ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ε, πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει για να προκριθεί;

Ε, πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει για να προκριθεί; 

5/12/2012

Ε, πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει για να προκριθεί; 
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές έχει μείνει εκτός συνέχειας του Champions League ο Ολυμπιακός, ενώ έχει μαζέψει τουλάχιστον εννιά βαθμούς στον όμιλό του!

Και μάλιστα, με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν γνωστό από την πέμπτη αγωνιστική πως θα αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, στις άλλες τρεις περιπτώσεις την «πάτησαν» στο τέλος…

Σεζόν 2000/01

Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική πήγε στο «Ζερλάν», για να αντιμετωπίσει τη Λιόν, όπου του αρκούσε και ο βαθμός για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» -έχοντας δικαίως αρκετά παράπονα από τη διαιτησία- ηττήθηκαν 1-0 από τους «λιονέ», έμειναν στους εννιά βαθμούς, όσους και η γαλλική ομάδα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση λόγω της ισοβαθμίας.

Βαθμολογία ομίλου:

Βαλένθια 13 (7-4)
Λιόν 9 (8-6)
Ολυμπιακός 9 (6-5)
Χέρενφεν 4 (3-9)

Σεζόν 2004/05

Ένα «deja vu» από το «Ζερλάν», έζησε εκείνη τη σεζόν και στο «Άνφιλντ» ο Ολυμπιακός! Στους Πειραιώτες αρκούσε και πάλι ο βαθμός κόντρα στη Λίβερπουλ για να περάσουν στην επόμενη φάση. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά, με τον Ριβάλντο να ανοίγει το σκορ… Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι «κόκκινοι» έκαναν την ανατροπή, νίκησαν 3-1 και στην ισοβαθμία (10 βαθμούς και οι δύο), έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» στην τρίτη θέση.

Βαθμολογία ομίλου:

Μονακό 12 (10-4)
Λίβερπουλ 10 (6-3)
Ολυμπιακός 10 (5-5)
Λα Κορούνια 2 (0-9)

Σεζόν 2011/12

Αυτή τη χρονιά, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού είχε έρθει με το χειρότερο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την Άρσεναλ, την οποία και νίκησαν με σκορ 3-1. Με το «τρίποντο» αυτό, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν τους εννιά βαθμούς και περίμεναν τα ευχάριστα νέα από τη Βεστφαλία και την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ.

Για 87 λεπτά, η ομάδα του Πειραιά ήταν στην επόμενη φάση, καθώς το ματς ήταν στο 2-2. Ωστόσο, ο Βαλμπουενά σκόραρε σε εκείνο το χρονικό σημείο, όπου εκτός από τη νίκη, έδωσε και την πρόκριση στους Μασσαλούς, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, έχοντας 10 βαθμούς.

Βαθμολογία ομίλου:

Άρσεναλ 11 (7-6)
Μαρσέιγ 10 (7-4)
Ολυμπιακός 9 (8-6)
Ντόρτμουντ 4 (6-12)

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου