ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έκανε το πρώτο βήμα για τους 8 ο Θρύλος

Έκανε το πρώτο βήμα για τους 8 ο Θρύλος 

1/2/2012 

Με αρκετή δυσκολία αφού βρήκε αντίσταση σήμερα από τους Ισραηλίτες της Μακάμπι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-1 σετ και να θέλει ακόμα μία στο Τελ Αβίβ για να περάσει στους 8 του Τσάλεντζ Καπ.
ΟΣΦΠ-ΜΑΚΑΜΠΙΟ Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε ζεστά το πρώτο σετ και βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ, αλλά με ένα σερί  5-0 πέρασε μπροστά και πήρε και διαφορά 4 πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν τόσο καλή για τους «ερυθρόλευκους» αφού η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει στον πόντο στο 9-8, και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 11-11. Το σετ από εκεί και πέρα πήγαινε πόντο-πόντο, με την Μακάμπι να φαίνεται σκληρό καρύδι. Αυτή ήταν που έφτασε πρώτη στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά μόλις με ένα πόντο προβάδισμα. Η συνέχεια ήταν για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και με τα τάιμ άουτς μετά το 21-19 να δίνουν και να παίρνουν. Τελικά το σετ πήρε παράταση μετά το 24-24 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε με υπερένταση να το κατακτήσει στο 30-28.
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρνητικά αλλά συνήλθε πολύ σύντομα και κατάφερε να περάσει μπροστά, φτάνοντας και με μια διαφορά 2 πόντων στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η διαφορά αυτή συνέχισε να αυξάνει από τα καλά μπλοκ της ομάδας μας και έφτασε να είναι στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ στο +4. Η Μακάμπι όμως επέστρεψε στο τάραφλεξ πιο συγκεντρωμένη και κατάφερε σιγά σιγά να ροκανίσει τη διαφορά και να και να φτάσει στην ισοφάριση στο 20-20. Ο Ολυμπιακός κατάφερε εκεί να ξεφύγει ξανά με 2 πόντους αναγκάζοντας τον Νετζέρ να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ. Η Μακάμπι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 23-23 και εκεί ήταν η σειρά του Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Δυστυχώς οι παίκτες του για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στο 24-24 πήραμε και το δεύτερο τάιμ άουτ. Όμως οι Ισραηλίτες με δύο συνεχόμενους πόντους με μπλοκ στον Χιμένες και ένα λάθος δικό μας πήραν το σετ με 24-26 και ισοφάρισαν σε 1-1.
Στο τρίτο σετ πήραμε το προβάδισμα από τον αρχή αλλά οι Ισραηλίτες ισοφάρισαν στο 4-4, όμως η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν ένα σερί 3-0. Εκεί όμως υπήρξε χαλάρωση και ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα του διαιτητή που απέφερε τις διαμαρτυρίες του Ανδρεάδη ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και η Μακάμπι μείωσε στον πόντο. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά 2 πόντων. Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε με αυξομειώσεις και μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια η Μακάμπι παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη αλλά μέχρι το 18-17, από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά και το σετ με 25-19.
Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε γερά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα αλλά η Μακάμπι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και αυτό φάνηκε στο πως κυνηγούσαν τις φάσεις. Οι γηπεδούχοι ωστόσο κατάφεραν να κρατηθούν μπροστά στο σκορ μέχρι το τεχνικό τάιμ άουτ και μάλιστα με 2 πόντους διαφορά. Η συνέχεια όμως ήταν για την Μακάμπι που παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα κατάφερε να περάσει μπροστά στο 10-11 αναγκάζοντας τον Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Ούτε όμως αυτό άλλαξε την κατάσταση και οι Ισραηλίτες συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά που έφτασε στους 4 για να ξαναπάρει τάιμ άουτ ο «Κάλμα» στο 14-18. Η διαφορά έπρεπε να φτάσει στους 5 για να πάρει μπροστά ο Θρύλος όπου με ένα σερί 6-1 ισοφάρισε το σετ. Αυτό γύρισε την ψυχολογία και ο Θρύλος κατάφερε παρά τα τάιμ άουτ του Νέτζερ να πάρει το σετ με 25-23 και τη νίκη στον πρώτο αγώνα με 3-1 σετ.
Τα σετ: 30-28, 24-26, 25-19, 25-23.

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου