ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σπανούλης: "Στον Ολυμπιακό είμαστε οικογένεια"

Σπανούλης: "Στον Ολυμπιακό είμαστε οικογένεια"

"Είμαστε σαν οικογένεια στον Ολυμπιακό. Συζητάμε για όλα μεταξύ μας, όντας ειλικρινείς και μιλώντας στα ίσα", είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο MVP για τον Νοέμβρη, Σπανούλης.
Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε από την Euroleague στον ΜVP της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβρη, όντας ο πολυτιμότερος και καλύτερος παίκτης στον θεσμό για τον συγκεκριμένο μήνα. Μέτρησε μέσο όρο 17.6 πόντους και 6.8 ασίστ, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις μεγάλες εκτός έδρας νίκες των Πειραιωτών σε Μιλάνο, Βιτόρια και Κάουνας. Στις δηλώσεις του ο αρχηγός τόνισε πως η ομάδα στην αρχή είχε άγχος, αλλά μετά ξεκίνησε να απολαμβάνει και πάλι το παιχνίδι. "Μίλησα με συμπαίκτες και προπονητές προσπαθώντας να βρούμε μία λύση για το κακό μας ξεκίνημα. Είμαστε σαν οικογένεια στον Ολυμπιακό. Συζητάμε για όλα μεταξύ μας, όντας ειλικρινείς και μιλώντας στα ίσα", είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του στην Ευρωλίγκα. Θα παραλάβει το βραβείο του στο ΣΕΦ στο ματς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (14/12).
Για τον τίτλο του MVP που κατέκτησε: "Σας ευχαριστώ πολύ. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το πιο σημαντικό από το βραβείο είναι αυτό και το γεγονός πώς πήραμε πέντε νίκες τον Νοέμβριο μετά από το κακό ξεκίνημα. Αυτό μας οδήγησε στο "Top-16" που ήταν και ο πρώτος μας στόχος στη σεζόν. Μιλήσαμε παίκτες και προπονητές μετά το κακό ξεκίνημα. Ξέραμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε και να είμαστε ο εαυτός μας. Όλοι έπρεπε να παίξουν τον ρόλο τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το ελέγξαμε αυτό και τα αποτελέσματα ήρθαν".

Για το αν ανησύχησαν όταν η ομάδα είχε ρεκόρ 1-2 σε ένα δύσκολο γκρουπ: "Ξέραμε ότι είχαμε ένα κακό ξεκίνημα. Κατακτήσαμε πέρυσι την Ευρωλίγκα και αυτό μας φόρτωσε με μεγάλη πίεση. Έπρεπε να ελέγξουμε την πίεση και να απολαύσουμε το παιχνίδι ξανά.

Αυτό έλειπε στα πρώτα τρία παιχνίδια. Προσπάθησα να μιλήσω με όλους - προπονητές, παίκτες - ώστε να βρούμε μία λύση για το κακό μας ξεκίνημα. Είμαστε σαν μια οικογένεια στον Ολυμπιακό και πρέπει να τα συζητάμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς. Μας έλειψε να απολαμβάνουμε το παιχνίδι και να έχει ο καθένας τον ρόλο του. Μερικές φορές κάνεις περισσότερα από όσα πρέπει να κάνεις και φεύγεις από τον στόχο σου. Για αυτό μιλήσαμε μεταξύ μας για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Μείναμε μαζί μετά το κακό ξεκίνημα. Βελτιωθήκαμε και καταλάβαμε τι έπρεπε να κάνουμε για να νικήσουμε ξανά. Και το κάναμε".


 
Για τον δύσκολο τρόπο που κέρδισαν την Τσεντεβίτα, αν ήταν καλό ή κακό σημάδι: "Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, πάνω από όλα, είναι να παίζουμε σωστό μπάσκετ. Ήμασταν κάτω από πολύ, πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στην Τσεντεβίτα. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουμε γιατί μία ήττα ακόμα ίσως μας έβγαζε και εκτός από το "Top-16".

Δημιουργήσαμε πολύ καλές προδιαγραφές για σουτ, αλλά χάσαμε πολλά. Η αυτοπεποίθηση μας δεν ήταν καλή και αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση στην επίθεση δεν παίζεις καλά ούτε στην άμυνα. Όπως έχω πει πολλές φορές, αν δεν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στο παρκέ μπορείς να χάσεις από τον οποιοσδήποτε. Έβαλαν μερικά μεγάλα σουτ, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να κερδίσουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, ψυχολογικά για να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση μας".

Για το παιχνίδι στο Μιλάνο, όπου ο κόσμος τον χειροκρότησε ένα λεπτό πριν το τέλος όταν βγήκε από το ματς: "Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα δεν αισθάνομαι περήφανος. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Είναι μία πολύ όμορφη κίνηση για εμένα και την ομάδα. Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει την καλή δουλειά που έγινε στην ομάδα εκείνη τη νύχτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο στο Μιλάνο που έδωσε σε εμένα και τους συμπαίκτες μου μία τόσο όμορφο στιγμή".

Για τη νίκη στη Βιτόρια κόντρα στην Κάχα και τον έλεγχο στα ριμπάουντ (27-43): "Ήμασταν έτοιμοι. Το ξέραμε και πριν τον αγώνα με το Μιλάνο. Βλέπαμε ότι κάτι καλό έρχεται. Η ομάδα δούλευε καλά, όλων η παρουσία ήταν θετικοί και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε στο παρκέ για να πετύχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την ομάδα ότι ο καθένας έχει τον ρόλο του. Αυτός είναι ο τρόπος που μία καλή ομάδα, η οποία παλεύει για τίτλους πρέπει να δουλεύει. Κερδίσαμε στο Μιλάνο, συνεχίσαμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και μετά επικεντρωθήκαμε στο να νικήσουμε και την Κάχα Λαμποράλ. Όπως είπες τα πήγαμε πολύ καλά στα ριμπάουντ που δείχνει τη δίψα μας και το γεγονός πώς ήμασταν έτοιμοι".


 
Για τη νίκη επί της Εφές και το ότι την κράτησαν στους 53 πόντους, αλλά και το αν η άμυνα θα παίξει και υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα σημαντικό ρόλο, όπως πέρυσι: "Δουλέψαμε πολύ σε αυτό. Αυτό ήταν που μας έδωσε την αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην άμυνα μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε εξαιρετικούς αμυντικούς στην ομάδα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι θυσιάζονται στην άμυνα για κάτι άλλο στην επίθεση. Όπως είπα, όλοι έχουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Αυτό είναι που μας κάνει επιτυχημένους".

Για τη νίκη απέναντι στην Ζαλγκίρις και το αν νιώθουν ότι μπορούν να παίξουν καλά στην επίθεση ή στην άμυνα, όποτε χρειάζεται: "Αυτή την στιγμή νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε και σε υψηλό και σε χαμηλό τέμπο. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε ένα παιχνίδι. Θα ήθελα να πω ότι χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να απορροφήσουμε τη φιλοσοφία του κόουτς Μπαρτζώκα. Όσο περισσότερο ερχόμαστε κοντά σε αυτά που θέλει τόσο περισσότερο κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας στο παρκέ".

Για το πιο ήταν το αγαπημένο του κομμάτι-στιγμή από τα ματς του Νοεμβρίου: "Αυτό που έγινε στο Μιλάνο ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήρθε και με μία πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα μας. Ήταν νομίζω το ξεκίνημα των καλών εμφανίσεων μας κατά την διάρκεια του μήνα".

Για το αν το γεγονός πώς είναι οι κάτοχοι του τίτλου αποτελεί ψυχολογικό αβαντάζ για την ομάδα, ως προς το ότι το γνωρίζουν πώς να κερδίσουν: "Έχουμε υψηλούς στόχους, αλλά είναι καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Η πίεση είναι πάντα μεγάλη όταν υπερασπίζεσαι τον τίτλο σου, αλλά πρέπει να πάμε βήμα - βήμα, απολαμβάνοντας το μπάσκετ. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και περάσαμε στο "Top-16". Ο επόμενος στόχος μας είναι να περάσουμε στα πλέι-οφ. θα πρέπει να δουλέψουμε, είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα κρίσιμα ματς".

Για το ότι όλοι στην Ευρώπη σέβονται τις ηγετικές του ικανότητες και την επιρροή του στην ομάδα, αλλά και αν αυτό ακριβώς ήθελε όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια: "Ήθελα να είμαι σε μία ομάδα που να κερδίζει τίτλους. Φυσικά, απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ και να έχω τον ρόλο που έχω στην ομάδα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει ένα ματς".

Το αφιερωματικό video της Euroleague για τον MVP November, Βασίλη Σπανούλη:


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για για τον MVP November, Βασίλη Σπανούλη:

"Πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας για τον μήνα Νοέμβριο ανακηρύχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.


Ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος οδήγησε την παρέα του μέσα στον Νοέμβριο  σε πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας 17,6 πόντους μέσο όρο, 6,8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και  0,6 κλεψίματα.

Οι αριθμοί του 30χρονου γκαρντ ήταν οι εξής:

Vs. Τσεντεβίτα 21π, 7/7βολ, 4/10διπ, 2/5τριπ, 1 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 12 κερδισμένα φάουλ σε 30:44''.

Vs. Εμπόριο Αρμάνι 23π, 2/2βολ, 3/8διπ, 5/8τριπ, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη, 5 κερδισμένα φάουλ σε 28:54''

Vs. Κάχα Λαμποράλ 14π, 1/2βολ,  2/6διπ, 3/7τριπ, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη, 4 κερδσιμένα φάουλ σε 28:05''.

Vs Αναντολού Εφές 14π, 5/7βολ, 3/4διπ, 1/5τριπ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη, 4 κερδισμένα φάουλ σε 29:18''.

Vs Zαλγίρις Κάουνας 16π, 3/4βολ, 2/3διπ, 3/6τριπ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 4 κερδισμένα φάουλ σε 25:39''.

Συνολικά μέσα στον Νοέμβριο ο «Kill-Bill» είχε 88 πόντους (18/23βολ, 14/31διπ, 14/31τριπ), 10 ριμπάουντ, 34 ασίστ, 3 κλεψίματα, 18 λάθη και 29 κερδισμένα φάουλ".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου