ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η Record για την τραγωδία της «Θύρας 7»

Η Record για την τραγωδία της «Θύρας 7»

05/11/2013
 Αναφορά στην τραγωδία της Θύρας 7 εν όψει της αποψινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη έκανε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Record».

Η Record για την τραγωδία της «Θύρας 7»
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει ζήσει μεγάλες χαρές και λύπες, όμως η τραγωδία της «Θύρας 7» συνεχίζει να συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση της Μπενφίκα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, η ηλεκτρονική έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας «Record» έκανε αναφορά σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Το δημοσίευμα του σάιτ

«Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” χαρακτηρίζεται ως… κόλαση, κάτι που γνωρίζουν καλά στην Μπενφίκα. Το γήπεδο που επιστρέφει σήμερα η Μπενφίκα χτίστηκε από το μηδέν το 2004 για τις ανάγκες τον Ολυμπιακών Αγώνων, στην ίδια θέση που έχουν ζήσει πολλές χαρές και λύπες, μεταξύ αυτών και μία τραγική ιστορία.

Την 8η Φεβρουαρίου 1981, λίγα λεπτά μετά από μία ιστορική νίκη (6-0) επί της ΑΕΚ, 21 θεατές έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγουν από το γήπεδο. Η πόρτα στη θύρα 7 ήταν μισάνοιχτη και οι οπαδοί ποδοπατήθηκαν, αφού δεν μπορούσε να βγει ο κόσμος.

Τα ονόματα των 21 θυμάτων είναι χαραγμένα σε ένα μνημείο που έχει στηθεί δίπλα στο γήπεδο και στον πάγκο υπάρχουν 21 μαύρες καρέκλες που σχεδιάζουν τον αριθμό “7”».

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου