ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

02/04/2014


Μάντσεστερ Γιουνάιτντ - Μπάγερν 1-1

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν στο "Ολντ Τράφορντ", με τέρματα των Βίντιτς και Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος αποβλήθηκε και χάνει την ρεβάνς του Μονάχου, όπως ο Χάβι Μαρτίνεθ
Η φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι βαριά και έτσι δεν επέτρεψε στην Μπάγερν Μονάχου να φύγει νικήτρια από το "Ολντ Τράφορντ" και το τελικό 1-1 κάνει τους Άγγλους να ονειρεύονται πρόκριση στους "4" σε βάρος του απόλυτου φαβορί.
Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Βίντιτς και οι Βαυαροί απάντησαν με τον Σβάινσταϊγκερ.
Ο τελευταίος όμως αποβλήθηκε στο 90' και χάνει την ρεβάνς του Μονάχου, όπως και ο Χάβι Μαρτίνεθ που συμπλήρωσε κίτρινες, αλλά επιστρέφει από τιμωρία ο Ντάντε.
Γενικά η Μπάγερν δεν έπιασε την απόδοση που περίμεναν όλοι και ουσιαστικά εκτός του γκολ είχε μόνο 1-2 καλές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερες στο ίδιο γήπεδο (και φυσικά Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ πολύ περισσότερες, όπως και από 3 γκολ).
Οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν ακριβός αυτό που έπρεπε, άφησαν τους Γερμανούς να κάνουν τις πάσες τους, κατάφεραν μετά από καιρό να είναι καλοί στην άμυνα, είχαν ξανά τον Ντε Χέα σε καλό βράδυ και εκ νέου τον Ρούνεϊ δημιουργό, καθώς έκανε την 8η ασίστ του στην διοργάνωση (πρώτος στην λίστα).
Είναι εντυπωσιακό πως η ManUtd είχε κατοχή μπάλας μόλις 26%, την χαμηλότερη που είχε γηπεδούχος ομάδα φέτος γενικά στο Champions League!

 
Σκόρερς: 58' Βίντιτς / 67' Σβάινσταϊγκερ
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Στο 3ο λεπτό ο Ντάνι Γουέλμπεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνουελ Νόιερ, όμως χωρίς ο Γερμανός να προσπαθήσει να αποκρούσει, καθώς ο διαιτητής είχε διακόψει το ματς για παράβαση του Άγγλου επιθετικού.
Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 31', όταν ο Άριεν Ρόμπεν έκανε εξαιρετικό σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Νταβίντ ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία που έχασαν οι γηπεδούχοι στο 40', καθώς ο Ντάνι Γουέλμπεκ νίκησε στην μονομαχία τον Τζερόμ Μπόατενγκ και βγήκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μάνουελ Νόιερ, τον οποίο επιχείρησε να "κρεμάσει", αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας άπλωσε το αριστερό χέρι του και σταμάτησε την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, με την Μπάγερν να έχει τον έλεγχο, αλλά μην απειλεί και τελικά τους γηπεδούχους να τους πιάνουν... στον ύπνο και να ανοίγουν το σκορ με τον αρχηγό τους, Νεμάνια Βίντιτς, στο 58'.
Ο Γουέιν Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σέρβος αμυντικός με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, ενώ αυτή ήταν η 8η ασίστ του Ρούνεϊ στην διοργάνωση (πρώτος και με διαφορά στην σχετική λίστα).

Η απάντηση της Μπάγερν δεν άργησε, καθώς ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε το 1-1 στο 67' με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Ραφίνια από δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Μάριο Μάντζουκιτς.
Το σουτ του Ρόμπεν στο 78' πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 81' ο Ολλανδός έκανε καταπληκτική πάσα στον Ριμπερί μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά ο Μάντζουκιτς δεν κατάφερε να πλασάρει.
Στο 86' ο Χάβι Μαρτίνεθ πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και χάνει την ρεβάνς, όπως φυσικά και ο Σβάινσταϊγκερ που αποβλήθηκε στο 90' για τάκλιν στον Ρούνεϊ.

MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπούτνερ (74' Άσλεϊ Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς (46' Καγκάουα), Φελαϊνί, Βαλένσια, Γουέλμπεκ (85' Χαβιέρ Ερνάντες), Ρούνεϊ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (74' Γκέτσε), Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (63' Μάντζουκιτς).
*κόκκινη 90' Σβάινσταϊγκερ


 

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:


Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1

Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Σκόρερς


13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1 (highlights)


Manchester United - Bayern Monachium 1:1 All... από Goals_Highlights

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1 (goals)

Manchester United 1-0 Bayern Munich (Goal... από all-goals
Manchester United 1-1 Bayern Munich (Goal... από all-goals


Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1

Η Ατλέτικο προηγήθηκε με την γκολάρα του Ντιέγκο και τελικά έφυγε με το 1-1 από το "Καμπ Νόου", καθώς απάντησε για την Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ
Ισόπαλες αναδείχθηκαν και στην τέταρτη φετινή τους αναμέτρηση Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, με το 1-1 του "Καμπ Νόου" να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στην Μαδρίτη.
Το μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα είχε λήξει 0-0, ενώ τα δύο για το σούπερ καπ στην αρχή της χρονιάς με 1-1 και 0-0, έτσι δύο σκορ υπάρχουν μόνο στις τέσσερις "μονομαχίες" τους φέτος.
Πικέ και Ντιέγκο Κόστα αποχώρησαν τραυματίες και τον τελευταίο αντικατέστησε ο Ντιέγκο, ο οποίος με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ στο 56', αλλά απάντησε ο Νεϊμάρ στο 71'.
Κλασική φετινή εμφάνιση Ατλέτικο, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο ήταν δυνατή στην άμυνα και επικίνδυνη στην επίθεση, ενώ η επιτυχία είναι μεγάλη διότι έπαιζε στο "Καμπ Νόου" χωρίς τον Ραούλ Γκαρθία, αλλά και τον Ντιέγκο Κόστα από πολύ νωρίς, τους δύο καλύτερους παίκτες της δηλαδή και μάλιστα παραλίγο να φύγει με το "διπλό".
Ο Τάτα Μαρτίνο δικαιώθηκε εκ νέου που βάζει δεξιά τον Νεϊμάρ (ο Βραζιλιάνος παίζει πάντα αριστερά στην εθνική και παλαιότερα με Σάντος), ο Μέσι περιορίστηκε από τους αντιπάλους, αλλά και πάλι δημιούργησε φάσεις, ενώ είχε δύο ευκαιρίες, μία κεφαλιά και ένα φάουλ που αμφότερα σταμάτησε ο Κουρτουά.
Για ένα ακόμη ματς εξαιρετικός ήταν ο Ινιέστα, ο οποίος ξεκίνησε στην επιθετική τριάδα αριστερά με τον Φάμπρεγκας να παίζει στο κέντρο, όπως έγινε και στο "Μπερναμπέου", ενώ ήταν αυτός (ο Ινιέστα) που έδωσε έτοιμο το γκολ στον Νεϊμάρ.


 
Σκόρερς: 71' Νεϊμάρ / 56' Ντιέγκο
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Με δύο καλές ευκαιρίες από τον Νταβίντ Βίγια ξεκίνησε το ματς. Ο πρώην άσος των "μπλαουγκράνα" λίγο έλειψε να τους κάνει την ζημιά στο 2ο λεπτό και στο 5ο, αλλά τα σουτ του πέρασαν αμφότερα άουτ, ενώ η δεύτερη φάση ξεκίνησε από λάθος πάσα του Πίντο.
Μετά από άσχημη πτώση του στο έδαφος ο Ζεράρ Πικέ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 12' από τον Μπάρτρα, ενώ στο 30' ο Ντιέγκο Κόστα ένιωσε τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Ντιέγκο.
Η πρώτη φορά που απείλησε η Μπαρτσελόνα ήταν στο 26' από την προσπάθεια του Μέσι και το κοντινό διαγώνιο σουτ του Ινιέστα, το οποίο πρόλαβε και έκοψε με τάκλιν ο Γκοντίν.
Η κεφαλιά του Νεϊμάρ δεν ανησύχησε τον Τιμπό Κουρτουά στο 36', όπως και στο 41' η κεφαλιά του Μέσι με τον Βέλγο να μπλοκάρει, ενώ το δυνατό σουτ του Νεϊμάρ στο 45' πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο αντικαταστάτης του Ντιέγκο Κόστα, ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος, Ντιέγκο, ήταν αυτός που "πάγωσε" το "Καμπ Νόου" στο 56', ανοίγοντας το σκορ με εντυπωσιακό μακρινό σουτ.
Αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά ο Ντιέγκο εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" και εκτέλεσε τον Χοσέ Μανουέλ Πίντο, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό του "γάμα".
Ο Κουρτουά στο 63' απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μπουσκέτς, αλλά στο 71' δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ, με το οποίο η "Μπάρτσα" ισοφάρισε σε 1-1, με τον Ινιέστα να έχει κάνει εξαιρετική ασίστ από τον άξονα με το εξωτερικό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ (12' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας (68' Αλέξις Σάντσες), Νεϊμάρ, Ινιέστα, Μέσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο Μέντες, Αρντά Τουράν (77' Κριστιάν Ροντρίγκες), Κόκε, Βίγια (71' Σόσα), Ντιέγκο Κόστα (30' Ντιέγκο).


 

Το πρόγραμμα των 1ων ματς των προημιτελικών:


Τρίτη
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 1-1

Τετάρτη
Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Σκόρερς


13 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί ΣΖ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

5 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι)
Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

4 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί ΣΖ)
Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο)

*ΑΣΙΣΤΣ: 8 Ρούνεϊ (ManUtd), 5 Ντι Μαρία (Ρεάλ) και Μπενζεμά (Ρεάλ), 4 Νασρί (Σίτι), Οσκάρ (Τσέλσι), Κρ.Ρονάλντο (Ρεάλ) Φαν ντερ Βιλ (Παρί) και Τιάγκο Μότα (Παρί)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1 (highlights)

FC Barcelona vs Atletico Madrid 1 -1 Highlights... από elencrist013
  Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1 (goals)

Barcelona 0-1 Atletico Madrid (Goal Diego) από all-goals
Barcelona 1-1 Atletico Madrid (Goal Neymar) από all-goals

Το προγραμμα της Τεταρτης

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ

Σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται με… άγριες διαθέσεις τη Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Λες και ήταν… πέρσι

Ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι, όταν και είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά, έχουν Ρεάλ και Ντόρτμουντ, που φέτος η μοίρα έφερε να μονομαχούν έναν γύρο νωρίτερα. Για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του δέκατου τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει γίνει κάτι σαν… ψύχωση, αλλά οι Βεστφαλοί αν και αουτσάιντερ δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Η «βασίλισσα» ζητεί… εξιλέωση μετά τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο δεν αρκεί στο απαιτητικό κοινό της ομάδας, που τα θέλει… όλα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να νικά με 3-2 τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας, αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Φέτος είχε διευθύνει τον αγώνα της «βασίλισσας» με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (1-6) και το 2011 τη νίκη της επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη (3-0). Ουδέποτε έχει «σφυρίξει» αγώνα της Ντόρτμουντ.

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι

Δύο ζάπλουτες ομάδες με πληθώρα αστέρων, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, μάχονται για μια θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Λεφτά με… λεφτά
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά σίγουρα φέρνει μεγάλους παίκτες και τίτλους. Πιο τρανά παραδείγματα από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, που μονομαχούν στα προημιτελικά του Champions League, με πρώτο ραντεβού την Τετάρτη στο «Παρκ ντε Πρενς», δεν υπάρχει. Από τη μία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και από την άλλη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν θέση μόνο για έναν.

Η Παρί μετά το 1-0 στην έδρα της Νις την Παρασκευή βρίσκεται μια ανάσα από τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος στη Γαλλία. Ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ και Ζερεμί Μενέζ.

Η Τσέλσι μετά την ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο αποχαιρέτησε-τουλάχιστον κατά τον Ζοσέ Μουρίνιο-τον τίτλο στην Αγγλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τους Σαμουέλ Ετό και Άσλεϊ Κόουλ, που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Η Παρί έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι έχει τρεις ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία επί γαλλικού εδάφους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς. Δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα της Τσέλσι, παρά μόνο πέρσι τον αγώνα της Παρί με τη Βαλένθια (1-1) για τους «16» του Champions League.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου