ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΟΑ, ο Κοτζιάς και η σχέση με τον ναζισμό!

Ο ΠΟΑ, ο Κοτζιάς και η σχέση με τον ναζισμό!

03/01/2014
Τι σχέση έχουν ο ΠΟΑ, ο Χίτλερ, ο ναζισμός, το γήπεδο της Λεωφόρου και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος των πράσινων Κωνσταντίνος Κοτζιάς;

Η ιστοσελίδα redsagainsthemachine.gr αποκαλύπτει με ντοκουμέντα όλα εκείνα τα γεγονότα και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ποια ομάδα είναι «βρώμικη» όσο τίποτα άλλο. Με στελέχη που ήταν φανατικοί οπαδοί του ναζισμού και που εκμεταλλεύτηκαν το δημόσιο και δημοτικό χρήμα προς όφελός τους, για να κατασκευάσουν ένα μέρος της παραδοσιακής έδρας τους!


Είναι γνωστό ότι η «κυβέρνηση» της «4ης Αυγούστου» του Ιωάννη Μεταξά έχει βοηθήσει οικονομικά τον ΠΟΑ. Έχει, όμως, και συνέχεια αυτό το θέμα. Διότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Κοτζιάς, διετέλεσε την περίοδο που ήταν πρώτος πολίτης της ελληνικής πρωτεύουσας και πρόεδρος των πράσινων. Τόσο πριν όσο και μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα, όταν αποσύρθηκε από τη δράση του ως παράγοντας της αθλητικής ζωής του τόπου, ανακηρύχθηκε και επίτιμος πρόεδρος του ΠΟΑ.
 
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Διότι ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς ήταν μεγάλος οπαδός του ναζισμού και του φασισμού.  Όταν ήταν στην δημαρχία της Αθήνας, με έξοδα του Δήμου κατασκευάστηκε ένα μέρος του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Δημόσιο και δημοτικό χρήμα ταυτόχρονα για χάρη της πράσινης ομάδας. Και για να μην βγουν ορισμένοι και μας διαψεύσουν, η ιστοσελίδα redsagainsthemachine.gr που αποκαλύπτει το θέμα έχει και ντοκουμέντα. Όπως είναι η εφημερίδα «Παναθηναϊκός», η επίσημη έκδοση του ΠΟΑ το 1955.
 
Ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς είναι μια προσωπικότητα-μέγας λάτρης και οπαδός του ναζισμού. Δεν είναι τυχαίο πως υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υμνητές του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά και του Μπενίτο Μουσολίνι στην Ελλάδα. Ήταν εκείνος που ως Δήμαρχος Αθηναίων είναι υποδεχθεί, τον Σεπτέμβριο του 1936 στο αεροδρόμιο, τον υπουργό προπαγάνδας της χιτλερικής Γερμανίας, Γιόζεφ Γκέμπελς. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα πήγαινε τόσο στο Βερολίνο όσο και στη Ρώμη, την περίοδο που κυριαρχούσαν τα ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα σε Γερμανία και Ιταλία, αντίστοιχα.
 
Η δράση του δεν περιορίζεται εδώ, όμως, καθώς μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψε στην Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι θα ίδρυε φιλοχιτλερικό κόμμα. Μάλιστα, τον υποδέχθηκαν «Χίτες».
Μια προσωπικότητα που έμεινε στην ιστορία για τα… κατορθώματά της, που είχε άμεση σχέση με τον ΠΟΑ, που βοήθησε αυτόν τον σύλλογο και μάλιστα, θεωρείται ευεργέτης σύμφωνα με την πράσινη ιστορία. Και μετά λέμε ότι δεν έχει φασιστικές ρίζες η παράταξη του ΠΟΑ. Τα γεγονότα δείχνουν το εντελώς αντίθετο!


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου