ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔηλωσειςΤζεμπούρ,Μόνχε,Μαρκάνο,Βαλβέρδε

ΔηλωσειςΤζεμπούρ,Μόνχε,Μαρκάνο,Βαλβέρδε

 25/11/2011

Τζεμπούρ: "Υπερήφανοι για το παιχνίδι μας"

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Μασσαλία, θέλει όλοι οι συμπαίκτες του να είναι ετοιμοπόλεμοι ενόψει Άρσεναλ, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο παιχνίδι το ματς κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ μίλησε για την επικράτηση του Ολυμπιακού στην Μασσαλία, επισημαίνοντας πως νιώθει υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν. Ενόψει Άρσεναλ θέλει οι τραυματίες συμπαίκτες του να είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο ματς εκείνο της Κυριακής (27/11) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα για την Superleague.
Ο Αγλερινός στράικερ των Πειραιωτών, σχολίασε: "Στη Μασσαλία παίζαμε την πρόκρισή μας. Ξέραμε ότι χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς και ότι η Μαρσέιγ βολευόταν και με την ισοπαλία. Εμείς προερχόμασταν από την πικρή γεύση της ισοπαλίας στο ντέρμπι. Τώρα έχουμε την Άρσεναλ. Τη δυσκολέψαμε στο Λονδίνο, το ίδιο θα κάνουμε και στο Καραϊσκάκη όλα είναι πιθανά.

Είμαστε υπερήφανοι για το παιχνίδι μας, γιατί σκοπός μας ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν σαν τελικός για εμάς και δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε το διπλό. Πιστεύω ότι το αξίζαμε. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό και δώσαμε τα πάντα. Οπότε χάσαμε πολύ ενέργεια. Ξεκινήσαμε με βαριά πόδια και λίγο πόνο. Έχουμε αρκετούς παίκτες τραυματίες και πρέπει να πούμε την αλήθεια. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς.

Ενόψει Άρσεναλ θα ξεκουραστούμε και χρειάζεται να προετοιμαστούμε σωστά, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι. Πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να προσέξουμε πολύ γιατί αυτή τη στιγμή είναι επίφοβος κάποιος τραυματισμός. Και εύχομαι στο ματς με την Άρσεναλ να είναι όλοι παρόντες για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί δώσαμε δύο δυνατά ματς και τώρα είμαστε πολύ κουρασμένοι. Θα εξαρτηθεί από την στάση μας και από το πώς θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και το πόσο πολύ θέλουμε τους τρεις βαθμούς".


Μόνχε: "Πρέπει πάντα να νικάμε"

Για την υποχρέωση που έχει σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός, αλλά και το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι ο Βισέντε Μόνχε.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έσταξε μέλι για τον ερυθρόλευκο λαό, που θα δώσει το "παρών" και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Μόνχε στην κάμερα της Nova:

Αναμφίβολα η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ καλή μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Πόσο δύσκολο είναι για εσάς τους παίκτες να μπει στο περιθώριο το Champions League και να επιστρέψετε στην ελληνική πραγματικότητα;

"Σίγουρα ήταν μία πολύ σημαντική νίκη μετά από έναν δύσκολο αγώνα. Η ψυχολογία των παικτών είναι πάρα πολύ καλή. Κάτι που είναι θετικό για όλους εμάς. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα που για εμάς είναι ο πρώτος στόχος. Οπότε μπορεί να μας βοηθήσει η θετική ψυχολογία".

Υπάρχει ένας αριθμός παικτών οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA για διαφορετικούς λόγους, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στο Πρωτάθλημα. Ένας απ' αυτούς είσαι εσύ. Το δεδομένο αυτό εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό τώρα που έχει βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα;

"Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες. Σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι για να παίζουν. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ όπου παρά τις πολλές απουσίες κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν ποιοτικά και σε υψηλό επίπεδο".

Τί εικόνα έχεις για τον Αστέρα Τρίπολης;

"Όλες οι ομάδες που παίζουν στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζουν πάντα πολλές δυσκολίες. Σίγουρα εναντίον μας θα παίξουν αμυντικά και θα προσπαθήσουν με αντεπιθέσεις ν' απειλήσουν. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Αλλά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη".

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως υπό πίεση λειτούργησε πάρα πολύ καλά και έτσι πήρε τη νίκη στη Μασσαλία. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, πρέπει να παίζει για τη νίκη και στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Πιστεύεις πως τελικώς θα σας βοηθήσει η πίεση που υπάρχει και στα ματς του ελληνικού Πρωταθλήματος;

"Ο Ολυμπιακός πάντα έχει πίεση γιατί είναι μία ομάδα η οποία πρέπει πάντα να νικάει. Είναι μία ομάδα που πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας. Υπάρχει πάντα πίεση. Σίγουρα η μεγάλη νίκη στη Γαλλία θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Η ομάδα θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το παιχνίδι στην Τρίπολη".

Για εσάς τους ποδοσφαιριστές πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως στις κερκίδες του γηπέδου του Αστέρα θα βρίσκονται οπαδοί του Ολυμπιακού;

"Είναι κάτι το οποίο το έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα. Όπου κι αν αγωνίζεται έχει πάντα δίπλα της τους φιλάθλους της. Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθειά τους. Δε θα μας εκπλήξει γιατί έχουμε συνηθίσει να έχουμε κοντά μας τους οπαδούς μας".

Μαρκάνο: "Νωρίς για το μέλλον μου"

Ο Ιβάν Μαρκάνο δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το μέλλον του, ενώ υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έχει το πιο μεγάλο ρόστερ στην Ελλάδα.
Ο Ισπανός αμυντικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι, αναφέρθηκε και στο εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Μαρκάνο στην κάμερα της Nova:

Μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία στο Champions League, πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψει η ομάδα στο ελληνικό Πρωτάθλημα;

"Είναι δύσκολο. Το είχαμε πει και στην αρχή της χρονιάς πως τα σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που διεξάγονται μετά τους αγώνες του Champions League. Πάντα βάζεις πολύ δύναμη στους αγώνες του Champions League και μετά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως αυτά είναι που στο τέλος μας δίνουν το Πρωτάθλημα".

Συμφωνείς πως χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση; Ο Ολυμπιακός έχει τις επιλογές για να ανταποκριθεί στο βαρύ πρόγραμμα με αγώνες κάθε τρεις, τέσσερις ημέρες έως τα Χριστούγεννα;

"Μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Πιστεύω πως το ρόστερ μας είναι ικανό για να τα καταφέρουμε στα συνεχόμενα παιχνίδια. Αν υπάρχει στην Ελλάδα μία ομάδα η οποία έχει μεγάλο ρόστερ, αυτή είναι ο Ολυμπιακός".

Είμαστε σχεδόν στο ένα τρίτο του ελληνικού Πρωταθλήματος. Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για το Πρωτάθλημα;

"Είναι ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, όπου οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Έχουμε παίξει με ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Έχω καταλάβει πως είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα. Αλλά και οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία μπορούν να σε φέρουν δύσκολη θέση".

Μία τέτοια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Τί εικόνα έχεις;

"Δεν είναι σε καλή περίοδο στο Πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα, η οποία έχει πάρει αρκετούς παίκτες απ' την Ισπανία. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί κι εμείς θέλουμε τη νίκη, αλλά και εκείνοι για να ξεφύγουν απ' τις τελευταίες θέσεις".

Πώς είναι η παρουσία σου στο ελληνικό Πρωτάθλημα και πως βλέπεις το μέλλον σου στον Ολυμπιακό;

"Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το μέλλον μου. Η αλήθεια είναι πως εγώ νιώθω πάρα πολύ άνετα εδώ στον Ολυμπιακό".

Βαλβέρδε: "Είμαι ο ίδιος προπονητής"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε δηλώσεις του τόνισε πως μετά το "διπλό" στην Μασσαλία δεν άλλαξε και παραμένει ο ίδιος προπονητής, ενώ επεσήμανε πως μαζί με τους παίκτες του πίστευαν στη νίκη.
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν το θρυλικό "διπλό" (0-1) στη Μασσαλία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για το ματς. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν άλλαξε μετά από αυτή την επιτυχία και παραμένει ο ίδιος προπονητής, ενώ επεσήμανε πως κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, τόσο εκείνος, όσο και οι συμπαίκτες του πίστευαν στη νίκη.
Για το αν η νίκη επί της Μαρσέιγ είναι η σημαντικότερη φετινή νίκη για τον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ναι είναι πολύ σημαντική".

Για το αν τον στεναχωρούν οι δυο χαμένοι βαθμοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή οι απουσίες: "Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι οι απουσίες που έχουμε. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, είναι έλλειψη τύχης. Πιστεύω ότι αξίζαμε να είχαμε νικήσει".

Σχετικά με το πώς αισθάνεται όταν είδε τους δυο παίκτες που έβαλε ως αλλαγή να είναι στην φάση του γκολ: "Ούτε αυτό το είχα σκεφτεί. Κάνεις την αλλαγή και ελπίζεις να βγει σε καλό. Εσύ κάνεις την αλλαγή χωρίς να ξέρεις το αποτέλεσμα και πιστεύεις ότι βοηθάς την ομάδα. Όπως και να έχει, είναι ο ίδιος προπονητής και πριν και μετά τις αλλαγές. Δεν σημαίνει ότι τώρα είναι πιο έξυπνος".

Για το αν ο Γιάννης Μανιάτης, είναι ο φετινός… Μοντέστο: "Πάντα εμπιστεύομαι τον Μανιάτη, είναι ένας παίκτης που καταλαβαίνει πάρα πολύ το ομαδικό παιχνίδι και γι’αυτό πίστεψα ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο".

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στάθηκε και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου: "Αυτό που έβλεπα σε αυτό το παιχνίδι, είναι ότι είχαμε μια καταπληκτική ευκαιρία, απέναντι σε μια Μαρσέιγ που δεν μας προβλημάτισε πολύ. Μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο βγαίναμε στην αντίπαλη εστία. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου είχαν αρχίσει να πιστεύουν στην νίκη".

Για το αν μετά το γκολ, ο Γιάννης Φετφατζίδης θα έχει άλλη αντιμετώπιση: "Ελπίζουμε αυτό το γκολ αν του δώσει ώθηση. Πιστεύουμε σε αυτόν και έχει πολλές ικανότητες να γίνει πιο αποφασιστικός για να τελειώνει τις φάσεις".

Για τις σκέψεις του κατά την διάρκεια του αγώνα: "Στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω τον Φουστέρ από τα δεξιά, αλλά δεν έπαιξε ο Μορέλ και έτσι δεν το έκανα. Για αυτό άλλαξαν τα πλάνα. Μετά, αλλάξαμε και στο 35' έβαλα τον Τζεμπούρ δεξιά, τον Φουστέρ στο κέντρο και μετά έβαλα τον Γέστε, γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες".

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία του Ολυμπιακού: "Τώρα ναι, την απολαμβάνω περισσότερο, διότι κατά την διάρκεια του αγώνα δεν μπορείς".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου