ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονική επίθεση στο βαν της NOVA-«ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ»

Δολοφονική επίθεση στο βαν της NOVA-«ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ»

22/09/2013
 Επίθεση με δύο μολότοφ που έπεσαν μέσα κι έξω από το VAN της NOVA, στο γήπεδο της Λεωφόρου μετά το ματς του ΠΑΟ με τον ΟΦΗ.Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.«ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ», η θέση της NOVA.

Δολοφονική επίθεση στο βαν της NOVA!
Επίθεση με δύο μολότοφ που έπεσαν μέσα κι έξω από το VAN της NOVA, στο γήπεδο της Λεωφόρου αμέσως μετά το ματς του ΠΑΟ με τον ΟΦΗ. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. «ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ», η θέση της NOVA.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου στο βαν της NOVA, πετώντας δύο μολότοφ προς το βαν. Μάλιστα, ένα άτομο άνοιξε ένα από τα πορτάκια του βαν, άφησε τη μολότοφ εκεί (!) και έφυγε τρέχοντας, με σαφή διάθεση να το κάψει, αγνοώντας προφανώς και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα σ' αυτό!

Ευτυχώς ένας από τους τεχνικούς του συνδρομητικού καναλιού μπόρεσε και κλώτσησε μακριά τη μολότοφ, ώστε να μη «σκάσει» μέσα στο βαν και πιάσει φωτιά! Αμέσως παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που για να απωθήσουν τους οπαδούς έκαναν χρήση δακρυγόνων πίσω από το ένα «πέταλο».

Οι οπαδοί απάντησαν με φωτοβολίδες, πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, υπήρξε μεγάλη ένταση και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγη ώρα αργότερα.

Φουρνάρος: «Ηθικός αυτουργός ο Αλαφούζος»

Ο διευθυντής καναλιών Novasports, Γιάννης Φουρνάρος, με παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού, «Παίζουμε Ελλάδα», κατονόμασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στο βαν.

«Όταν ένας άνθρωπος ανοίγει την πόρτα και αφήνει μια μολότοφ στο βαν, μιλάμε για δολοφόνο, όχι για άνθρωπο. Ολο αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα έχει ηθικό αυτουργό, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και καιρό τόσο και τόσα γενικόλογα με δηλώσεις του έχει χρεώσει στη NOVA στοχοποιώντας τους τεχνικούς και όλους τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα.

Ημουν εκεί και είδα τι έγινε, δε μου τα μετέφεραν άλλοι. Μεταξύ μας, μάλιστα, λέγαμε ότι περιμέναμε να γίνει κάποια στιγμή κάτι τέτοιο. Ο κ. Αλαφούζος έχει στοχοποιήσει ανθρώπους που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους και είναι φυσιολογικό κάποιος που δεν έχει μυαλό να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες. Εγώ στέκομαι σε αυτόν που έχει οπλίσει το χέρι αυτών που επιτίθονται και είναι ξεκάθαρα ο πρόεδρος μιας τεράστιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος».

Μώραλης: «Αν δεν βρούμε λύση, να πάμε σπίτια μας»

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης, με δηλώσεις στην ίδια εκπομπή της NOVA τόνισε: «Είναι θλιβερό αυτό που άκουσα από τον Γιάννη Φουρνάρο, είχα μιλήσει και πριν μαζί του και με τους παρατηρητές. Δεν μπορεί να συμβαίνει μια τέτοια επίθεση σε οποιοδήποτε γήπεδο, επίθεση σε ανθρώπους τεχνικούς, δημοσιογράφους που πηγαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Καταλαβαίνω ότι δεν αποδίδει η μεταφορά ευθυνών. Θα δούμε ως λίγκα τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε, αν και δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πολλά. Θέλουμε σύμμαχο την αστυνομία. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε και αν μπορούσε να είχε προβλεφθεί ή αποτραπεί αυτό που έγινε.

Είναι καλό που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν τραυματίστηκε κανείς. Είχα πει πρόσφατα ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη ΣΚΑΪ - NOVA γιατί μπορεί η ένταση αυτή να μεταφερθεί σε χέρια ατόμων που δεν σκέφτονται λογικά. Την Τρίτη έχουμε συνεδρίαση και θα τεθεί το θέμα.

Δεν ξέρω τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατεύσουμε ένα κανάλι που τόσα χρόνια χρηματοδοτεί τις 16 και φέτος τις 18 ομάδες, με τη χορηγία αυτή να είναι από τα πιο βασικά έσοδα στους προϋπολογισμούς των ομάδων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όσους πηγαίνουν να δουλέψουν στα γήπεδα, αλλιώς καλύτερα να πάμε σπίτια μας.

Θα πρέπει να δει το θέμα και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πιο προσεκτικά, να δούμε αν χρειάζεται καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία. Δεν έχω πλήρη εικόνα για το τι έγινε, θα δούμε τη Δευτέρα τις εκθέσεις των παρατηρητών, αλλά το ξαναλέω, αν δεν βρούμε λύση, καλύτερα να πάμε σπίτια μας».

Aπό την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι τα περιορισμένης έκτασης συμβάντα που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο και μετά τη λήξη του αγώνα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε και με τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά εντός γηπέδου».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου