ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τα ταλέντα που ξεχώρισαν το 2013 στην Ευρωπη(videos)

Τα ταλέντα που ξεχώρισαν το 2013 στην Ευρωπη(videos)

Σας παρουσιάζουμε 24 νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που το 2013 άφησαν το δικό τους στίγμα και αναμένεται στο μέλλον να είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των ευρωπαϊκών γηπέδων .
Κάθε χρονιά έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές και αυτό ισχύει και για το 2013. Μπορεί σε αυτό το έτος να μην είχαμε Mundial ή Euro, όμως, διοργανώθηκαν τέτοιου βεληνεκούς τουρνουά για τους νεαρούς παίκτες, μερικοί εκ των οποίων έλαμψαν και έδειξαν πως αξίζει κανείς να προσέχει την εξέλιξή τους.
Εκτός αυτού, όμως, υπήρξαν και παίκτες που έκαναν το δικό τους ξεπέταγμα μέσω των ομάδων τους δικαιώνοντας τις τελευταίες για τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
 
Ταλέντα υπάρχουν πολλά και κάποια εξ αυτών έκαναν το δικό τους "μπαμ" το 2013.

Μάρκο φαν Χίνκελ (Τσέλσι, 21 ετών)
Στη Φιτέσε είχε σχεδόν τρεις γεμάτες σεζόν και κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα πολλών μεγάλων ομάδων. Κάπως έτσι κέρδισε και τις δύο πρώτες του συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας. Αναδείχτηκε ταλέντο της χρονιάς στη χώρα του για τη σεζόν 2012-13, ενώ εντυπωσίασε στο Euro U21 με τους "οράνιε" παίρνοντας και τη μεταγραφή για την Τσέλσι, στην οποία έχει παίξει ελάχιστα ως τώρα αφού έχει πάθει ρήξη χιαστών.

Marco van Ginkel's goals and skills - Welcome... 
  Κέβιν Βόλαντ (Χόφενχαϊμ, 21 ετών)
Ένας από τους πολλούς ταλαντούχους Γερμανούς που αγωνίζονται στην Bundesliga είναι και ο 21χρονος επιθετικός. Παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι της ομάδας του πέρυσι, ενώ και φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος έχοντας ήδη φτάσει τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, είναι μέλος της εθνικής Γερμανίας Κ21 με την οποία σκοράρει μία φορά κάθε δύο παιχνίδια (14 συμμετοχές, 7 γκολ).

Kevin Volland - Goals 2011-2013
  Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ Μαδρίτης, 21 ετών)
Επαγγελματικά έχει αγωνιστεί μόνο στους "μερένγκες", στους οποίους φέτος είναι ο δεύτερος κατά σειρά επιθετικός πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά. Το γεγονός, μάλιστα, πως δεν αποκτήθηκε κάποιος όταν πουλήθηκε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν λέει πολλά. Από εκεί και πέρα, ήταν εντυπωσιακός στο Euro U21, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και ήταν ο πρώτος σκόρερ. Έτσι βοήθησε την Ισπανία να φτάσει ως την κατάκτηση της διοργάνωσης προσθέτοντας στο ενεργητικό του το δεύτερο ευρωπαϊκό (είχε πάρει και το Euro U19 το 2011).

Alvaro Morata Ultimate Skill Show HD 
  Μπρούμα (Γαλατάσαράι, 19 ετών)
Την περσινή σεζόν έκανε τις πρώτες του συμμετοχές με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αλλά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό είχε συστηθεί ήδη με τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο περσινό Euro U19. Στο φετινό Mundial U20 βγήκε δεύτερος σκόρερ, έλαμψε και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Γαλατάσαράι αποφάσισε να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Τέλος, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.

Bruma 
  Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον, 20 ετών)
Έχει κάνει όλη την Αγγλία να παραμιλάει με τις φετινές του εμφανίσεις. Το πόσο ταλαντούχος είναι είχε φανεί εδώ και χρόνια, όμως, φέτος έχει διάρκεια και συνέπεια. Αποτελεί βασικό γρανάζι στη μηχανή της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που εντυπωσιάζει. Συν τοις άλλοις, οι ίδιοι οι Άγγλοι αναφέρουν πως ο Μπάρκλεϊ, ο οποίος έχει ήδη τρεις συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας, αξίζει να βρίσκεται στην αποστολή των "τριών λιονταριών" για το Mundial.

Ross Barkley - Everton 
  Άλεν Χαλίλοβιτς (Ντινάμο Ζάγκρεμπ, 17 ετών)
Στο περσινό κείμενο είχαμε αναφερθεί στον Ματέο Κόβασιτς και είχαμε γράψει ότι ο επόμενος που θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κροατία είναι ο Χαλίλοβιτς. Έναν χρόνο μετά ο νεαρός μέσος μετράει τρεις συμμετοχές με την εθνική, έχει ήδη προλάβει να παίξει στο Champions League και παράλληλα να αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του, με την οποία έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ.

Alen Halilović Goals, Skills 
  Ζοφρί Κοντογκμπιά (Μονακό, 20 ετών)
Ήταν μέλος της εντυπωσιακής Γαλλίας, η οποία το καλοκαίρι ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και κατέκτησε το Mundial U20. Επιπλέον, τη σεζόν που μας πέρασε εντυπωσίασε με τη φανέλα της Σεβίγια κάνοντας αρκετές ομάδες να ενδιαφερθούν, όπως οι Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης. Επέλεξε τελικά να πάει στη Μονακό, η οποία έδωσε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει κάνει και το ντεμπούτο του με την εθνική Γαλλίας.

Geoffrey Kondogbia ▷ Sevilla 2013 Defending... 
  Ματία Περίν (Τζένοα, 21 ετών)
Κάποιοι τον αποκαλούν νέο Μπουφόν. Υπερβολή; Μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι μαζί με τους Φρανσέσκο Μπάρντι και Νικόλα Λεάλι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα στη νέα γενιά της Ιταλίας. Πέρυσι ήταν βασικός στην Πεσκάρα, ενώ φέτος, που έχει μπροστά του μία πιο σοβαρή άμυνα, αποτελεί τον βασικό πορτιέρο της Τζένοα και κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αισθητή την παρουσία του με τις επεμβάσεις του.

Mattia Perin New Buffon 2013 
  Αντνάν Γιανουζάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 18 ετών)
Από τη φετινή προετοιμασία μας είχε προϊδεάσει για όσα θα ακολουθούσαν μέσα στη σεζόν. Έκανε το ντεμπούτο του στο Community Shield με τη Γουίγκαν και έκτοτε ο Ντέιβιντ Μόγιες του έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες. Στο πρωτάθλημα έχει ήδη 11 συμμετοχές και 3 γκολ και με τις ως τώρα εμφανίσεις του έχει κάνει αρκετές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να σκέφτονται να τον καλέσουν στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Adnan Januzaj - The Future Star - Best Skills 
  Άλβαρο Βαντίγιο (Μπέτις, 19 ετών)
Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν πήρε πολλές ευκαιρίες, ενώ φέτος αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για την ομάδα της Ανδαλουσίας. Τον Αύγουστο του 2011 έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Primera Division που ξεκίνησε βασικός σε ηλικία 16 ετών και 11 μηνών, όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός τον Οκτώβριο του 2011 τον άφησε πίσω. Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για τον νεαρό που εντυπωσιάζει και αποτελεί μέλος της Ισπανίας Κ20.

Álvaro Vadillo 2013 
  Μαξ Μάιερ (Σάλκε, 18 ετών)
Πέρυσι πρόλαβε να παίξει πέντε φορές στην Bundesliga και φέτος είναι ένας από τους λόγους που ένας οπαδός της Σάλκε μπορεί να χαμογελάει. Ο Γερμανός είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, έχει σκοράρει ήδη τρεις φορές σε 14 παιχνίδια, έπαιξε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι βγάζοντας και ασίστ στο ματς της Τούμπας και αγωνίστηκε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Champions League.

Max Meyer ● Goals, Skills ● Schalke 04 ► 2013
  Ραβέλ Μόρισον (Γουέστ Χαμ, 20 ετών)
Έναν χρόνο μετά την απώλεια του Πολ Πογκμπά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε άλλον έναν εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη. Ο 20χρονος, αφού πέρασε ένα διάστημα με αρκετά εξωγηπεδικά προβλήματα, βρήκε τον εαυτό του και φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος στα "σφυριά" με τη φανέλα των οποίων είναι εξαιρετκός. "Θα πλήρωνα για να δω τον Μόρισον να προπονείται" δήλωσε πρόσφατα ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος υποκλίθηκε στο ταλέντο του συμπατριώτη του.

RAVEL MORRISON - Skills, Assists and Goals... 
  Μαρκ Μπάρτρα (Μπαρτσελόνα, 22 ετών)
Τον Νοέμβριο έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας, ενώ με τις μικρές ομάδες έχει 37 συμμετοχές. Πολλοί θεωρούν πως θα είναι ο επόμενος ηγέτης τόσο για την άμυνα των "μπλαουγκράνα" όσο και γι' αυτή της "φούρια ρόχα". Φέτος έχει δέκα συμμετοχές στην Primera Division, δείχνει αρκετά ώριμος και πως μπορεί να σταθεί σε τοπ επίπεδο.

Marc Bartra ● Barcelona Young Talent ● 2013... 
  Φελίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ, 21 ετών)
Είναι γνωστός εδώ και τουλάχιστον μία τριετία, όμως, στην Ίντερ δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει την κλάση του κι έφτασε μέχρι και να δίνεται δανεικός (Εσπανιόλ). Τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να πάει στη Λίβερπουλ και δικαιώθηκε τόσο αυτός όσο και οι "κόκκινοι". Εξαιρετική τεχνική, άψογη αντίληψη χώρου και πολύ καλά οργανωτικά στοιχεία για τον Βραζιλιάνο που έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα από τον Μπρένταν Ρότζερς.

Philipe Coutinho - Liverpool 2013 
  Ματία Ντε Σίλιο (Μίλαν, 21 ετών)
Ήταν μία από τις αποκαλύψεις τη σεζόν που μας πέρασε για τη Μίλαν με κάποιους να αναφέρουν πως μπορεί μία μέρα να φτάσει παίκτες όπως οι Μάουρο Τασότι και Καφού. Ο Τσέζαρε Πραντέλι του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την εθνική Ιταλίας και αποτέλεσε τον βασικό αριστερό μπακ της "σκουάντρα ατζούρα" στα παιχνίδια του Confederations Cup, παρόλο που είναι δεξιοπόδαρος και η φυσική του θέση είναι στο δεξί άκρο της άμυνας.

MATTIA DE SCIGLIO - 2012-2013 
  Σερζ Γκναμπρί (Άρσεναλ, 18 ετών)
Μόλις μία συμμετοχή είχε στην περσινή Premier League, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί ανάγκασαν τον Αρσέν Βενγκέρ να του δώσει συνεχόμενες ευκαιρίες. Ο νεαρός πολιτογραφημένος Γερμανός ανταπεξήλθε και με το παραπάνω στις απαιτήσεις, ενώ έκανε και την παρθενική του συμμετοχή στο Champions League. Πρόσφατα υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους "κανονιέρηδες", ενώ ήταν και υποψήφιος για Golden Boy της χρονιάς.

Serge Gnabry ● Arsenal - Magic Genius ● Skills... 
  Ράιαν Γκολντ (Νταντί, 18 ετών)
Πριν λίγες μέρες έγινε 18 ετών, αλλά το όνομά του είναι ήδη ευρέως γνωστό, αφού ο Γκολντ έχει συνδεθεί με πολλές μεγάλες ομάδες της Premier League. Πέντε γκολ σε 15 παιχνίδια έχει φέτος στην SPL, στην οποία δύσκολα θα παραμείνει για πολύ ακόμα. Στη Βρετανία τον έχουν χαρακτηρίσει "νέο Μέσι" λόγω όσων κάνει με τη στρογγυλή θεά.

Ryan Gauld 2013-2014 Skills Dribbling Assists...
  Γιόνας Χόφμαν (Ντόρτμουντ, 21 ετών)
Είναι αυτός που έχει επωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλον από τους συνεχόμενους τραυματισμούς που είχαν οι Βεστφαλοί. Ο Γιούργκεν Κλοπ του έδωσε την ευκαιρία κι εκείνος την έχει αρπάξει από τα μαλλιά. Φέτος μετράει 14 συμμετοχές, κόντρα στην Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ πέτυχε το πρώτο του γκολ, ενώ είναι διεθνής και με την εθνική Γερμανίας Κ21.

Jonas Hofmann - Future Of Dortmund 20132014 HD 
  Λούκας Ντιν (20 ετών, Παρί Σεν Ζερμέν)
Ήταν και αυτός μέλος της εθνικής Γαλλίας Κ20 που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου το καλοκαίρι. Η σεζόν που μας πέρασε, στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη Λιλ, ήταν ονειρεμένη για τον ίδιο με αποτέλεσμα να έρθει και η μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ως τώρα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του Λοράν Μπλαν, μετράει οκτώ συμμετοχές στη Ligue 1, αλλά έχει τις προδιαγραφές για να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα.

Lucas Digne
  Φρανσέσκο Μπάρντι (Λιβόρνο, 21 ετών)
Αναφερθήκαμε και προηγουμένως στον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ιταλίας Κ21. Με τον Μπάρντι να έχει σημαντική συμβολή το καλοκαίρι η "σκουάντρα ατζούρα" έφτασε ως τον τελικό του Euro U21. Οι δύο προηγούμενες χρονιές του ήταν γεμάτες σε Λιβόρνο και Νοβάρα, ενώ και φέτος αποτελεί τον φύλακα άγγελο της εστίας των "αμαράντο", στους οποίους παίζει ως δανεικός από την Ίντερ.

Francesco Bardi - The Best Young Goalkeeper 
  Χουάν Ιτούρμπε (Ελλάς Βερόνα, 20 ετών)
Όποιος έχει δει έστω και μία φορά την Ελλάς Βερόνα, τότε δύσκολα δε θα έχει προσέξει τον νεαρό Αργεντινό. Εκρηκτικός, πολύ δυνατό αριστερό πόδι, καλές εκτελέσεις φάουλ και ταχύτητα είναι μερικά από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Η Πόρτο τον εντόπισε προ διετίας και μαζί της πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα έχοντας ελάχιστες συμμετοχές. Φέτος είναι βασικός στην ιταλική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται και ο Βαγγέλης Μόρας, και από τη νέα σεζόν είναι πολύ πιθανό να αποτελεί ενδεκαδάτο παίκτη των "δράκων", στους οποίους θα επιστρέψει.

Juan Iturbe - Welcome to Hellas Verona - Skills 
  Μπερνάρντ (Σαχτάρ, 21 ετών)
Το καλοκαίρι Λίβερπουλ, Πόρτο και Άρσεναλ ήταν μερικές από τις ομάδες που έδωσαν μάχη για να τον πάρουν από την Ατλέτικο Μινέιρο. Τελικά, κατέληξε στη Σαχτάρ με την οποία έχει ένα γκολ σε οκτώ συμμετοχής στο πρωτάθλημα και έξι συμμετοχές στο Champions League. Συν τοις άλλοις, έχει ήδη φορέσει 10 φορές τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας και ήταν στην αποστολή της τελευταίας το καλοκαίρι, όταν κατέκτησε το Confederations Cup. Ακόμη, στο παλμαρέ του έχει προσθέσει δύο Campeonato Mineiro κι ένα Copa Libertadores.

Bernard - Goals 
  Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Πόρτο, 20 ετών)
Είναι ένα ακόμη διαμάντι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που κατάφερε να "αρπάξει" η Πόρτο προσφέροντας μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ. Με την εθνική Κολομβίας Κ20 κατέκτησε το South American Youth Championship μέσα στο 2013, ενώ αναδείχτηκε και MVP της διοργάνωσης. Επίσης, στο Mundial, που έγινε το καλοκαίρι στην Τουρκία, ήταν κατά πολλούς ο καλύτερος παίκτης στη φάση των ομίλων, ενώ σημείωσε και το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης. Τέλος, μετράει και τρεις συμμετοχές με την ανδρών.

Juan Fernando Quintero ● FC Porto ● 2012-2013 
  Λουκ Σο (Σαουθάμπτον, 18 ετών)
Το καλύτερο αριστερό μπακ στην Premier League αυτή τη στιγμή είναι πιθανότατα ο Λέιτον Μπέινς, όμως, όποιος πάρει τον Σο θα έχει λύσει το πρόβλημά του σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον μία δεκαετία, κάτι που ισχύει και για την εθνική Αγγλίας. Στην πρώτη του χρονιά στην BPL ήταν εντυπωσιακός, όλες οι μεγάλες ομάδες της Αγγλίας τον έχουν στο στόχαστρό τους, ενώ οι "Άγιοι" έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε ενδιαφερόμενο πως θα πρέπει να ματώσει για να τον αποκτήσει.

Luke Shaw ● The Young Gun ● Skills and Passes...

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου