ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Η βία δε λύνεται με αυστηροποίηση των ποινών» *video*


«Η βία δε λύνεται με αυστηροποίηση των ποινών» *video*

19 Μαΐου, 2011 
marnΟλοκληρώθηκε  η συνάντηση Πιλάβιου -- Μαρινάκη με κεντρικό θέμα συζήτησης, τη βια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο γενικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός, έκανε λόγο για νέες αυστηρότατες ποινές που προτάθηκαν, ζητώντας από την Πολιτεία να κάνει το καθήκον της. Οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έκαναν δηλώσεις…
«ΕΠΟ και Super League θέλουμε να έχουμε μία κοινή πορεία στα θέματα της βίας. Καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις για τον πειθαρχικό κώδικα και τον ΚΑΠ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την ευθύνη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Προτείναμε ένα πλαίσιο που σε πολλά πράγματα είναι ιδιαίτερα αυστηρός, καθώς περιλαμβάνει και περιπτώσεις μηδενισμού ομάδων.
Όμως, το πρόβλημα δεν λύνεται αποσπασματικά με επιβολή ποινών. Η αθλητική βία αποτελεί γενικότερο πρόβλημα και ζητήσαμε από την ΕΠΟ άμεση συνάντηση με την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία για να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, ειδικά τώρα που θα ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος αθλητικός νόμος», τόνισε αρχικά ο Πατρίκ Κομνηνός.
«Όταν το θέμα καταλήγει να συζητείται και στο πρωθυπουργική γραφείο, δείχνει πως υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί. Η ΕΠΟ και η Super League και η Football League πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι», πρόσθεσε.
Για το αν οι κανονισμοί θα εναρμονιστούν με αυτούς της UEFA απάντησε πως: «Ήδη γίνεται. Αυτό που πρέπει επίσης να γίνει είναι όλοι φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα θέματα που αφορούν τη διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».
Και εξήγησε: «Εμείς θέλουμε να αναλάβουμε την απόλυτη ευθύνη για ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Τότε να δεχθούν οι ομάδες κυρώσεις αυστηρότατες. Πρέπει να προσδιοριστεί ο ρόλος των σεκιούριτι. Εμείς προτείναμε πολύ αυστηρές ποινές για επεισόδια μέσα στο γήπεδο, άρα και τον απόλυτο έλεγχο για την είσοδο των οπαδών θα τον έχουν οι ΠΑΕ».
Καταλήγοντας: «Μιλάμε για μηδενισμούς ομάδων ακόμα και για αφαίρεση βαθμών, πάντα υπό την προϋπόθεση πως όλοι ο φορείς θα αναλάβουν τα υπόλοιπα θέματα. Η αυστηριοποίηση από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα. Οι ΠΑΕ έχουν πληρώσει 8,5 εκατομμύρια σε πρόστιμα τα τελευταία χρόνια. Δεν σημαίνει κάτι αυτό…».
Τέλος, ερωτηθείς αν οι αναμετρήσεις των δύο τελευταίων αγωνιστικών των πλέι οφ θα διεξαχθούν την ίδια ώρα, απάντησε πως: «Θα συζητήσουμε μόλις πάω στο γραφείο το αγωνιστικό πρόγραμμα των πλέι οφ».
ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
* Η συνάντηση είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 10, όμως λόγω της αυξημένης κίνησης στο δρόμο, ο κύριος Μαρινάκης, αφίχθει λίγα λεπτά πριν τις 11, και κατευθύνθηκε αμέσως προς το γραφείο του κύριου Πιλάβιου
*Στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος παρίσταται στη συνάντηση για να υποβάλλει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της βίας
* Παρών στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά όχι στην συνάντηση, ο Κύρος Βασσάρας
* 4-5 άτομα, κρέμασαν ένα πανό απέναντι απο την είσοδο των γραφείων της ΕΠΟ που γράφει » ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ»¨. Προφανώς, φίλαθλοι του Ηρακλή, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο Βασίλης Χατζηπαναγής
* Αρκετές κάμερες αλλά και πλήθος δημοσιογράφων βρίσκονται εδώ στην ΕΠΟ.



www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου