ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνεντευξη Κώστα Παπανικολάου(video)

Συνεντευξη  Κώστα Παπανικολάου(video)

O Kώστας Παπανικολάου μίλησε στο RedPlanet.gr τονίζοντας πως από την στιγμή που ο προπονητής τον εμπιστεύεται και η δουλειά του βγαίνει στο παρκέ, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Σε βίντεο η συνέντευξη.
Ο Κώστας Παπανικολάου έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα συγκλονιστικές εμφανίσεις, διατηρώντας την απόδοση του σε υψηλά στάνταρ, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό να φτάνει σε σημαντικές νίκες. Συνεχίζει να εξελίσσει το παιχνίδι του, γίνεται όλο και καλύτερος, ενώ πλέον έχει βελτιώσει κατά πολύ το περιφερειακό του σουτ. Σιγά-σιγά αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και την ενισχύει σε άμυνα και επίθεση. Κόντρα στον Άρη στο ΣΕΦ ήταν για ένα ακόμη ματς εξαιρετικός (16π, 5/5δ, 2/2τρ), αλλά αυτό που παρατηρήσαμε για άλλη μία φορά είναι το γεγονός πως πλέον παίζει μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις δυνατότητες του. Σούταρε πιο γρήγορα και από την... σκιά του, κάρφωνε την μπάλα στο καλάθι με θεαματικό τρόπο, έδινε ασίστ πίσω από την πλάτη, μάζευε ριμπάουντ, έκλεβε μπάλες με το "έτσι θέλω" και έτρεχε σαν "άλογο" σε κάθε αιφνιδιασμό. Το παλικάρι είναι στα καλύτερα του.
Περιμέναμε τον 22χρονο φόργουορντ να βγει από τα αποδυτήρια, αλλά μόλις έγινε αντιληπτός έπεσαν πάνω του κοντά στα 60 άτομα ζητώντας αυτόγραφα και φωτογραφίες. Αφού δεν χάλασε το χατήρι σε κανέναν, όντας ευγενικός και καλοδιάθετος με όλους τους φιλάθλους, επιχειρήσαμε να μιλήσουμε μαζί του. Αφού μας είπε να του δώσουμε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσει τα καθήκοντα του (και καλά έκανε, διότι έτσι προσιτοί θα πρέπει να είναι οι αθλητές με τους θαυμαστές τους), μας ζήτησε συγνώμη (!) που τον περιμέναμε ώστε να μας μιλήσει. "Τι συγνώμη ζητάς; Εγώ σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου", του απάντησα, σκεπτόμενος παράλληλα από την συμπεριφορά του πως πέρα από σπουδαίος παίκτης είναι και ένας προσγειωμένος άνθρωπος δίχως ίχνος βεντετισμού. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνέντευξη με τον Κώστα Παπανικολάου στο RedPlanet.gr.

-Αν και ήταν ματς πρωταθλήματα και πήρατε διαφορά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, δείξατε συγκέντρωση και σοβαρότητα για το 40 λεπτά. Αυτό ήταν και το ζητούμενο;

"Έχουμε πει πως κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, τόσο αυτά για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όσο και αυτά για την Ευρωλίγκα. Κάθε ματς είναι σημαντικό για εμάς όχι μόνο από βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και από θέμα συγκέντρωσης. Ακόμη και αν σε έναν αγώνα ξεφύγει η διαφορά κοντά στους 40 πόντους εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, συνεχίζοντας να παίζουμε μπάσκετ με τον ίδιο καλό ρυθμό τον οποίο έχουμε αποκτήσει τον τελευταίο μήνα. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε αυτόν τον πολύ καλό ρυθμό σε υψηλά στάνταρ απόδοσης για να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι ενόψει της συνέχειας και ειδικά στο ΤΟP-16".

-Πως εξηγείς το γεγονός πως ο Ολυμπιακός από τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο σημειώνοντας μεγάλες νικες  παίζοντας παράλληλα σπουδαίο μπάσκετ;

"Καταρχάς στον Ολυμπιακό έγιναν ορισμένες αλλαγές με την σημαντικότερη πως υπήρξε αλλαγή προπονητή. Είχαμε μία αλλαγή φιλοσοφίας, συν κάποιες άλλες αλλαγές και όλα αυτά σε ένα μικρό βαθμό επηρέασαν την ομάδα. Επίσης, θεωρώ πως είχαμε χάσει τον στόχο μας, ενώ υπήρξαν και ορισμένα κομμάτια στα οποία δεν λειτουργούσαμε σωστά σαν ομάδα με αποτέλεσμα να έχουμε ξεφύγει από την πορεία μας, να έχουμε ξεφύγει από εκεί που θέλαμε να πάμε. Ευτυχώς όμως όλα διορθώθηκαν σχετικά νωρίς και εκ του αποτελέσματος δεν μας στοίχισε το κακό ξεκίνημα, ούτε μας δημιούργησε πρόβλημα ενόψει της συνέχειας".

-Έχεις πραγματοποιήσεις το τελευταίο διάστημα συγκλονιστικές εμφανίσεις. Θεωρώ πως πέρα από την καλή δουλειά που κάνεις στην προπόνηση, το γεγονός έχει να κάνει και με την ψυχολογία σου. Δείχνεις να παίζεις μπάσκετ με τρομερή αυτοπεποίθηση. Ισχύει αυτό;

"Σίγουρα, όταν προσπαθείς σκληρά και βλέπεις πράγματα που δουλεύεις στις προπονήσεις να βγαίνουν στο παρκέ τότε νιώθεις καλύτερα. Και ειδικά όταν ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται το γεγονός αυτό σε βοηθάει τόσο στο να αποκτήσεις καλύτερη ψυχολογία, όσο και να νιώσεις πιο όμορφα. Δηλαδή, να τολμήσεις να κάνεις μία κίνηση, να δοκιμάσεις ένα σουτ, να πάρεις πάνω σου μία προσπάθεια, πράγματα τα οποία θα σου βγουν πιο εύκολα ώστε να τα κάνεις ξέροντας ας πούμε πως αν δοκιμάσεις ένα σουτ και το χάσεις δεν θα σημαίνει απαραίτητα πως θα περάσεις αμέσως στον πάγκο. Όταν ο προπονητής σου σε στηρίζει θα σου βγει πιο εύκολα να επιχειρήσεις μία κίνηση. Οπότε όλα αυτά σίγουρα μου έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και δόξα τον θεό με βοηθάνε για τη συνέχεια".

-Ποια είναι η άποψη σου για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα από την μέχρι τώρα συνεργασία σας;

"Θεωρώ πως ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, όχι μόνο από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και από αυτούς που δουλεύουν στην Ευρώπη. Και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις Έλληνες προπονητές να διευθύνουν μεγάλες ομάδες, όπως για παράδειγμα τώρα τον Ολυμπιακό, δηλαδή τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Γιατί ξέρει πως είναι τα πράγματα στην χώρα μας, ξέρει πως έχει η κατάσταση, ξέρει να σέβεται την ομάδα και ξέρει να σέβεται το άθλημα. Και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Σίγουρα υπήρξαν με τον ερχομό του ορισμένες μικρές αλλαγές όσον αφορά την φιλοσοφία, αλλά έτσι είναι ο κάθε προπονητής, καθώς φέρνει πάντα ορισμένα δικά του πράγματα. Τα άλλαξε, προσαρμοστήκαμε και το αποτέλεσμα νομίζω που βγαίνει είναι πάρα πολύ θετικό, τόσο για τον κόουτς, όσο και για την ομάδα".

-Ο κόσμος ενθουσιάζεται και απογοητεύεται εύκολα. Στις ήττες κάνεις σκέψεις για αποκλεισμό από την πρώτη φάση και στις νίκες παρουσία στο Final-Four. Ποιο είναι το σχόλιο που θέλεις να κάνεις ενόψει της συνέχειας και τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

"Όλα τα παιδιά λέμε κάτι συγκεκριμένο τον τελευταίο καιρό. Πως θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη. Προς το παρόν πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, ο οποίος ήταν το να πάρουμε την πρόκριση στο TOP-16. Από εκεί και πέρα θα δούμε στο TOP-16 ποιους θα αντιμετωπίσουμε και πως θα διασταυρωθούμε, ανάλογα και με την θέση που τελικά θα καταλάβουμε στον όμιλο μας, έχοντας μείνει ακόμη δύο παιχνίδια. Θα πάμε στο TOP-16 για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται με βασικό σκοπό να περάσουμε στην οκτάδα. Δε χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, ούτε να πιστεύουμε σε φαντάσματα, ούτε πως με μία ήττα θα αποκλειστεί η ομάδα. Είναι μεγάλος ο δρόμος μπροστά μας. Αυτό που θέλω να στείλω σαν μήνυμα προς το κόσμο μας είναι το να μας στηρίξει ακόμη περισσότερο και να έρθει στο ΣΕΦ. Δόξα το θεό, βέβαια, στα κρίσιμα παιχνίδια φέτος έχει έρθει και μας έχει βοηθήσει. Αν γίνεται όμως να την έχουμε αυτή την στήριξη και σε ορισμένα πιο εύκολα παιχνίδια, για εμάς και τον Ολυμπιακό και μόνο, θα ήταν κάτι πολύ όμορφο. Θέλουμε τους φιλάθλους μας κοντά μας".

Ο Kώστας Παπανικολάου στο RedPlanet.gr από redplanetgr

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου