνια, κατάφερε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής όπου αγωνίστηκε σε έξι σερί μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια βασικός, μη έχοντας χάσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Έπαιξε σε όλα τα ματς, δηλαδή, βγάζοντας 90λεπτα, δίχως να έχει γίνει ποτέ αλλαγή.

Το γεγονός, λοιπόν, πως αγωνίστηκε σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην Ουκρανία στο Euro 2012, του έδωσε την δυνατότητα να υπερηφανεύεται για αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ο Σουηδός στόπερ από το 2002 έως και σήμερα έχει λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Μετράει δύο Μουντιάλ (2002 Κορέα/Ιαπωνία, 2006 Γερμανία) και τρία Euro (2000 Oλλανδία/Βέλγιο, 2004 Πορτογαλία, 2008 Αυστρία/Ελβετία, 2012 Ουκρανία/Πολωνία).

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 στην Ν. Αφρική η Σουηδία δεν είχε προκριθεί και δεν έλαβε μέρος. Αν είχε συμβεί αυτό θα μιλάγαμε για εφτά (!) σερί παρουσίες του σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική του ομάδα. Αλλά και με τις έξι, όμως, παραμένει στην κορυφή της λίστας. Με πέντε σερί παρουσίες σε κορυφαία τουρνουά, επίσης δίχως να έχουν χάσει λεπτό, το έχουν καταφέρει οι Ντίνο Τζοφ (Ιταλός τερματοφύλακας), Πάολο Μαλντίνι (Ιταλός αμυντικός) και Άντονι Θουμπιθαρέτα (Ισπανός τερματοφύλακας).


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου