ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Διπλο μεσ στο ΟΑΚΑ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ...

 Διπλο μεσ στο ΟΑΚΑ ΘΡΥΛΕ  ΟΛΕ  ΟΛΕ... (videos)

 20/02/2014
Φωτιά… στα κάρβουνα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, αλλά και στο OAKA! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται αποψε στις 21:45 στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Top 16 και αμφότεροι «καίγονται» για τη νίκη. (20/02, 21:45, ΔΤ, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr)

Φλεγόμενοι… αιώνιοι
Αμφότεροι καίγονται για τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων, προνομιούχων, θέσεων του γκρουπ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στη φάση των «16» όμως στην πορεία τα πράγματα… άλλαξαν με αποτέλεσμα να μετρούν -μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου- τρεις νίκες και τρεις ήττες.

Αντίστροφα τα πράγματα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που δεν πτοήθηκαν από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του Top 16 και έτσι έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες.

Πάντως μεταξύ των δύο μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη έχει το… «τριφύλλι». Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αφενός υστερεί σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους» όσον αφορά στην κατάταξη και αφετέρου αγωνίζεται στην έδρα της. Αυτοί οι δύο παράγοντες δίνουν ταυτόχρονα έξτρα κίνητρο, αλλά και περισσότερο άγχος στον Παναθηναϊκό.

Όσο για τους Πειραιώτες; Είναι πιο… ήρεμοι καθώς διαθέτουν καλύτερο ρεκόρ από τον αντίπαλό τους, όμως δεν λείπει και σε εκείνους το ισχυρό κίνητρο. Ο αποκλεισμός από τον «αιώνιο» στα ημιτελικά του Κυπέλλου και η ήττα για το πρωτάθλημα πριν από ένα μήνα καθιστά θέμα… γοήτρου την επικράτηση στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα αν νικήσουν θα αποκτήσουν και το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης. Στην 12άδα θα βρίσκεται κανονικά ο Τζέιμς Γκιστ που το τελευταίο δεκαήμερο ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στον προσαγωγό, άγνωστο παραμένει πάντως το τι χρόνος συμμετοχής θα του δοθεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ πάντως θέλει να βοηθήσει την ομάδα του και –τουλάχιστον ψυχολογικά- νιώθει έτοιμος να το κάνει.

Χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο Ολυμπιακός. Οι φιλοξενούμενοι πέραν των γνωστών απουσιών, δηλαδή του Λο που έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν και του Τζαμάριο Μουν που και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι… έκτακτο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία). Διαβάστε την… προϊστορία του διαιτητικού τρίο με τους «αιώνιους».
Ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα ορίστηκαν διαιτητές για τον αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το Top 16.

Αυτοί σφυρίζουν τους «αιώνιους»
Ο Ιερεθουέλο.
Ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστας Ρήγας, επέλεξε τρεις έμπειρους διαιτητές για να διευθύνουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για το Top 16 την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για τον Ουκρανό Μπόρις Ρίζικ, τον Ισπανό Ντανιέλ Ιερεθουέλο και τον Πορτογάλο Φερνάντο Ρότσα.

Ο 38χρονος Ρίζικ φέτος «σφύριξε» τον Παναθηναϊκό σε τρία ματς εκτός έδρας, με δύο ήττες, 75-68 από τη Μακάμπι και 79-77 από τη Λαμποράλ Κούτσα για την πρώτη φάση, και μια νίκη, 72-64 επί της τελευταίας στη Βιτόρια για το Top 16. Στο δρόμο του Ολυμπιακού βρέθηκε στη νίκη με 69-61 επί της Μάλαγα στο ΣΕΦ και την ήττα στο ίδιο γήπεδο από την Μπαρτσελόνα με 81-72.

Ο 44χρονος Ιερεθουέλο ήταν (μαζί με τον Ρίζικ) στην ήττα του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι με 75-68, ενώ διαιτήτευσε και δύο νίκες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, 78-73 επί της Σιένα και 95-82 επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο 44χρονος Ρότσα δεν ήταν σε κανέναν φετινό αγώνα του Παναθηναϊκού, αλλά σε δύο νίκες του Ολυμπιακού, το 82-74 επί της Μάλαγα στην Ισπανία και το 95-82 επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ.

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι σε επίθεση, σύνολο ριμπάουντ αλλά και αμυντικά ριμπάουντ, ασίστ, κοψίματα, ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα και index. Από την άλλη, οι «πράσινοι» υπερισχύουν σε άμυνα, επιθετικά ριμπάουντ, κλεψίματα, ποσοστό σε βολές, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη.

Αναλυτικά τα στατιστικά Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

Πόντοι: 74,4-79,4
Άμυνα: 71,8-72,7
Σύνολο ριμπάουντ: 31,9-34,3
Επιθετικά ριμπάουντ: 10,1-9,7
Αμυντικά ριμπάουντ: 21,8-24,6
Ασίστ: 17,4-17,7
Κλεψίματα: 7,8-5,3
Κοψίματα: 3,0-4,1
Λάθη: 13,6-11,9
Ποσοστό σε δίποντα: 52,2%-54,6%
Ποσοστό σε τρίποντα: 35,6%-37,7%
Ποσοστό σε βολές: 75,0%-71,2%
Index: 82,8-89,8


Η… αιώνια προϊστορία

Το αποψινό ραντεβού για την έβδομη αγωνιστική του Top 16 στο ΟΑΚΑ θα είναι το όγδοο στην ιστορία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και πρώτο μετά από πέντε χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει στις πέντε πρώτες συναντήσεις τους και οι «πράσινοι» στις δύο πιο πρόσφατες. Το ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ είναι πως στις τρεις από τις πέντε χρονιές που υπήρξε «εμφύλιος», το τρόπαιο της Euroleague είχε καταλήξει σε ελληνικά χέρια, ενώ στις άλλες δύο χάθηκε στον τελικό.


Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 20/02, 21:30
Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 20/02, 21:30
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20/02, 21:45
Εφές Αναντολού-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 21/02, 20:15

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου (σε 6 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 6-0
Ολυμπιακός 4-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-3
Παναθηναϊκός 3-3
Ουνικάχα Μάλαγα 3-3
Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ 2-4
Εφές Αναντολού 2-4
Λαμποράλ Κούτσα 1-5


ΣΤ’ όμιλος

Παρτίζαν-Γαλατασαράι 20/02, 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21/02, 18:00
Μπάγερν Μονάχου-Λοκομοτίβ Κουμπάν 21/02, 21:15
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας 21/02, 21:45

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου (σε 6 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1
Ρεάλ Μαδρίτης 5-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-3
Γαλατασαράι 2-4
Μπάγερν Μονάχου 2-4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5
Παρτίζαν 1-5

Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παρακολούθησαν μέρος της τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το Top 16.

Παρουσία Αγγελόπουλων η προπόνηση
Πλέον δεν είναι είδηση… Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πάντα είναι στο πλευρό των παικτών του Ολυμπιακού πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο «εμφύλιος» της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Top 16.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ βρέθηκαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης. Ως συνήθως, δεν… έβγαλαν λόγο, αλλά η παρουσία τους και μόνο αρκούσε ώστε να εμψυχωθούν οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης πριν από τη μεγάλη μάχη.

Μπαρτζώκας: «Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων»


«Παίζουμε το έβδομο παιχνίδι μας στο TOP-16 της Ευρωλίγκας και τελευταίο του πρώτου γύρου απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέχωρα από κάποια τρικ που κάνουν οι προπονητές, πάνω κάτω οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά. Η πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά και η αυτοπεποίθηση που έχει εμείς μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, μένουν στην άκρη καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι ιδιαίτερο. Είναι θέμα ψυχολογίας και πνευματικής προσέγγισης. Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως οι δύο ομάδες θα ανταποκριθούν στον αγώνα. Το θετικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι ότι έχει δύο κορυφαίες ομάδες που θα παίξουν για την πρόκριση τους στα Play off της Ευρωλίγκας. Πρέπει πρώτα εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι να το δούμε ως γιορτή, αλλά και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Εμείς είμαστε καλά για το πώς προετοιμαζόμαστε, είμαστε υγιείς και το  μόνο κακό για εμάς είναι πως  για λίγο ακόμη θα έχουμε δύο διαφορετικές ομάδες με Πέτγουεϊ Ευρωλίγκα και Μουν Ελλάδα. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για το παιχνίδι, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας, δεν είναι τελικός, αλλά ένα σημαντικό παιχνίδι. Όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν νίκες παντού, δεν σου διασφαλίζει τίποτα ενδεχομένη νίκη, αλλά και σε περίπτωση ήττας δεν χάνεσαι.  Καμιά ομάδα δεν αφήνει τις πιθανότητες που έχει, είδατε και η Λαμποράλ Κούτσα ενισχύθηκε, οπότε υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.
Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να αλλάξει η ομάδα του σε σχέση με τις προηγούμενες δύο επισκέψεις της στο ΟΑΚΑ, ο 48χρονος τεχνικός είπε πως «καταρχήν κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Εμείς στο Κύπελλο είχαμε δύο τραυματίες με Λο και Πέτγουεϊ, και στο επόμενο δεν είχε παίξει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Τώρα είμαστε πλήρεις και είναι σημαντικό και για το μυαλό μας αυτό, αλλά και για το πώς προετοιμαζόμαστε. Είχαμε χάσει πολλά ριμπάουντ στο πρώτο παιχνίδι με Γκιστ και Λάσμε που είναι πολύ καλοί σε αυτό τον τομέα, αυτό το βελτιώσαμε στο δεύτερο, αλλά ήμασταν μέτριοι επιθετικά με κακά ποσοστά. Και τα δύο ματς πήγαιναν κοντά στο σκορ και ήταν κλειστά και τα δύο, ανεξάρτητα εάν τελικά τελείωσαν 8-10 πόντους. Μια φάση κρίσιμη μπορεί να κρίνει πολλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Εάν θυμάστε είχαμε έναν αιφνιδιασμό με τον Βασίλη στο 50-53 υπέρ μας που θα μπορούσε να γίνει 50-55, δεν πετύχαμε καλάθι και στην επόμενη φάση δεχτήκαμε τρίποντα και έγινε το 53-53, άλλαξαν τα δεδομένα, ο κόσμος “μπήκε” στο παιχνίδι και άλλαξε η εικόνα. Οπότε όλα μπορεί να κριθούν σε λεπτομέρειες. Επαναλαμβάνω πως λίγες ομάδες κερδίζουν τον Παναθηναϊκό εκεί, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να τα καταφέρει. Εμείς θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε εκτός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας. Θα κάνουμε σήμερα εδώ προπόνηση και αύριο το μεσημέρι εκεί».


Στη συνέχεια ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει μόνο μια εκτός έδρας ήττα φέτος στην Ευρωλίγκα και εάν αυτό παίζει ρόλο στο αυριανό ματς. «Μπαίνει Μάρτιος και έχουμε χάσει μόνο ένα παιχνίδι εκτός, έχουν προστεθεί εφτά νέα μέλη στην ομάδα και μόνο ο Μπέγκιτς είχε προϋπηρεσία Ευρωλίγκας. Έχουμε διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και μακάρι να καταφέρουμε να περάσουμε και στους οκτώ και φέτος. Τα δεδομένα στο ΟΑΚΑ είναι λίγο ιδιαίτερα όπως ξέρετε. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα και μια δύσκολη έδρα, υπάρχει η αρνητική προσέγγιση καθώς δυσκολευτήκαμε και χάσαμε τα δύο παιχνίδια, έχουμε παίξει ξανά και ξέρουμε ότι είναι εχθρική η ατμόσφαιρα εκεί λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει.  τακτικά, φυσικά και πνευματικά έχουμε ετοιμαστεί και έχουμε μιάμιση ημέρα ακόμη για να προετοιμαστούμε και να πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι εκεί» είπε ο κόουτς των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως  «πέρσι στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας έπαιξε Μπαρτσελόνα Ρεάλ και ο χαμένος έχει τεράστια απογοήτευση και ο νικητής μεγάλη κούραση από την τεράστια προσπάθεια, υπάρχει ένα ψυχολογικό άδειασμα για  τον νικητή και ο χαμένος μεγάλη απογοήτευση. Αυτό συμβαίνει πάντα στα μεγάλα ντέρμπι, στην Ευρώπη είναι πολύ κλασικό ντέρμπι, φυσικά και στην Ελλάδα το πιο κλασικό αυτό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Εμείς πρέπει να το δούμε σαν οποιοδήποτε παιχνίδι εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, ούτε η νίκη μας δίνει από τώρα την πρόκριση, αλλά ούτε και η ήττα μας αφήνει εκτός. Ακόμη και εάν κερδίσουμε δεν θα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ότι είμαστε τώρα, αλλά και εάν χάσουμε με μικρή διαφορά, δεν λέω ότι αυτό θα επιδιώξουμε, δεν χάνεται κάτι. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί νομίζω ότι έχουμε ομάδα που μπορεί να περάσει στους οκτώ. Η ομάδα μας μπορεί να προκαλέσει εμπιστοσύνη σε αυτούς που την πιστεύουν, τα παιχνίδια με Μάλαγα, Εφές  εντός και Λαμποράλ εκτός, απέδειξαν ότι είμαστε σε καλό επίπεδο».
Σε ερώτηση για το εάν θα παίξει ρόλο το γεγονός πως στην Ευρωλίγκα δεν σφυρίζονται τόσα πολλά φάουλ όσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και εάν αυτό θα παίξει ρόλο στο αυριανό ματς, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ ικανοί και αλήθεια το πιστεύω, τώρα εάν επηρεάζονται παραπάνω με όσα γράφονται ή όσα λέγονται ή εάν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που επανειλημμένα σφυρίζουν αυτά τα ματς με συγκεκριμένο τρόπο, ειλικρινά είναι κάτι αυτό που πρέπει να απασχολήσει αυτούς κρατούν τα ηνία στο ελληνικό μπάσκετ. Νομίζω πως οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση αυτή τη στιγμή θα κάνει κακό και στο μυαλό των παικτών μας, αλλά και στην διεξαγωγή του αγώνα, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Εμείς στους παίκτες μας δεν λέμε ποτέ ότι πάμε σε αυτή τη φάση να πάρουμε φάουλ ή σε αυτή τη φάση παίξτε έτσι ώστε να μην πάρουμε φάουλ. Εμείς κάνουμε ανάλυση του αντιπάλου χωρίς να ενημερώνουμε εάν μας σφυρίζει ο κ. Ιερεζουέλο ή ο κ. Τανατζής ή ο κ. Αναστόπουλος ή οποιοσδήποτε. Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε μια ανάλυση του αντιπάλου μας και των θετικών αλλά και αρνητικών στοιχείων που έχει. Αλλά και το πώς θα παίξουμε εμείς και πως θα κρύψουμε τις αδυναμίες που έχουμε. Θα ήθελα παρακαλώ να μείνουμε σε αυτό γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε. Καταλαβαίνω, αλλά επειδή ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα η απάντηση μου θα κινδυνεύσει να εμφανιστεί μια απάντηση γεμάτη ίντριγκα».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ακολουθούν τρία εκτός έδρας ματς στα επόμενα τέσσερα της Ευρωλίγκας και πόσο αυτό επηρεάζει την ομάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος για εμάς να δούμε το πρόγραμμα και τα τρία δύσκολα εκτός που έρχονται, αλλά και αυτό με το Μιλάνο που είναι καλή ομάδα και το έχουμεεντός, δεν χρειάζεται να δούμε σε βάθος χρόνου. Μόνο την ομάδα μας κοιτάμε, το ότι είμαστε υγιείς  και κάνουμε καλή προπόνηση.  Φανταστείτε πόσο αισιόδοξοι θα είμαστε σε περίπτωση νίκης αύριο και πόσο διαφορετική θα είναι η προσέγγιση, των επόμενων ματς,  σε περίπτωσης ήττας. Πέρσι χάσαμε κάποια κρίσιμα ματς εντός και εκεί που όλοι μας είχαν ξεγραμμένους πηγαίναμε και κάναμε κάποια σημαντικά διπλά εκτός έδρας και άλλαζε η μοίρα μας. Πέρσι η Σιένα ξεκίνησε με 5-0 στο TOP-16 και αποκλείστηκε. Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση που μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα που συμβαίνουν πολλά σε λάθος χρόνο. Τη θέση σου στο τελευταίο ματς και όχι νωρίτερα».
Ερωτηθείς για το εάν ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τρέξει αύριο στο ματς και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό αλλά και εάν υπάρχει κάποια λύση στο μαρκάρισμα του Γκιστ στον Σπανούλη, ο Έλληνας κόουτς απάντησε «στο πρώτο κομμάτι είναι μια αντικειμενική προσέγγιση που κάνετε, αρέσκεται η ομάδα μας να παίζει στο τρανζίσιον και να παίζει στα πρώτα δευτερόλεπτα, καλή άμυνα προϋποθέτει αυτό, έλεγχο των ριμπάουντ και καθαρό μυαλό στο διάβασμα της άμυνας και στις επιλογές που παίρνουμε. Στο πλάνο που μαρκάρει ο Γκιστ τον Σπανούλη, έχουμε ένα πλάνο για το τι πρέπει να κάνουμε, εξαρτάται από όλους τους παίκτες, όχι μόνο από τον Βασίλη, αλλά και από το πως θα τον βοηθήσουν και οι συμπαίκτες του. Δεν είναι τόσο σημαντικό όσο σχολιάζεται αυτό το μαρκάρισμα. Προετοιμαζόμαστε για όλα τα δεδομένα σε ένα δύσκολο ματς».
Για την αγωνιστική άνοδο του Μπέγκιτς και εάν αυτό θα αλλάξει τα πλάνα της ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «είμαστε χαρούμενοι όταν ο Μπέγκιτς κάνει καλά παιχνίδια. Για όλους τους παίκτες μας χαιρόμαστε όταν παίζουν καλά, όταν είναι καλά και είναι υγιείς. Στην άνοδο του Μπέγκιτς πιο κομβικό ρόλο έχει παίξει η επαναφορά του Πέτγουεϊ ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας. Μέσα στον Δεκέμβρη παίξαμε μόνο με τον Πρίντεζη στο «4», ακόμη και ο Αγραβάνης που πήρε χρόνο συμμετοχής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και ατυχίες. Παίξαμε με τον Στράτο στο «4», αυτό μας έδωσε πολλά στο παιχνίδι, αλλά χάσαμε και άλλα. Αν δείτε ο Πέτγουεϊ τι ποσοστό έχει στο τρίποντο, στο δίποντο, στα ριμπάουντ και στην τάπα σε σχέση με τον χρόνο που παίζει, με τους αριθμούς θα δείτε πως έχει τεράστια συνεισφορά».
Τέλος σε ερώτηση για το πώς αναμένεται να αντιμετωπίσει τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «ο Παναθηναϊκός παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, πηγαίνει πολύ στο πέντε εναντίον πέντε. Στο δεύτερο ματς είχαμε  διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το πρώτο και το ποστάρισμα του Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός επιλέγει συγκεκριμένο τρόπο να παίξει και στην άμυνα, δίνει το σουτ, εκείνοι το βαφτίζουν ότι παίζουν με το μυαλό του αντιπάλου, ο Διαμαντίδης παίζει πιο μέσα με κάποιον παίκτη που δεν έχει καλό περιφερειακό σουτ, επιλέγει να δίνει κάποια σουτ ο Παναθηναϊκός, πιο λίγο ρόλο παίζει το ποστ απ του Ματσιούλις ή που θα είναι ο Διαμαντίδης, από το  πόσες διεκδίκησιμες μπάλες θα πάρεις. Κάποια μεγάλα σουτ που θα βάλεις, ακόμη και η Μπαρτσελόνα έβαλε κάποια μεγάλα σουτ στη λήξη της επίθεσης. Πάντα πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε ένα παιχνίδι, εάν αυτή η ισορροπία διατηρηθεί θα έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Όπως ξέρουμε είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε 4 νίκες και 2 ήττες, αλλά δεν είναι ζωής ή θανάτου για εμάς, ο Παναθηναϊκός είναι σε πιο δύσκολη θέση από εμάς, αλλά δεν είναι τελικός. Εάν κερδίσουμε θα έχουμε τον πρώτο λόγο για να περάσουμε στην επόμενη φάση.  Καταρχήν στο πρωτάθλημα ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε και τα δύο ματς λόγω του -2 που είχαμε,  τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα, μπορούμε να πάμε να κερδίζουμε αφού δεν έχουμε το άγχος του αποτελέσματος τόσο πολύ. Θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να βάλουμε κάποια πολύ μεγάλα σουτ που θα μας δώσουν τη νίκη».

Σίμονς: "Να παίξουμε σαν Ολυμπιακός"

Ο Σίμονς σχολίασε πως η ομάδα στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να παίξει σαν Ολυμπιακός και τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιαστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό με πάθος για τη νίκη.
Στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (20/2, 21:45-ΔΤ και ΝΟVA) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Σέντρικ Σίμονς εκπροσώπησε τους παίκτες των ερυθρολεύκων, μιλώντας για την αναμέτρηση. Στις δηλώσεις του τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να κάνουν το παιχνίδι τους, παίζοντας το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν.
Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά στον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Είναι σημαντικό να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στο ΟΑΚΑ, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να παίξουμε σαν Ολυμπιακός, το μπάσκετ που ξέρουμε και θέλουμε να παίζουμε. Επιβάλλεται να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, χρειάζεται να παίξουμε σκληρή άμυνα και κυρίως να παρουσιαστούμε έχοντας καλή ψυχολογία και κυρίως αυτοπεποίθηση.

Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Euroleague. Είναι μία διαφορετική διοργάνωση, στην οποία βλέπουμε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε περισσότερο σκληροί και αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο.

Τόσο ο Μπέγκιτς, όσο και ο Ντάνστον, είναι καλοί στο να τελειώνουν τις φάσεις στην επίθεση. Σίγουρα χρειάζεται να διαβάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου και να εκμεταλλευθούμε τις φάσεις στο ένας εναντίον ενός που θα δημιουργηθούν, όπως και τα μις-ματς. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω περισσότερο σκληρή άμυνα, να κόβω τα σουτ, να κλείνω τους χώρους και να μαζεύω τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση.

Είναι σίγουρο πως θα αγωνιστούμε με πάθος. Υπάρχει κίνητρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο ματς και όλοι γνωρίζουμε την σημασία του. Είναι επίσης και ένα ματς Euroleague, σε επίπεδο TOP-16 και το πάθος δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς. Φυσικά και θα παίξουμε παθιασμένα για τη νίκη".

 Σίμονς ενόψει ΟΑΚΑ για το TOP-16

«Ερυθρόλευκες» ντόπες για το ντέρμπι

Παρουσία περίπου 200 φιλάθλων του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για το μεγάλο ντέρμπι του Top 16 της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Ερυθρόλευκες» ντόπες για το ντέρμπι
Με… ψυχολογικές ντόπες ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Περίπου 200 φίλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν στις κερκίδες και με συνθήματα τους θέλησαν να ενισχύουν την ψυχολογία των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ ζήτησαν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του τη νίκη στην έδρα του… αιωνίου.

Κόσμος στο ΣΕΦ ενόψει ΟΑΚΑ 
 Προπόνηση με κόσμο στο ΣΕΦ ενόψει ΟΑΚΑ...




ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου