ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Ντούντα επιστρέφει με τον Θρύλο στην Ρώμη (video)

Ο Ντούντα επιστρέφει με τον Θρύλο στην Ρώμη
 15 Νοεμβρίου 2010
Ο Ίβκοβιτς επιστρέφει στην Ρώμη ως προπονητής του Ολυμπιακού, 13 χρόνια μετά τον επικό θρίαμβο με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στον τελικό με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Την Τετάρτη (17/11) οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν κόντρα στην Ρόμα, στο ίδιο γήπεδο όπου στεύθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης τον Απρίλη του 1997.
Ο Ντούντα επιστρέφει με τον Θρύλο στην Ρώμη
Την Τετάρτη (17/11) o Oλυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Βίρτους Ρόμα (21:30) για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η αναμέτρηση ξυπνά πολλές μνήμες, όχι τόσο για την προϊστορία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, όσο για το στάδιο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, καθώς σε αυτό το γήπεδο, την άνοιξη του 1997 όπου διεξήχθη το Final-4 στην "αιώνια" πόλη, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ευρώπης κόντρα στην Μπαρτσελόνα (73-58). Κοινό σημείο αναφοράς, ο προπονητής Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς υπό τις οδηγίες του "Ντούντα", οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τον πολυπόθητο τίτλο πριν από 13 χρόνια.

Ο "σοφός", λοιπόν, επιστρέφει στην Ρώμη ως προπονητής του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά από το αλησμόνητο 1997. Πολλά πράγματα, βέβαια, έχουν αλλάξει από τότε, όπως και το όνομα του θρυλικού γηπέδου, το οποίο από "Παλαέου", πλέον, ονομάζεται "Παλαλοτομάτικα", έδρα της τοπικής Βίρτους Ρόμα.

Το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, οι Μίλος Τεόντοσιτς, Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες των ερυθρολεύκων, θα πατήσουν το παρκέ του γηπέδου, όπου πριν από 13 χρόνια, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και η θρυλική παρέα του, έφτασαν την ομάδα του Πειραιά στο υψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης, έχοντας την θερμή συμπαράσταση 7.500 οπαδών τους στο στάδιο. Από τους παίκτες εκείνης της εποχής, ο μόνος που υπάρχει, ακόμη, στην αποστολή του Ολυμπιακού, είναι ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος αποτελεί, πλέον, στενό συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο προπονητικό τιμ.

Ο μεγάλος τελικός με την Μπαρτσελόνα (73-58):
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου