ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0 (pics+videos)

Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0 (pics+videos)

06/11/2013
 
Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μπενφίκα και πήρε τη νίκη με 1-0.

 Η ωρα πλησιαζε...ο ερυθρολευκος λαος εχει ηδη αρχισει να μπαινει στον Ιερο Ερυθρολευκο Ναο του περιμενοντας με αγωνια να ξεκινησει η σπουδαια αναμετρηση..με την ιδια αγωνια αλλα και αποφασιστικοτητα ηρθε και η αποστολη της ομαδας
Δειτε βιντεο...


 Ο αμιμητος λαος του Θρυλου

Ο αγωνας
Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στη φάση των 16 του UEFA Champions League έκανε ο Θρύλος! Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 1-0 της Μπενφίκα για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων χάρη σε γκολ του Κώστα Μανωλά στο 13ο λεπτό.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Σαλίνο ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χολέβας αριστερά και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Σιόβας και Μανωλάς. Ο Σάμαρης και ο Μανιάτης ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Σαμπού Γιαταμπαρέ να βγαίνει από δεξιά και τον Νταβίδ Φουστέρ από αριστερά. Ο Σαβιόλα ήταν «ελεύθερος» επιθετικός, πίσω από τον μοναδικό «καθαρόαιμο» σέντερ φορ, τον Κώστα Μήτρογλου.


Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ιδανικό για τον Θρύλο. Η Μπενφίκα έβγαλε σε αυτό το διάστημα δύο τετ-α-τετ, επικίνδυνα για την εστία του Ρομπέρτο. Στο 6’ ο Όσκαρ Καρντόσο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά είδε τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει. Το ίδιο έκανε στο 8’, σε προσπάθεια αυτή την φορά του Μάρκοβιτς!

Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Καλύτερα του αναμενόμενου, μάλιστα, με γκολ! Ο Χολέβας πήρε θέση να εκτελέσει κόρνερ, στο 13’, από αριστερά. Το χτύπημά του έφερε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ερχόταν με… φόρα ο Κώστας Μανωλάς.

 Ο Έλληνας σέντερ μπακ «κάρφωσε» με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ και έκανε το 1-0 για τον Θρύλο! Η ομάδα μας ήταν πλέον σε θέση οδηγού.

  

Η Μπενφίκα προσπάθησε άμεσα να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έπεσε θύμα της… ευφορίας που έφερε το 1-0! Αντίθετα, οι παίκτες κράτησαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν όχι μόνο να διαχειριστούν το προβάδισμα, αλλά και να το αυξήσουν. Στο 25’ ο Μήτρογλου μπήκε στην περιοχή, έκανε σουτ με το αριστερό και είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία του Αρτούρ. Στο 30’ ο Ρομπέρτο γέμισε, ο Μήτρογλου πίεσε τον Λουιζάο στην αμυντική γραμμή της Μπενφίκα και από την κεφαλιά του Βραζιλιάνου, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαταμπαρέ. Εκείνος στόπαρε και επιχείρησε κατευθείαν με το δεξί να αιφνιδιάσει από 30-35 μέτρα τον Αρτούρ.
Αστόχησε, όμως, για λίγο και δεν τα κατάφερε.

Το πρώτο μέρος κυλούσε με αρκετό άγχος για την Μπενφίκα, η οποία πλέον έβλεπε τα πράγματα στην υπόθεση πρόκριση να δυσκολεύουν αρκετά. Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, κρατούσε την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να φτάσει στο 2-0. Ο εκνευρισμός των Πορτογάλων ήταν εμφανής και στα μαρκαρίσματά τους. Κίτρινη στον Μάτιτς για μαρκάρισμα από πίσω στον Σαβιόλα, κίτρινη στον Μάξι για θέατρο, προκειμένου να εκβιάσει φάουλ κοντά στην περιοχή και πάει λέγοντας…

Στο 44’ ο Χοσέ Χολέβας, ιδιαίτερα ανεβασμένος μετά και την επίτευξη του γκολ από δική του ασίστ, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και γύρισε παράλληλα, για τον Γιαταμπαρέ, ο οποίος «έκοψε» στο πρώτο δοκάρι. Από την προβολή του Αφρικανού η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Αρτούρ, κάνοντας τους θεατές να πεταχτούν από τις θέσεις τους! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται, προκειμένου να βρεθεί μπροστά στο σκορ και να διατηρηθεί εκεί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Χαβιέρ Σαβιόλα πέρασε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Στόχος του κ. Μίτσελ, στην ανάγνωση αυτής της αλλαγής, ήταν το «κλείδωμα» του κέντρου, με τον Αργεντινό να αναλαμβάνει να κρατήσει την μπάλα και να συνδέσει καλύτερα την άμυνα του Ολυμπιακού με την επίθεση. Ακόμη, δε, και να σκοράρει, αν του δινόταν η ευκαιρία, όπως στη Λισαβόνα. Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Μάρκοβιτς σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, και ο Ρομπέρτο ενστικτωδώς απέκρουσε, κάνοντας υπέροχη προσπάθεια! Ο Ισπανός άσος έκανε το ίδιο σε καλή προσπάθεια του Σίλβιο στο 54’. Ο Ρομπέρτο έδειχνε σε καλή φόρμα, σταθερός και έτοιμος για κάθε κίνδυνο. Στο 56’ ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς τον Εντινγκά και απέσυρε τον Γιαταμπαρέ, προκειμένου να «δέσει» ακόμη περισσότερο το κέντρο του. Ο Ολυμπιακός δεν κρατούσε πολύ την μπάλα και αυτό ήταν πρόβλημα, με την Μπενφίκα να έχει μπει στην επανάληψη… ανεβασμένη.

Από τη σέντρα του «Τσόρι» στο 62’ ο Μάξι παραχώρησε κόρνερ, φοβούμενος τα χειρότερα, καθώς ο Φουστέρ ερχόταν από πίσω απειλητικά. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος έκανε σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κοίταξε περισσότερο την άμυνά του και λιγότερο το να σκοράρει για δεύτερη φορά. Το αναζήτησε αυτό με αντεπιθέσεις.Η Μπενφίκα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και ο Ολυμπιακός οργανωνόταν στην άμυνα, για να διατηρήσει το προβάδισμά του. Με επιτυχία, μέχρι το 75’. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Μπονγκ, αντί του Φουστέρ. Ο Καμερουνέζος πέρασε μπακ στην αριστερή πτέρυγα και χαφ πήγε ο Χολέβας. Θα έμενε εκεί για το υπόλοιπο του αγώνα, με τον Μανιάτη να διατηρείται στην άλλη πλευρά, μπροστά από τον Σαλίνο. Ο Ρομπέρτο έκανε ξανά μία… μικρή επίδειξη των αντανακλαστικών του στο 78’, σε σουτ από πολύ κοντινή απόσταση του Φιλίπ Τζούριτσιτς και κράτησε το 1-0!

Στα λεπτά που απέμεναν η Μπενφίκα προσπάθησε για το γκολ που θα της επέτρεπε να φύγει έστω με τον βαθμό, αλλά ο Ολυμπιακός ανέκοψε της προσπάθειες των παικτών της όποτε χρειάστηκε κι από την πλευρά του συνέχισε με πάθος να «κυνηγά» και δεύτερο τέρμα.
Ο Χολέβας έκανε στο 87` το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Τζούριτσιτς να κάνει το πλασέ, αλλά τον Ρομπέρτο να δηλώνει για άλλη μία φορά «παρών».

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να προσπαθούν με σκληρά μαρκαρίσματα να σταματήσουν τους «ερυθρόλευκους», αλλά ήταν οι τελευταίοι που βρέθηκαν πολύ κοντά και στο δεύτερο γκολ, όμως ο Σαλίνο έπειτα από εξαιρετική κούρσα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αρτούρ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λίγο σημασία είχε, όμως, αυτό, καθώς λίγο αργότερα ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, «σφραγίζοντας» μίας σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ (56’ Εντινγκά), Φουστέρ (74’ Μπονγκ), Σαβιόλα (46’ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Πέρεζ, Γκαϊτάν, Αμορίμ (79’ Καβαλέιρο), Μάρκοβιτς (74’ Τζούριτσιτς), Καρντόσο (70’ Λίμα).
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΣΚΟΡΕΡ: 13’ Μανωλάς / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντ. Σκόμινα (Σλοβενία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Ζούνιτς, Μπ. Ούι (Σλοβενία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Ρ. Πόνις, Ντ. Πέριτς (Σλοβενία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Πρ. Αρχάρ (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38’ Γιαταμπαρέ, 85’ Ρομπέρτο, 89` Εντινγκά, 90`+2 Ντομίνγκεζ / 33’ Μάξι, 37’ Μάτιτς, 42’ Αμορίμ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Περπερίδης κάνει την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπενφίκα. Διαβάστε ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.
H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, στο οποίο κορυφαίος ήταν ο Ρομπέρτο.
Ρομπέρτο: Μόλις στο 6ο λεπτό φώναξε "παρών" επεμβαίνοντας σωτήρια στο πλασέ του Καρντόσο από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα είπε ξανά "όχι", αυτή την φορά στο τετ-α-τετ μ τον Μάρκοβιτς. Σταμάτησε ξανά τον Σέρβο φορ από τα τρία μέτρα στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, σώζοντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του. Στο 54' είχε νέα εκπληκτική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σίλβιο, στο 58' έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πέρες και ξανά στο 78' σταμάτησε την οβίδα του Τζούρισιτς μέσα από την περιοχή! Στο 88' ο Σέρβος κυνηγός νικήθηκε και πάλι από τον Ρομπέρτο, σε προβολή του εξ' επαφής. Στην πιο μεγάλη βραδιά της καριέρας του Ισπανού γκολκίπερ, ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο. Μάλλον τα λέει όλα το γεγονός ότι πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του με το τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα. Και φυσικά γνώρισε μια ανεπανάληπτη αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Φυσικά, ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου...

Σαλίνο: Θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Γκαϊτάν, μυαλωμένος και μετρημένος επιθετικά, δεν πήρε ρίσκα και ανέβηκε την πλευρά όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις. Ψυχωμένο ματς και στην επανάληψη από τον Βραζιλιάνο μπακ, που ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού στο 90λεπτο του "Γ. Καραϊσκάκης". Συγκινητικός.

Μανωλάς: Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, έχοντας επιπόλαιες μεταβιβάσεις και μια ολιγωρία που λίγο έλειψε να στοιχίσει στο τετ-α-τετ του Μάρκοβιτς. Πήρε το αίμα του πίσω με τον καλύτερο τρόπο στο 13', όταν με κεφαλιά - δυναμίτη από κόρνερ του Χολέμπας "τρύπησε" τον Αρτούρ βάζοντας μπροστά το σκορ τον Ολυμπιακό. Έβγαλε το ημίχρονο δίχως άλλα προβλήματα, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης ένα γλίστριμα του στην καρδιά της άμυνας έβγαλε τον Μάρκοβιτς απέναντι στον Ρομπέρτο, με τον Ισπανό κίπερ να επεμβαίνει σωτήρια. Όταν η Μπενφίκα πίεζε αφόρητα τα τελευταία 15 λεπτά, ανέβασε την απόδοση του και συνέβαλε στην αμυντική προσπάθεια των συμπαικτών του.

Σιόβας: Δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο που βρέθηκε στην σωστή θέση και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από επικίνδυνες καταστάσεις. Μοναδική φάση που ελέγχεται είναι η κεφαλιά που έχασε από τον Λουιζάο σε εκτέλεση κόρνερ του Πέρες. Στην επανάληψη ήταν "βράχος" και η απόδοση του κυμάνθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην νίκη της ομάδας του.

ΧολέμπαςΚαλός και ο Χολέμπας στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα. Πρόσεχε τα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ και όταν έβγαινε στην επίθεση βοηθούσε τους συμπαίκτες του. Μην ξεχνάμε πως από το κόρνερ του σημειώθηκε το γκολ του Μανωλά.

Μανιάτης: Ανασταλτικά πάλεψε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης αλλά η αδυναμία του μαζί με τον Σάμαρη να κρατήσουν την μπάλα σωστά, ανάγκασε τους ερυθρόλευκους σε παθητικό ρόλο σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα. Μετά την είσοδο του Εντινγκά στο ματς πέρασε σε ρόλο δεξιού μέσου, έχοντας ως κύριο μέλημα του να θωρακίσει αμυντικά την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, δίνοντας στήριγμα στον Σαλίνο. Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε όμως μεγάλο πείσμα και πάθος έως το τέλος του αγώνα.

Σάμαρης: Τα ίδια περίπου με τον Μανιάτη ισχύουν και για τον Σάμαρη, που έχασε τις περισσότερες μονομαχίες από τους χαφ της Μπενφίκα. Δεν κράτησε και δεν μοίρασε σωστά την μπάλα και παρασύρθηκε σε ένα εξ΄ολοκλήρου αμυντικό παιχνίδι. Με την είσοδο του Εντινγκά στο πλάι του, ανέβασε την απόδοση και έδωσε ό,τι μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Γιαταμπαρέ: Η διάθεση του περίσσευε, δυστυχώς όχι και οι σωστές ενέργειες του στο παιχνίδι, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μάλλον επιζήμιος ήταν για τον Ολυμπιακό και πιο χρήσιμος για την Μπενφίκα. Αντικαταστάθηκε από τον Εντινγκά στο 56'. Και πολύ έμεινε στο ματς...

Φουστέρ: Είναι γνωστό πως δεν μπορεί να απειλήσει σαν παίκτης γραμμής και οι καλές στιγμές του στο ματς ήταν όταν βρέθηκε στον άξονα προσπαθώντας να δημιουργήσει ανισορροπία στην ανασταλτική λειτουργία της Μπενφίκα. Φιλότιμος όπως πάντα αλλά χωρίς να καταφέρει πολλά. Στην επανάληψη έβγαλε τα συκώτια του στο τρέξιμο, πάλεψε όλες τις φάσεις και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού την στιγμή που έδινε την θέση του στον Μπονγκ στο 74'.

Σαβιόλα: Προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού χωρίς όμως ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Η αλήθεια είναι πως με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά πίσω και δίχως κλασικούς παίκτες γραμμής, ο Αργεντίνος δεν είχε στηρίγματα. Ο Μίτσελ θέλησε να αλλάξει κάτι στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών αντικαθιστώντας στην ανάπαυλα τον Σαβιόλα με τον Ντομίνγκες.

Μήτρογλου: Έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του και χωρίς αντίκρισμα με τους Λουιζάο και Γκαράι. Ίδια και χειρότερα στην επανάληψη, όπου κυριολεκτικά δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου. Μοιραία δεν βρήκε ρυθμό, έκανε και κάποιος λάθος, ωστόσο ο ρόλος του ήταν εξ' αρχής εντελώς άχαρος...

Ντομίνγκες: Μπήκε αντί του Σαβιόλα στο ματς στην ανάπαυλα, προσπάθησε να δώσει το κάτι παραπάνω, όμως πέρα από κάποιες λιγοστές καλές ενέργειες δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο.

Εντινγκά: Στο 56' εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο αντί του αρνητικού Γιαταμπαρέ και πάλεψε γενναία απέναντι στους χαφ της Μπενφίκα. Είχε θέληση και πάθος, βοήθησε ανασταλτικά αλλά όχι και στο κράτημα της μπάλας. Φιλότιμη η προσπάθεια του.

Μπονγκ: Πήρε την θέση του Φουστέρ στο 74', πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και έφτιαξε δίδυμο με τον Χολέμπας στην πλευρά. Έδωσε φρεσκάδα και πολλές βοήθειες ανασταλτικά, βάζοντας το λιθαράκι του σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από κάθε τι θετικό.

Tα highlights της αναμετρησης 


Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0 Μανωλάς

Ο πανηγυρισμος στο γκολ του Μανωλα απο την εξεδρα 

Δείτε βίντεο με τον πανηγυρισμό των φίλων του Ολυμπιακού στο γκολ του Κώστα Μανωλά εναντίον της Μπενφίκα από τις εξέδρες του "Καραϊσκάκης".
 
Η καταπληκτικη ατμοσφαιρα που ξερει να δημιουργει ο αμιμητος λαος του Θρυλου

 Οι πανηγυρισμοι στο γκολ του Μανωλα

Το ρολόι του "Καραϊσκάκης" έδειχνε το 13ο λεπτό όταν ο Κώστας Μανωλάς πήδηξε στον... Θεό και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μπενφίκα.



Τα σεναρια της...προκρισης

Περνάει και με δύο ήττες

Μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους "16" του Champions League, μπορεί υπό προϋποθέσεις να περάσει ακόμα και με δύο ήττες, ενώ δεδομένα δεν αποκλείεται αν φτάσει τους 10 βαθμούς.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η τύχη του γύρισε την πλάτη και γνώρισε την πικρή γεύση του αποκλεισμού έχοντας συγκεντρώσει 9 ή και 10 βαθμούς.
Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι αν πιάσει διψήφιο αριθμό πόντων θα περάσει στην επόμενη φάση του Champions League.

Μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάθε δικαίωμα να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον αφού το μόνο που χρειάζονται είναι μία νίκη. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να αποκλειστούν μόνο με κάποιο "τρελό" σενάριο, καθώς έχουν και καλύτερο συντελεστή τερμάτων.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει ακόμα και αν χάσει στα δύο επόμενα παιχνίδια. Το μόνο που θα ήθελε σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνει -μέχρι- μία νίκη η Μπενφίκα ή να μη χάσει την τελευταία αγωνιστική από την Άντερλεχτ με τέσσερα γκολ διαφορά.

Τέλος, με το χθεσινό (5/11) τρίποντο ο Ολυμπιακός επί της ουσίας εξασφάλισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι την άνοιξη, αφού για να χάσει την τρίτη θέση θα πρέπει να κάνει δύο ήττες και παράλληλα να έχει και χειρότερη διαφορά τερμάτων, κάτι που μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, στη Συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα.
Στην ομάδα που ο ίδιος μεγαλούργησε ο ίδιος ποδοσφαιρικά, έχει τον Άγιο Ίκερ. Ο Ολυμπιακός έχει τον άγιο Ρομπέρτο; Κι αν περιμένατε αυτή την εικόνα σήμερα.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους τερματοφύλακες και ευτυχώς που ο Ρομπέρτο ήταν κάτι παραπάνω από… Άγιος. Στην ιεραρχία δεν ξέρω τι είναι πάνω από Άγιος. Ίσως ο Πάπας; Δεν ήμασταν καλοί, χάσαμε το πιο ενδιαφέρον στοιχείο μας που είναι η κατοχή. Αμυνθήκαμε στην εστία μας πολύ κοντά, περιμέναμε το αποτέλεσμα, αλλά όχι αυτή την ανάπτυξη του αγώνα. Δεν είμαστε μία ομάδα που αμύνεται συνεχώς όπως σήμερα. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας. Εμείς θέλαμε να παίξουμε πιο ψηλά, να πιέσουμε τον αντίπαλο, έχοντας την κατοχή. Σήμερα δεν το κάναμε και δεν το πετύχαμε ούτε με τις αλλαγές. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ άλλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί στα 4 ματς έχουμε κερδίσει επτά βαθμούς που στο σύνολό τους είναι δίκαιο να τους έχουμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι έχοντας αυτόν τον τερματοφύλακα που ήταν ένα μεγαλείο σήμερα.

Σας είδαμε μετά το ματς να αγκαλιάζετε τον Ρομπέρτο. Του είπατε κάτι;
Υπέφερε πολύ ο Ρομπέρτο. Ήταν δίκαιο το ποδόσφαιρο μαζί του. Ήταν μία ρεβάνς για τον Ρομπέρτο, για την εποχή που ήταν στην Μπενφίκα και τα πράγματα δεν του είχαν πάει καλά. Σήμερα απέδειξε ότι είναι αξιόλογος και καλός τερματοφύλακας. Ήταν μία ωραία βραδιά για να το δείξει. Επίσης του είπα ότι τον προσκαλώ να φάει στο σπίτι μου δωρεάν.

Θα περάσετε στους «16» μετά από αυτό το αποτέλεσμα;
Είμαστε πολύ κοντά, μας λείπει μία νίκη. Έχουμε δύο ματς να παίξουμε και πρέπει να το πετύχουμε. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πρόκριση, αν δεν το κάνουμε.

Περιμένατε σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση ότι δεν θα έβγαινε τίποτα σε αυτά που σχεδιάσατε και θα αρκούσε μία φάση και ο τερματοφύλακας για να παίρνατε το αποτέλεσμα;
Πραγματικά σήμερα δεν ήταν το δικό μας στυλ έτσι όπως παίξαμε. Όμως όταν τα πράγματα δεν βγαίνουν όπως τα έχεις σχεδιάσει, πρέπει να προσαρμοστείς ανάλογα με τις συνθήκες του ματς. Κι αν κάποιος αμφιβάλλει για το πώς παίζουμε, θα πρέπει να θυμηθεί το παιχνίδι με την Παρί όπου κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Όμως είδατε πώς γυρίσαμε σπίτι μας. Χωρίς έναν βαθμό στην βαλίτσα μας. Επίσης από το παιχνίδι στην Λισσαβώνα με την Μπενφίκα φύγαμε με μία ισοπαλία και σε αυτή την ισοπαλία δώσαμε σήμερα αξία. Αν με ρωτάτε για το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, η απάντηση είναι «ναι». Είμαστε σε ομίλους, οι βαθμοί έρχονται και φεύγουν και κατά τη γνώμη μου οι επτά βαθμοί μας είναι δίκαιοι. Κι αν ρωτήσετε ότι πρέπει να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο για να φτάσουμε πιο μακριά, σας απαντώ «βέβαια». Μην αμφιβάλλετε δεν έχω φύγει από την πραγματικότητα.

Και στο ντέρμπι, και σήμερα πιέστηκε ο Ολυμπιακός. Μήπως αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσετε;
Δεν συμφωνώ μαζί σας. Πιστεύω ότι στο ντέρμπι είχαμε την κατοχή και σε εκείνο το ματς παρότι μας πίεζε ο αντίπαλος, είχαμε υπομονή και για αυτό στα τελευταία 20 λεπτά είχαμε ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Αυτό το παιχνίδι έτσι έπρεπε να το παίξουμε. Σήμερα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και σας δίνω δίκιο. Σήμερα χάσαμε την κατοχή, κουραστήκαμε πολύ περισσότερο, γιατί τρέχαμε πίσω από τον αντίπαλό μας όπως εξελίχθηκε το ματς. Το να παίξεις αυτό το ματς μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι εύκολο. Εγώ θέλω πάντα την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν γίνεται πάντα. Όμως αν με ρωτήσετε ότι τον τερματοφύλακα τον θέλω έτσι, ναι τον θέλω έτσι.

Είδατε τον πρόεδρο στα αποδυτήρια; Κι αν ναι, θα ζητήσετε την αγορά του Ρομπέρτο;
Δεν τον είδα. Θα τελειώσουμε τη χρονιά και μετά θα μιλήσουμε για την αγορά του Ρομπέρτο. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Αν του ζητήσει και ο Ρομπέρτο, να μείνει και ο προπονητής; Τώρα μακάρι να το ζητήσει ο Ρομπέρτο πιο πολύ για μένα απ' ό,τι θα ζητήσω εγώ από τον πρόεδρο να μείνει ο Ρομπέρτο (γέλια).

Με αυτή τη νίκη είστε μία ανάσα από τους «16». Ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας σας;
Πρέπει να πιστεύω στην ομάδα μου. Αυτή τη στιγμή είμαστε ευχαριστημένοι, θα απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε προς το παρόν πιο μακριά.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για κάποιους ποδοσφαιριστές που υστέρησαν σήμερα; Και τι έγινε με τον Βάις;

Πραγματικά δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Πολλοί από τους παίκτες δεν έκαναν πολλά από αυτά που θέλαμε και σίγουρα οφειλόταν σε κάποια λάθη που κάναμε και εμείς. Για τον Βάις χθες είχε κάποια προβλήματα. Μου είπε χθες πάνω σε κάποια στημένα, ότι δεν αισθάνεται καλά. Το ίδιο μου είπε και σήμερα το πρωί και ότι λυπάται που δεν μπορεί να βοηθήσει. Εγώ πάντα από τους παίκτες μου ζητάω να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι, πράγμα το οποίο σήμερα δεν έκαναν.

 Οι δηλωσεις του σκορερ Κωστα Μανωλα


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τη νίκη επί της Μπενφίκα.
Ρομπέρτο
«Ήταν βραδιά Champions League με όλη της σημασίας της λέξης, έτσι είναι αυτά τα ματς στη διοργάνωση. Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι για να το δει κανείς, κυρίως για τους δικούς μας φιλάθλους και στο τέλος ήρθε ευτυχώς η νίκη».
Για την εμφάνισή του: «Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν και καλά και κακά πράγματα για κάθε παίκτη. Πολλές φορές γράφονται πολλά πράγματα από τους δημοσιογράφους όμως δεν πρέπει να δίνεις σημασία. Η σημερινή μου εμφάνιση πάντως δεν ήταν εκδίκηση αλλά ένα δώρο για εμένα και για όλη την ομάδα».
Για την αποθέωση των οπαδών: «Ναι, κατάλαβα ότι έλεγαν κάτι για εμένα. Το μεγαλύτερο δώρο για κάθε ποδοσφαιριστή είναι να έχει την αναγνώριση από τους οπαδούς της ομάδας του και εγώ τους ευχαριστώ πάρα πολύ».
Για το θέμα της παραμονής του: «Κανείς ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό». 

Κώστας Μανωλάς
«Είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Τώρα θέλουμε μόνο μία νίκη με Άντερλεχτ και θα προκριθούμε μετά από πολλά χρόνια στον επόμενο γύρο. Αφιερώνω το γκολ που σημείωσα πρώτα από όλα στον Θεό που είμαι γερός και υγιέστατος και μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Ολυμπιακό»

Ανδρέας Σάμαρης
«Όλοι βγάλαμε ένταση και πάθος. Είχαμε κι ένα φανταστικό τερματοφύλακα σήμερα. Όλα τα παιδιά, ειδικά στην άμυνα, τα δώσαμε όλα και με το γκολ του Μανωλά πήραμε τη νίκη. Δεν έχω αντιληφθεί το μέγεθος όσων βιώνω, ίσως και καλύτερα γιατί θα δημιουργούσα περισσότερο άγχος στον εαυτό μου. Είναι φανταστικό που και παίζω εγώ καλά και η ομάδα προχωρά. Έχουμε δουλέψει καλά την προετοιμασία κι όλα τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν. Λόγω συγκυριών παίζουν μόνο 15-16 ποδοσφαιριστής. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Καλύτερα να παίρνουμε τις νίκες, παρά να παίζουμε καλά. Τώρα πάμε να παίξουμε στο Παρίσι, είδαμε πως η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία εκεί. Αν δεν τα καταφέρουμε εκεί, υπάρχει και το επόμενο ματς στο γήπεδό μας».

Γκαετάν Μπονγκ
Για το αν έδωσαν τη νίκη οι λεπτομέρειες ή ο Ρομπέρτο:
«Ήταν και τα δύο και οι λεπτομέρειες που ήταν υπέρ μας, αλλά κυρίως ο Ρομπέρτο που έκανε μεγάλο ματς κι έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου:
«Η ισοπαλία στην έδρα της Παρί δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η Άντερλεχτ είχε τονίσει πόσο καλή ομάδα είναι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στα δύο επόμενα ματς γνωρίζοντας ότι έχει αυτό το αβαντάζ απέναντι στην Μπενφίκα, όμως θα πρέπει να τα παλέψει γιατί θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια».

Για τον Ρομπέρτο:
«Ήταν μια νίκη που οφείλεται περισσότερο στην αμυντική προσπάθεια, είχαμε ποδοσφαιρική αλληλεγγύη, αυτή ήταν που μας οδήγησε στη νίκη κι αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Ήταν μια νίκη που στηρίχθηκε στον Ρομπέρτο, αλλά στο επόμενο ματς με την Παρί δεν μπορούμε να βασιζόμαστε συνέχεια στον Ρομπέρτο. Πρέπει κι εμείς να είμαστε καλοί αμυντικά για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν ξέρει τη λέξη "πρόκριση" στα ελληνικά:
«Δεν έχω μάθει τη λέξη πρόκριση, αλλά όπως πάω θα τη μάθω. Ξέρω τα βασικά. Περνάω καλά στην Ελλάδα».

Σαμπού Γιαταμπαρέ
«Το σημαντικό είναι πως δεν δεχθήκαμε γκολ, πετύχαμε εμείς πρώτοι γκολ και καταφέραμε να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Εμείς στον Ολυμπιακό ξέρουμε ποιος είναι ο Ρομπέρτο. Τον βλέπουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Σήμερα ήταν εκπληκτικός και μάλλον ήταν μία ρεβάνς προσωπική για τον ίδιο από την Μπενφίκα. Πρέπει να αλλάξουμε τον στόχο μας. Είμαστε κοντά στην πρόκριση, αλλά έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια με Παρί και Άντερλεχτ. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την άμυνα μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Ρομπέρτο».

Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ
«Νιώθουμε πάρα πολύ ωραία, γιατί κρατήσαμε το αποτέλεσμα και νικήσαμε σε ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μετά από την ένταση και τα νεύρα του παιχνιδιού, αυτό που μας έχει μείνει είναι η ευτυχία.
Υποδεχθήκαμε τον Ρομπέρτο στα αποδυτήρια με αγκαλιές και συγχαρητήρια. Τον ευχαριστήσαμε, αλλά γνωρίζει ο ίδιος ότι όλη η ομάδα τα πήγε καλά. Βέβαια είναι ο ήρωας της βραδιάς αυτής με τις αποκρούσεις που έκανε και το γιορτάσαμε στο τέλος όλοι μαζί.
Θα χρησιμοποιήσουμε το σημερινό παιχνίδι για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τους θριάμβους. Σήμερα θα ξεκουραστούμε και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ που είναι σημαντικό για εμάς για να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας».  
Οι δηλωσεις αμεσως μετα την αναμετρηση 

Δείτε σε δέκα βίντεο τις δηλώσεις των Ρομπέρτο, Φουστέρ, Τσόρι, Σαβιόλα και Μίτσελ!

 Το κλίμα στην έξοδο των αποδυτηρίων ήταν πολύ πιο συγκρατημένο από ότι θα περίμενε κανείς, κάτι απόλυτα φυσιολογικό πάντως, αν αναλογιστούμε το τι πέρασε η ομάδα του Μίτσελ μέχρι να ακούσει το λυτρωτικό, τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Οι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας φαίνονταν φανερά κουρασμένοι, σχεδόν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν επί 80 περίπου λεπτά για να υπερασπιστούν το πολύτιμο – και αρκετό όπως αποδείχτηκε – γκολ του Κώστα Μανωλά, το οποίο σημειώθηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η μεγάλη εμφάνιση της Μπενφίκα «εξαφανίστηκε» από την ακόμα μεγαλύτερη εμφάνιση του Ρομπέρτο, ο οποίος προστάτεψε την εστία του, αλλά και το μεγάλο πλεονέκτημα για πρόκριση στους «16» που απέκτησαν πλέον οι «ερυθρόλευκοι».
Η αγωνία που έζησαν στη διάρκεια ολόκληρης της συνάντησης και η ανακούφιση που ακολούθησε τη λήξη του αγώνα, ήταν ζωγραφισμένες στα πρόσωπα των ανθρώπων του συλλόγου, που είδαν τον Ολυμπιακό μέσα σε 4 μέρες να κερδίζει πρώτα το ελληνικό ντέρμπι στο 90ο λεπτό και στη συνέχεια να φεύγει αλώβητος από το «ματς της χρονιάς», εκεί όπου οι Πορτογάλοι έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να κατορθώσουν να το πετύχουν, αφού απέναντί τους στάθηκε ο ισπανικός «κολοσσός».
Οι άνθρωποι της Μπενφίκα συνεχάρησαν ένας προς έναν τον απόλυτο πρωταγωνιστή της συνάντησης. Ο Ρομπέρτο συνομίλησε με όλους σχεδόν τους παίκτες της πορτογαλικής ομάδας, ενώ είχε και ένα σύντομο τετ α τετ με τον προπονητή των ηττημένων, Ζόρζε Ζεζούς, ο οποίος λίγο νωρίτερα, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι πρώτη φορά στην καριέρα του είδε κάτι τέτοιο, αναφερόμενος στην εκπληκτική απόδοση του πρώην τερματοφύλακα των «αετών» της Λισσαβόνας. Από τον MVP του αγώνα θα ξεκινήσουμε και εμείς τις δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού


Ρομπέρτο: "Δεν είναι ρεβάνς, είναι επιβράβευση"


Roberto 1 

Στην ερώτησή μας, αν η απόδοσή του ήταν μια προσωπική ρεβάνς για όσα γράφτηκαν μετά το γκολ που δέχτηκε στο ματς του «Ντα Λουζ», ο Ρομπέρτο ήταν ξεκάθαρος:
«Η αποψινή μου εμφάνιση δεν είναι καμία ρεβάνς. Είναι ένα βραβείο, μια επιβράβευση για τη δουλειά που κάνω».

Roberto 2 
Για το ματς γενικότερα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού μας είπε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Όμως δείξαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία την πίεση, κάτι το οποίο αποτελεί μέρος του επαγγέλματός μας».

Φουστέρ: "Είναι συγκινητικό να τραγουδάνε το όνομά μου"


Fuster 1 

Ο Νταβίδ Φουστέρ σχολίασε τον αγώνα με την Μπενφίκα και την εβδομάδα-φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη:
«Ήταν μια νίκη για την οποία δουλέψαμε σκληρά μέσα στο γήπεδο, κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς παρά το γεγονός ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Η πολύ κρίσιμη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορέσαμε να κερδίσουμε το ντέρμπι, σήμερα πήραμε την πολύ σημαντική για εμάς νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ, που είναι ένας ακόμα τελικός και όπου θέλουμε επίσης να κατακτήσουμε τη νίκη».

Fuster 2 
Ρωτήσαμε τον Νταβίδ πώς ένιωσε όταν κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο και τι σημαίνει για τον ίδιο να ακούει τους φίλαθλους να τραγουδούν το όνομά του:
«Είναι πολύ συγκινητικό να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι μαζί σου και να ακούς να τραγουδάει το όνομά σου. Για μένα είναι τιμή και ευχαρίστηση το ότι με εμπιστεύονται και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Προσπαθώ πάντα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα στο γήπεδο και βλέπω ότι τελικά αυτή η προσπάθεια επιβραβεύεται».

Fuster 3 
Ο Φουστέρ μίλησε και για την εμφάνιση του Ρομπέρτο:
«Έκανε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Χάρις σε αυτόν γλυτώσαμε από πολλές ευκαιρίες που είχαν οι αντίπαλοί μας και φυσικά πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για την εκπληκτική του εμφάνιση».

Σαβιόλα: "Υποφέραμε πολύ, αλλά κερδίσαμε"


Saviola 

Το σχόλιο του Σαβιόλα για τον αγώνα και την απόδοση του Ρομπέρτο:
«Υποφέραμε πολύ μέχρι να φτάσουμε στη νίκη. Ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και μας βοήθησε. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Μπορεί να έχεις πολλές ευκαιρίες και να μην πετύχεις γκολ. Κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βρισκόμαστε πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με πολλές πιθανότητες για την πρόκριση».

Τσόρι: "Δεν με εξέπληξε ο Ρομπέρτο"


Chori 1 

Ο Τσόρι σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας και το αποτέλεσμα:
«Ήταν ένα ματς αρκετά δύσκολο. Καταφέραμε να προηγηθούμε, στη συνέχεια προσπαθήσαμε, αλλά η Μπενφίκα είναι μια μεγάλη ομάδα και το απέδειξε αυτό σήμερα. Κερδίσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, πολύ σημαντικό για μας, που μας έφερε ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου».

Chori 2 
Και ο Αργεντίνος αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Ρομπέρτο:
«Η απόδοση του Ρομπέρτο προσωπικά δεν με εξέπληξε. Βλέπω πώς δουλεύει κάθε μέρα και κάθε φορά περιμένω εμφανίσεις σαν τη σημερινή. Είναι πολύ σημαντικός για μας και νομίζω ότι τους τρεις βαθμούς που πήραμε απόψε, τους χρωστάμε σε αυτόν».

Μίτσελ: "Δε με απασχολεί τι λένε για μένα τα ΜΜΕ"


Michel 1 

Ρωτήσαμε τον Μίτσελ πώς νιώθει βλέποντας τον Ρομπέρτο, ο οποίος υπήρξε δική του επιλογή, να πραγματοποιεί τόσο μεγάλες εμφανίσεις:
«Νιώθω καλά, όχι επειδή θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δικαιώθηκα για την επιλογή μου, αλλά γιατί ο Ρομπέρτο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Είναι ένας άριστος τερματοφύλακας και σήμερα πήρε μια μεγάλη ρεβάνς».

Michel 2 
Ζητήσαμε από τον προπονητή του Ολυμπιακού να σχολιάσει την αμφισβήτηση που υπήρξε προς το πρόσωπό του από μεγάλη μερίδα του Τύπου στην αρχή της σεζόν:
«Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το τι λένε για μένα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου και προσπαθώ ώστε η ομάδα μου να κερδίζει. Προς το παρόν το έχουμε καταφέρει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έγινε η δουλειά μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία. Και αυτό είναι που κάνουμε».

Ξένα ΜΜΕ: Ρομπέρτο-Μπενφίκα 1-0, γράφουν οι Πορτογάλοι

Ο Ρομπέρτο πήρε την εκδίκηση που ζητούσε από τα πορτογαλικά ΜΜΕ τα οποία αναγκάστηκαν να τον αποθεώσουν. "Ρομπέρτο-Μπενφίκα 1-0", γράφει η 'O Jogo', για το ματς της ζωής του κάνει λόγο η 'Record'. 
Δείτε αναλυτικά.
Τα πορτογαλικά ΜΜΕ είχαν στο μάτι τον Ρομπέρτο από τον καιρό που έπαιζε στην Μπενφίκα. Και μετά την γκέλα στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, ξεσπάθωσαν
Ο Ισπανός πορτιέρε περίμενε καρτερικά 14 ημέρες και πήρε την εκδίκηση που ζητούσε!
Ο Ρομπέρτο έσωσε 7(!) φορές τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και κράτησε το πολύτιμο 1-0 το οποίο διαμορφώθηκε στο 13' από τον Μανωλά.
Και κάπως έτσι οι τίτλοι στις πορτογαλικές ιστοσελίδες:
O Jogo: Ρομπέρτο- Μπενφίκα 1-0
Record: O Ρομπέρτο έκανε το ματς της ζωής του και πήρε εκδίκηση
Abola: Ο Ρομπέρτο πήρε το όνειρο της Μπενφίκα
 maisfutebol.pt: Ο Ρομπέρτο έδωσε, ο Ρομπέρτο πήρε (σ.σ. εννοώντας ότι στο πρώτο ματς έδωσε βαθμούς και σήμερα τους πήρε πίσω)
publico.pt: Ρομπέρτο, ο ήρωας του Ολυμπιακού και ο δήμιος της Μπενφίκα
dn.pt: Ο Ρομπέρτο νίκησε την Μπενφίκα με εκπληκτική εμφάνιση
relvado.sapo.pt: Ο Ρομπέρτο δεν μας βοήθησε αυτή τη φόρα
expresso.sapo.pt: Η Μπενφίκα με το ένα πόδι εκτός Champions League
tsf.pt: Η Μπενφίκα ουσιαστικά εκτός Champions League

Αποθέωση φυσικά και εκτός Πορτογαλίας:
UEFA: Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε καθώς ο Ρομπέρτο κράτησε την Μπενφίκα μακρυά
► L'equipe: Έχοντας έναν εξαιρετικό Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον άμεσο ανταγωνιστή του για την πρόκριση
► Marca: O Μανωλάς και οι αποκρούσεις του Ρομπέρτο έφεραν τον Ολυμπιακό κοντά στην πρόκριση
sport.es: Θρίαμβος από χρυσάφι για τον Ολυμπιακό με Μανωλά και Ρομπέρτο
Eurosport: Μανωλάς και Ρομπέρτο ενέπνευσαν τον Ολυμπιακό
Goal: O Μανωλάς έδωσε πλεονέκτημα στην πρόκριση για τους Έλληνες



To Photostory απο την μεγαλη αναμετρηση
Το τελευταίο σφύριγμα του Ντάμιρ Σκόμινα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα και όλους τους "ερυθρόλευκους" να σπεύδουν να αγκαλιάσουν τον ήρωα Ρομπέρτο που... κατέβασε ρολά κόντρα στους Πορτογάλους.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του Ισπανού.

Ο Μίτσελ σηκώνει το χέρι του Ρομπέρτο δείχνοντας σε όλους ποιος είναι ο νικητής της αναμέτρησης
Η αγκαλιά από τον αρχηγό του Ολυμπιακού
 Όλοι πάνω στον πρωταγωνιστή της βραδιάς
Ο Τσόρι μάλλον στέλνει τον Ρομπέρτο σε κάποιο βάθρο για να αποθεωθεί
Ο Μετζανί έσπευσε να αγκαλιάσει τον ήρωα της βραδιάς
Ο Μιγκέλ Τόρες πάτησε για πρώτη φορά το χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να αποθεώσει τον Ρομπέρτο
Συγχαρητήρια από όλο τον πάγκο στον φύλακα άγγελο της ερυθρόλευκης εστίας

Ο Μπονγκ και ο σκόρερ Μανωλάς δείχνουν στον κόσμο ποιον πρέπει να αποθεώσουν
 
Καλη συνεχεια Θρυλε μου....!

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου