ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Βιβλίο: Τριπλέττα Θρύλου


Βιβλίο: Τριπλέττα Θρύλου

To RedPlanet.gr μίλησε με τον συγγραφέα του νέου βιβλίου για τον Ολυμπιακό, "Τριπλέττα Θρύλου", Νίκο Μαυρωνά, ο οποίος και μας το παρουσιάζει. Ένα κουίζ Ολυμπιακογνωσίας και Θρυλοφροσύνης για τους φιλάθλους του.
Ένα βιβλίο με σταχυολογημένες ερωτοαποκρίσεις από την ιστορία του Θρύλου που υπόσχεται να σας διασκεδάσει, να σας ενισχύσει τις μνήμες και να σας δώσει ένα σωρό πληροφορίες για τον Ολυμπιακό με τρόπο εύκολο, προσιτό και ευχάριστο! Το RedPlanet.gr συνομίλησε με έναν εκ των συγγραφέων του βιβλίου, Νίκο Μαυρωνά, ο οποίος και μας το παρουσιάζει. Το "Τριπλέττα Θρύλου" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Δίαυλος", ενώ μαζί με τον καθηγητή κ. Μαυρωνά, ο οποίος κατάγεται από την Κέρκυρα, συνεργάστηκαν μαζί του οι (επίσης συγγραφείς) Γιώργος Κεντρωτής και Θεόδωρος Πέππας.

-Τι είναι το βιβλίο "Τριπλέττα Θρύλου;
"Χαίρομαι κατ' αρχήν που είμαστε τρεις φίλοι τρελοί Ολυμπιακοί που γράψαμε το βιβλίο αυτό.Γι αυτό άλλωστε υπογράψαμε σαν Τριπλέττα Θρύλου.

Ο Γιώργος Κεντρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, εγώ καθηγητής θεολόγος και ο Θόδωρος Πέππας γιατρός λοιμωξιολόγος κάναμε αυτή την προσπάθεια λόγω της αγάπης μας για τον Ολυμπιακό και του πάθους μας για την θρυλική ιστορία του.

Στοιχεία αυτής της ιστορίας θέλουμε να παρουσιάσουμε σε αυτό το βιβλίο με μορφή ερωτοαπαντήσεων με τρόπο διασκεδαστικό".

-Πως εμπνευστήκατε την συγγραφή του βιβλίου;

"Πολλές φορές μετά από παιχνίδια του Ολυμπιακού, στην ερυθρόλευκη παρέα μας κάναμε ο ένας στον άλλο ερωτήσεις και διασκεδάζαμε βρίσκοντας τις απαντήσεις. Κάποια στιγμή πρότεινα στους δυο φίλους μου να κάνουμε ένα βιβλίο σε αυτό το στυλ. Να βάλουμε δηλαδή ερωτήσεις από την ιστορία του Ολυμπιακού, εύκολες, δύσκολες και πολύ δύσκολες ,να ρωτάμε τους αναγνώστες αλλά να δίνουμε φυσικά και τις απαντήσεις. Πράγματι, η ιδέα μας φάνηκε καλή και να, το βιβλίο έγινε πραγματικότητα!".



-Γιατί χρειάζεται ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού να το διαβάσει;


"Λοιπόν , είναι ένα βιβλίο με πολύ μεράκι από τρεις γνώστες της ιστορίας του Ολυμπιακού που περιέχει σημαντικές και άγνωστες στον πολύ κόσμο στιγμές της ιστορίας του Θρύλου. Οι ερωτήσεις είναι επιλεγμένες και αναφέρονται στην πολυμορφία του φαινομένου Ολυμπιακός. Είναι ένα βιβλίο πολύ διασκεδαστικό ,που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να ελέγξει τις γνώσεις του, να επαναφέρει στην μνήμη του πρόσωπα και γεγονότα να αγαπήσει την ιστορία του Θρύλου μας . Μάλιστα σε ένα μέρος του βιβλίου υπάρχει εικαστικό κουίζ. Καλούνται οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν σκίτσα προσώπων που φιλοτέχνησα. Και είπαμε ας μην ανησυχούν οι αναγνώστες αν δεν απαντήσουν σε αρκετές ερωτήσεις. Θα βρουν τις απαντήσεις στο βιβλίο και πολλές φορές θα ξαφνιαστούν!"

-Θα θέλατε κάπου να αφιερώσετε το βιβλίο;

"Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όσους βρεθήκαμε, φωνάξαμε και πανηγυρίσαμε μαζί στα τσιμέντα του παλιού και στα καθίσματα του νέου Καραϊσκάκη...σε όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό μας!".

-Ποια είναι η άποψη σας για την τωρινή ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη;

 "Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξέρει μπάλα και αυτό είναι σημαντικό. Κυρίως η ομάδα του Ολυμπιακού φέτος ήταν σπουδαία και έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Ευρώπη και ουδείς τόλμησε να το αμφισβητήσει αυτό! Αυτό είναι προσωπικό επίτευγμα του κυρίου Μαρινάκη! Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη πιστεύω! Και κάτι σημαντικό. Στον Ολυμπιακό, ευτυχώς, είχαμε την τύχη τα τελευταία χρόνια οι πρόεδροι του να είναι πάνω από όλα οπαδοί του Ολυμπιακού! Είναι σάρκα από την σάρκα του Θρύλου!"


 
-Στα χρόνια που παρακολουθείτε ποδόσφαιρο, ποια ομάδα του Ολυμπιακού ή ομάδες (μέσα στις δεκαετίες) θεωρείται πως ήταν η καλύτερη ή οι καλύτερες;

"Την ομάδα της δεκαετίας του 50 δεν την γνώρισα και την εποχή της ομάδας του Μπούκοβι ήμουν μικρός. Σπουδαίες και θεαματικές ομάδες νομίζω ότι ήταν η φοβερή ομάδα επί προεδρίας Νίκου Γουλανδρή της ποδοσφαιρικής σαιζόν 1973-74 με τα 102 γκολ ενεργητικό, η ομάδα επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη της περιόδου 1998-1999 που κέρδισε το νταμπλ και διακρίθηκε στην Ευρώπη και η ομάδα του Ολυμπιακού φέτος βέβαια που όχι απλά έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά σας το υπογράφω κέρδισε πλήθος νέων οπαδών με τις εμφανίσεις της σε Ευρώπη και Ελλάδα και αυτό είναι ανεκτίμητο!"

-Ποιο ματς του Ολυμπιακού δεν θα ξεχάσετε ποτέ, από αυτά που έχετε παρακολουθήσει από κοντά;


"Παρακαλούσα να μην τελειώσει το παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ 5-1 την περίοδο 2004-2005. Σε αυτό το παιχνίδι η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν φανταστική και τα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ο Ριβάλντο, ο Τζιοβάνι και ο Καστίγιο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκπληκτικοί ! Σε αυτό το ματς είχε σκοράρει ο Ριβάλντο τα πρώτα του γκολ στην Ελλάδα. Στο τέλος του ματς ο Καστίγιο είχε σκοράρει ένα από τα ωραιότερα γκολ της ιστορίας μας μετά από περίτεχνο συνδιασμό Ριβάλντο - Τζιοβάνι - Καστίγιο . Είχαμε πάθει πλάκα όλοι μας..."

Το βιβλίο "Τριπλέττα Θρύλου" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Δίαυλος"

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου