ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

«Μπορεί να συμφωνήσουμε»

«Μπορεί να συμφωνήσουμε»

25/11/2011 
Ο ατζέντης του Τζορτζ Χιλ Μάικλ Ουίτακερ αφήνει στο olympiacos24.gr ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό
ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΔΑΡΔΑΛΗ
XILLLLLLLLLΗ προσθήκη του θα ισχυροποιήσει αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Ο Τζορτζ Χιλ είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να καλύψει με την ίδια επιτυχία τις δύο θέσεις των γκαρντ και να προσθέσει στους «ερυθρόλευκους» ποιότητα, δύναμη και ταχύτητα στην περιφέρεια. «Είμαστε σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και υπάρχει η πιθανότητα να συμφωνήσουμε», αποκάλυψε στο olympiacos24.gr, ο ατζέντης του 23χρονου κόμπο-γκαρντ Μάικλ Ουίτακερ το απόγευμα της Παρασκευής. Ο εκπρόσωπος του αν κι επιβεβαίωσε τις επαφές δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο, καθώς όπως εξήγησε. «αυτή την στιγμή είμαστε σε συζητήσεις. Ίσως αύριο ή την Κυριακή να έχω να πω κάτι περισσότερο».

Το αρνητικό

Ο Χιλ έγινε γνωστός από την διετή θητεία του στους Σπερς, οι οποίοι τον προηγούμενο Ιούνιο τον έδωσαν σε ανταλλαγή στους Πέισερς, με τους οποίους έχει συμβόλαιο για μια ακόμη σεζόν. Αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης. Πολύ απλά γιατί αν υπογράψει στον Ολυμπιακό, αναγκαστικά θα πρέπει να έχει όρο επιστροφής στο ΝΒΑ σε περίπτωση λήξης του λοκ-άουτ. Βάσει της συμφωνίας μεταξύ ΝΒΑ και FIBA, το «letter of clearance» παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαια στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, θα δίνεται μόνο εφ' όσον στις συμφωνίες τους με ομάδες εκτός ΝΒΑ, υπάρχει όρος επιστροφής.

Το χρονοδιάγραμμα

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός αν αποκτήσει τον Χιλ. θα ρισκάρει να τον χάσει σε περίπτωση λήξης του λοκ-άουτ. Εδώ και δύο μέρες οι συζητήσεις μεταξύ των ομάδων και των παικτών έχουν επαναρχίσει και υπάρχει πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο να φθάσουν σε συμφωνία. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται αντιληπτό πως ο Χιλ δεν θα έρθει στην Ελλάδα.
Ίσως γι' αυτό το λόγο ο Ουιτάκερ να δήλώσε πως σε μια δύο μέρες να έχει να προσθέσει κάτι. Ο Αμερικανός ατζέντης δεν αποκλείεται να περιμένει τις εξελίξεις στις νέες διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών στο ΝΒΑ κι αν δει πως και πάλι οδηγούνται σε ναυάγιο, να «σπρώξει» τον πελάτη του να πει το «ναι» στους «ερυθρόλευκους».

Οι συστατικές επιστολές

Ο Χιλ μπορεί να μην είναι αστέρι στο ΝΒΑ, αλλά για την Ευρώπη είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου που μπορεί να κάνει την διαφορά. Έχει τις συστατικές επιστολές του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα για δύο χρόνια. Οι Σπερς «αναγκάστηκαν» να τον δώσουν σε ανταλλαγή, καθώς ήξεραν πως το καλοκαίρι του 2012 όταν θα έμενε ελεύθερος δεν θα είχαν το χώρο στο σάλαρι-καπ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του και θα τον έχαναν τσάμπα.
Έχει ύψος 1,88 και είναι πολύ γρήγορος, αλλά και δυνατος για την θέση του πλέι-μέικερ. Λόγω της ικανότητας του στο περιφερειακό σουτ μπορεί να παίξει και στο «2» και βεβαίως μαζί με τον Σπανούλη μπορεί να συνθέσει ένα δίδυμο-φωτιά.
Το θέμα, βέβαια, είναι πως όσο πιθανή είναι η απόκτηση του, άλλο τόσο μακρινή είναι λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει με το λοκ-άουτ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει.

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου