ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού  στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της Μαρσέιγ στο "Stade Velodrome" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. "Χρυσές" αλλαγές οι Γέστε - Φετφατζίδης, κέρβερος ο Μέγκιερι, καταπληκτικός ο Μανιάτης. Ουδείς υστέρησε.
Μεγάλη νίκη με σκορ 0-1 πήρε ο Ολυμπιακός στη Μασσαλία, απέναντι στην Μαρσέιγ και κράτησε ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρά τις απουσίες που υπήρχαν για τους Πειραιώτες (Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μακούν) όσοι αγωνίστηκαν κατέθεσαν την ψυχή τους στο χορτάρι του "Velodrome" και οδήγησαν τον πρωταθλητή Ελλάδας σε θρίαμβο επί γαλλικού εδάφους. "Χρυσές" αλλαγές για τον Βαλβέρδε οι Γέστε (δημιουργός) - Φετφατζίδης (σκόρερ), κέρβερος ο Μέγκιερι, καταπληκτικός ο Μανιάτης. Ουδείς υστέρησε.
Η κριτική των παικτών

Μέγκιερι: Πολύ σταθερός ο Ούγγρος πορτιέρο στα πρώτα 45' λεπτά της αναμέτρησης, όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ειδικότερα στις εξόδους του. Στην επανάληψη και ακόμη περισσότερο μετά το γκολ του Φετφατζίδη, ήταν καταπληκτικός. Εφόσον παραμείνει προσγειωμένος, το μέλλον του ανήκει!

Τοροσίδης: Θετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ανάγκασε τον Ντεσάν να αλλάξει πτέρυγα στον Βαλμπουενά που τα είχε βρει "σκούρα" με τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Επιθετικά δεν κατάφερε να περάσει κάποια καλή σέντρα όσες φορές το επιχείρησε. Στην επανάληψη ανέβασε κι άλλο την απόδοση του και έδωσε απίστευτες μάχες με τον Αντρέ Αγιού, ενώ στα τελευταία λεπτά ήταν συγκινητικός με το πάθος που επέδειξε και τον τρόπο που εμψύχωνε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αβραάμ: Πήρε την... ταυτότητα του Τζόρνταν Αγιού, οδηγώντας τον Ντεσάν στην απόφαση να αλλάξει τον Γκανέζο επιθετικό με τον Πιερ Αντρέ Ζινιάκ. Ψύχραιμος και αποφασιστικός στις επεμβάσεις, έδειχνε να λειτουργεί σαν κομπιούτερ στην άμυνα της ομάδας του. Εξαιρετικός!

Μέλμπεργκ: Τα έχουμε πει τόσες φορές. Αυτόν τον παίκτη δεν χορταίνεις να τον βλέπεις. Τσαμπουκάς, δυνατός, έξυπνος και ηγέτης. Κάλυπτε ωραία τις τρύπες στην άμυνα και μετέδιδε την σιγουριά του και στην υπόλοιπη άμυνα. Στο τέλος πήγε πάνω στον θηριώδη Ζινιάκ και τον αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία. Ανίκητος στον αέρα. Καταπληκτικός!

Μαρκάνο: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ισπανό αριστεροπόδαρο μπακ. Αμυντικά στάθηκε πολύ καλά τόσο με την μπάλα κάτω, όσο και στον αέρα, ενώ έβγαινε πολύ σωστά και μυαλωμένα στην επίθεση όταν είχε τις προϋποθέσεις. Μοναδικό ψεγάδι του το γεγονός ότι οι περισσότερες σέντρες του ήταν κακές. Στην επανάληψη ανέβασε κι άλλο την απόδοση του και πραγματικά είναι δύσκολο να βρεις ένα λάθος του στο παιχνίδι.

Μανιάτης: Του πήρε κάνα 20λεπτο που πελαγοδρομούσε στην μεσαία γραμμή αλλά όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, δίνοντας τα απαραίτητα στηρίγματα στον Μοδέστο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικός "σκύλος" στον άξονα του κέντρου και "δάγκωνε" ότι κυκλοφορούσε! Κάλυπτε χώρο και παίκτες και πραγματικά σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται παντού. Βοήθησε όσο μπορούσε και στην κυκλοφορία. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, έδωσε "ρέστα" και βγήκε MVP της αναμέτρησης!

Μοδέστο: Ο Κορσικανός στο σύνολο δεν πραγματοποιεί εμφανίσεις ανάλογες με τις περσινές αλλά στο "Velodrome" τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να μάχεται στο κέντρο και αποτέλεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Μανιάτη, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο. Παλικάρι ο Κορσικανός.

Μιραλάς: Η αστοχία του στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν "τσαλάκωσε" την εν γένει πολύ καλή παρουσία του στο παιχνίδι. Ο Βέλγος επιθετικός προκαλούσε ναυτία στην άμυνα της Μαρσέιγ όταν ξεκίναγε τις κατά μέτωπο επελάσεις του αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με γκολ καμία από αυτές. Ήταν φιλότιμος στα αμυντικά του καθήκοντα και ταλαιπώρησε πολύ τους οπισθοφύλακες των γηπεδούχων. Αν είχε σκοράρει στο ματς, θα έκανε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να τον προσέξουν...

Χολέμπας: Θετική εμφάνιση για τον Χοσέ στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στη Μαρσέιγ. Έτρεξε πάρα πολύ, πρόσφερε πολύτιμα στηρίγματα στον Μαρκάνο και δεν άφησε τον Καμπορέ να επιτεθεί από την πλευρά του. Ο Μανταντά του στέρησε την δυνατότητα να χριστεί σκόρερ, στην καλύτερη επιθετική του προσπάθεια. Έδωσε την θέση του στον Φετφατζίδη.

Φουστέρ: Προσπάθησε στα 54' λεπτά που έμεινε στο παιχνίδι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αλλά διακρίθηκε περισσότερο για την αμυντική του συνεισφορά στο παιχνίδι παρά τη δημιουργική. Πρέσαρε τους αντίπαλους χαφ και αμυντικούς αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να τροφοδοτήσει σωστά τους επιθετικούς της ομάδας του. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Γέστε καθώς ο Βαλβέρδε ήθελε έναν πιο μπαλαδόρο παίκτη εκείνη τη στιγμή στην ενδεκάδα.

Τζεμπούρ: Καλή εμφάνιση από τον Αλγερινό στράικερ και στο "Velodrome". Δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά βοήθησε σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού. Αν είχε καλύτερη συνεργασία με τον Μιραλάς θα μπορούσε να φανεί ακόμη πιο απειλητικός. Κινούνταν διαρκώς και μπέρδευε την αντίπαλη άμυνα, ενώ συμμετείχε και στην κυκλοφορία της μπάλας. Δικαιολογημένα κουράστηκε προς το τέλος και για τον λόγο αυτό άφησε τη θέση του στον Ποτουρίδη στο 87'.

Γέστε: Πέρασε στη θέση του Φουστέρ στο 54' και γλύκανε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είχε ένα δεκάλεπτο που "χάθηκε" στο ματς, εξαιτίας του τρελού ρυθμού που υπήρχε στην αναμέτρηση, αλλά ήταν αυτός που προετοίμασε το γκολ του Φετφατζίδη με την καταπληκτική του μεταβίβαση με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού. Αν καταφέρει να φτάσει σε επιθυμητή φόρμα θα παραμιλήσει πολύς κόσμος στην Ελλάδα...

Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Χολέμπας στο 75' και επτά λεπτά αργότερα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με μονοκόμματο αριστερό βολέ, χαρίζοντας ένα μεγάλο τρίποντο στην ομάδα του. Κράτησε ωραία τη μπάλα στα τελευταία λεπτά και "έπαιξε" με τον χρόνο, ενώ έδειξε μεγάλη μαχητικότητα στα αμυντικά του καθήκοντα. Μακάρι αυτό το τέρμα να του δώσει την ώθηση να "απογειωθεί"...

Ποτουρίδης: Μπήκε στο ματς στο 87' για να βοηθήσει στα μετόπισθεν και πρόλαβε πολύ σωστά να απομακρύνει την μπάλα δύο φορές από την περιοχή του.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου