ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εφορία και 44 για να έρθει… ευφορία

Εφορία και 44 για να έρθει… ευφορία 

28/4/2012

Εφορία και 44 για να έρθει… ευφορία
Προτεραιότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία και το Δημόσιο για το άρθρο 44 έχει δώσει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της «Ένωσης», που προετοιμάζει την επιστροφή του στην ηγεσία του συλλόγου, γνωρίζει καλά πως για να καταστεί βιώσιμη η εταιρεία, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει εκκρεμότητες που… απειλούν την ύπαρξή της.

Η πρώτη και μεγαλύτερη απειλή είναι αυτή του άρθρου 44. Η ΑΕΚ οφείλει 1,25 εκατ. ευρώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εφόσον δεν την καταβάλει, κινδυνεύει να δει το υπολειπόμενο χρέος από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος να εκτοξεύεται από τα 5 εκατ. ευρώ στα 137, ποσό που συνεπάγεται… χρεοκοπία. Παράλληλα, ο Ντέμης Νικολαΐδης γνωρίζει πως είναι αδύνατο μία ΠΑΕ με περιορισμένους πόρους να πληρώνει 700.000 ευρώ το μήνα προς την Εφορία, για το λόγο αυτό και επιδιώκει νέα ρύθμιση με μείωση του ποσού της μηνιαίας δόσης και παράλληλα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, όπου θα δώσει το «παρών» στην ετήσια γιορτή του συνδέσμου της Νέας Υόρκης (ξημερώματα Κυριακής). Παρότι δεν προτίθεται ακόμη να κάνει εξαγγελίες, δεν αποκλείεται να πει κάποια πράγματα στους φίλους της ΑΕΚ. Παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση με τον Νίκο Νοτιά, τον οποίο θα προσπαθήσει η πλευρά Νικολαΐδη να συνδράμει στην προσπάθεια που κάνει.

Προβληματισμός για UEFA

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ για την απόφαση που αφορά τη συμμετοχή της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Ο φάκελος που έχει κατατεθεί έχει ελλείψεις, ενώ το γεγονός ότι η εταιρεία είναι σταθερά ζημιογόνα ασφαλώς δεν λειτουργεί καθόλου υπέρ της «Ένωσης». Η διοίκηση ευελπιστεί πως οι κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο σε συνδυασμό με την επικείμενη επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη θα αλλάξει το κλίμα υπέρ της και τουλάχιστον θα κερδίσει χρόνο μέχρι τις τελικές «εξετάσεις» του Ιουνίου. Αν τελικά υπάρξει τιμωρία αποκλεισμού από την Ευρώπη, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση, ενώ έσχατη λύση είναι η προσφυγή στο CAS. Αν και μόνο θετικά δεν θα έβλεπε η UEFA μία τέτοια κίνηση.

Δύσκολα ο «Γκούντι», αγωνία για Κλωναρίδη

Με προβλήματα συνεχίζεται για την ΑΕΚ η προετοιμασία εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον της στα πλέι οφ. Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και από τη στιγμή που είναι ανέτοιμος και προέρχεται από μακρά αποχή, δεν θα πιεστεί υπό το φόβο θλάσης. Πρόβλημα στον προσαγωγό αντιμετωπίζει ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, που αναμένεται να χάσει τουλάχιστον τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, ενώ υπάρχουν φόβοι για ακόμη μεγαλύτερη απουσία. Ενοχλήσεις σε γλουτό και μέση αντίστοιχα έχουν Αργυρίου και Λαγός.

* Η ΑΕΚ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της στα πλέι οφ, αφού μετά από ενέργειες του Ανδρέα Δημητρέλου, σφραγίστηκαν τα εισιτήρια. Οι τιμές τους θα είναι μειωμένες στα πλέι οφ, με το φθηνότερο πακέτο για τους τρεις αγώνες να κοστίζει 25 ευρώ και το ακριβότερο 80.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου