ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 (VIDEO)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1

Με γκολ του "τρομοκράτη" στο 92', ο Ολυμπιακός κάρφωσε τον Παναθηναϊκό και αγκάλιασε το 38ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του! Δέκα βαθμούς διαφορά από τον πελάτη και άντε γεια! Δείτε το βίντεο του αγώνα.
O Oλυμπιακός σημείωσε την 20η νίκη του σε 23 παιχνίδια και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στη Super League.
Με γκολ του Ράφικ Τζεμπούρ στο 92ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και έστειλε τον πελάτη στο -10! Δεν χάνεται αυτός ο τίτλος για τον Θρύλο, που "τάβλιασε" τον αιώνιο αντίπαλο στις καθυστερήσεις έπειτα από ένα ντέρμπι που τα είχε όλα.


Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Μιραλάς στο 20ό λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι "πράσινοι" στο 58΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο "τρομοκράτης" του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις. Αποβλήθηκε στο τέλος ο Τοροσίδης, στο θέατρο του προκλητικού Λέτο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, "κάθισε" αδικαιολόγητα στο δεύτερο μέρος, αλλά ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά. Εριστικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Καραγκούνη και Λέτο να πρωταγωνιστούν στα πράσινα καραγκιοζιλίκια.

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διαταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο. Οι Μοδέστο και Ιμπαγάσα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Μιραλάς έπαιξε δεξιά, ο Ριέρα αριστερά και ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον Τζεμπούρ.

Από την πλευρά του, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Ο Τζόρβας στα δοκάρια, στην άμυνα - από δεξιά προς τα αριστερά - οι Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος. Οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Καραγκούνης στη μεσαία γραμμή και οι Νίνης (δεξιά), Σισέ (κορυφή) και Λέτο (αριστερά) αποτέλεσαν την τριάδα μπροστά.

Ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του μία φοβισμένη ομάδα. Έναν Παναθηναϊκό χωρίς πλάνο πάνω στο χορτάρι. Έντεκα παίκτες πίσω από το κέντρο, που περίμεναν ένα λάθος των αντιπάλων τους για να πετάξουν την μπάλα μπροστά στον Σισέ. Για τις προκλήσεις τους εντός αγωνιστικού χώρου, τί να πεις; Προσπάθησαν να εκνευρίσουν τους παίκτες του Βαλβέρδε, με λόγια και διαμαρτυρίες. Με "μπροστάρη" τον Γιώργο Καραγκούνη, που ξεδίπλωσε το ταλέντο του στην υποκριτική. Ευτυχώς, οι ερυθρόλευκοι ήξεραν τί θα συναντήσουν και έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό. Δεν "μάσησαν" και κατέθεσαν την ψυχή τους στο χορτάρι.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Μία ομάδα προσπαθούσε να επιτεθεί και να κάνει το παιχνίδι που ξέρει. Με πρέσινγκ που "έσπαγε κόκκαλα", με κυκλοφορία και κατοχή μπάλας, που δεν άφηνε περιθώρια στον αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, η κατοχή μπάλας έφτασε το 63%-37%. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, μήπως και καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Οι πράσινοι αναλώθηκαν σε πολλά φάουλ και το πρώτο ημίχρονο είχε πολλές διακοπές.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς σούταρε διαγώνια στο 15ο λεπτό μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (20'), το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πήρε... φωτιά! Μία φάση δουλεμένη στην προπόνηση. Ο Ιμπαγάσα έκανε κομπίνα με τον Μιραλάς σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Βέλγος κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με μέτωπο προς την εστία πλάσαρε με το δεξί μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τζόρβα. 1-0 για τον Ολυμπιακό! Ο 24άχρονος επιθετικός επέστρεψε στα γκολ, στην αναμέτρηση που έπρεπε.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 38', αλλά ο Πάρντο μπλόκαρες την αδύναμη κεφαλιά του Κατσουράνη μέσα στην περιοχή, μετά τη σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά. Στο 39', ο Ριέρα τροφοδότησε τον Τζεμπούρ στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σπυρόπουλος έδιωξε πριν ο Γαλλοαλγερινός βγει τετ α τετ με τον Τζόρβα. Όπως προαναφέραμε, οι πράσινοι έκαναν συνεχώς φάουλ και οι διακοπές ήταν διαδοχικές. Στο 45', ο Καλόπουλος σφύριξε φάουλ, σε σπρώξιμο του Νίνη στον Τοροσίδη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, συνέχεια στη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στην εξέλιξη. O Tοροσίδης έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δεξί χέρι του, αλλά ήταν ακούσιο. Δύο σουτ των Καραγκούνη και Κατσουράνη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν ανησύχησαν τον Πάρντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εκ των πραγμάτων, ο Παναθηναϊκός όφειλε να επιτεθεί. Ο Ολυμπιακός έδωσε αδικαιολόγητα χώρο στον αντίπαλο. Στο 53', ο Νίνης πάσαρε στον Σισέ, ο οποίος πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 58', ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Πάρντο, που φέρει ευθύνη για το γκολ. Για σέντρα πήγαινε ο Αργεντινός, γκολ πέτυχε. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1, έναν Ολυμπιακό που μπήκε υπνωτισμένος στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον έλεγχο στο κέντρο και ο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη αλλαγή στο 61'. Ο Ντουντού αντικατέστησε τον Φουστέρ. Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεζαν ψηλά στο δεύτερο μέρος. Στο 63', ο Ριέρα σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση, με τον Τζόρβα να απομακρύνει με γροθιές. Στο 67', ο Γκοβού πήρε τη θέση του Νίνη. Στο 68', ο Λέτο τροφοδότησε τον Σισέ, ο οποίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Πάρντο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Η πειραϊκή ομάδα χρειαζόταν ένα... ηλεκτροσόκ.

Στο 68', ο Ριέρα δοκίμασε ξανά το αριστερό πόδι του από μακριά και ο Τζόρβας απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 72', ο Λέτο σέντραρε από τα αριστερά, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Πάρντο απέκρουσε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Ο κόσμος προσπαθούσε με συνθήματα να αφυπνίσει τους ερυθρόλευκους και να τους σπρώξει στη νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε παραταχθεί στο δεύτερο μέρος. Στο 79', ο Ζαϊρί αντικατέστησε τον Μιραλάς. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Μαροκινός έκανε ό,τι ήθελε τον Σπυρόπουλο, σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφερε την μπάλα στο αριστερό σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Σαριέγκι και να απομακρύνεται.

Στο 82', δεν μέτρησε γκολ του Κατσουράνη ως οφσάιντ. Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πάρντο έδιωξε δύσκολα στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Σίλβα, ο οποίος σούταρε με το δεξί, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ακούμπησε την μπάλα και ο παίκτης του Παναθηναϊκού με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Ο Κατσουράνης καλυπτόταν μόνο από τον Ντουντού, ενώ θα έπρεπε από δύο παίκτες, καθώς ο Πάρντο ήταν εκτός εστίας. Ο Βαλβέρδε θυμήθηκε τον Πάντελιτς 90'. Ο Σέρβος πήρε τη θέση του Ριέρα.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε ο "τρομοκράτης" να υπογράψει τον τίτλο! Ο Ζαϊρί σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντουντού έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζεμπούρ κοντρόλαρε την μπάλα και με το δεξί την έστειλε κάτω από τα πόδια του Τζόρβα στο 92ο λεπτό! Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κάρφωσε από το ύψος της μικρής περιοχής τον πελάτη και τον έστειλε στην παγωνιά του -10!

Ο εριστικός Λέτο έκανε θέατρο στο 94' και κέρδισε την αποβολή του Τοροσίδη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα. Ο Αργεντινός τινάχθηκε στον αέρα, έπεσε κάτω και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Καλόπουλο. Στο 97', ο διαιτητής αποφάσισε να σφυρίξει το τέλος. Μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, αλλά συνεπλάκησαν με παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν είχαν αποχωρήσει. Επικράτησε χαμός για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Δείτε το βίντεο του αγώνα:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 (19/2/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου