Κόψτε τους τη γλώσσα
Όπως πάντα, όταν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, ανοίγουν το στόμα τους και δεν σταματάνε να προκαλούν. Αυτή η μεγάλη γλώσσα, όση απόσταση χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από τον Πειραιά, θέλει... κόψιμο και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πρέπει την Κυριακή (21/11) να κάνουν το καθήκον τους στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να δώσουν ένα γερό μάθημα στους ασπρόμαυρους. Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (13/11, 2-1), οι ποδοσφαιριστές των Θεσσαλονικέων έχουν αναλωθεί σε λογοδιάρροια άνευ προηγουμένου για νίκη στο Φάληρο, λες και είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Σαφώς και δεν είναι μεμπτό να θέλει μία ομάδα τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν τίθεται αντιμέτωπη με τον αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, κάθε ημέρα, από δύο παίκτες του ΠΑΟΚ διατυμπανίζουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων πως θα κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

Πιθανότατα, είναι επηρεασμένοι από την περυσινή αγωνιστική περίοδο, όταν με καλύτερο παίκτη τους τον διαιτητή, Γιώργο Δαλούκα, είχαν επικρατήσει με 1-0 (με ένα γκολ που δεν έπρεπε να είχε μετρήσει ποτέ) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Όταν ο Ολυμπιακός είχε τα μαύρα του χάλια, αγωνιστικά και οι "Δαλούκες" τον αποτελείωναν με τις αποφάσεις τους εντός γηπέδου.

Ο Γκαρσία και η παρέα του να ξεχάσουν τα περυσινά

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη Super League, ενώ έχει τρεις σερί επιτυχίες επί του Ολυμπιακού, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων για τα πλέι οφ της σεζόν 2009/10. Φέτος, όμως, η ιστορία είναι διαφορετική. Οι ερυθρόλευκοι αποκαθιστούν τη σχέση με το "κάστρο" τους, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετράνε πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια Πρωταθλήματος (με δεκατέσσερα τέρματα υπέρ και μόλις ένα κατά) και αποδίδουν με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα.

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων, πού θα στηριχθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή (21/11). Είναι δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς, με "πρωτεργάτη" τον προκλητικό Πάμπλο Γκαρσία, θα προσπαθήσουν να εκνευρίσουν τους ερυθρόλευκους, με τη συνηθισμένη "τακτική" του "δικεφάλου του Βορρά": φραστικές προκλήσεις εντός αγωνιστικού χώρου, ψευτοτσαμπουκάδες τύπου Γκαρσία και σκληρά μαρκαρίσματα στο "ψαχνό".

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να "τσιμπήσουν" στις προκλήσεις που θα συναντήσουν, αλλά από το πρώτο λεπτό να "στήσουν στα σχοινιά" τον αντίπαλο και να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι κατάμεστο και ο κόσμος του Ολυμπιακού εγγυάται για μία μοναδική ατμόσφαιρα (τυχεροί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, θα πάρουν δωρεάν μαθήματα εξέδρας από την τηλεόραση).

Καλό θα είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να αποδεχθούν τη μοίρα τους από την προθέρμανση. Να νιώσουν πριν από την έναρξη του αγώνα πως το παιχνίδι είναι χαμένο για αυτούς. Αρχικά, θα φροντίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τη μοναδική υποστήριξή τους και στη συνέχεια οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, με τις εμπνεύσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

*Ο ορισμός του Βασίλη Παμπορίδη είναι τουλάχιστον ανησυχητικός. Ένας διαιτητής, που αποδεδειγμένα έχει κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό και έχει αδικήσει την πειραϊκή ομάδα πάμπολλες φορές. Αν οι ερυθρόλευκοι, όμως, παρουσιάσουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, ο ΠΑΟΚ και ο Παμπορίδης από το Κιλκίς δεν έχουν καμία τύχη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".