ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ότο, Ότο, είσαι ‘δω;

Ότο, Ότο, είσαι ‘δω;

26/03/2011
Ότο, Ότο, είσαι ‘δω;
Υποψίες ότι η μνημειώδης εύνοια του Ότο Ρεχάγκελ δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ σκόρπισε η Εθνική!

Το γκολ του Τοροσίδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων απέτρεψε το «κάζο» στη Μάλτα (0-1) και -συνδυαζόμενο με την ήττα των Κροατών στη Γεωργία- έφερε την ομάδα του Σάντος στην κορυφή του 6ου ομίλου!

Κακή εμφάνιση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που χρειάστηκε και την τύχη για να μην πληρώσει το απαράδεκτο α’ ημίχρονο και την αποβολή του Παπασταθόπουλου στο 84’.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -με βάση τις απουσίες και όσα είχε δείξει στις προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε το γνώριμο 4-2-3-1, το οποίο διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κατσουράνης-Καραγκούνης, στην τριάδα μπροστά τους οι Σαμαράς (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Νίνης (δεξιά) και προωθημένος ο Σαλπιγγίδης.



«Εεε, συγγνώμη, να… περάσω μπροστά στο σκορ»;

Χαλαρή και… ευγενέστατη παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος η Εθνική. Αντί να μπει αγριεμένη (μετά και τη νίκη-δώρο της Γεωργίας) και να απαιτήσει τη νίκη, η ομάδα του Σάντος προσπαθούσε να το φέρει… «απόξω-απόξω» στον αδύναμο αντίπαλό της. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που πολιορκούσε και την άμυνα του. Διότι στο… μονό που παιζόταν εκεί, οι διεθνείς έφταναν άνετα στην περιοχή, ενίοτε έμπαιναν και σε αυτή, αλλά στην τελική προσπάθεια «έκοβε το αυγολέμονο».

Εκτός της καλής ευκαιρίας του Τοροσίδη, λοιπόν (το διαγώνιο σουτ έφυγε λίγο έξω) και της κάτι-σαν-ευκαιρίας του Σαλπιγγίδη (ο Καρουάνα του πήρε «την μπουκιά από το στόμα), η συντριπτική κατοχή της μπάλας ξοδευόταν σε επιπόλαιες «γιόμες» από τα πλάγια. Ευτυχώς, δε, που το ίδιο επιπόλαιοι παρουσιάζονταν -όποτε ξεμύτιζαν από την περιοχή τους- οι Μαλτέζοι και η Εθνική μας δεν τιμωρήθηκε κιόλας για την… ανοιξιάτικη προσέγγισή της στο ματς.

Τόρο… Θεού!

Ήταν «γκάζια» από τον Σάντος; Ήταν συνειδητοποίηση πως θα παραχωρούσαν πόντο σε ομάδα με τέσσερις μόλις επαγγελματίες; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια εμφανώς βελτιωμένη Εθνική από τα αποδυτήρια. Μέσα ένα δεκάλεπτο, οι διεθνείς έφτιαξαν όσες ευκαιρίες δεν… διανοήθηκαν καν στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, πότε ο Χάμπερ (στο τετ α τετ του Σαλπιγγίδη και στην κεφαλιά του Τοροσίδη), πότε το… δοκάρι του (στην κεφαλιά του Λυμπερόπουλου) δεν τους επέτρεπαν να απαλλαγούν από το άγχος.

Κι ενώ εκείνο μεγάλωνε (με τις ανορθόδοξες επιθέσεις να κουτουλάνε στο μαλτέζικο «τείχος») και πλησίασε, μάλιστα, στο να την «πνίξει» (με την απευθείας αποβολή του Παπασταθόπουλου στο 84’), η Εθνική βρήκε… οξυγόνο (για τους αυστηρούς, πορτοφόλι)! Το κεφάλι του Τοροσίδη ξεπρόβαλε ακριβώς όσο έπρεπε από την «αναμπουμπούλα» του τελευταίου λεπτού, ώστε να στείλει τους φιλότιμους Μαλτέζους στο χορτάρι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κορυφή του ομίλου.

/www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου