ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Tα αποτελεσματα του Europa League (video)

Tα αποτελεσματα του Europa League (video)

21/02/2014

Ημέρα Europa League η σημερινή, όπου είχαμε την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τους "32" της διοργάνωσης.

«Διπλά» πρόκρισης για Φιορεντίνα, Βαλένθια
Αποτελέσματα, με τα οποία αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης, πέτυχαν οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι στα πρώτα ματς για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεχώρισαν οι… τριάρες της Σάλτσμπουργκ (0-3) και της Φιορεντίνα (1-3) σε Άγιαξ και Έσμπιεργκ. «Διπλά» για Βαλένθια (στην Κύπρο με τη Ντιναμό Κιέβου) Αλκμάαρ, ισόπαλες Νάπολι, Σεβίλλη, Βασιλεία, έχασε η Τότεναμ στην Ουκρανία!

Η Γιουβέντους κράτησε… ψηλά το γόητρο των γηπεδούχων στα πρώτα ματς!
Η Σάλστμπουργκ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ και θριάμβευσε στο Άμστερνταμ με 3-0 του Άγιαξ με τρία γκολ στο πρώτο μέρος. Δυο από τον Ζοριάνο στο 14’ με πέναλτι και στο 35’, λεπτό στο οποίο σημείωσε ένα πολύ όμορφο τέρμα από το…. κέντρο! Στο 21 σκόραρε και ο Μανέ!

Μεγάλη νίκη σημείωσε και η Λουντόγκορετς στη Ρώμη με 1-0 σε αγώνα που είχαμε δυο κόκκινες και δυο χαμένα πέναλτι. Έτσι, η Λάτσιο θα πρέπει να πάρει την πρόκριση στην Βουλγαρία.
Στο 9’ ο Ντιακόφ αστόχησε από την «άσπρη βούλα» για την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας. Το πολύτιμο γκολ για τη φιλοξενούμενη πέτυχε ο Μπεζιακ σε καθοριστικό σημείο και στο 45’. Στο 50’ αστόχησε σε πέναλτι για τη Λάτσιο ο Άντεσρον. Ο Ντιάγκοφ αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 36’) κίτρινη κάρτα στο 55’. Στο 73’ είδε την κόκκινη ο Καβαντα για τους «λατσιάλι»!

Ματσάρα είχαμε στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο να προηγείται με 2-0, αλλά η Άντραχτ επέστρεψε, και πήρε την ισοπαλία με 2-2. Οι «δράκοι» πήραν προβάδισμα με τέρματα από τους Κουαρέσμα (44’), Βαρέλα (68’). Η γερμανική ομάδα ισοφάρισε με τους Χοσέλου στο 72’ και αυτγκόλ του Άλεξ Σάντρο στο 77’.

 Ανζί-Γκενκ 0-0
Αν είστε από εκείνους που έψαχναν… λινκ για να δουν το Ανζί-Γκενκ και δεν τα κατάφεραν, μην ανησυχείτε! Δεν χάσατε και τίποτα, αφού σ’ ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Δεν έχασαν αυτοί (ευτυχώς ούτε κι εσείς)
Στο Βέλγιο θα κριθεί η πρόκριση μιας εκ των Ανζί και Γκενκ στους «16» του Europa League.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι δύο ομάδες φυλάχτηκαν όσο μπορούσαν και προτίμησαν να σιγουρέψουν το ότι δεν θα δεχτούν γκολ, πράγμα που το κατάφεραν…

Και κάπου εδώ μπαίνει τελεία, μιας και το μόνο αξιοσημείωτο σε 90 λεπτά παιχνιδιού είναι η κόκκινη κάρτα που είδε Μαξίμοφ λίγα λεπτά πριν λήξει ο αγώνας.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια-δυο καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Βέλγους, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να «υπερηφανεύονται» πως υπέρ τους καταγράφηκε το μοναδικό σουτ που πήγε προς την εστία. Ενδεικτικό και αυτό του φτωχού θεάματος που παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Υπενθυμίζεται πως όποια από τις δύο ομάδες περάσει στην επόμενη φάση, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Σλοβαν Λίμπερετς-Αλκμααρ.

Τσερνομόρετς-Λιόν 0-0

Τσερνομόρετς και Λιόν ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην Ουκρανία, για τη φάση των 32 του Europa League, και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Γαλλίας…

Όλα μηδέν στην Οδησσό…
Οποιος περίμενε… γκολ και θέαμα από το παιχνίδι της Οδησσού, τότε έμεινε απογοητευμένος. Τσερνομόρετς και Λιόν ήρθαν ισόπαλες 0-0, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τη φάση των 32 του Europa League και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Γαλλίας, με τους φιλοξενούμενους, φυσικά, να είναι, πια, φαβορί για την πρόκριση.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους δυο «μονομάχους» να «κολλάνε» στο μηδέν και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων Τσερνομόρετς: Παστ, Μπέργκερ, Μάτος (66’ Ρεμπένοκ), Κόβαλτσουκ, Γκάι (90’ Ντιντένκο), Μπόμπκο, Τζετζέ (85’ Οκριασβίλι), Φοντανέλλο, Ζουμπέικο, Αντερσον, Αντόνοφ

Λιόν: Βερκούτρ, Ζεφάν, Κονέ, Μπίσεβατς, Φερί, Σαρ, Μαλμπράνκ, Μπριάντ (84’ Φεκίρ), Ντάνιτς, Εμβουεμπά, Τολισό.

 Έσμπιεργκ-Φιορεντίνα 1-3

Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε η Φιορεντίνα το εμπόδιο της Έσμπιεργκ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-1 στη Δανία και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό.

Ψάχνουν αντίπαλο οι «βιόλα»
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Φιορεντίνα απέναντι στην Έσμπιεργκ. Οι «βιόλα», παρά τις αρκετές απουσίες και την κούραση από τα συνεχή ματς, επικράτησαν 3-1 στη Δανία και πλέον σκέφτονται τον επόμενό τους αντίπαλο για τη φάση των «16» του Europa League.

O Μάτρι άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς μόλις στο 9ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα (10’) ο Πούσιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες της Φιορεντίνα ανέβασαν στροφές και θέλησαν να «καθαρίσουν» από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση. Ο Ίλισιτς στο 15’ έβαλε και πάλι μπροστά τους «βιόλα» στο σκορ, ενώ ο Ακουιλάνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1, καθώς δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας στο «Αρτέμιο Φράνκι».

اهداف مباراة فيورنتينا 3 × 1 ايسبيرغ في الدوري... από nike7sports

Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ 2-0 (video)

Με ένα γκολ του Πογκμπά στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Τραμπζονσπόρ κι έγινε το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Τώρα δεν θα έχει άγχος! (video)
Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν «κάηκε» η Γιουβέντους κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

Οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα, μόλις στο 16’ με τον Οσβάλντο, όμως στη συνέχεια είδαν την κυριαρχία τους να μη μεταφράζεται σε άλλο γκολ, με συνέπεια το ματς να βρίσκεται στην κόψη του «ξυραφιού».

Τελικά, όμως, χάρη στον Πογκμπά, έφτασε στο 2-0, σκορ που τη βάζει στη θέση του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αφού πολύ δύσκολα οι Τούρκοι θα μπορέσουν να ανατρέψουν αυτήν τη διαφορά.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μια φάση πριν δεχτούν το δεύτερο γκολ, όταν δικό τους τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής δέχτηκε υπόδειξη των βοηθών πως στη σέντρα που προηγήθηκε η μπάλα είχε βγει άουτ.

Κολοπνιάνκα-Τότεναμ 1-0 (video)

ΚΑΙ rotation ΚΑΙ προβάδισμα πρόκρισης; Δεν γίνεται. Χωρίς τον Αντεμπαγιόρ, η Τότεναμ πήγε για «σβηστή» ισοπαλία στην Ουκρανία, αλλά ο Κολοπνιάνκα την τιμώρησε (1-0) κι έδωσε ελπίδες στην Ντνίπρο.

Την πάτησε η Τότεναμ! (video)
Τη δυσκολία του να ‘χεις την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο συνειδητοποίησε η Τότεναμ.

Με τον Τιμ Σέργουντ ν’ αφήνει εκτός τον Γιορίς και κυρίως τον φορμαρισμένο Αντεμπαγιόρ -που καθαρίζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό τους- τα «σπιρούνια» δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν το rotation με προβάδισμα έναντι της Ντνίπρο για τους «16» του Europa League.

Οι φιλότιμοι γηπεδούχοι (παρόλο που είχαν αποχή απ’ τις 4 Δεκεμβρίου λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημά τους) εκμεταλλεύτηκαν το συντηρητικό παιχνίδι των Άγγλων.

Κι αφότου ο Σολδάδο έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να τους δώσει προβάδισμα, τους άφησαν «στον τόπο» στο 81’. Όταν ο Φερτόνχεν έκανε πέναλτι στον Ματέους, ο (MVP) Κονοπλιάνκα το εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε -ελαφρύ έστω- προβάδισμα στη Ντνίπρο (1-0) για ν’ αντιμετωπίσει εκείνη στην επόμενη φάση το νικητή του ΠΑΟΚ-Μπενφίκα.

Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια 2-0

Τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Europa League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Βαλένθια! Οι παίκτες της δεν συνάντησαν δυσκολίες και αγωνιζόμενοι στο ΓΣΠ νίκησαν 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου.

Στους... «16» μέσω Κύπρου η Βαλένθια!
Τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Europa League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Βαλένθια! Οι παίκτες της δεν συνάντησαν δυσκολίες και αγωνιζόμενοι στο ΓΣΠ της Κύπρου ως φιλοξενούμενοι νίκησαν 2-0 την Ντιναμό Κιέβου.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος η ισπανική ομάδα απέναντι στην ουκρανική η οποία ήταν εμφανώς επηρεασμένη με τα όσα εξελίσσονται στο Κίεβο!

Λιγοστές φάσεις στις εστίες των δύο ομάδων με το γκολ να αργεί αρκετά να έρθει…

Στο 79ο λεπτό ο Βάργκας ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Αλκάθερ, δέχθηκε την πάσα του Παρέχο και άνοιξε το σκορ για την Βαλένθια.

Ωστόσο το σκορ δεν «κλείδωσε» εκεί. Στις καθυστερήσεις οι ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Βίντα από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του μετά από σουτ που έκανε ο Φεγκουλί!

Πλέον, οι παίκτες του Πίτσι καλούνται να διαχειριστούν τη νίκη αυτή στον επαναληπτικό στο «Μεστάγια» για να περάσουν στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού: Λάτσιο – Λουντογκόρετς.


Σλόβαν Λίμπερετς-Άλκμααρ 0-1

Μπορεί να άργησε να βάλει γκολ η Άλκμααρ εναντίον της Σλόβαν Λίμπερετς, αλλά τα κατάφερε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και με το 1-0 πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…
Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, η Άλκμααρ πήρε την νίκη επί της Σλόβαν Λίμπερετς (1-0) και μπορεί να ονειρεύεται την πρόκρισή της στην φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά καμία δεν μπόρεσε να το κάνει, μέχρι το 89’.

Με σκόρερ λοιπόν τον αρχηγό της, Βιερβέργκερ, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους της διοργάνωσης, κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας.

Η ομάδα του Άντβοκαατ είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, ενώ ο σύλλογος από την Τσεχία πήρε το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης, στην τελευταία αγωνιστική.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Ολλανδία, ενώ όποια ομάδα περάσει θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ανζί-Γκενκ.



Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βασιλεία 0-0 
Σε ένα παιχνίδι… σούπα, χωρίς φάσεις και με πολλά φάουλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Βασιλεία και η πρόκριση στους «16» θα κριθεί στον επαναληπτικό της Ελβετίας.

Αγγαρεία στο Ισραήλ
Στο Ισραήλ, αλλά και στην Ελβετία δεν έχουν Τσικνοπέμπτη. Γι'αυτό Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βασιλεία έκαναν την μεταξύ τους αναμέτρηση... σούπα, καθώς εμφανίστηκαν αδιάφορες και νωθρές, με την ισοπαλία δίχως τέρματα (0-0) να είναι απόλυτα λογικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση για γκολ, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα… φειδωλές δημιουργικά, ενώ κύριος σκοπός και των δύο ήταν να ανακόπτουν με πολλά φάουλ κάθε προσπάθεια ανάπτυξης επιθέσεων.

Με την είσοδο του Φρέι στο δεύτερο ημίχρονο, η Βασιλεία προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και να πάρει από τώρα την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, όμως παρά την ευκαιρία του Στόκερ στο 90’, όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα στην Ελβετία.

Μάριμπορ-Σεβίλλη 2-2

Με την ισοπαλία, 2-2, έφυγε η Σεβίλλη από την Σλοβενία έδρα της Μάριμπορ και πλέον απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους «32» του Europa League.

«Βολεύτηκε» η Σεβίλλη
Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League απέκτησε η Σεβίλλη, που ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Μάριμπορ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Οι Σλοβένοι αν και πήραν το προβάδισμα στο κατάμεστο «Λιούντσκι» με τον Ταβάρες στο 33ο λεπτό, προδόθηκαν από την άμυνα τους και έχασαν τις ελπίδες τους για να πάρουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Πρώτα, ο Γκαμέιρο στο 47’ έκανε το 1-1 και εν συνεχεία ο Φάζιο στο 72ο λεπτό έβαλε μπροστά τους Ανδαλουσιανούς στο σκορ. Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να γλιτώσουν την ήττα χάρη στο τέρμα του Βρσιτς στο 81’.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 20 Φεβρουαρίου.

اهداف مباراة اشبيلية 2 × 2 ماريبو في الدوري... από nike7sports

Λάτσιo-Λουντογκόρετς 1-0

Χαμένα πέναλτι. Κόκκινες. Φάσεις εκατέρωθεν! Η Λουντογκόρετς σε ένα ματς-κόλαση νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Λάτσιο για τους «32» του Europa League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16».
Κόλαση!
Ένα ματς που τα είχε όλα!

Σε μία αναμέτρηση που δεν ήξερες από πού θα έρθει και τι θα προκύψει, η Λουντογκόρετς νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Λάτσιο για την φάση των «32» και είναι ένα 90λεπτο μακριά από το να προκριθεί στους «16».

Το μοναδικό γκολ του αγώνα το πέτυχε ο Ρομάν Μπέζιακ λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 45’.

Πιο πριν όμως, στο 9’, ο Ντίακοφ είχε χάσει πέναλτι για τους νικητές. Απ’ ό,τι φαίνεται ωστόσο, τον ζήλεψε και ο Φελίπε Άντερσον των «λατσιάλι» , ο οποίος αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 50’ και έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Τέλος, και οι δύο ομάδες τελείωσαν με παίκτη λιγότερο, λόγω των αποβολών του Κάλβαντα και Ντιάκοφ, δείχνοντας το πάθος που υπήρχε για τη νίκη. Σε μία εβδομάδα από τώρα, στις 27/2, θα γίνει ο επαναληπτικός στην έδρα της Λουντογκόρετς, στην Βουλγαρία.


Lazio - Ludogorets 0 -1 All Goals UEFA Europa... από suelencrist6

Βικτόρια Πλζεν-Σαχτάρ 1-1

Όταν έχεις τον Αντριάνο δεν φοβάσαι! Αυτό απέδειξε για ακόμη μια φορά ο επιθετικός της Σαχτάρ καθώς με τέρμα που πέτυχε στο 65΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) κόντρα στην γηπεδούχο Βικτόρια Πλζεν.

Ο Αντριάνο είχε… διαφορετική άποψη! (video)
Αν και προηγήθηκε, μέσα στην έδρας της, η Βικτόρια Πλζεν κόντρα στην Σαχτάρ αυτό δεν της αρκούσε.

Και αυτό γιατί ο Αντριάνο με σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το παιχνίδια στα ίσια (1-1) και μετέφερε την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ στην Ουκρανία.

Τίποτα ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και με τις δυο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Όμως στο δεύτερο μισό όλα άλλαξαν όταν στο 62΄ο Τελς άνοιξε το σκορ αλλά και το ρυθμό του ματς.

Ωστόσο τρία λεπτά κατάφερε και κράτησε το προβάδισμα της η Βικτόρια Πλζεν καθώς ο Αντριάνο στο 65΄έγραψε το τελικό 1-1.

Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στον επαναληπτικό της Ουκρανίας όπου και ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι Λιόν-Τσερνομόρετς.





Σουόνσι-Νάπολι 0-0

Η Ναπολιτάνα είναι σχετικά νόστιμη μακαρονάδα. Το πιάτο που σέρβιρε όμως η Νάπολι μαζί με τη Σουόνσι ήταν άνοστο (0-0). Κι άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για το ποιος θα… κολατσίσει την πρόκριση.

«Άνοστη» Ναπολιτάνα
Σαν ψυχρή επαγγελματίας πήγε -και φεύγει- από την Αγγλία η Νάπολι.

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και δίνοντας προτεραιότητα στο να μη χάσει, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ το κατάφερε τελικά. Έστω κι αν χρειάστηκε να… βλάψει ελαφρώς το άθλημα μαζί με τη Σουόνσι.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν ότι αγωνιζόταν (ξανά) χωρίς το μεγαλύτερο επιθετικό της όπλο (τον Μίτσου), οι Ιταλοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα να την κρατήσουν στο μηδέν.

Κι έστω κι αν οι ίδιοι δεν κατάφεραν επίσης ν’ αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους, το τελικό 0-0 αναμφίβολα τους δίνει προβάδισμα για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Άγιαξ -Σάλτσμπουργκ 3-0

Σαν σίφουνας συνέχισε και στους "32" του Europa League η Σάλτσμπουργκ. Οι Αυστριακοί έκαναν πλάκα στον Άγιαξ και σαρώνοντάς τον 3-0 μέσα στο Άμστερνταμ, καθάρισαν από σήμερα την πρόκριση.

Έχασε… την μπάλα ο Άγιαξ! (video)
Με δύο γκολ και μια… γκολάρα η Σάλτσμπουργκ πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League, επικρατώντας 3-0 του Άγιαξ στο «Άμστερνταμ Αρίνα».

Ο σύλλογος της Αυστρίας συνεχίζει την εντυπωσιακή του παρουσία στη διοργάνωση, μετά το αήττητο στους ομίλους, αλλά και με τον αέρα που τους δίνει η διαφορά που έχουν ανακτήσει στο βαθμολογικό πίνακα του εγχώριου πρωταθλήματος.

Με την ονειρεμένη σημερινή της εμφάνιση λοιπόν, έκανε… εφιάλτη τα όνειρα του Αίαντα για τη συνέχεια στη διοργάνωση, διαλύοντας το αήττητο σερί που διατηρεί στα εντός έδρας ματς των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Οι Αυστριακοί έδειξαν από νωρίς τις… ορέξεις τους, αφού μόλις στο 14’ ο Σοριάνο άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Μανέ στο 21’ διπλασίασε το σκορ.

Ο Σοριάνο όμως δεν αρκέστηκε να βάλει μόνο ένα γκολ, αλλά ήθελε και τη… γκολάρα, «εκτελώντας» τον Σίλεσεν με σουτ από το κέντρο του γηπέδου στο 35’.


Πόρτο-Αϊντράχτ 2-2

«Έχτιζε» τη νίκη για περίπου 70 λεπτά! Κι όμως η Αϊντράχτ κατάφερε σε ένα πεντάλεπτο να ισοφαρίσει σε 2-2 και να καταστρέψει τη… γέφυρα της Πόρτο προς τους 16 του Europa League!

Το γιοφύρι της… Πόρτο!
Ό,τι έχτιζε η Πόρτο για περίπου εβδομήντα λεπτά, καταστράφηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο!

Τόσο χρειάστηκε η Αϊντραχτ για να μπορέσει να σκοράρει δύο φορές και να φέρει στα ίσα (2-2) το παιχνίδι.
Μοιρασμένο το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρήκε στόχο ήταν ο Κουαρέσμα στο 44ο λεπτό. Στην πρώτη εμφάνιση σε παιχνίδι Europa League με ένα καταπληκτικό σουτ με φάλτσο άνοιξε το σκορ για την πορτογαλική ομάδα.
Στο 68ο λεπτό ο Βαρέλα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων καθώς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από το γύρισμα του Μαϊκόν και εύκολα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας.

Η συνέχεια ήταν καταστροφική για την Πόρτο. Μπορεί να πίστευε ότι είχε βάλει θεμέλια αλλά αυτά «έπεσαν» μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά…

Στο 72’ ο Χοσελού σε ένα ξερό σουτ έκανε το 2-1 για την Αϊντραχτ η οποία ισοφάρισε στο 77ο λεπτό με αυτογκολ του Άλεξ Σάντρο…






Μπέτις-Ρουμπίν Καζάν 1-1

Τι κι αν έμεινε πίσω νωρίς. Τι κι αν έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο. Η Ρουμπίν Καζάν πήρε την ισοπαλία από την Μπέτις (1-1) και απέκτησε προβάδισμα για τους «16».

Τον χαβά της η Ρούμπιν (video)
Ισοπαλία που την διατηρεί φαβορί στην υπόθεση πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, απέσπασε η Ρουμπίν Καζάν μέσα στην έδρα της Μπέτις.

Οι Ρώσοι έμειναν πίσω στο σκορ με το καλημέρα, στο μισάωρο έχασαν τον Προυντνίκοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη), παρόλα αυτά βρήκαν τα αποθέματα και ένα τέταρτο πριν το τέλος έφεραν το ματς στα ίσα.

Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που έκαναν το ένα βήμα μπρος στηην κατάκτηση του αγώνα και κατά συνέπεια στην πρόκριση στους «16». Ο Βιλά μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ και έδωσε αέρα αυτοπεποίθησης στην ομάδα του. Από την άλλη, η ομάδα του Μαμίνοφ έδειξε σοκαρισμένη και ανήμπορη να απαντήσει στο αστραπιαίο προβάδισμα της Μπέτις. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 28’ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς ο Προυντνίκοφ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν ίδιος και οι φάσεις των δυο ομάδων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όλα αυτά όμως μέχρι το 74’. Ο Ερεμένκο πάτησε την περιοχή των Ανδαλουσιανών, ο Ρέγες υπέπεσε σε φάουλ και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την βούλα. Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε. Η Ρούμπιν πήρε το εκτός έδρας τέμρα που ήθελε και πάγωσε το παιχνίδι. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού οι Ρώσοι προσπάθησαν να κρατήσουν το πολύτιμο 1-1 ενόψει της ρεβάνς, πράγμα που κατάφεραν.



ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1

Ο Σταρκ έκλεισε τα μάτια στο καθαρό οφσάιντ του Λίμα και έδωσε την ευκαιρία στη Μπενφίκα να φύγει με νίκη από την Τούμπα. Σοβαρός ο ΠΑΟΚ, αν παίξει έτσι θα παλέψει για την πρόκριση στο "Ντα Λουζ"
Δεν την άξιζε τέτοια ήττα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έκανε τις ευκαιρίες προηγούμενων ευρωπαϊκών του αγώνων, όμως ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και πολύ αξιόπιστος στο αμυντικό του πλάνο με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει σοβαρά από την Μπενφίκα.
Δεν υπολόγισε, όμως, στον Γερμανό Σταρκ και τους συνεργάτες του που "έκλεισαν τα μάτια" σε καταφανέστατο οφσάιντ του σκόρερ Λίμα στη φάση που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

  Αυτό το γκολ μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη μάχη της πρόκρισης στους "16" του Europa league, ωστόσο, ο "Δικέφαλος" με την εικόνα σοβαρότητας που έβγαλε χθες, έδειξε ότι και μέσα στο "Ντα Λουζ" μπορεί να παλέψει. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Χουμπ Στέφενς παρουσίασε μία πολύ ρεαλιστική ομάδα δίνοντας βάση στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.
Ως προς αυτό δικαιώθηκε από τις επιλογές του Ολίσεκαι του Νίνη, χωρίς να πάρει αυτά που περίμενε επιθετικά. Ο Σταρκ άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, όμως, (καθοριστικές και οι τρεις κίτρινες που έδωσε στους χαφ του ΠΑΟΚ και μάλλον αυτές στον Κάτσε και τον Μαντούρο ήταν αυστηρές)  με αποτέλεσμα η έμπειρη και ποιοτική Μπενφίκα, που πάντως είχε πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της να πάρει τη νίκη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα μετά το 0-1.
Όσο δεν υπήρχε σκορ πάντως στον αγώνα, ο Λάζαρ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.Σπουδαία η κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ (με εξαίρεση μία κροτίδα που έσκασε και δεν είχε συνέχεια), υπό το βλέμμα του Πλατινί που θα πρέπει να έφυγε ικανοποιημένος απ' όσα είδε στο γήπεδο, αλλά προβληματισμένος από τη διαιτησία.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία), Μάικ Πίκελ (Γερμανία)
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76' Στοχ), Νίνης (63' Λούκας), Αθανασιάδης
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63' Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66' Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Λίμα
Γκολ: Λίμα 59'
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε 4', Λάζαρ 26', Μάντούρο 54', Στοχ 85'- Γκόμεζ 45'
Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μαρκάρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να κρατούν σχετικά εύκολα την Μπενφίκα μακριά από τα καρέ του Γλύκου. Μάλιστα, στο 8' ο Ολίσε έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε, έφτασε έξω από την περιοχή της Μπενφίκα και αφού δεν βρήκε γύρω του ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του, σούταρε υπό καλές συνθήκες, χωρίς, όμως, να βρει στόχο.
Πίεσε για ένα πεντάλεπτο η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα στη συνέχεια και μέχρι το 13' εγκαταστάθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και ο "Δικέφαλος" ισορρόπησε εκ νέου προσπαθώντας να βρει κενά στην συμπαγή άμυνα των φιλοξενουμένων. Στο 30' ο Σίλβιο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά πλάγια, όμως, το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.
Φάσεις με το... σταγονόμετρο
Στο 37'ο Σουλεϊμάνι σέντραρε, με την προβολή που έβαλε ο Κίτσιου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα, αλλά ο Λίνο απομάκρυνε με κεφαλιά. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Κατσουράνης που βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής της Μπενφίκα, δεν βρήκε καλά την μπάλα στην γυριστή κεφαλιά που έπιασε.
Ονειρεμένο ξεκίνημα
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος για όλα και μόλις στο 48' απείλησε δύο φορές. Αρχικά, ο Λουιζάο ανέκοψε τελευταία στιγμή τον Αθανασιάδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Λάζαρ αφού ξεμαρκαρίστηκε με εξαιρετική ατομική ενέργεια, πλάσαρε, όμως, η μπάλα αφού "έγλειψε" το δοκάρι πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά και στο 58' ο Κάτσε έκλεψε την μπάλα, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή απ' ότι έπρεπε με αποτέλεσμα ο Κλάους να μην καταφέρει να βγει τετ α τετ με τον Αρτούρ.
Γκολ οφσάιντ κόντρα στην ροή του αγώνα
Η Μπενφίκα μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα γκολ που όπως φάνηκε από το ριπλέι λανθασμένα δεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Πέρεζ γέμισε στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Ντζούρισιτς έστρωσε με το στήθος την μπάλα στον Λίμα, ο οποίος απέναντι από τον Γλύκο δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.
"Επεσε" ο ΠΑΟΚ
Ενα σουτ του Ολίσε στο 66' έφυγε ελάχιστα άουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά το φθηνό τέρμα που δέχτηκε. Κάτι, πάντως, που ο κουρασμένος σε εκείνο το σημείο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε, με αποτέλεσμα η Μπενφίκα να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα και να κρατάει χωρίς πρόβλημα το υπέρ της σκορ. Στο 82', μάλιστα, μετά από απανωτά λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Μάρκοβιτς, αλλά ο Γλύκος είχε την απάντησε αποκρούωντας εντυπωσιακά το σουτ του μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα.
Υστατη προσπάθεια για την ισοφάριση
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 86', όταν μετά από σέντρα του Στοχ ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά, ο Αρτούρ απέκρουσε ενστικτωδώς και στην επαναφορά δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του "Δικεφάλου" να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

MVP

Ο Ινσαουράλδε ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά

Απογοήτευση

Οσο και να θέλει να βρει κανείς παίκτη που απογοήτευσε, θα καταλήξει στον Γερμανό διαιτητή, Σταρκ που δεν ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Τα στατιστικά:

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
5 Τελικές Προσπάθειες 5
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
1 Αποκρούσεις 1
9 Φάουλ 14
6 Οφσάιντ 3
2 Κόρνερ 7

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1




Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014
19:00 Άνζι - Γκενκ 0-0
20:00 Ντνίπρο - Τότεναμ 1-0
(81' πέν. Κονοπλιάνκα)
20:00 Γιουβέντους - Τράμπζονσπορ 2-0
(16' Οσβάλντο, 90' Πογκμπά)
20:00 Τσέρνομορετς - Λιόν 0-0
20:00 Έσμπιεργκ - Φιορεντίνα 1-3
(10' Πούσιτς - 9' Μάτρι, 15' Ίλιτσιτς, 37' πέν. Ακουιλάνι)
20:00 Ντιναμό Κιέβου - Βαλένθια 0-2
(79' Βάργκας, 90' Φεγκουλί)
20:00 ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 0-1
(51' Λίμα)
20:00 Σλόβαν Λίμπερετς - Άλκμααρ 0-1
(89' Φέρχεφερ)
22:05 Μπέτις - Ρούμπιν Καζάν 1-1
(3' Βιλά - 74' πέν. Ερεμένκο)
22:05 Σουόνσι - Νάπολι 0-0
22:05 Μάριμπορ - Σεβίλλη 2-2
(33' Ταβάρες, 81' Βέρσιτς - 47' Γκαμεϊρό, 72' Φάσιο)
22:05 Πίλζεν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1
(62' Τέτσλ - 64' Αντριάνο)
22:05 Λάτσιο - Λουντογκόρετς 0-1
(45' Μπεζιάκ)
22:05 Άγιαξ - Ζάλτσμπουργκ 0-3
(14' πέν., 35' Σοριάνο, 21' Μανέ)
22:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βασιλεία 0-0
22:05 Πόρτο - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2
(44' Κουαρέσμα, 68' Βαρέλα - 72' Χοσέλου, 77' αυτ. Σάντρο)


Το πρόγραμμα των επαναληπτικών

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

19:00 Ρούμπιν Καζάν - Μπέτις
20:00 Νάπολι - Σουόνσι
20:00 Σεβίλλη - Μάριμπορ
20:00 Σαχτάρ - Πίλζεν
20:00 Λουντογκόρετς - Λάτσιο
20:00 Ζάλτσμπουργκ - Άγιαξ
20:00 Βασιλεία - Μακάμπι Τελ Αβίβ
20:00 Άιντραχτ Φράνκφούρτης - Πόρτο
22:05 Τότεναμ - Ντνίπρο
22:05 Τράμπζονσπορ - Γιουβέντους
22:05 Λιόν - Τσέρνομορετς
22:05 Φιορεντίνα - Έσμπιεργκ
22:05 Γκενκ - Άνζι
22:05 Βαλένθια - Ντιναμό Κιέβου
22:05 Μπενφίκα - ΠΑΟΚ


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου