ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το μνημόσυνο της Θύρας 7

Το μνημόσυνο της Θύρας 7

Περίπου 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού, βρέθηκαν στο "Ναό" για να αποτίσουν φόρο τιμής, στις 21 αθώες ψυχές, που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους πριν 31 χρόνια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το RedPlanet.gr ήταν εκεί. Δείτε βίντεο και όλο το ρεπορτάζ.
Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη από την τραγωδία της Θύρας 7 που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 21 ανθρώπων μετά τον νικηφόρο αγώνα με την ΑΕΚ, ο οποίος είχε τελειώσει με σκορ 6-0.
Όπως κάθε χρόνο, ο λαός του Θρύλου έδωσε για ακόμη μία φορά βροντερό παρών στο μνημόσυνο της Θύρας 7. Περίπου 2.000 συγκεντρώθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν ξεχνά και για ακόμη μία φορά φώναξε δυνατά "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε". 

Λίγο πριν τις 12:30, o πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με το σύνθημα "Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουν ακόμα και οι νεκροί σου" να δονεί την ατμόσφαιρα.. Μαζί του ήταν και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα μπουφάν.

Όσο για την μπασκετική ομάδα, πήγε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, μαζί με τέσσερις παίκτες. Πρόκειται για τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κατσίβελη, Μιχάλη Πελεκάνο και Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Το "παρών" επίσης έδωσανι σύσσωμα τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού, αλλά και οι Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης και Λεωνίδας Θεοδωρακάκης. Το μνημόσυνο ξεκίνησε στις 12:30, με το άκουσμα των ονομάτων των αδικοχαμένων φιλάθλων.

Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε "παρών" σε κάθε όνομα θύματος που ακούστηκε και εν συνεχεία ακολούθησαν ομιλίες συγγενών θυμάτων.


 
Τα ονόματα των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους: Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18), Σπύρος Ανδριώτης (24), Γιάννης Διαλυνάς (20), Γιάννης Κανελλόπουλος (18), Κώστας Καρανικόλας (26), Αντώνης Κουρουπάκης (34), Μιχάλης Κωστόπουλος (21), Σπύρος Λεωνιδάκης (18), Ευστράτιος Λούπος (20), Μιχάλης Μάρκου (27), Βασίλης Μάχας (20), Κώστας Μπίλας (28), Ηλίας Παναγούλης (17), Αναστάσιος Πιτσόλης (30), Κώστας Σκλαβούνης (16), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19), Παναγιώτης Τουμανίδης (14), Νίκος Φίλος (19), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34) και Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23).


 
Συγκινητική ήταν η ομιλία της μητέρας του αδικοχαμένου, Γιάννη Κανελλόπουλου, η οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός από τον Πάνο Μπιτσαξή. "Είναι πολλοί που πολεμούν τον Ολυμπιακό και κυρίως οι Υπουργοί Παπουτσής, Γερουλάνος αλλά και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Μπιτσαξής. Σας λέω κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά να σταματήσουν οι φίλαθλοι άλλων ομάδων να βρίζουν τους νεκρούς μας".

Όπως κάθε χρόνο μίλησε και η Λόλα Νταϊφά, δείτε τι είπε:


"Θα μας βρουν απέναντι τους"

Στην συνέχεια μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος: "Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι γίνεται. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να πλήξουν τον Ολυμπιακό και όλο τον Πειραιά. Τους λέω ότι θα μας βρουν απέναντι τους, αφού είμαστε όλοι μια γροθιά. Θα κάνω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας να τα διαθέσουμε για την ανέγερση ενός μουσείου της Θύρας 7".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου