ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη των Πρωταθλητών Ελλάδας επί της Άρσεναλ με 2-1, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Champions League.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Τοροσίδης, με τους Μανωλά - Κοντρέρας να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Φέισα, έχοντας μπροστά δεξιά του τον Μανιάτη και αντίστοιχα αριστερά τον Γκρέκο. Ο Μασάντο αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν στην αριστερή, με τον Τζεμπούρ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης των ερυθρολεύκων.
Ρόι Κάρολ: Στο γκολ της Άρσεναλ δεν φέρει ευθύνη. Ουσιαστικά, ο Ροσίτσκι σούταρε κάτι σαν πέναλτι, ανενόχλητος από το ύψος της άσπρης βούλας. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και στο 61' πιστώνεται μία εξαιρετική απόκρουση σε τετ α τετ με τον Αρσάβιν. Ο Ρώσος σούταρε με το δεξί και ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας με το αριστερό χέρι έσωσε βέβαιο γκολ. Αν γινόταν εκεί το 0-2, η παράσταση θα είχε τελειώσει. Καθοριστικός ο Ρόι Κάρολ στη συγκεκριμένη φάση και στην εξέλιξη του αγώνα. Τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και στο 73' πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Ντρισά Ντιακιτέ: Πραγματοποίησε την τέταρτη συμμετοχή του με την ερυθρόλευκη. Αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο φετινό Champions League, πάλι κόντρα στην Άρσεναλ. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τον "δαιμόνιο" Ζερβίνιο, αλλά στην επανάληψη ανέβασε αισθητά την απόδοσή του. Είχε τη σέντρα στο 63', στην κεφαλιά του Μασάντο. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά την απόκρουση του Πολωνού τερματοφύλακα των "κανονιέρηδων", και στην εξέλιξη της φάσης ισοφάρισε ο Μανιάτης. Καλή παρουσία για τον παίκτη από το Μάλι, ο οποίος έχει τρεξίματα, ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και έχει πολύ καλή σέντρα.

Κώστας Μανωλάς: Ένα από τα κέρδη του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League. Έπαιξε έξι 90λεπτά και από την 3η αγωνιστική και μετά, απέδειξε σε όλους ότι το μέλλον είναι όλο δικό του. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Ήταν ο κορυφαίος της άμυνας κόντρα στην Άρσεναλ, με ψύχραιμες και καθοριστικές επεμβάσεις. Μία φορά μόνο είδε τον Σαμάκ να φεύγει στην πλάτη του, σε μία αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο επιθετικός της λονδρέζικης ομάδας έχασε τον έλεγχο της μπάλας και δεν απείλησε την εστία του Κάρολ. Είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης.

Πάμπλο Κοντρέρας: Τέταρτη συμμετοχή στο Champions League με τον Ολυμπιακό για τον στόπερ από τη Χιλή. Είχε να αγωνιστεί στη διοργάνωση από τις 24 Οκτωβρίου και το "διπλό" στο Μονπελιέ. Στο πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν ορισμένα προβλήματα στην άμυνα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της Άρσεναλ, αλλά αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού δεν είχε αντίκτυπο σε καθαρές φάσεις για γκολ, καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα σε δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ευτύχησε να πετύχει ένα τέρμα. Όσο "ανέβαινε" η ομάδα, ανέβαινε και ο Κοντρέρας, ο οποίος στο δεύτερο μέρος ήταν θετικός.

Βασίλης Τοροσίδης: Στον Ολυμπιακό παίζει σπάνια αριστερός μπακ, αλλά ξέρει τη θέση από την Εθνική ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα, ήταν από τους καλύτερους ερυθρόλευκους. Πάτησε περιοχή, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ και γενικότερα είχε διάθεση και έπαιξε ως αρχηγός του Ολυμπιακού. Στο 20', στάθηκε άτυχος, αφού η κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Γκρέκο από τα δεξιά, αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Ροσίτσκι, ενώ στο 26' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, ύστερα από μία "ζογκλερική" ενέργεια και πάσα από τον Αμπντούν, αλλά δεν έβαλε σωστά το σώμα του, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ, στο δεξί σουτ που επιχείρησε. Στο δεύτερο μέρος, δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ωστόσο κράτησε τη θέση του και ήταν πολύ ώριμος στο παιχνίδι του. Από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του.

Λιούμπομιρ Φέισα: Πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο φετινό Champions League. Είναι ο μόνος κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού, που μπορεί να "ανοίξει" το παιχνίδι στα πλάγια είτε με διαγώνιες είτε με μακρινές μπαλιές. Προσπάθησε, έβαλε τα πόδια του στη... φωτιά, αλλά έκανε και κάποια αβίαστα λάθη. Μοναδική η ικανότητά του στο ξεμαρκάρισμα και στην αποφυγή του αντιπάλου με προσποίηση. "Έπεσε στην κέντα" και βρέθηκε στη φάση του γκολ της Άρσεναλ. Ο Ζερβίνιο πήγε στο ένας εναντίον ενός και όντας πιο γρήγορος πέρασε τον Σέρβο και τράβηξε πάνω του όλη την ερυθρόλευκη άμυνα. Έτσι, με σωστή πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ροσίτσκι από τον Ιβοριανό, η Άρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 59', έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας με το δεξί πόδι από θέση μέσα αριστερά έπειτα από πάσα του Αμπντούν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε αλλαγή από τον Φουστέρ, καθώς ο Ολυμπιακός έχανε και έπρεπε να ρισκάρει. Παρατηρήθηκε σωστά με κίτρινη κάρτα στο 51', για τράβηγμα φανέλας στον Ζερβίνιο.

Γιάννης Μανιάτης: Μόνο και μόνο που σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης στο 64', περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Βρέθηκε τη στιγμή που έπρεπε, στο κατάλληλο σημειο, και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αμπντούν σέντραρε από τα αριστερά, ο Μανωλάς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Σκιλασί, και κατέληξε μπροστά στον Μανιάτη, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή είχε χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας. Δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά τρέχει, παλεύει, και δεν είναι ζημιογόνος για την ομάδα.

Λεάντρο Γκρέκο: Με καλά διαστήματα στο παιχνίδι του, βοήθησε κυρίως δημιουργικά. Στο 24', άλλαξε υπέροχα την μπάλα με τον Αμπντούν, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Στσέζνι. Ανέβασε στροφές μετά την είσοδο του Φουστέρ στο 59', όταν το 4-3-3 άλλαξε και έγινε 4-2-3-1. Φάνηκε περισσότερο ως κεντρικός χαφ δίπλα στον Μανιάτη (απ' ό,τι ως αριστερός εσωτερικός μέσος) και βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας.

Πάουλο Μασάντο: Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Πορτογάλου τη φετινή σεζόν. Έτρεξε πολύ, μάρκαρε υποδειγματικά και ήταν ουσιαστικός. Στο 40', θα μπορούσε να γυρίσει καλύτερα την μπάλα από τα δεξιά της περιοχής προς τον Τζεμπούρ. Στο δεύτερο μέρος ήταν καθοριστικός. Στο 64', είδε την... σκαστή κεφαλιά του από τη σέντρα του Ντιακιτέ να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.  Στο 67', ο Στσέζνι μπλόκαρε το φάουλ του Μασάντο, ο οποίος στο 73' "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Τζεμπούρ, με έξοχη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Αλγερινός επιθετικός έχασε ένα σίγουρο γκολ. Θετικότατος, με πολλή αθόρυβη δουλειά.

Τζαμέλ Αμπντούν: Σε "τρελά κέφια" στο πρώτο ημίχρονο, έπαιζε μόνος του την Άρσεναλ. Στο 7', σούταρε από μακρινή απόσταση και μπλόκαρε ο Στσέζνι. Στο 11', έκανε το γύρισμα από τα αριστερά ύστερα από κάθετη πάσα του Τοροσίδη, αλλά η άμυνα της Άρσεναλ πρόλαβε τον Τζεμπούρ και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 24', άλλαξε την μπάλα με τον Γκρέκο και σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας κράτησε ξανά το μηδέν στην εστία του. Στο 26', με μία ατομική ενέργεια έκανε ό,τι ήθελε τους μεσοαμυντικούς της λονδρέζικης ομάδας και πάσαρε με το δεξί εξωτερικό στον Τοροσίδη εντός περιοχής, για να χάσει την ευκαιρία ο "Τόρο". Στο δεύτερο μέρος, είχε δύο καλές στιγμές: στο 59', έβγαλε μπαλιά-τρύπα στον Φέισα, χωρίς να την εκμεταλλευτεί ο Σέρβος, ενώ στο 64' σέντραρε από θέση μέσα αριστερά και ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μανιάτη. Ακούστηκε... μουρμούρα τη στιγμή της αλλαγής του στο 72' από τον Μήτρογλου, αλλά ο Ζαρντίμ είχε τους λόγους του. Υπάρχει και... ΟΑΚΑ την Κυριακή (9/12). Στο 73', ο "πιστολέρο" σκόραρε και άπαντες είχαν κιόλας ξεχάσει την αλλαγή. Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση ο Αλγερινός εξτρέμ, συνέχισε τις "υψηλές πτήσεις".

Ράφικ Τζεμπούρ: Μόχθησε και από καθαρή ατυχία δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο πρώτο ημίχρονο έφτασε δύο-τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν του... έκατσε η κλασική ευκαιρία. Στο 70', πάντως, χάνει σίγουρο γκολ για την κλάση του. Ο Μασάντο σέντραρε "συστημένα" προς το κεφάλι του Ράφικ, ο οποίος πήρε την... σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Συνυπήρχε για ένα δεκάλεπτο με τον Μήτρογλου στην ίδια εντεκάδα, με τον Αλγερινό να περνάει στο 72' σε θέση αριστερού εξτρέμ.

Νταβίντ Φουστέρ: Mπήκε στο 60' αντί του Φέισα. Στο 61', έγινε απειλητικός, σουτάροντας με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ. Με την είσοδό του, ο Ολυμπιακός έπαιζε πια με διάταξη 4-2-3-1 και τον Ισπανό να αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό. Ο Νταβίντ "ζωντάνεψε" την ομάδα, πίεσε ψηλά και έδωσε ενέργεια στο ερυθρόλευκο παιχνίδι. Θετικότατος.

Κώστας Μήτρογλου: Στο 72', πήρε τη θέση του Αμπντούν και στο 73' το "παστέλωσε". Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Έτσι, είναι η μοίρα των μεγάλων επιθετικών. Έτσι, είναι η ζωή των κορυφαίων γκολτζήδων. "Υποδοχή" της μπάλας με το αριστερό, υποδειγματικό γύρισμα του σώματος και εν ψυχρώ εκτέλεση με το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Τέταρτο γκολ στο φετινό Champions League για τον πιστολέρο Κώστα Μήτρογλου. Δεν βάζουμε εισαγωγικά στο πιστολέρο γιατί ο άνθρωπος πληγώνει τους αντιπάλους και δεν χρεώνει. Τόσο καλός πιστολέρο είναι.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Αντικατέστησε στο 82' τον Τζεμπούρ και προσέφερε στο κράτημα μπάλας στα τελευταία λεπτά. Πιθανότατα, έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο Champions League. Μόνο και μόνο για αυτό, αξίζει το ειλικρινές χειροκρότημα από όλους μας.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου