ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μάγκας και με «βάθος» ο Θρύλος…(video)


Μάγκας και με «βάθος» ο Θρύλος…(video)
18/11/2010
ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ… Με τον Τεόντοσιτς να οργιάζει, τον Σπανούλη να παίρνει φωτιά, το Μπουρούσαρο να δείχνει το μέγεθος του, τον Γκόρντον να ανεβάζει επίπεδο και το Ντούντα να κοουτσάρει μαεστρικά και να αποδεικνύει τι σημαίνει κρατάω έτοιμους όλους του παίκτες, ο Ολυμπιακός έφτασε σε πολύ άνετη νίκη κόντρα στη Ρόμα με 71-86. Οι ερυθρόλευκοι με σταθερή απόδοση σε άμυνα και επίθεση καθόλη την διάρκεια του αγώνα έδειξαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο αλλά και το βάθος τους παράλληλα καθώς ακόμα και ο κατά πολλούς «ξεχασμένος» Χαλπερίν μπήκε και έκανε εξαιρετική δουλειά επιβεβαιώνοντας ότι ο «Σοφός» ξέρει καλύτερα από τον καθένα…
Με τους Τεόντοσιτς , Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν και Νεστέροβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην Ρόμα , ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με προσήλωση στην άμυνα και ελέγχοντας τον ρυθμό ενώ έπαιρναν και δεύτερες επιθέσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ. Στην επίθεση ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε με 100% σε δίποντα και τρίποντα ενώ και ο Ράσο Νεστέροβιτς συμμετείχε επιθετικά στο 6-13 που είχαν διαμορφώσει οι παίκτες του Ντούντα στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ο Red Span έμοιαζε και ήταν ασταμάτητος έχοντας πετύχει 9 από τους 15 πόντους του Ολυμπιακού στο πεντάλεπτο και μάλιστα με απόλυτα ποσοστά. Ο «Σοφός» θέλοντας να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα και σε υψηλά επίπεδα την πίεση πέρασε στο παρκέ τους Μπουρούση και Γκόρντον αντί των Τεόντοσιτς και Νεστέροβιτς ωστόσο οι Ιταλοί με ένα σερί 5-0 μείωσαν σε 13 -15 αλλά με μια ακόμα τρίποντη βόμβα του Σπανούλη αποκαταστάθηκε η τάξη (13-18) και παρόλο που οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά εύστοχοι από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 18-24 ύστερα από μια υποδειγματική επίθεση 4 δευτερολέπτων.



Η έκπληξη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήρθε από τον πάγκο και το Ντούντα που ξεκίνησε τον Χαλπερίν μαζί με τους Γκόρντον, Τεόντοσιτς, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση , με τον Γιο Γιο να συμμετέχει ουσιαστικά σε άμυνα αλλά και σε επίθεση κυρίως δημιουργικά. Σε συνδυασμό με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση του Γκόρντον ο Ολυμπιακός έστελνε την διαφορά στο +11 (21-32). Ο Ολυμπιακός έχοντας «παγιώσει» την απόδοση του σε άμυνα και επίθεση συντηρούσε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό με τον Χαλπερίν να κάνει το 25-39 στο πεντάλεπτο με τρίποντο. Μετά από αυτό το προβάδισμα, στο οποίο είχε συντελέσει τα μέγιστα ο Μπουρούσης με πολύ μεγάλη εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν μια στιγμιαία χαλαρότητα αλλά αμέσως ο «Σοφός» κάλεσε time out για να τους επαναφέρει τα επίπεδα συγκέντρωσης. Αυτό απέδωσε άμεσα και η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 10 πόντους για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 40-53 χάρη σε τρίποντο του Μίλος υπό πίεση αλλά και μαγική πάσα του ίδιου στην λήξη του χρόνου και χωρίς να έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο, ο Βασίλης Σπανούλης.



Με το γκάζι στο πάτωμα μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά με μια πεντάδα που εξέπληξε τους πάντες καθώς ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Χαλπερίν, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν όντως εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση με το Μπουρούσαρο να είναι ασταμάτητος σε άμυνα και επίθεση και αυτή η εικόνα είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά στο πεντάλεπτο να φτάσει το +17 (43-60). Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Ντούντα με σταθερή απόδοση συντηρούσαν την διαφορά με βάση τους την πολύ καλή άμυνα. Ωστόσο, μια μικρή περίοδος αστοχίας δεν επέτρεψε στο να ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα κι έτσι ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 55-68.


Αναλυτικά, τα στατιστικά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο:

 
 Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το Μίλος, που από την αρχή είχε δείξει τις διαθέσεις του, να αποδεικνύει τι σημαίνει killer με ένα απίστευτο τρίποντο. Ο άσσος του Θρύλου είχε πάρει μπροστά για τα καλά και από κοντά του ξεκίνησε να πηγαίνει και ο Κέσελ που ενώ ήταν άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα είχε ξεκινήσει να σκοράρει κιόλας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κλειδώσει το παιχνίδι αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μείωσαν την απόδοση τους σε άμυνα και επίθεση δείχνοντας ότι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν αλλά και να βγάζουν στο παρκέ ότι ζητάει ο Ντούντα για να φτάσει ο Ολυμπιακός ψηλά. Με αυτό τον τρόπο ο Θρύλος πήρε τη νίκη με 71-86.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 40-53, 55-68, 71-86

Ρόμα (Μπονιτσόλι): Τζακέτι 2, Σμιθ 7 (1), Τονόλι, Ουάσινγκντον 9 (1), Βιτάλι 5 (1), Κροσαριόλ 17, Τραορέ 7, Ντατόμε 6, Τζέντοβιτς 5 (1), Ντάσιτς, Χέτβελτ 13 (1)

Ολυμπιακός (Χαλπερίν): Νεστέροβιτς 8, Σπανούλης, 14 (2), Μπουρούσης 16 (2), Κέσελ 6 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Νίλσεν 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15 (2), Κατσίβελης, Χαλπερίν 7 (1), Λούκας 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου