Να περπατήσει δεν μπορεί ο Μέλμπεργκ
Ύστερα από τον τραυματισμό του Όλοφ Μέλμπεργκ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (6/11), το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού σχολίαζε πως ο ποδοσφαιριστής θα αναρρώσει γρήγορα, ενώ στο Ρέντη, μάλιστα, τόνιζαν πως ο Σουηδός στόπερ θα προλάβαινε να παίξει και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη (13/11). Αυτό, όμως, δεν συνέβη, καθώς ο Σκαδιναβός σέντερ μπακ συνέχιζε να νιώθει ενοχλήσεις στον Αχίλλειο τένοντα, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αποφασίζει να τον προφυλάξει ενόψει των επόμενων κρίσιμων αγώνων, απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στους οποίος η συμμετοχή του κρίθηκε, μάλιστα, δεδομένη. Oι μέρες μπορεί να περάσανε, αλλά οι πόνοι από το τραυματισμένο πόδι του 33άχρονου κεντρικού αμυντικού δεν υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την κατάσταση της υγείας του Όλοφ Μέλμπεργκ. Στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας στο Ρέντη, ο Σουηδός στόπερ, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει καλά-καλά, καθώς οι ενοχλήσεις αντί να μειώνονταν αυξάνονταν στον Αχίλλειο τένοντα του ποδοσφαιριστή, με το ερυθρόλευκο ιατρικό επιτελείο να "παγώνει" στην εικόνα του Σκαδιναβού, ο οποίος παρά το γεγονός πως έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την μέρα όπου χτύπησε, δεν είναι σε θέση να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, βλέποντας σε κακή κατάσταση τον ποδοσφαιριστή του, το πήρε απόφαση πως δεν μπορεί να υπολογίζει τον Όλοφ Μέλμπεργκ για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (21/11) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (19:30, NET), ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε από το ιατρικό τιμ πως θα ήταν καλό να μην τον έχει ούτε στα αγωνιστικά του πλάνα για το -εμβόλιμο- δεύτερο ημίχρονο με αντίπαλο τον Εργοτέλη την Τετάρτη (24/11) στο Παγκρήτιο (17:00), καθώς ο τραυματισμός του Σουηδού στόπερ, είναι σοβαρότερος απ' ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε.

Όπερ και σημαίνει πως η συμμετοχή του Σκαδιναβού κεντρικού αμυντικού, κρίνεται αμφίβολη ακόμη και για το παιχνίδι του μεθεπόμενου Σαββάτου (27/11) εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Kανείς στο Ρέντη δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο Όλοφ Μέλμπεργκ θα δώσει το "παρών" κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" και αυτός είναι ένας "πονοκέφαλος" που απασχολεί ήδη το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, καθώς η πλήρης ανάρρωση στο τραύμα του ποδοσφαιριστή, παραμένει μυστήριο. H αποθεραπεία του, πάντως, συνεχίζεται...