ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Champions League: Τα αποτελεσματα της Τεταρτης (videos)

Champions League: Τα αποτελεσματα της Τεταρτης (videos)

 20/02/2014

Η πρώτη γεύση που αφήνει η επιστροφή του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάπως περίεργη. Τα φαβορί κέρδισαν με τα σκορ να τους δίνουν μάλιστα άνεση για τους επαναληπτικούς, αλλά κανείς δεν εντυπωσίασε όπως πολλοί θα περίμεναν ή όπως δείχνουν τα "0-2" στα... μεγάλα ματς.

Μιλαν-Aτλετικο Μαδριτης 0-1

Τα δοκάρια δεν...ήθελαν τη Μίλαν και η Ατλέτικο, αν και δεν ήταν καλύτερη, με τον συνήθη ύποπτο,Ντιέγκο Κόστα, πάγωσε το «Σαν Σίρο» και πήρε μεγάλο προβάδισμα (1-0) για τον επαναληπτικό της Μαδρίτης

Τσούκου - τσούκου... γκολ!
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στη Μίλαν και πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των «ροσονέρι» ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε τη νίκη στο «Σαν Σίρο». Ανώτεροι οι Ιταλοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως τα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο (15’ και 18’ Πόλι) δεν τους επέτρεψαν να παραβιάσουν την εστία του Κουρτουά.

Ο τραυματισμός του Μπαλοτέλι στο δεύτερο ημίχρονο σε συνδυασμό με την κούραση στη μεσαία γραμμή έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Ζέεντορφ, που είχε περιορίσει σημαντικά τα πλεονεκτήματα των «ροχιμπλάνκος» . Ο Ντιέγκο Κόστα από τη μεριά του δεν χαρίστηκε και στη μοναδική ουσιαστικά φάση που δεν λειτούργησε σωστά η άμυνα των γηπεδούχων έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση της Ατλέτικο.

Το ματς:

Με ιδιαίτερη μαχητικότητα και έντονο πάθος μπήκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες της Ατλέτικο. Οι «ροχιμπλάνκος» από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου πίεσαν πάρα πολύ ψηλά στο γήπεδο, θέλοντας να αναγκάσουν τους Μιλανέζους να κάνουν το εύκολο λάθος. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ δεν «λύγισε» κράτησε τη μπάλα με ψυχραιμία και πήγε τον ρυθμό στα δικά της μέτρα, γέμισε με παίκτες την αντίπαλη περιοχή και έφτασε δύο φορές μια ανάσα απ’ το γκολ, όμως τα δοκάρια του Κουρτουά δεν επέστρεψαν σε Κακά (15’) και Πόλι (18’) να ανοίξουν το σκορ.

Με το πέρασμα των λεπτών οι «ροσονέρι» έδειχναν να έχουν ξεθαρρέψει και από την άλλη η Ατλέτικο έμοιαζε «μπλοκαρισμένη» μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή και δημιουργούσαν προβλήματα με τις κινήσεις των Κακά και Τααράμπτ στην πλάτη της άμυνας. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τη Μίλαν να έχει την απόλυτη υπεροχή και τους Ισπανούς να μην έχουν καμία σχέση με την ομάδα που εντυπωσιάζει στην Ισπανία.

Όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου, η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατάει καλύτερο στο γήπεδο. Ο Ζέεντορφ είδε την ομάδα του να πιέζεται και να ψάχνει τον τρόπο να απεγκλωβιστεί από το μισό γήπεδο, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που ασκούσαν οι Μαδριλένοι όταν δεν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο ερχομός του Τααράμπτ πιο κοντά στον άξονα βοήθησε περισσότερο τη Μίλαν, που κατάφερε να πάρει σημαντικές «ανάσες» σε ένα σημείο όπου οι «ροχιμπλάνκος» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι «ροσονέρι» ανέβηκαν στο γήπεδο και πίεσαν και πάλι την άμυνα της Ατλέτικο, με τους αμυντικούς των Ισπανών να μην μπορούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να κάνουν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν ξεμείνει από «ανάσες», η Ατλέτικο κέρδισε και πάλι μέτρα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντιέγκο Κόστα στο 84’. Το τέρμα των Ισπανών αποσυντόνισε τελείως την ομάδα τη Μίλαν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (25’ Αμπάτε), Ραμί, Μπονέρα, Εμανουέλσον, Εσιέν, Ντε Γιονγκ, Πόλι (85' Κοντστάντ), Κακά, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι (77’ Πατσίνι)

Στον πάγκο: Αμέλια, Μεξές, Τζακάρντο, Πετάνια

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Ινσούα, Μιράντα, Χουνφράν, Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (80’ Αντριάν), Αρντά Τουράν (74’ Ροντρίγκεζ), Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα

Στον πάγκο: Αρανθουμπία, Σόσα, Ντιέγκο, Βίγια, Άλντερβαϊρελντ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Γήπεδο: Σαν Σίρο 


AC Milan 0-1 Atletico Madrid Footyroom.com από footyroomcom


 Αρσεναλ-Μπαγερν 0-2
Με τον Τόνι Κρόος και τον Τόμας Μίλερ σκόρερς, όπως και πέρσι, η Μπάγερν επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Κρόος… ολοταχώς!
Η ιστορία επαναλήφθηκε και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο «Emirates». Όπως και πέρσι, η Μπάγερν επικράτησε της Άρσεναλ στο Λονδίνοm, με διαφορά δύο τερμάτων, αλλά αυτή τη φορά με 2-0 (αντί για το περσινό 3-1). Ο Τόνι Κρόος χρίστηκε και πάλι σκόρερ (54') και ο Τόμας Μίλερ (που πέρσι είχε κάνει το 0-2) στο 88' ολοκλήρωσε τον βαυαρικό θρίαμβο.

Οι «κανονιέρηδες» έχασαν πέναλτι στο 8’ με τον Εζίλ, αλλά και τον Σέζνι στο 40’ με κόκκινη για πέναλτι στον Ρόμπεν, το οποίο όμως έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ ο Αλάμπα.

Παρά την ευκαιρία του Κροος στο 3ο λεπτό, που είδε τον Σέζνι να εξουδετερώνει το εξαιρετικό αριστερό του σουτ, η Άρσεναλ είναι εκείνη που μπήκε πιο φουριόζα στο ματς και πίεζε. Έτσι στο 8ο λεπτό, ο Οζίλ με μια έξοχη ενέργεια μπήκε στην περιοχή, ο Μπόατενγκ τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Οζίλ ωστόσο, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας, ο Νόιερ πέφτοντας προς τα αριστερά, τίναξε το δεξί του χέρι και απομάκρυνε. Η Μπάγερν στη συνέχεια άρχισε να παίρνει τα ηνία του ματς, έχοντας κατοχή, αλλά με τους Λονδρέζους καλά «οχυρωμένους» στην περιοχή τους.

Στο 38ο λεπτό ο Ρόμπεν, πέταξε τη μπάλα στον Κροος και μπήκε στην περιοχή, πήρε την μπαλιά από τον συμπαίκτη του, τσιμπώντας τη μπάλα, ο Σέζνι τον ανέτρεψε και ο Ολλανδός πήρε το πέναλτι και την αποβολή. Ο Βενγκέρ αναγκαστικά θυσίασε τον Καθόρλα, για να μπει ο Φαμπιάνσκι, ο Αλάμπα εκτέλεσε το πέναλτι στη βάση της αριστερής δοκού κι έτσι έμεινε το 0-0 στο πρώτο μέρος, με την Άρσεναλ να έχει μείνει με δέκα.

Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, η Μπάγερν το πέτυχε με εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ρισκάρει, από τη στιγμή που οι «κανονιέρηδες» έμειναν με δέκα. Έβγαλε Μπόατενγκ, έβαλε Ραφίνια για να πάει δεξιά και να πλαγιοκοπεί κι απλά γύρισε τον Μαρτίνεθ πιο πίσω. Στο 54’ λοιπόν, ο Κροος πέταξε τη μπάλα δεξιά στον Λαμ, αυτός του έδωσε ξανά τη μπάλα και ο Κροος με ένα δεξί σουτ, ξεκλείδωσε την άμυνα της Άρσεναλ για να κάνει το 1-0 και ν’ ανοίξει το σκορ, όπως και πέρσι στο Έμιρεϊτς. Στο 62’ ο Ρόμπεν μετά από εξαιρετική πάσα του Κροος έπιασε έξοχο πλασέ, με τον Φαμπιάνσκι να κάνει εξαιρετική επέμβαση.

Η Μπάγερν μέχρι το τέλος, έμοιαζε με ομάδα…πόλο που παίζει με παίκτη παραπάνω και δεν σταμάτησε να πολιορκεί την εστία της Άρσεναλ που προστάτευε με κάθε τρόπο την εστία της. Όμως στο 88’ ο Μίλερ, που πέρσι είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ, απέναντι στην Άρσεναλ, έκανε το 0-2, μετά από εξαιρετική ασίστ του Λαμ, που του έστειλε τη μπάλα, συστημένη στο κεφάλι.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Γκίμπς (31’ Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39’ Φαμπιάνσκι), Οζίλ, Τσάμπερλαιν (74΄Ροζίτσκι), Σανόγκο

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46’ Ραφίνια),Λαμ, Αλκάνταρα (79’ Πιζάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε, Αλάμπα, Κροος, Μάντζουκιτς (65’ Μίλερ)


Δείτε τα γκολ του Κροος καιτου Μίλερ:


Arsenal 0-2 Bayern Munich (All Goals) 19... από ourmatch


Δείτε το χαμένο πέναλτι του Αλάμπα:



Δείτε εδώ το χαμένο πέναλτι του Οζίλ





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου