ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τα φάλτσα του Παμπορίδη και η γκαντεμιά του Τσινιάρη

Τα φάλτσα του Παμπορίδη και η γκαντεμιά του Τσινιάρη 

19/11/2010

Τα φάλτσα του Παμπορίδη και η γκαντεμιά του Τσινιάρη
Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένονται οι διαιτησίες του Σαββατοκύριακου: Θα τα θαλασσώσει και πάλι σε ντέρμπι ο Παμπορίδης; Θα σπάσει την παράδοση με τον Τσινιάρη η ΑΕΚ; Θα φέρει επιτέλους ισοπαλία ο Σπάθας; Θα δεχτεί γκολ με τον Βοσκάκη ο Παναθηναϊκός; Το www.sport-fm.gr ανοίγει και αυτή την εβδομάδα το αρχείο του και σας θυμίζει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για τους διαιτητές της 11ης αγωνιστικής. ΣΠΑΘΑΣ (Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρ.)

Με τον Ηλία Σπάθα συμβαίνει το εξής περίεργο στατιστικό: ενώ είναι διαιτητής της ισοπαλίας (τις δύο προηγούμενες σεζόν σφύριξε σε 28 παιχνίδια, απ’ τα οποία τα 14 έληξαν ισόπαλα!), φέτος στα τέσσερα ματς που έχει σφυρίξει, είχαν όλα νικητή. Μήπως ήρθε η ώρα για ισοπαλία; Με τον Αστέρα Τρίπολης πάντως, ο Πειραιώτης ρέφερι έχει ιστορία που ξεκινά από παλιά. Την περίοδο 2005-2006 στη Γ’ Εθνική, σφύριξε το Βύζας Μεγάρων-Αστέρας 0-1. Την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική, διηύθυνε το Εθνικός Αστέρας-Αστέρας Τρίπολης 1-0. Στη Σούπερ Λίγκα, οι Τριπολιτσιώτες έχουν μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα με διαιτητή τον Σπάθα.
Παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου έχει διευθύνει μια φορά, φέτος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν οι Βολιώτες νίκησαν 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Τη φετινή σεζόν (κατά την οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές διαιτησίες μέχρι στιγμής), έχει σφυρίξει και στα παιχνίδια Εργοτέλης-Ξάνθη 1-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3 και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1.

Ο Σπάθας με τον Αστέρα Τρίπολης (στη Σούπερ Λίγκα):

2009-2010: Πανιώνιος-Αστέρας 1-3.
2008-2009: ΑΕΚ-Αστέρας 2-1, Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-1.
2007-2008: Αστέρας- Ξάνθη 0-0.
Σύνολο σε 4 ματς: 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ (Skoda Ξάνθη-Πανσερραϊκός)

Βελτιωμένος παρουσιάζεται φέτος ο Πέτρος Κωνσταντινέας, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν από τα φαβορί για καρατόμηση. Σε παιχνίδι της Ξάνθης έχει οριστεί στην καριέρα του άλλες δύο φορές. Το εντυπωσιακό είναι πως και τα δύο παιχνίδια ήταν με τον ίδιο αντίπαλο και έληξαν και με το ίδιο σκορ: Πέρσι ήταν στο Ξάνθη-Πανθρακικός 1-0 και πρόπερσι πάλι στο Ξάνθη-Πανθρακικός 1-0, όπου είχε αρνηθεί στους γηπεδούχους τρεις καθαρές περιπτώσεις πέναλτι! Όσον αφορά τον Πανσερραϊκό, ο Μεσσήνιος ρέφερι ήταν στη φετινή ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ τη σεζόν 2008-2009 διηύθυνε τις αναμετρήσεις: Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-1 και Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0. Φέτος ο Κωνσταντινέας έχει σφυρίξει και στα παιχνίδια Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 1-1, Κέρκυρα-Αστέρας Τρ. 1-2 και Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0. Σε όλα τα έχει πάει σε γενικές γραμμές καλά.


ΒΟΣΚΑΚΗΣ (Παναθηναϊκός-Ηρακλής)

Είναι το τρίτο παιχνίδι που σφυρίζει φέτος ο Μιχάλης Βοσκάκης και τα δύο προηγούμενα έληξαν ισόπαλα. Το ένα από αυτά ήταν το Αστέρας Τρ.-Ηρακλής 0-0, όπου δεν είχε δώσει πέναλτι του Αραμπατζή στον Αράς στο 4’. Το άλλο ήταν το Κέρκυρα-Καβάλα 1-1. Αγώνα του «γηραιού» έχει διευθύνει άλλη μια φορά: Πέρσι (στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα) ήταν στο Ηρακλής-Πανθρακικός 3-1.
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι είχε βρεθεί στο δρόμο του δύο φορές την περσινή σεζόν. Οι «πράσινοι» έχουν δύο νίκες και δεν έχουν δεχτεί και γκολ: Ήταν τα ματς Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 2-0 και Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ φέτος ο Βοσκάκης «φέρνει» μόνο ισοπαλίες, πέρσι σε 7 ματς που σφύριξε συνολικά, δεν είχε «φέρει» ούτε μία!


ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ (Ατρόμητος-Εργοτέλης)

Είναι το έκτο παιχνίδι που θα διευθύνει φέτος ο Σταύρος Τριτσώνης, αλλά κανένα μέχρι στιγμής του Ατρομήτου ή του Εργοτέλη. Στα προηγούμενα πέντε φετινά, οι γηπεδούχοι νίκησαν τέσσερις φορές, ενώ οι φιλοξενούμενες ομάδες καμία! Την περσινή σεζόν, ωστόσο, σφύριξε σε ένα παιχνίδι του Ατρομήτου (Ατρόμητος-Λάρισα 2-1) και σε τρία παιχνίδια του Εργοτέλη, όπου έγιναν όργια: Στο Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2, ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι (και αποβολή) του Ρουμπάκη στον Παπάζογλου, ενώ στο Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0 δεν έδωσε τρία(!) πέναλτι στον Λεβαδειακό (χέρι Ρουμπάκη, Μπαλάφας σε Γκονζάλες και Πόζα στον Μπάρκογλου). Είχε σφυρίξει και το Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1 όπου τα είχε πάει καλά.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Άρης-Κέρκυρα)

Θα είναι το τέταρτο παιχνίδι του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, στην οποία ανήλθε φέτος το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Τρικαλινός ρέφερι έχει ήδη προλάβει να τιμωρηθεί μία φορά, για τη διαιτησία του στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1 (δεν απέβαλε Τοροσίδη και Μόνχε ). Τα άλλα δύο παιχνίδια στα οποία είχε οριστεί, ήταν το Ηρακλής-Καβάλα 0-1 και το Αστέρας Τρ.-Πανσερραϊκός 0-2.


ΜΑΝΤΑΛΟΣ (Λάρισα-Πανιώνιος)

Τέταρτο παιχνίδι και για τον Σταύρο Μάνταλο στη Σούπερ Λίγκα, στην οποία σφυρίζει από το καλοκαίρι και τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής. Στα τρία προηγούμενα ματς που διηύθυνε, δεν κέρδισε ποτέ ο γηπεδούχος αλλά «έφερε» δύο ισοπαλίες και ένα «διπλό». Τόσο τη Λάρισα όσο και τον Πανιώνιο, θα τους σφυρίξει για πρώτη φορά. Τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ήταν το Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0, το Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2 και το Ξάνθη-Ηρακλής 2-2. Κοινό τους σημείο, ότι και στα τρία ο Αθηναίος ρέφερι ήταν αλάνθαστος! Να σημειωθεί πως την Κυριακή στο Αλκαζάρ, παρατηρητής του Βοσκάκη θα είναι ο Κύρος Βασάρας.


ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ (Καβάλα-ΑΕΚ)

Βλέπει Τσινιάρη και… στρίβει η ΑΕΚ! Χωρίς να χρειαστεί να την αδικήσει σε βαθμό που να μιλάμε για «χειρουργείο», ο Αθηναίος ρέφερι είναι από τους λίγους διαιτητές με τους οποίους η Ένωση έχει αρνητικό πρόσημο στην παράδοση. Φέτος ο Μιχάλης Τσινιάρης ήταν στις αναμετρήσεις Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1 και Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0. Πέρυσι ήταν στο Λάρισα-ΑΕΚ 1-0. Μοναδικό παιχνίδι που έχουν κερδίσει οι «κιτρινόμαυροι» με τον Αθηναίο διαιτητή, ήταν το περσινό ΑΕΚ-Άρης 1-0. Η Καβάλα έχει ελαφρώς πιο ισορροπημένη παράδοση με τον Τσινιάρη: σε τέσσερα ματς την περσινή σεζόν, οι «Αργοναύτες» είχαν δύο νίκες και δύο ήττες. Η μία από τις δύο νίκες ήταν επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (2-0). Τα υπόλοιπα φετινά του παιχνίδια ήταν το Αστέρας Τρ.-ΠΑΟΚ 0-0, το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης 0-1 και το Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου 2-2. Στον Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-0 ήταν τέταρτος διαιτητής και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Παμπορίδη που τραυματίστηκε.

Ο Τσινιάρης με την Καβάλα:

2009-2010: Καβάλα-Ατρόμητος 2-1, Αστέρας Τρ.-Καβάλα 1-0, Ηρακλής-Καβάλα 1-0, Παναθηναϊκός-Καβάλα 0-2.
Σύνολο σε 4 ματς: 2 νίκες, 2 ήττες.

Ο Τσινιάρης με την ΑΕΚ:

2010-2011: Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1, Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0.
2009-2010: ΑΕΚ-Άρης 1-0, Λάρισα-ΑΕΚ 1-0.
Σύνολο σε 4 ματς: 1 νίκη, 3 ήττες.


ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ)

Αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, ο Βασίλης Παμπορίδης έχει διευθύνει πολλά παιχνίδια τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ. Σε ορισμένα από αυτά, ο ρέφερι από το Κιλκίς προκάλεσε με τα σφυρίγματα του και τιμωρήθηκε (αναλυτικά παρακάτω). Ντέρμπι ανάμεσα στους δύο συγκεκριμένους αντιπάλους, είχε διευθύνει την περίοδο 2007-2008, αλλά στην Τούμπα και όχι στο Καραϊσκάκη, με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο 1-1. Φέτος έχει σφυρίξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης (3-0) όπου ακύρωσε γκολ του Πουλίδο και τιμωρήθηκε. Επανήλθε πέντε αγωνιστικές αργότερα για να διευθύνει το Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-0, αλλά τραυματίστηκε και στο ημίχρονο τον αντικατέστησε ο Τσινιάρης. Την Κυριακή επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Φέτος έχει σφυρίξει και στο Κέρκυρα-Ατρόμητος 3-1. Συνεπώς, στα τρία φετινά του παιχνίδια, κερδίζει πάντα ο γηπεδούχος!

Ο Παμπορίδης με τον Ολυμπιακό:

2010-2011: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 3-0 (ακύρωσε καθαρό γκολ του Αστέρα και τιμωρήθηκε).
2009-2010: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1, Άρης-Ολυμπιακός 1-0 (δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ντουντού, δεν απέβαλε τον Ντιόγο και τιμωρήθηκε), Ολυμπιακός-Ξάνθη 0-0.
2008-2009: Άρης-Ολυμπιακός 1-0, Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 0-1.
2007-2008: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-4, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-1.
Σύνολο σε 10 ματς: 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες.

Ο Παμπορίδης με τον ΠΑΟΚ:

2009-2010: ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0 (δεν απέβαλε Σορλέν και Κονσεϊσάο).
2008-2009: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-0 (δεν έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους, έδωσε ανύπαρκτο στους γηπεδούχους και τιμωρήθηκε), ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0.
2007-2008: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1.
2006-2007: Καλαμαριά-ΠΑΟΚ 3-1.
Σύνολο σε 6 ματς: 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου