ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Εγκώμια Μπόλονι για Θρύλο

Εγκώμια Μπόλονι για Θρύλο 

3/2/2012

Ως μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι εν όψει της μάχης των δύο ομάδων στην Τούμπα. Μιλώντας στην Nova, ο Ρουμάνος τεχνικός επιχείρησε να τονώσει το ηθικό της ομάδας του ενώ στάθηκε στη δυναμική των Πειραιωτών.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης:

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό η ομάδα είχε μια ολόκληρη εβδομάδα να ξεκουραστεί και να δουλέψει απερίσπαστη για τον επόμενη αγώνα της. Πως είναι η κατάσταση στην ομάδα σας;

«Η εβδομάδα που πέρασε δε μας επέτρεψε να είμαστε χαρούμενοι καθώς κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης τραυματίστηκε ο Σνάουτσνερ και δεν μπορεί να δώσει το παρών στον αγώνα της Κυριακής. Κατά συνέπεια είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ορισμένες αναπροσαρμογές στη δεξιά πλευρά αλλά θα δούμε στις ώρες που απομένουν τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε».

Πριν από μια εβδομάδα, σε ερώτησή μας για τί χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να σπάσει μια δυσμενή παράδοση που είχε στο ΟΑΚΑ είχατε απαντήσει πως θα πρέπει να είναι έτοιμος για να μάθει. Με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ απέδειξε πως ήδη ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία που αφήσατε ν' εννοηθεί;

«Ο ΠΑΟΚ ήδη γνωρίζει πολλά. Ωστόσο αν μπορεί να κάνει ορισμένα πράγματα - κάποιες φορές - καλύτερα, γιατί να μην τα κάνει; Σίγουρα, οι ποδοσφαιριστές μου απέδειξαν πως μπορούν να μάθουν πολύ γρήγορα, αλλά κι αυτό είναι ... χιούμορ ως προς το ήμισυ και αλήθεια ως προς το υπόλοιπο, επειδή γνωρίζω πως όταν βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας 100% μπορούν ν' αποδώσουν πάρα πολύ καλά. Το έχουν αποδείξει κατά τη διάρκεια των αγώνων του Europa League αλλά στο πρωτάθλημα τα προβλήματα είναι άλλα».

Η άποψή σας για τον Ολυμπιακό;

«Γνωρίζω τον Ολυμπιακό πολλά χρόνια τώρα. Αναμφίβολα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα κι ίσως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Διαθέτουν πολλή δύναμη, μεγάλη αυτοπεποίθηση, πολύ καλή ... κουλτούρα κι ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, λίγο ή πολύ κατακτούν ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα. Νομίζω πραγματικά πως μπορούν να φτάσουν ψηλά στο Europa League και τους εύχομαι ότι καλύτερο στο Europa League».

Δίχως να επισέλθετε σε λεπτομέρειες, τι είναι αυτό που θα ζητήσετε από τους ποδοσφαιριστές σας και θέλετε να δείτε στον αγώνα προκειμένου να είστε ικανοποιημένος το βράδυ της Κυριακής;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τις σκέψεις μου, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω, είναι αυτό που περιμένω και ζητώ συνέχεια από την ομάδα μου είναι ν' αποδείξουν λίγο περισσότερο τις ικανότητές τους, για το ποιοτικό ποδόσφαιρο που μπορούν να παίξουν. Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που παίζουν αυτό που θέλουμε και στα διαστήματα αυτά παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον ποδόσφαιρο».

Για μια ακόμη φορά, η Τούμπα αναμένεται να είναι κατάμεστη. Ποια είναι η αίσθηση που εισπράττετε σ' αυτές τις περιπτώσεις;

«Είμαι κάτι περισσότερο από χαρούμενος όταν γεμίζει το γήπεδό μας. Ελπίζω να μας δώσουν τη δύναμη και την ώθηση που χρειαζόμαστε κι ελπίζω κάποια στιγμή, όπως συμβαίνει σ' ολόκληρη την Ελλάδα, να μπορούμε να προσκαλέσουμε φιλάθλους κάθε αντίπαλης ομάδας, όπως θέλω να βλέπω τους δικούς μας στην Αθήνα, αυτό είναι και το φυσιολογικό».

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε ο Νιμανί και σύμφωνα με τις δηλώσεις του είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα. Υπάρχει ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσετε την Κυριακή ή θα χρειαστεί χρόνος για μπορέσει να προσφέρει;

«Δεν μπορώ ν' απαντήσω σ' αυτήν την ερώτηση θα χρειαστώ τουλάχιστον 24 ώρες για να ξέρω αλλά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για τον Νιμανί. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ταλαντούχος, με καλά φυσικά προσόντα, όχι κακός τακτικά και δεν ξέρω γιατί έχασε το ποδόσφαιρο τα τελευταία δυο χρόνια. Ηρθε στον ΠΑΟΚ ν' αποδείξει πως μπορεί να είναι δυνατός σ' επίπεδο νοοτροπίας. Ο ΠΑΟΚ του έδωσε μια ευκαιρία. Πιστεύω πως μπορεί να είναι ένας καλός παίκτης, ακόμη και πολύ καλός, αν η νοοτροπία του είναι πολύ πιο ισχυρή. Δεν αποτελεί μεταγραφή, τον προσκαλέσαμε, του δώσαμε μια ευκαιρία κι ίσως μπορεί ν' αποτελέσει μια καλή λύση για την ομάδα μελλοντικά. Αλλά για μένα είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, όπως οι Σταφυλίδης, Κατσικάς, Αποστολόπουλος, Γιάννου, Γλύκος και πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε».

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο;

«Ελπίζω πως ολόκληρη η Ελλάδα κι όχι μόνον η ποδοσφαιρική Ελλάδα μπορεί και θα διδαχτεί από αυτήν την τραγωδία. Επειδή ορισμένα γεγονότα που έχω δει εδώ δεν είναι φυσιολογικά. Σε κάθε περίπτωση, τα έχετε δει κι εσείς, με σημαντική παρουσία της Αστυνομίας που δεν μπορώ να ξέρω αν τη χρειαζόμαστε αλλά είναι εδώ και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί, εδώ στην Ελλάδα, κάποιες φορές δεν κάνουν τίποτα. Οπως συνέβη και στην Τούμπα πριν από δυο εβδομάδες. Θα πρέπει να μας αρέσει το ποδόσφαιρο, να είμαστε υποστηριχτές του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων όμως πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στη θέση του και να το χρησιμοποιούμε».

www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου