ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βαθμολογική απώλεια στο Αγρίνιο (pics+video)

Βαθμολογική απώλεια στο Αγρίνιο (pics+video)

  23/09/2013
 Την πρώτη του βαθμολογική απώλεια είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δοκάρι με τον Σαβιόλα είχαν οι «ερυθρόλευκοι», που παραμένουν, πάντως, στην πρώτη θέση.


Έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Σαβιόλα όμως ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 με τον «ψυχωμένο» Παναιτωλικό. Αρκετές ευκαιρίες από την ομάδα του Μίτσελ, με κορυφαία το δοκάρι του Αργεντινού στο πρώτο ημίχρονο. Ξεχώρισε και πάλι ο Βάις, ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για τους Αγρινιώτες. Εξαιρετική επέμβαση σε φάουλ του Χολέμπας, ο κορυφαίος του Παναιτωλικού, Ράφαελ.

Προσηλωμένοι στην τακτική του Χάβου οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν ακόμα καλύτερη τύχη στο παιχνίδι, αν ήταν πιο επιθετικοι. Παραμένει πρώτος στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός, μετά την 5η αγωνιστική.

Το ματς:

Η πρώτη επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό έφερε και δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεζαν αρκετά ψηλά, είχαν καλή κυκλοφορία όμως στερούνταν τελικών προσπαθειών. Στην πρώτη και καλύτερη που παρουσιάστηκε, ο Σαβιόλα την σπατάλησε σημαδεύοντας το δοκάρι του Ράφαελ. Το γκολ δεν ήρθε ούτε στην κεφαλιά του Σιόβα, αλλά ούτε και στο σουτ του Βάις, όπου έφυγε έξω.
Stop στο Αγρίνιο
Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός, χωρίς ιδιαίτερη ταχύτητα μεσοεπιθετικά, αλλά με καλούς και ποιοτικούς παίκτες (Μπακάκης, Θεοδωρίδης) προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, όμως δεν κατάφερε να κάνει μια τελική μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Το τέλος του πρώτου μέρους έστειλε τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ, όπως και ο Χάβος επέλεξαν να μην αλλάξουν τίποτα. Άφησαν τις ομάδες τους ως είχαν και το παιχνίδι συνέχισε από εκεί που έμεινε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, να κυκλοφορούν καλά όμως να δείχνουν πως υστερούν στην τελική προσπάθεια. Ο Μίτσελ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, έριξε τους Γιαταμπαρέ και Κάμπελ στο παιχνίδι, μετά την… αναγκαστική, λόγω τραυματισμού του Μασάντο, είσοδο του Εντιγκά, όμως το γκολ δεν ερχόταν.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να ροκανίσει το χρόνο, έδινε πλάτος στο γήπεδο με τους Καμαρά και Θεοδωρίδη, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά, οι χώροι που έβρισκαν ήταν αρκετοί για να βγάζουν αντεπιθέσεις και να φτάνουν κοντά σε γκολ σε δύο περιπτώσεις. Η καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού και η κατοχή της μπάλας, δεν έφεραν γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου και η πρώτη απώλεια βαθμών στην φετινή Σούπερ Λίγκα είναι γεγονός.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μπίκεϊ, Κούσας, Μελισσάς, Ζούνιορ, Γοδόι, Μπακάκης, Καμαρά (91’ Κουτσοσπύρος), Θεοδωρίδης (79’ Μύγας), Μπόγιοβιτς (82’ Σφακιανάκης).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Γκόλιας, Καλογέρης, Άσκες.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (73’ Γιαταμπαρέ), Μασάντο (51’ Εντιγκά), Ντομίνγκες (55’ Κάμπελ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Μεντζανί, Ολαϊτάν

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Αγρινίου

Τα highlights της αναμετρησης
 

Η κριτική των παικτών


Ρομπέρτο: Ελάχιστες ήταν οι φορές που απειλήθηκε καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πρωταρχικό σκοπό να μην δεχθούν γκολ και όχι να επιτεθούν. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει έδειξε σε ετοιμότητα. Βαθμός: 3.

Μανιάτης: Ανασταλτικά ήταν θετικότατος και κράτησε σωστά την θέση του δεξιού μπακ. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο "ένας εναντίον ενός" και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν κίνδυνοι από την πλευρά για την εστία του Ρομπέρτο. Επιθετικά δεν ρίσκαρε, είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, ωστόσο στο 77' θα μπορούσε να λυτρώσει τον Ολυμπιακό, όταν άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Σαβιόλα και βγήκε φάτσα με το γκολ.

Το πλασέ του όμως εξουδετέρωσε με τάκλιν ο Κούσας στερώντας του το γκολ. Βαθμός: 2,5.

Σιόβας: Με τον Μανωλά στο γήπεδο μοιάζει να ταιριάζει καλύτερα. Ακόμη και όσες φορές χρειάστηκε να βγει πάνω στον Καμαρά το έκανε με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο καλύπτοντας το χάντικαπ της ταχύτητας σε σχέση με τον Σενεγαλέζιο. Ανίκητος στον αέρα, με σωστές προωθήσεις της μπάλας και καλές τοποθετήσεις. Στο 7' λίγο έλειψε να σκοράρει με το κεφάλι. Βαθμός: 3.

Μανωλάς: Μόνο και μόνο για την εκπληκτική του επέμβαση στο 67' προ του Μπόγιοβιτς, που ετοιμαζόταν να σκοράρει εξ επαφής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η φάση για τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό, που έμοιαζε ανίκητος σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Πρώτος στην μπάλα, με σίγουρες επεμβάσεις και πολλή δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ απέφυγε τις επιπολαιότητες με την μπάλα στα πόδια. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μανωλά. Βαθμός: 4.

Χολέμπας: Ορεξάτος ο αριστεροπόδαρος άσος του Ολυμπιακού, προσπάθησε έως το τέλος της αναμέτρησης να προσφέρει όσα μπορούσε στην ομάδα του. Πίσω δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ αρκετές φορές ανέβηκε την αριστερή πλευρά προκειμένου να στηρίξει τις επιθετικές προσπάθειες των συμπαικτών του. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από αρκετά πλάγια και μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Μπρακάλι στην επέμβαση του αγώνα. Βαθμός: 3.

Σάμαρης: Ξεπέρασε την απογοήτευση από την αναμέτρηση με την Παρί και κόντρα στον Παναιτωλικό συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Παριζιάνους. Κράτησε πολύ σωστά την θέση του, έκοψε επικίνδυνες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων και ελάχιστες φορές νικήθηκε σε προσωπικές μονομαχίες. Σωστές οι περισσότερες μεταβιβάσεις του. Κουράστηκε και άφησε την θέση του στον Γιαταμπαρέ στο 73'. Βαθμός: 3.

Μασάντο: Μαζί με τον Σάμαρη κατάφεραν να ελέγξουν την μεσαία γραμμή και να κρατήσουν τους μέσους του Παναιτωλικού μακριά από την περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος έτρεξε αρκετά, πίεσε στον χώρο του κέντρου, κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα. Αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στις αρχές της επανάληψης αφήνοντας την θέση του στον Εντιγκά στο 52'. Βαθμός: 3.

Βάις: Ένα καταπληκτικό δικό του σόλο (ξεκινώντας από την σέντρα "άδειασε" τρεις αντιπάλους) στο 26' έφερε την μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με το δοκάρι του Σαβιόλα. Ο Σλοβάκος εξτρέμ πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη της ομάδας του, προβλημάτισε σε πολλές περιπτώσεις την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων αλλά συχνά έμοιαζε απελπιστικά μόνος. Αν είχε ένα - δύο στηρίγματα θα μπορούσε να καταφέρει πολλά περισσότερα. Βαθμός: 3,5.

Ντομίνγκες: Στην θεωρία κάλυπτε την δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, πρακτικά έπαιξε στον άξονα και λίγο πιο πίσω από τους Σαβιόλα και Μήτρογλου. Ο Αργεντίνος επί της ουσίας δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης και να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Προσπάθησε να παίξει κάθετα, αλλά δίχως επιτυχία. Πέρα από τα σωστά κρατήματα της μπάλας, δεν πρόσφερε τίποτε ουσιαστικό. Αντικαταστάθηκε από τον Κάμπελ στο 55'. Βαθμός: 1.

Σαβιόλα: Στο 26' δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ιδανικά την εξαιρετική ενέργεια και το γύρισμα του Βάις σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού, ενώ στο 35' δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την... ασίστ του στόπερ Μπικέ σουτάροντας άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 77' συνεργάστηκε ωραία με τον Μανιάτη, στην μεγάλη χαμένη ευκαιρία του δεύτερου. Ωστόσο η συνολική παρουσία του Χαβιέρ ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου και σίγουρα αντιστρόφως ανάλογη με την δεδομένη αξία του. Ελάχιστα προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα ενώ δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Μήτρογλου. Βαθμός: 1,5.

Μήτρογλου: Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό ο "πιστολέρο", δεν μπόρεσε ούτε μόνος του ούτε σαν δίδυμο με τον Σαβιόλα να δημιουργήσει πονοκεφάλους στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ένα από τα τοπ σημεία του Μήτρογλου είναι η επαφή του με την μπάλα και εντούτοις ο 25χρονος επιθετικός είχε κάποια πολύ άσχημα κοντρόλ σε στιγμές που θα μπορούσε να φανεί απειλητικός με χαρακτηριστικότερη την φάση του 81ου λεπτού, όταν κατέβασε λανθασμένα την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει ευθέως τον Μπρακάλι. Στο 90' σκόραρε με το κεφάλι αλλά ορθώς καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Έμοιαζε αρκετά κουρασμένος από το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Βαθμός: 1,5.

Εντιγκά: Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 52', πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Σε αυτή την σχεδόν 40λεπτη και κάτι συμμετοχή του έδειξε πως γνωρίζει καλά την θέση του ανασταλτικού μέσου, είχε σωστές τοποθετήσεις και σίγουρες κοντινές μεταβιβάσεις. Σίγουρα δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ρήγματα από τον άξονα, ωστόσο θα μπορεί να κριθεί με περισσότερη ασφάλεια μόλις πάρει κάποια ακόμη ματς στα πόδια του. Βαθμός: 3.

Κάμπελ: Μπήκε στην θέση του Ντομίνγκες στο 55' αλλά δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Διάθεση είχε, πρωτοβουλίες πήρε, αλλά σε λίγες περιπτώσεις ολοκλήρωσε σωστά τις προσπάθειες του. Δείχνει εκτός ρυθμού μετά την επιστροφή από τα παιχνίδια με την Εθνική της Κόστα Ρίκα. Βαθμός: 2.

Γιαταμπαρέ: Πήρε την θέση του καταπονημένου Σάμαρη στο 73' προκειμένου να δώσει ζωντάνια στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Έχει πολύ καλή επαφή με την μπάλα, βλέπει γήπεδο, ωστόσο ορισμένες φορές λειτουργεί επιπόλαια. Ακόμη δείχνει έξω από τα νερά του και χρειάζεται χρόνο για να μπει στο κλίμα της ομάδας. Βαθμός: 2.

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

Μίτσελ: «Αν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες…»

Στη δυσκολία του να κατακτήσεις τη νίκη σε τόσο «κλειστά» παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναιτωλικό, αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται στάθηκε ο Μίτσελ.

Μίτσελ: «Αν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες…»
Στην αστοχία του Ολυμπιακού στις ευκαιρίες που του δόθηκαν απέναντι στον Παναιτωλικό στάθηκε μετά το παιχνίδι (0-0) ο Μίτσελ.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο Ισπανός τόνισε πως «περιμέναμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το σημερινό, το είχαμε πει από την Παρασκευή και όντως έτσι έγινε».

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που έπαιξε καλή άμυνα σήμερα», κατέληξε:

«Εμείς, από την πλευρά μας, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε όπως συνηθίζουμε. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που έχεις για να μπορέσεις να πάρεις τη νίκη».

Τα σχόλια των παικτών μας

 
Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό.
Σαμπού Γιαταμπαρέ:
«Συμφωνώ ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Τα παιχνίδια που ακολουθούν μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες τείνουν να είναι πιο δύσκολα. Οι αγώνες Champions League απαιτούν από εμάς το 100%. Αυτό φέρνει κούραση και έλλειψη καθαρού μυαλού κάτι που φάνηκε σήμερα.
Σίγουρα δεν μπορούμε να αποδώσουμε τα πάντα στην κούραση. Θα μπορούσαμε να είχαμε λειτουργήσει αλλιώς στην επίθεση. Δοκιμάσαμε διάφορους τρόπους. Δεν τα καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Ενδεχομένως να μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο.
Όσο για μένα, παιχνίδι με παιχνίδι θα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο. Όποτε μου το ζητάει ο τεχνικός μου θα μπαίνω και θα δίνω το 100%. Αυτός είναι ο στόχος μου, όπως έχω πει και στο παρελθόν».
Τζόελ Κάμπελ:
«Ο αντίπαλος ήταν πάρα πολύ καλός, έχει καλούς παίκτες και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να σκοράρουμε αλλά μερικές φορές όσο και να το θέλουμε δεν είναι εύκολο. Είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε.
Δεν έχει καμία σχέση με την κούραση το αποτέλεσμα. Είχα με την κατοχή της μπάλας και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά και να σκοράρουμε. Δεν είναι θέμα κούρασης αλλά ατυχίας. Δεν θα είναι εύκολη η υπόθεση τίτλος.
Όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν, όμως εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τις ικανότητές μας. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για να ξανακερδίσουμε εμείς τον τίτλο. Σε αυτήν την πέμπτη αγωνιστική φάνηκε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει σημαντικές δυσκολίες».

Χάβος: «Σταθήκαμε καλά αμυντικά»

Εν μέρει ικανοποιημένος από τη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μάκης Χάβος ο οποίος στάθηκε στην καλή αμυντική παρουσία του Παναιτωλικού…

Χάβος: «Σταθήκαμε καλά αμυντικά»
Εν μέρει ικανοποιημένος από τη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μάκης Χάβος ο οποίος στάθηκε στην καλή αμυντική παρουσία του Παναιτωλικού…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου:

«Μπορεί συνολικά το ματς να μην είχε γκολ, αλλά το σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες το έψαξαν με ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά αμυντικά απέναντι σε μία καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες όπως και ο Ολυμπιακός. Το ενδιαφέρον του κόσμου το κρατήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που σήμερα γέμισε το γήπεδο και ήταν ο 12ος παίκτης μας. Χρειάζεται όμως υπομονή και δουλειά απ' όλους μας. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέα παιδιά για να αφήσουμε κάτι καλό στον Παναιτωλικό.

-Πώς θα διαχειριστείτε την εμφάνιση και το αποτέλεσμα; Και σας ρωτάμε γιατί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν ακολουθησαν καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα.
Έχετε δίκιο. Είδαμε το παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε το πάθημα και πρέπει να μας γίνει μάθημα. Θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα.

-Η εξέδρα εκνευρίστηκε με τον διαιτητή. Θεωρείτε ότι οι αποφάσεις του διαιτητή εκνεύρισαν και τους ποδοσφαιριστές;
Ό,τι είδατε παιδιά. Ό,τι είδα εγώ, είδατε και εσείς.

-Ένα σχόλιο για τον Μπικέ; Πώς τον είδατε;
Ο Μπικέι έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Σίγουρα ήταν το πρώτο του παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με αυτοιματισμούς. Κάποια πράγματα από το πρώτο ματς ίσως να μην ήταν όπως τα θέλουμε. Γενικότερα όμως δείχνει ότι στην άμυνα θα μας προσφέρει πολλά.

-Ο Θεοδωρίδης τι έχει; Γιατί αντικαταστάθηκε;
Η πρώτη εκτίμηση μιλάει για διάστρεμμα. Θα δούμε αύριο που θα τον εξετάσει ο γιατρός.

-Ο Παναιτωλικός φέτος απέναντι σε μεγάλες ομάδες παίζει σπουδαία μπάλα. Δεν κάνει το ίδιο όμως και στα υπόλοιπα ματς. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες από μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές δίνουν τα πάντα. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το καλό αποτέλεσμα που πήραμε και πρέπει να το ψάξουμε όλη την εβδομάδα για να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε μετά τον ΠΑΟΚ. 
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου