ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Προβληματισμός, ανησυχία και ερωτήματα

Προβληματισμός, ανησυχία και ερωτήματα

Προβληματισμένος ο κόσμος με την αποδυνάμωση του ρόστερ, ανήσυχος για το μέλλον της ομάδας, έχοντας δεκάδες ερωτήματα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό του μέλλοντος με το μέγα ερώτημα να παραμένει ένα: τι θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι; Μένουν ή φεύγουν;
Το ερυθρόλευκο ρόστερ μετράει, ήδη, σημαντικές απώλειες παικτών, όπως εκείνες των Μίλος Τεόντοσιτς και Γιάννη Μπουρούση. Παράλληλα, παραμένουν ανοικτά τα θέματα αρκετών καλαθοσφαιριστών της ομάδας, είτε για εκείνους που έχουν μείνει ελεύθεροι, είτε ακόμη και για εκείνους που δεσμεύονται με συμβόλαια.
Όπως είναι λογικό ο κόσμος είναι ανήσυχος για το μέλλον της ομάδας, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση από την διοίκηση για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι στην πειραϊκή ΚΑΕ. Τα ερωτήματα των φιλάθλων είναι πάρα πολλά, όπως με τι ρόστερ, με τι στόχους, με τι φιλοδοξίες θα πορευτεί ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι το εξής: ποια θα είναι η οριστική απόφαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου; Τελικά, μένουν ή φεύγουν από το τμήμα μπάσκετ;

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ναι με ανακοίνωσαν επίσημα την αποχώρηση τους από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά δεν ξεκαθάρισαν το αν είναι πρόθυμοι να χαρίσουν τις μετοχές τους (δωρεά) ή για το αν θα τις πουλήσουν (αγοραπωλησία). Είναι γεγονός, πάντως, πως τις τελευταίες μέρες, ύστερα ειδικά και από το συλλαλητήριο των φιλάθλων της ομάδας, υπάρχει μία αλλαγή κλίματος όσον αφορά τις αρχικές διαθέσεις των προέδρων. Αμφότεροι δείχνουν την πρόθεση -αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο- να παραμείνουν στο τμήμα μπάσκετ των ερυθρολεύκων, αλλά το σίγουρο πως εφόσον γίνει πράξη αυτό το ενδεχόμενο, το μπάτζετ θα μειωθεί αρκετά έως και 30%.

Είναι δεδομένο, πως ακόμη και αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραμείνουν στον Ολυμπιακό, η πειραϊκή ΚΑΕ θα ακολουθήσει μία διαφορετική οικονομική τακτική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτή την νέα κατάσταση θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να την αποδέχεται ο κόσμος. Διότι το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, δίχως τα δύο αδέρφια, θα ζήσει πολύ δύσκολες εποχές, είτε γιατί δεν υπάρχει μέχρι στιγμής υποψήφιος αγοραστής (αυτό είναι σίγουρο), είτε γιατί ο Ερασιτέχνης -όπως καταλαβαίνετε- δεν έχει τις δυνατότητες να σηκώσει και αυτό το "βαρύ" φορτίο. Οπότε ή Αγγελόπουλοι με ένα αξιοπρεπές ρόστερ και μειωμένο μπάτζετ ή... εποχές Κορυδαλλού. Καλώς ή κακώς έτσι ήρθαν τα πράγματα. Δεν είναι "εκβιασμός", αλλά ή αλήθεια, η "σκληρή" πραγματικότητα.

Mακάρι η ομάδα να παρέμενε δυνατή όπως τις προηγούμενες χρονιές και να βλέπαμε μία ονειρεμένη πεντάδα την επόμενη σεζόν η οποία θα είχε, για παράδειγμα, τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Τσίλντρες, Κλέιζα και Μπουρούση. Ένας Σπανούλης λέγαμε πως έλλειπε από το ρόστερ της σεζόν 2009-10 και τελικά ναι μεν ήρθε ο Λαρισαίος γκαρντ στον Ολυμπιακό, αλλά έφυγαν, δυστυχώς, οι υπόλοιποι. Περνάμε, λοιπόν, σε μία νέα εποχή, περισσότερο "σφικτή" οικονομικά, με διάθεση να αξιοποιηθούν οι νεαροί παίκτες όπως οι Σλούκας-Παπανικολάου. Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν και τα θέματα με τους ελεύθερους παίκτες (π.χ. Μαυροκεφαλίδης, Πρίντεζης), ενώ υπάρχει το σκεπτικό να αποκτηθούν ορισμένοι καλοί -οικονομικοί- Αμερικανοί παίκτες. Και όλα αυτά, βέβαια, με παρόντες τους Αγγελόπουλους, διότι αν φύγουν, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Όπως αναφέραμε, το κλίμα δείχνει να αλλάζει, όσον αφορά τις προθέσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, δίχως να υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά όπως φαίνεται τα αδέρφια δείχνουν την διάθεση να συνεχίσουν, αλλά με μία διαφορετική τακτική στο μπάτζετ. Μακάρι να μείνουν, αυτή είναι ευχή όλων! Όμως, καλό θα ήταν να γνωστοποιήσουν σύντομα την οριστική τους απόφαση. Διότι ο κόσμος του Ολυμπιακού αγωνία, είναι ανήσυχος, έχει δεκάδες ερωτήματα και είναι φανερά προβληματισμένος για το μέλλον της ομάδας. Του αξίζει, τουλάχιστον, μία νέα ξεκάθαρη τοποθέτηση από τους αρμόδιους ώστε να καταλάβει τι ακριβώς, επιτέλους, μέλλει γενέσθαι με την ομάδα του.
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου