ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα παρατράγουδα μιας «αετομαχίας»

Τα παρατράγουδα μιας «αετομαχίας»

19/05/2011,
Τα παρατράγουδα μιας «αετομαχίας»
Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των φετινών πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (2-1) άλλαξε τα δεδομένα, φέρνοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην κορυφή και ξαναβάζοντας ουσιαστικά και τον Παναθηναϊκό στο κόλπο του Champions League.

Γεμάτη παραφωνίες και παρατράγουδα η «αετομαχία» της Τούμπας με ένταση, αποβολές, διακοπή του ματς και κατάληξη μια γεμάτη οργή ανακοίνωση της «Ένωσης».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς. Η Ένωση ακολουθεί με 8 και το «τριφύλλι» έχει 7. Ο Ολυμπιακός Βόλου με 4, δεν έχει απολέσει τις ελπίδες του για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Είχαν μαζευτεί πολλά. Είχε ακούσει ακόμα πιο πολλά. Στην Τούμπα, όμως, όλα (ξε)πληρώνονται!

Ο ΠΑΟΚ διάλεξε το καταλληλότερο ματς για ν’ ανταποδώσει στην ΑΕΚ τα «χρεωστούμενα» της χρονιάς και επικρατώντας 2-1, πήρε στα χέρια του το σεντόνι του Champions League!

Τεράστια παράπονα (άλλα δικαιολογημένα κι άλλα όχι) της «Ένωσης» για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που απέβαλε τον Μάκο στο 70' και τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις -για αντισυναδελφικό χτύπημα στον Μίτσελ!

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 9 (6-6)
ΑΕΚ 8 (6-3)
Παναθηναϊκός 7 (6-5)
Ολυμπιακός Βόλου 3 (3-7)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Κυριακή, 22/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ (18:15, NovaSports 2)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30, NovaSports 1)

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μόνο απ’ την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ επεφύλαξαν οι συνθέσεις του ντέρμπι. Την ώρα, λοιπόν, που ο Μάκης Χάβος παρέτασσε την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει των τελευταίων προπονήσεων), ο Ανδαλουσιανός επανέφερε στη δική του τον Ίσμαελ Μπλάνκο (αντί του Μπαχά) και αντικαθιστούσε τον -απόντα- Καφέ με τον Παναγιώτη Λαγό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ, τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βιτόλο-Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά τους οι Σαλπιγγίδης (αριστερά), Φωτάκης (κέντρο), Βιεϊρίνια (δεξιά) και προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Στο 4-4-2 της «Ένωσης», απ’ την άλλη, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ξεκίνησε ο Ντιόπ, μπροστά του οι Λαγός-Μάκος και ο Μίτσελ βρισκόταν στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από το δίδυμο Σκόκο-Μπλάνκο.



Να ‘λειπε κι ο… ρέφερι!

Συγκινήσεις που συνήθως στην Ελλάδα χρειάζονται (τουλάχιστον) 3-4 ματς, κατάφερε να «στριμώξει» το πρώτο 45λεπτο. Τι γκολάρες, τι… φαουλάρες, τι ανατροπές και (φυσικά) μουρμούρες για τον διαιτητή. Αφού, λοιπόν, ο Σκόκο εκμεταλλεύτηκε τον «συναγερμό» (που σήμαινε σε κάθε εκτέλεση φάουλ στην περιοχή του ΠΑΟΚ), «ζωγραφίζοντας»… από την Αθήνα τον -μπερδεμένο- Χαλκιά, η ΑΕΚ «έκατσε» σταδιακά. Και το πλήρωσε…

Όχι στη μεγάλη ευκαιρία του Αθανασιάδη. Ούτε στο πέναλτι που ίσως μπορούσε να δοθεί εναντίον της στο μαρκάρισμα του Μανωλά στον Λίνο. Αλλά στο φάουλ που ΔΕΝ έπρεπε να δοθεί εναντίον της (για χέρι του Ντιόπ) και το οποίο πέρασε σχεδόν από το… υπέδαφος ο Γκαρσία. Κι αφού ο διαιτητής πέρασε με συστάσεις τη διακοπή -για καπνογόνο σε κόρνερ της ΑΕΚ- δυστυχώς για ‘κείνη η γκέλα του Σάχα (και η φαινομενική ανατροπή έπειτα του Φωτάκη) δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τη… βούλα του Βιτόλο.

Στον… Μάκο των λεόντων!

Όση ώρα περνούσε μετά την ανάπαυλα, όλο και πιο εμφανής γινόταν η πρόθεση του ΠΑΟΚ να «προστατεύσει» το υπέρ του σκορ. Κι αν αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στην ΑΕΚ την υπεροχή, δεν αποδείχθηκε αρκετό για να απειλεί και με ευκαιρίες -πέρα από τις (φαρμακερές της) στημένες φάσεις. Μια τέτοια, όμως (ένα φάουλ του Λίνο στον Μάκο) και κυρίως το τεράστιο «μπούγιο» που την ακολούθησε, έμελλε να ψαλιδίσει τελικά τις ελπίδες της.

Ο Έλληνας μέσος είδε την κόκκινη κάρτα (την οποία έπρεπε να δει μάλλον… ο Γεωργέας), ο επίσης προκλητικός Λίνο είδε την κίτρινη και η «Ένωση» είδε τα πράγματα να «σκουραίνουν» επικίνδυνα. Ακόμα, λοιπόν κι αν το πάλεψε ηρωικά (κλείνοντας με δέκα παίκτες τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του), δεν μπόρεσε να επιβραβευτεί με τίποτα παραπάνω γι’ αυτό, από μια φάση που διαμαρτύρεται για (μάλλον ακούσιο) χέρι του Κοντρέρας σε κεφαλιά του Δέλλα. Το εντελώς… εκούσιο χέρι του Γκαρσία, δε, που προσγειώθηκε στις καθυστερήσεις πάνω στον Μίτσελ, παραείναι επίδειξη αλητείας για να επιβραβευτεί με κάτι περισσότερο από απλή αναφορά.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Βιτόλο, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (87' Ελ Ζαρ), Φωτάκης (80' Τσουκαλάς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λαγός (55' Μπαχά), Σκόκο (76' Γκερέιρο), Μπλάνκο (62' Λεονάρντο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα







ΠΑΕ ΑΕΚ: «Μόνοι μας και όλοι σας»!

18/05/2011
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Μόνοι μας και όλοι σας»! 
Σκληρή ανακοίνωση με τίτλο «όνειδος» και βέλη κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η «Ένωση» κάνει λόγο για Superleague των λίγων και παραρτημάτων του ενός, καταγγέλλει επαγγελματίες σε εντεταλμένες υπηρεσίες και καλεί όλους τους φορείς να βγάλουν απωθημένα πάνω της, με το χαρακτηριστικό «μόνοι μας και όλοι σας»!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η Superleague των «λίγων» και των παραρτημάτων του ενός, η ΕΠΟ των ανύπαρκτων και «επαγγελματίες» σε εντεταλμένες υπηρεσίες συνέθεσαν και πάλι ένα σκηνικό αηδίας, ντροπής και δυσωδίας, με κομπάρσους -δυστυχώς τους ποδοσφαιριστές και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, που έγιναν μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας.

Απόψε καταπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας. Παρακαλούμε δημόσιους οργανισμούς, επιτροπές και ομοσπονδίες να εξαντλήσουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους για άλλη μια φορά επάνω στην ΑΕΚ.

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

Θέλετε δεν θέλετε, η ΑΕΚ θα είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε πρόκληση και θα την βρίσκετε μπροστά σας.

«Συγχαρητήρια» σε όλη την πολιτική ηγεσία για τα αποτελεσματικά μέτρα κατά της βίας».



Χάβος: «Κρίθηκε στο πάθος των παικτών μου»
18/05/2011
Χάβος: «Κρίθηκε στο πάθος των παικτών μου»
Το πάθος των παικτών του ΠΑΟΚ έκρινε υπέρ του την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν πολύ φειδωλός, δεν θέλησε να σχολιάσει όσα είπε νωρίτερα ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ φάνηκε εκνευρισμένος απέναντι σε μία μερίδα του Τύπου της Θεσσαλονίκης, προφανώς για τη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Ευχαριστώ τα παιδιά για την αποφασιστικότητα που έδειξαν. Ευχαριστώ επίσης τον κόσμο που παρά την ήττα μας την Κυριακή γέμισαν το γήπεδο, ήρθαν κοντά μας και μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος και την αποφασιστικότητα των παικτών. Μας μένουν δύο κρίσιμα παιχνίδια και το μυαλό μας είναι ήδη στον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό», δήλωσε.

Όσο για τα όσα ανέφερε ο συνάδελφός του, που υποστήριξε πως η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και άφησε αιχμές για τη διαιτησία, είπε: «Δεν θέλω να σχολιάσω τι είπε ο συνάδελφός μου. Έχω κι εγώ άποψη, αλλά δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω


Χιμένεθ: «Είμαστε η ομάδα που όλοι κυνηγάνε»

18/05/2011
Χιμένεθ: «Είμαστε η ομάδα που όλοι κυνηγάνε»
Αιχμές για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά των άλλων ομάδων των πλέι οφ απέναντι στην ΑΕΚ άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του.

«Η ΑΕΚ έχει 1,5 εκατ. φιλάθλους σε όλη τη χώρα και είμαστε η ομάδα που όλοι κυνηγάνε. Είμαστε μόνοι εναντίον όλων. Έχουμε πάρει το Κύπελλο και αν η ΑΕΚ βγει πρώτη στα πλέι οφ, κάποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης. Σήμερα η ΑΕΚ έπαιξε για να μη χάσει κι έχασε. Από ένα λάθος δικό μας, στο πέναλτι, και το πρώτο γκολ έτσι όπως ήρθε. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, γιατί δεν το έκανα ποτέ, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Ελλάδα. Αν πω την άποψή μου, πιθανό να πω κάτι που μετά θα το μετανιώσω. Δεν κρίνω το διαιτητή για τις αποφάσεις του. Δαγκώνω τη γλώσσα μου για να μην πω δημόσια τίποτα για τη διαιτησία», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, είπε: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Φτάσαμε στην αντίπαλη περιοχή, όταν παίζαμε με έντεκα, αλλά ακόμη και με δέκα. Πάντα αξιολογώ έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ. Στα μεταξύ μας παιχνίδια έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα που δεν κερδίσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ανήκει στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδα, έχει πολύ κόσμο και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν έχω να πω κάτι εναντίον του. Όμως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και στο σημερινό ματς αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας στα πλέι οφ. Ακόμη και σήμερα, χάσαμε με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια και έξι βαθμοί. Εμείς θα παλέψουμε για δύο νίκες. Περιμένουμε πια το λάθος του ΠΑΟΚ».

Τέλος, για τη διαδικασία των πλέι οφ είπε: «Εγώ κανόνες δεν βάζω πουθενά. Σέβομαι όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί. Τα πλέι οφ είναι ένας τρόπος για να δώσουν ανταγωνιστικότητα μέχρι το τέλος στο πρωτάθλημα. Είχα πει και στην κλήρωση για τα πλέι οφ, πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν δεύτερος στη βαθμολογία, αλλά υπάρχει μία διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό και πρέπει να την ακολουθήσουμε».



ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Εκτός τόπου και χρόνου η ΑΕΚ»!

19/05/2011
ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Εκτός τόπου και χρόνου η ΑΕΚ»!
Ανακοίνωση-απάντηση σ’ εκείνη της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά το ματς της Τούμπας (2-1), εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του «δικεφάλου του Βορρά» -σε χαμηλούς, πάντως, τόνους- χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» και «γενικόλογη έκθεση ιδεών» όσα ανέφερε η «Ένωση».

Αφού την καλεί, δε, να κατονομάσει τις καταγγελίες της, αφήνει αιχμές για στελέχη της και τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η περιέργεια που μας κυρίευσε όταν πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ να εκδώσει ανακοίνωση, έδωσε τη θέση της στην έκπληξη, μόλις την διαβάσαμε. Πρόκειται για μια έκθεση ιδεών γεμάτη γενικότητες, χωρίς συγκεκριμένους παραλήπτες και ονόματα.

Επί της ουσίας και ως σύλλογος που παραδοσιακά είμαστε στοχοποιημένοι από το παρασκήνιο, απαιτούμε από την ΠΑΕ ΑΕΚ να κατονομάσει, μιας και η σημερινή της ανακοίνωση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα το δουν και στο replay.

Αν η ΠΑΕ ΑΕΚ ενδιαφέρεται ειλικρινά για την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την εξάλειψη της βίας, θα έπρεπε πρώτα να ασχοληθεί με υπαλλήλους της που άλλοτε σε ρόλο σερίφηδων από τον πάγκο και άλλοτε διαμαρτυρόμενων εντός των γραμμών του γηπέδου, προκαλούν και διαιωνίζουν καταστάσεις που υποκριτικά αποστρέφεται».



www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου