ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Του Πειραιά ο μάγκας

Του Πειραιά ο μάγκας

06/07/2011

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είναι ένας γνήσιος Ολυμπιακός. Είναι ένας άνθρωπος, ένας αθλητής που έχει μάθει να παλεύει και να μην τα παρατάει ΠΟΤΕ. Πάντα λέει «εμένα μου αρέσει να αγωνίζομαι με τη φανέλα του Ολυμπιακού και με την ελληνική σημαία». Έτσι μεγάλωσε και δεν αλλάζει. Πεισματάρης και δουλευταράς. Έχει δεχτεί προτάσεις για διάφορες θέσεις αλλά αυτός εκεί στα 39 του συνεχίζει να παλεύει με τα κύματα. Έχει ένα στόχο. Θέλει να είναι πάντα στον αφρό.

Τον Αιμίλιο τον ρωτάς εάν θα άλλαζε όλα αυτά που έχει πάρει με ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και σου απαντάει όχι. Δεν είναι τρελός αλλά έχει ένα ρητό που ακολουθεί πιστά στη ζωή του: «Το παν είναι η διάρκεια». Είναι πάνω από 20 χρόνια στις επάλξεις. Έχει πάρει μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, σε Ευρωπαϊκά, σε όλους τους σπουδαίους αγώνες της ηπείρου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Fair Play της ΔΟΕ. Όλα αυτά είναι τα παράσημα του. Το μεγαλύτερο του όμως είναι πως είναι Ολυμπιακός. Υπηρετεί από τα παιδικά του χρόνια τον Ολυμπιακό και τον έχει βοηθήσει τόσο ως αθλητής, ως προπονητής αλλά και από διοικητικά πόστα. Του πρότειναν να κατέβει για δήμαρχος Πειραιά αλλά αυτός αρνήθηκε. Θέλει να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αλλοι στη θέση του θα τα είχαν παρατήσει. Χρόνια και χρόνια στα Φινν τον κυνηγούσε ο κριτής Μπιλ Ο’ Χάρα. Του έκλεβε τα μετάλλια και δεν τον άφησε να πάρει ένα Ολυμπιακό. Ο Αιμίλιος τα έβαλε με την παγκόσμια ομοσπονδία, πήγε στο CAS και ηθικά δικαιώθηκε. Άφησε όμως το αγαπημένο του Φινν για το Σταρ. Τα προβλήματα είναι πολλά. Το πλήρωμα του, ο Αλέξανδρος Δραγούτσης, είναι διορισμένος στη νομαρχία της Θεσσαλονίκης και αν και παλεύουν δυο χρόνια να πάρει απόσπαση και να δουλεύει στην Αθήνα για να προπονούνται δεν γίνεται τίποτε. Τώρα είναι μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σταρ στο Ελσίνκι. Τώρα κάποιος θα τους θυμηθεί. Ο Αλέξανδρος χρεώνεται με κανονική άδεια για να προπονείται για την εθνική ομάδα. Ο Αιμίλιος πληρώνει από την τσέπη του τα υλικά ενώ είναι αυτός που έχει δώσει δάνειο για να λειτουργεί η ακαδημία ιστιοπλοΐας του Ολυμπιακού.
 
Ο Αιμίλιος συνεχίζει όταν οι άλλοι τα παρατούν . Με τόσες δυσκολίες δεν αντέχεις. Προσβλήθηκε και από τον Η1Ν1 αλλά άντεξε. Η πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη αλλά το παλεύει. Είναι ένας μεγάλος αθλητής και θέλουν δεν θέλουν αυτός θα πάει στο Λονδίνο και θα διακριθεί. Αυτά γράφει η ιστορία. Ο Αιμίλιος είναι ένας μάγκας από τους λίγους. Δεν τον λυγίζει τίποτε. Έτσι τον έμαθε ο πατέρας του μέσα στον Ολυμπιακό και έτσι πορεύεται.
 
www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου