ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δώνης: «Να κάνουμε την έκπληξη»

Δώνης: «Να κάνουμε την έκπληξη»  

27/4/2012

Δώνης: «Να κάνουμε την έκπληξη» 
Την ελπίδα ο Ατρόμητος να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής αναμέτρησης. «Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστείς και την αυτοπεποίθηση που θα δείξεις.

Οδηγός ελπίζω να είναι αυτά που γίνονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να κάνουμε την έκπληξη
», τόνισε ο τεχνικός των Περιστεριωτών.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου

Η αρχική του τοποθέτηση

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως διανύσαμε μια όμορφη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν. Πρώτα στους ποδοσφαιριστές μου που αυτή την σεζόν με κάνουν πολύ περήφανο. Αυτό που παίρνουμε στον αγωνιστικό χώρο είναι το όριό τους. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που αυτή την δύσκολη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζει σταθερότητα. Μια ομάδα που δεν έχουμε να σκεφτούμε κάτι, παρά μόνο τη δουλειά μας. Όλοι δουλέψαμε στο τέλειο και έχουμε φτάσει να είμαστε μέσα στους δύο θεσμούς. Είναι χαρά να βρισκόμαστε στον τελικό. Είμαι σίγουρος πως αυτή την φορά θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Είχα πει πως θα πρέπει να σταματήσουμε να αναπαραγάγουμε τα άσχημα γεγονότα και να βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως γιορτή».

Στη συνέχεια, ο 43χρονος προπονητής τόνισε:

«Η αλλαγή επιπέδου ήδη έχει γίνει και ίσως να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όταν μπορεί να είναι στον τελικό και στα πλέι οφ, είναι στα καλύτερά του. Οδηγός για μας θα πρέπει να είναι το παιχνίδι μέσα στην Τούμπα. Είναι πολύ δύσκολο να αποκλείσεις τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλύτερη ποιότητα από εμάς. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστείς και την αυτοπεποίθηση που θα δείξεις. Οδηγός ελπίζω να είναι αυτά που γίνονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να κάνουμε την έκπληξη.

Ένα από τα πράγματα που σκέφτομαι, είναι πως πολλές φορές η υπερβολική αισιοδοξία σε οδηγεί σε λάθη. Οι ποδοσφαιριστές μου δε έχουν ακούσει πως πάμε και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θέλουμε να δείξει ότι ο Ατρόμητος είναι ανταγωνιστικός και δεν γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς άγχος. Πρέπει να υπάρχει πίεση.

Όταν μιλάμε για έναν τελικό, δεν μπορούμε να δίνουμε πολύ μεγάλες διαφορές σε ποια ομάδα είναι το φαβορί. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος. Δεν κερδίζει μόνο η ομάδα που έχει ποιότητα. Θα βάλουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε δουλέψει
».

Για το πλάνο του

«Υπάρχει ένα πλάνο και φιλοσοφία παιχνιδιού, όμως πολλά εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Αυτή την δουλειά την κάνει όλο το προπονητικό τιμ. Για παράδειγμα, στην Τούμπα δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως θα έχουμε 70% κατοχή. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και εμείς διαφοροποιούμε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι το βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολύ μεγάλη πειθαρχία στο παιχνίδι. Είναι δουλειά που έχει γίνει μέσα στην σεζόν και ότι αν έχουμε επιλέξει και οι ποδοσφαιριστές μου λειτούργησαν πολύ καλά. Η αμυντική μας λειτουργία έχει βελτιωθεί.

Όταν μιλάμε για έναν τελικό είναι διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα. Από την στιγμή που η ομάδα μας έχει ανταποκριθεί πλήρως είναι πολύ θετικό για μας. εμείς ξέρουμε πως έχουμε φτάσει ως εδώ. Είναι πολύ ιστορικός για τον Ατρόμητο. Φτάσαμε από πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κερδίσαμε κάποια από αυτά πολύ δύσκολα.

Το κάθε παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό και είναι μεγάλο το άγχος σα να ήταν τελικός. Για μέσα, έχω περισσότερο άγχος όταν παίξαμε στην Επανομή. Όταν ο αντίπαλος είναι υποδεέστερος και αποκλειστείς καταλαβαίνεις το χτύπημα για την ομάδα.

Ξέρετε τι ρόλο παίζουν οι παραστάσεις. Ήμουν τυχερός στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, ενώ σαν προπονητής είναι η τρίτη φορά που πηγαίνουμε σε τελικό. Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο, για να εμφανιστούμε και να φτάσουε τα όριά μας και να τα ξεπεράσουμε. Για να μπορείς να κερδίσεις έναν αντίπαλο θα πρέπει να τον οδηγήσεις να είναι κακός στον αγωνιστικό χώρο. Θα προτιμούσα οι τελικοί να μην ήταν απέναντι σε μεγάλη ομάδα. Αλλά από το ποιος είναι ο αντίπαλος, κάνει μεγαλύτερη την κατάκτηση.

Δεν θέλω να μιλήσω για την ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός μας άφησε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο παίκτες και θα αποφασίσω αν θα αγωνιστούν
».

Για τα περσινά γεγονότα και τη φετινή σεζόν

«Αυτό που έγινε πέρυσι έγινε από μια μερίδα οπαδών της ΑΕΚ. Ο υπόλοιπος κόσμος αποδοκίμαζε. Όταν εμείς πηγαίναμε να πάρουμε τα μετάλλιά μας και μας χειροκροτούσαν. Το σημαντικό δεν είναι τι θέλουν να κάνουν μια μερίδα ανθρώπων, αλλά τι πρέπει να κάνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του κόσμου. Όλοι κρύβονται πίσω από κάποιες εντολές και δεν μπορούμε να βάλουμε την τάξη σε όλα τα πράγματα. Δεν φοβάμαι για αύριο και εύχομαι όλοι να το ευχαριστηθούν».

Για το αν η συμμετοχή των Μήτρογλου και Τάτου μπορεί να παίξει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας

«Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Έχουμε δουλέψει για να λειτουργήσουμε άψογα. Θα σας πω τι είπα στον Μήτρογλου και τον Τάτο. Θεωρούσα ότι όταν και πριν μιλήσουμε τις τελευταίες μέρες ότι οι δύο ποδοσφαιριστές να βγουν χαμένοι. Αν δεν παίξουν καλά, θα πουν ότι δεν έπαιξαν απέναντι στην ομάδα τους. Αν παίξουν καλά, μπορεί να έχουν πρόβλημα με τις ομάδες τους το καλοκαίρι. Θέλω να τους δώ και να πω πως κανένας δεν θα μπορέσει να πει τίποτα».

Για την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Ελλάδα

«Είχα πει ότι δεν συγκρίνω Έλληνες με ξένους προπονητής. Ο κ. Βαλβέρδε έχει έργο. Πέρα από το πλάνο και το σχέδιο που εφαρμόζει στο γήπεδο, είναι ένας άνθρωπος που δεν τον έχω δει ποτέ να εξοργίζεται. Είναι πολύ σοβαρός και μου έχει κάνει εντύπωση ως άνθρωπος. Έχει προσφέρει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό. Είναι διαφορετικό τι προσφέρει ο Δώνης στον Ατρόμητο, ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό και τι αφήνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φυτανίδης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε μια μέρα πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα ματς που μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Έχουμε αποκλείσει δύσκολους αντιπάλους και κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη πορεία μας. περιμένουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι εύκολο για μας να φτάσουμε και πάλι στον τελικό και εύχομαι εμείς να είμαστε οι νικητές. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όλοι μας, από όποια οπτική γωνία που θα το δούμε. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε πρώτα εμείς και μετά να το χαρεί και ο κόσμος».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου