ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ενδιαφέρον για Μόρις

Ενδιαφέρον για Μόρις

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 33χρονου Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, Τέρενς Μόρις, ο οποίος φημίζεται τόσο για τα αθλητικά του προσόντα, όσο και για το μακρινό του σουτ. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και το κασέ του είναι προσιτό στα νέα δεδομένα της πειραϊκής ΚΑΕ.
Το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό ακούμε και μαθαίνουμε μόνο για παίκτες οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην ομάδα. Πλέον, όμως, όπως φαίνεται, σιγά-σιγά μπαίνουμε και σε μία περίοδο στην οποία οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν να κινούνται για την ενίσχυση του ρόστερ.
Πρώτος μεταγραφικός στόχος των Πειραιωτών αυτές τις μέρες είναι ο 33χρονος (11/1/1978) Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, Τέρενς Μόρις, ο οποίος φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα. Ο έμπειρος παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος τις τελευταίες δύο σεζόν (2009-2011) και πλέον ψάχνει νέα ομάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του. Οι ερυθρόλευκοι τον θέλουν και σύντομα αναμένεται να κινηθούν και επίσημα για την απόκτηση του.

Το ετήσιο κασέ του είναι προσιτό, κοντά στα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν, ήδη, στην πειραϊκή ΚΑΕ και για τον ύψους 2.07μ, Τέρενς Μόρις, φέρεται να έχει δώσει την έγκριση του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός φόργουορντ, πρόκειται για ένα "4άρι" ο οποίος έχει ευχέρεια στην επίθεση, τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, καθώς φημίζεται για το πολύ καλό του περιφερειακό σουτ, όντας αξιόλογος και στα αμυντικά του καθήκοντα. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 6.4 πόντους, αν και στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα έχει 8.9 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 47% στα τρίποντα!

Με δεδομένη, πλέον, την αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν πάουερ-φόργουορντ ο οποίος θα αποτελέσει τον "παρτενέρ" του Γιώργου Πρίντεζη στο "4" -καθώς ο Συριανός φόργουορντ αναμένεται να ανανεώσει σύντομα το συμβόλαιο του- και ο Τέρενς Μόρις όλα δείχνουν πως θα είναι ο "εκλεκτός" για την θέση. Το γεγονός, μάλιστα, πως ο Αμερικανός μπορεί να παίξει δυνατά κοντά στην ρακέτα και να σκοράρει από την περιφέρεια, είναι στοιχεία σε παίκτη που έψαχναν στον Πειραιά για την θέση "4". Όσο για τους Ματ Νίλσεν και Ζόραν Έρτσεγκ, οι οποίοι επίσης αγωνίζονται ως πάουερ-φόργουορντ, διάθεση της διοίκησης είναι να αποδεσμευτεί από την παρουσία τους, εφόσον είναι εφικτό, παραχωρώντας τον Σέρβο δανεικό (αν βρεθεί άλλη ομάδα) και "σπάζοντας" το συμβόλαιο του Αυστραλού.

Το βιογραφικό του Μόρις

Ο 33χρονος Τέρενς Μόρις μεγάλωσε στο Μέριλαντ, φοίτησε στο ομώνυμο κολέγιο, παίζοντας συμπαίκτης με τον γνωστό γκαρντ, Στιβ Φράνσις. Ο ιδιος, όμως, επέλεξε να μείνει στο σχολείο για δύο ακόμη χρόνια κι οι μετοχές του έπεσαν στα ντραφτ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νο33 και στους Ατλάντα Χοκς. Έγινε αμέσως ανταλλαγή στους Ρόκετς, όπου αγωνίστηκε για μια 2ετία (2001-2003). Ακολούθησε το NBDL κι οι Κλίπερς.

Η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη ήταν το 2005 ο Απόλλων Πατρών. Τον Δεκέμβριο του 2006 "μετακόμισε" στην Χαποέλ Ισραήλ, πριν καταλήξει στη Μακάμπι. Με την "ομάδα του λαού" κέρδισε το 2008 μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου έμεινε μόνο μια χρονιά. Το 2009 είπε το "ναι" στη Μπαρτσελόνα, όπου έπαιζε μέχρι τώρα, κατακτώντας, μάλιστα, την Ευρωλίγκα στον τελικό του 2010 στο Παρίσι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το εντυπωσιακό είναι ότι από το 2008 ως το 2010 έπαιξε σε τρεις σερί τελικούς στην Ευρωλίγκα με τρεις διαφορετικές -μάλιστα- ομάδες!

Ο Τέρες Μόρις εν δράσει με την Μακάμπι:

Terence Morris is January MVP by Zamponakos
www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου