ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απονομή… δικαιοσύνης! (video)

Απονομή… δικαιοσύνης!

18/05/2011
Απονομή… δικαιοσύνης!
Η κούπα του Europa League κατέληξε στα χέρια της καλύτερης, χωρίς αμφιβολία, ομάδας της φετινής διοργάνωσης, της Πόρτο!

Οι «δράκοι» επικράτησαν 1-0 της Μπράγκα στο «Dublin Arena» και με μία μόλις ήττα σε ολόκληρη την διαδρομή… έφτασαν στην κορυφή ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2004.

Ο Βίλας Μπόας έγινε ο νεότερος σε ηλικία (33 χρονών και 213 ημερών)προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ρεκόρ και για τον Φαλκάο που σταμάτησε στα 17 τέρματα, έχοντας ξεπεράσει τον Κλίνσμαν (15) από τον ημιτελικό! Πολύ καλή παρουσία και από την έκπληξη της διοργάνωσης, Μπράγκα που επέβαλε τον ρυθμό της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ούσα εξαιρετικά στημένη από τον Ντομίνγκος αλλά είχε ένα και μοναδικό… μελανό σημείο. Αυτό στο 44ο λεπτό, όταν και δέχθηκε το γκολ του Φαλκάο. Μάλιστα, ο Μοσορό στο 46΄ έχασε τετ-α-τετ και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.



Η πρώτη καλή στιγμή του τελικού ανήκει στην Μπράγκα. Ο Κουστόδιο στο τέταρτο λεπτό, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Πόρτο και δοκίμασε το δεξί του πόδι με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο η Πόρτο απάντησε. Ο Χουλκ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και αφού μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την συμβολή.

Η Μπράγκα μετά το δέκατο λεπτό και βλέποντας την Πόρτο με Γκουαρίν και Χουλκ από τα πλάγια να αρχίζει να ξεδιπλώνει την εξαιρετική επιθετική της λειτουργία, οπισθοχώρησε. Εξάλλου, ήταν η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση και αυτό ήταν ένα στοιχείο του παιχνιδιού της.

Ο Χουλκ ήταν ένας από τους παίκτες που… προβλημάτιζε πιο συχνά από κάθε άλλον την άμυνα της Μπράγκα, που όταν δεν έβρισκε άλλο τρόπο δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει και… αντιαθλητικές μεθόδους και σκληρά μαρκαρίσματα. Η Μπράγκα δεν επέτρεψε στην Πόρτο να επιβάλλει τον ρυθμό της σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο 45ο λεπτό ο Φαλκάο απέδειξε ότι αν μείνει μόνος του για μία στιγμή είναι ικανός να κάνει την ζημιά. Ο Γκουαρίν από δεξιά στο 44ο λεπτό βρήκε χώρο, έκανε την σέντρα και ο Κολομβιανός επιθετικός νίκησε με το κεφάλι τον Αρτούρ για να κάνει το 1-0, πετυχαίνοντας το 17ο προσωπικό του τέρμα στην διοργάνωση.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για την Μπράγκα. Ο Μοσορό που μπήκε στην θέση του Ούγκο Βιάνα, μετά από λάθος στην άμυνα της Πόρτο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Έλτον αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ της Πόρτο απομάκρυνε με τα πόδια. Η είσοδος του Μοσορό άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Ντομίνγκος που έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση να τρέξει και να πιέσει.

Η Μπράγκα κατάφερε και στο δεύτερο ημίχρονο να… φράξει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της και έψαχνε με πιο ορθόδοξους τρόπους απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να έχει καταφέρει να κάνει μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση αυτήν του 46ου λεπτού.

Ο Βίλας Μπόας έριξε εντός αγωνιστικού χώρου τον Φερνάντο Μπελούτσι ώστε να κρατήσει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια, την ώρα που το ρευστό 1-0 παρέμενε. Η Πόρτο έκανε σωστή διαχείριση, μεγάλη στιγμή στο υπόλοιπο του αγώνα δεν υπήρχε από καμία ομάδα και έτσι οι «δράκοι» πήραν τη νίκη και κατέκτησαν το τρόπαιο.



Πόρτο (Βίλα Μπόας): Έλτον, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν (73' Μπελούτσι), Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ, Ρολάντο, Βαρέλα(79' Ροντρίγκες), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι

Στον πάγκο: Μπέτο, Μαϊκόν, Βάλτερ, Σόουζα, Ρούμπεν

Μπράγκα (Ντομίνγκος): Αρτούρ, Αλμπέρτο Ροντρίγκες (46΄ Κακά), Παουλάο, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (66΄ Μεγιόνγκ), Κουστόδιο, Σίλβιο, Άλαν, Ούγκο Βιάνα (46΄Μοσορό), Βαντίνιο

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Έλντερ Μπαρμπόσα, Έλντερσον, Λεάντρο Σαϊνιο

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Βοηθοί: Φερνάντες, Γκουανταμούρο , Γκόμες, Πέρες


szólj hozzá: Por 1-0 Bra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου