ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Tιμωρία-σκάνδαλο η Euroleague-Στο κεκλεισμένων ΣΕΦ και όχι σε άλλη πόλη

Tιμωρία-σκάνδαλο η Euroleague-Στο κεκλεισμένων ΣΕΦ και όχι σε άλλη πόλη

05/12/2013

Η Euroleague ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (4/12) τις τιμωρίες των Μπέγκιτς, Πρίντεζη, Μενσα-Μπόνσού, αλλά και του Ολυμπιακού που θα δώσει το επόμενο εντός έδρας ματς χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του.
Οι φήμες κυκλοφόρησαν στην διάρκεια της Τρίτης (3/12), όμως το πρωί της Τετάρτης η Euroleague έκανε γνωστές τις τιμωρίες σε όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο που στιγμάτισε τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γαλατασαράι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Ο τελευταίος -χρονολογικά- αγώνας του Ολυμπιακού στην Euroleague του αφήνει και επίσημα πλέον σοβαρές πληγές. Οι Πειραιώτες χάνουν τον Μίρζα Μπέγκιτς για τα επόμενα τέσσερα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, τον Γιώργο Πρίντεζη για τα επόμενα τρία της Regular Season, ενώ θα υποδεχθούν την Σιένα την επόμενη εβδομάδα σε ένα ακόμη ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες μετατράπηκαν σε επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους της Euroleague, οι οποίοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν αυστηρά τους τρεις αθλητές που συμμετείχαν στο επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης.

Πρόκειται πάντως για τιμωρία-σκάνδαλο, καθώς η διοργανώτρια αρχή επέβαλε την ίδια ποινή τόσο στον (τρελό) Μενσά-Μπονσού που ξεκίνησε το επεισόδιο δείχνοντας σε κατάσταση εκτός ελέγχου, όσο και στον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος απάντησε σε προσπάθεια του ώστε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Επίσης, είναι απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό τιμωρήθηκε με μεγαλύτερη ποινή ο Μίρζα Μπέγκιτς από τον σέντερ της Γαλατααράι, ο οποίος ξεκίνησε τον καυγά. Η λογική λέει πως θα έπρεπε οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες να τιμωρηθούν ισότιμα.

Η απόφαση είναι αυστηρή, υπερβολική, αλλά και προκλητική, με τους ανθρώπους των ερυθρολεύκων να έχουν δυσανασχετήσει με το σκεπτικό των ανθρώπων της Euroleague, καθώς υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απόφαση τους. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα ασκήσει έφεση με την ελπίδα να μειωθεί η ποινή ή να αλλάξει, όπως συνέβη στην πρόσφατη περίπτωση του Παναθηναϊκού. Στην εκδοχή αυτή, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα αγωνιστούν σε άλλο γήπεδο κόντρα στη Σιένα, έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Να σημειωθεί πως όλες οι ποινές είναι εφέσιμες...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει τα εξής:

"Ο δικαστής μοίρασε τις εξής ποινές στους αθλητές, οι οποίοι είχαν επιθετική συμπεριφορά εναντίον συναθλητών τους, σύμφωνα με το άρθρο 26.1, παράγραφο A του κώδικα πειθαρχίας της Euroleague Basketball, τον οποίο έχουν εγκρίνει όλοι οι σύλλογοι.

- Ο Μίρζα Μπέγκιτς του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 15.000 ευρώ.

- Ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

- Ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου της Γαλατασαράι τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι τρεις αθλητές θα χάσουν το υπόλοιπο της Regular Season, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα του Top-16, φάση στην οποία έχει ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός.

Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τέσσερα ξεχωριστά πρόστιμα και θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους οπαδούς του, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague Basketball:

- 10.001 ευρώ για την επιθετική στάση του κοινού του εναντίον αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (e).

- 6.000 ευρώ για πυροτεχνήματα εντός σταδίο, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο (e).

- 8.000 ευρώ για την χρήση λέιζερ, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (f)

- 15.000 και ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, για τις πράξεις του κοινού, όπως την ρίψη αντικειμένων στο παρκέ, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο 1 (g), σε συνδυασμό με το άρθρο 28.1, παράγραφο (j) του κώδικα.

Για όλες τις παραπάνω ποινές, μπορεί να ασκηθεί έφεση".

Στο κεκλεισμένων ΣΕΦ και όχι σε άλλη πόλη

Ο Ολυμπιακός θα ασκήσει έφεση τόσο για την έδρα του, όσο και για τους παίκτες του, αλλά στο ενδεχόμενο που δεν μειωθεί η ποινή για το γήπεδο, τότε θα προτιμήσει να παίξει στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, παρά να πάει να παίξει σε άλλη πόλη με γεμάτο γήπεδο.
Όπως έχουμε αναφέρει, η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα ασκήσει έφεση τόσο για την τιμωρία της έδρας του (μία αγωνιστική), όσο και για την αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στους Γιώργο Πρίντεζη (τρεις αγωνιστικές) και Μίρζα Μπέγκιτς (τέσσερις αγωνιστικές) από την Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν να μειωθεί η ποινή τόσο για το γήπεδο τους, ευελπιστώντας να παίξουν με κόσμο στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους στην Euroleague, αλλά και να πέσει η "βαριά" τιμωρία στους δύο παίκτες τους.

Η είδηση όμως είναι στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει πως στο ενδεχόμενο που δεν γίνει δεκτή η έφεση στο κομμάτι της έδρας, τότε δεν θα ζητήσουν να παίξουν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους σε άλλη (μακρινή) πόλη της Ελλάδας (στην Κρήτη για παράδειγμα) ή στην Κύπρο, αλλά θα προτιμήσουν να αντιμετωπίσουν την Σιένα στις 12 Δεκεμβρίου στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Και αυτό, με το σκεπτικό πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν με μακρινά ταξίδια, τα οποία θα τους βγάλουν εκτός προγράμματος. Άλλωστε, έχουν κατακτήσει μαθηματικά τόσο την πρόκριση στο TOP-16, όσο και την πρώτη θέση στον όμιλο τους. Το ζητούμενο, βέβαια, για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι να να μειωθεί η ποινή και να αγωνιστεί η ομάδα με τον κόσμο της στο ΣΕΦ κόντρα στην ιταλική ομάδα.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου