ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1(pics+video)

Oλυμπιακός - Άρσεναλ 2-1(pics+video)

 
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Ισοφάρισε ο Μανιάτης (64'), ενώ έδωσε το γκολ της νίκης ο Μήτρογλου (73') με αριστοτεχνικό σουτ. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν (38') με τον Ροζίτσκι. Με 9 βαθμούς και ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τον όμιλο.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στους φετινούς ομίλους (2012-2013) του Champions League με ψηλά το κεφάλι, σημειώνοντας τρεις νίκες και μαζεύοντας 9 βαθμούς, καθώς για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Παρά το γεγονός αυτό όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης και θα συνεχίσει στο Europa League. Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Ροζίτσκι στο πρώτο ημίχρονο (38'), αλλά στην επανάληψη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μανιάτη (64'), γκολ το οποίο τους "ξύπνησε", ενώ στο 73' ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (έχοντας μπει μόλις ως αλλαγή) πραγματοποίησε ένα αριστοτεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Τοροσίδης, με τους Μανωλά - Κοντρέρας να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Φέισα, έχοντας μπροστά δεξιά του τον Μανιάτη και αντίστοιχα αριστερά τον Γκρέκο. Ο Μασάντο αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν στην αριστερή, με τον Τζεμπούρ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης των ερυθρολεύκων.

Ο Αρσέν Βενγκέρ από την πλευρά του προτίμησε την διάταξη 4-2-3-1, παρατάσσοντας στην ενδεκάδα των "κανονιέρηδων" τους Στσέζνι, Βερμάελεν, Σκιλασί, Τζένκινσον, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Κοκελέν, Μιντ, Ζερβινιό και Σαμάκ.

Καλός ρυθμός στο ξεκίνημα
 
Μόλις στο 2ο λεπτό η Άρσεναλ είχε την πρώτην επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού, με τον Ζερβινιό να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 6', σουτ του Αμπντούν εκτός περιοχής κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε στην αγκαλιά του Στσέζνι. Ένα λεπτό αργότερα ο Κοντρέρας θα προλάβει ίσα - ίσα να καθυστερήσει την πορεία της μπάλας προς τον Σαμάκ που έβγαινε μόνος του προ του Κάρολ, με τον Τοροσίδη να ακολουθεί σωστά την φάση και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τσάμπερλεϊν έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το γύρισμα του προς την περιοχή του Ολυμπιακού πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους. Στο 11' ο Αμπντούν έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έκοψε για τον Τζεμπούρ αλλά ο Βερμάελεν πρόλαβε να απομακρύνει σωτήρια πριν η μπάλα φτάσει τον Αλγερινό επιθετικό.
 
Από ενέργεια του Σαμάκ στο 17ο λεπτό η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Ράμσεϊ, ωστόσο ο Ουαλός από το ύψος του πέναλτι ολομόναχος έκανε "τσαφ" και οι Πειραιώτες γλύτωσαν από μια πιθανή παραβίαση της εστίας τους. Στο 20' από κόρνερ του Γκρέκο ο Τοροσίδης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Τζένκινσον απομάκρυνε την μπάλα σχεδόν πάνω από την γραμμή του τέρματος της Άρσεναλ.

Πάνω κάτω η μπάλα...

Με το παιχνίδι να έχει πάρει δαιμονιώδη ρυθμό, ο Κοντρέρας στο 22' έκοψε ωραία το παράλληλο γύρισμα από αριστερά του Σαμάκ προς τον Ζερβινιό. Στην εξέλιξη της φάσης ο Φέισα τροφοδότησε ωραία τον Αμπντούν στα αριστερά, με τον Στσέζνι να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Αλγερινού. Ο 26χρονος άσος του Ολυμπιακού ένα λεπτό αργότερα έκανε ένα καταπληκτικό σόλο, έφτασε έξω από την περιοχή των "κανονιέρηδων" και με το εξωτερικό τροφοδότησε τον Τοροσίδη, αλλά το σουτ του αρχηγού από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή έφυγε ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Νέα όμορφη προσπάθεια του Αμπντούν στο 34', που ολοκληρώθηκε με τον Αλγερινό να σουτάρει με τον αριστερό και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από αριστερό δοκάρι του Στσέζνι. Στο 37' ο Μανωλάς πρόλαβε να κόψει μια επικίνδυνη αντεπίθεση της Άρσεναλ, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης ο Ζερβινιό έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά και αφού με ωραία προσποίηση απέφυγε τους Φέισα και Τοροσίδη, έκοψε την μπάλα στον επερχόμενο Ροσίτσκι που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κάρολ για το 1-0 (38') υπέρ της Άρσεναλ.
 
Στο 40' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μανιάτης από δεξιά τροφοδότησε ωραία τον Μασάδο με τον Στσέζνι την ύστατη στιγμή να προλαβαίνει το γύρισμα του Πορτογάλου προς τον Τζεμπούρ, σώζοντας τους "κανονιέρηδες" από την ισοφάριση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων που σκόραραν στο πρώτο σουτ (σε δύο τελικές...) που πήγε στην εστία του Κάρολ! Αντίθετα στα 6 σουτ που "είδαν" τέρμα (σε 7 προσπάθειες) για τον Ολυμπιακό, κανένα δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Βενγκέρ έριξε το ματς τον Αρσάβιν αντί του σκόρερ Ροσίτσκι. Στο 51' ο Φέισα είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα της αναμέτρησης για κράτημα πάνω στον Ζερβινιό, με τον Σέρβο να έχει χάσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τους "κανονιέρηδες" να έχουν προϋποθέσεις να βγουν επικίνδυνα στην κόντρα. Στο 53' ο Αρσάβιν αστόχησε σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαμάκ και ένα λεπτό αργότερα ο Κοκελέν είδε κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Γκρέκο.

"Γύρισαν" το ματς οι αλλαγές του Ζαρντίμ

Στο 59', με την εξέδρα των οργανωμένων να έχει πάρει "φωτιά", ο Αμπντούν πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Φέισα αλλά το τελείωμα του Σέρβου με το δεξί δεν βρήκε στόχο. Αμέσως μετά ο Φέισα άφησε τη θέση του στον Φουστέρ, με την διάταξη του Ολυμπιακού να αλλάζει σε 4-2-3-1. Στο 61' από λάθος του Ντιακιτέ ο Ζερβινιό τροφοδότησε από δεξιά τον Αρσάβιν, με τον Κάρολ να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο σουτ του 31χρονου Ρώσου. Στο 64' ο Ντιακιτέ σέντραρε ωραία από δεξιά αλλά ο Στσέζνι επενέβη με σωτήρια τρόπο στην κεφαλιά του Μασάδο διώχνοντας σε κόρνερ τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν, ο οποίος γέμισε στην περιοχή των "κανονιέρηδων". Ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά, ο Σκιλασί δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μανιάτης με προβολή ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες του γηπέδου!
 
   
Στο 66' ο Σκιλασί είδε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τζεμπούρ, με τον Μασάδο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Στσέζνι να μπλοκάρει εύκολα στην δεξιά του γωνία. Στο 70' ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε ωραία από δεξιά. Ο Ντιακιτέ είδε την κίνηση του Μασάντο και του πέρασε την μπάλα, ο Πορτογάλος σέντραρε με μία στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τζεμπούρ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ!
 
Ένα λεπτό μετά, ο Ζαρντίμ έριξε και δεύτερο επιθετικό στο ματς, περνώντας τον Μήτρογλου στη θέση του Αμπντούν. Και πόσο δικαιωμένος μπορεί να αισθάνθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας τον "πιστολέρο" να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 73' με δεξί σουτ εκτός περιοχής! Εξαιρετικό γκολ από τον Έλληνα διεθνή επιθετικό που έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία, με τον Στσέζνι ανήμπορο να αντιδράσει.


                                            

Στο 82' ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ιμπαγάσα να περνάει στην θέση του Τζεμπούρ. Αλλαγή και για την Άρσεναλ στο 83', με τον Ανγκά να αντικαθιστά τον Μιντ. Ως το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία φάση, με το τελευταίο σφύριγμα του Μαγένκο να βρίσκει νικητές τους ερυθρόλευκους που ολοκλήρωσαν την φετινή τους πορεία στο Champions League με νίκη απέναντι στους "κανονιέρηδες" και μάλιστα ανατρέποντας το εις βάρους τους 0-1 από το το πρώτο ημίχρονο.

 Το ενδιαφέρον πλέον για τους Πειραιώτες στρέφεται στο Europa League, όπου θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή πορεία στην διοργάνωση. Με το 2-1 επί της Άρσεναλ, τελείωσε άλλη μια όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά για τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους παίκτες της ομάδας να αποθεώνονται από τους 25.000 περίπου οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Φαληρικού γηπέδου.
 



Τα γκολ του αγώνα!

OlArsHig από UCL2410

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Κοντρέρας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Φέισα (60' Φουστέρ), Ντιακιτέ, Γκρέκο, Αμπντούν (71' Μήτρογλου), Τζεμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Σιόβας, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Πάντελιτς.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Παπάζογλου.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Βερμάελεν, Σκιλασί, Τζένκινσον, Ροσίτσκι (46' Αρσάβιν), Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Κοκελέν, Μιντ (83' Ανγκά), Ζερβινιό, Σαμάκ.

Αναπληρωματικοί: Σέι, Αρσάβιν, Ανγκά, Ανσά, Χαΐροβιτς, Μοντέιρο, Άκπομ.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Βοηθοί διαιτητές: Ρομπέρτο Ντίαθ Πέρεθ ντελ Παλομάρ (Ισπανία), Χεσούς Κάλβο Γουανδαμούρο (Ισπανία)

Τέταρτος διαιτητής: Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία)

Βοηθοί διαιτητές στις δύο περιοχές: Φερνάντο Τεϊσέιρα (Ισπανία), Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ (Ισπανία)

Παρατηρητής αγώνα: Χάρι Μ. Μπιν (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 51' Φέισα / 53' Κοκελέν, 64' Στσέζνι, 66' Σκιλασί, 90+2' Σαμάκ

Κόκκινες κάρτες: -


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου