ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

11 νέα κολυμβητήρια και 7 γυμναστήρια

11 νέα κολυμβητήρια και 7 γυμναστήρια

Κατασκευή και συντήρηση για 20 έτη με κόστος 23 εκατ. ευρώ
07/11/2013
Ανάμεσα σε πολλές αρνητικές ειδήσεις της καθημερινότητας, υπάρχουν και θετικές, με αποφάσεις που λαμβάνονται για αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Διότι ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, με την οποία εντάχθηκε σήμερα το έργο υλοποίησης 11 κολυμβητηρίων και 7 γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα.   
Οι δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας. 
Η ανέγερση τόσο των κολυμβητηρίων όσο και των γυμναστηρίων θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών μαζικής άθλησης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το έργο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτικό επίπεδο και την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, αλλά και ευρύτερων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και είναι ενταγμένο τους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο προϋπολογισμός του έργου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη, ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στην βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του. Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου