ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απεργία στο Eυρωμπάσκετ!


Απεργία στο Eυρωμπάσκετ!

26.08.2011
Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ λόγω του επικείμενου λουκέτου στην ΕΤ1. Οπως ανακοίνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ετοιμάζονται απεργίες το διάστημα της ΔΕΘ και του Ευρωμπάσκετ!

Απεργία στο Eυρωμπάσκετ!
Λίβελους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης εναντίον του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού Εκπροσώπου Η. Μόσιαλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ στο αμφιθέατρο της ΕΤ1 στην οδό Κατεχάκη.
Το παρόν τους έδωσαν επίσης εκπρόσωποι των εργαζομένων από διάφορους κλάδους της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης αλλά και εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
"Ο κος Μόσιαλος μπορεί να ξέρει τον χώρο της υγείας αλλά δεν ξέρει καθόλου από τηλεόραση", επεσήμανε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ για να προσθέσει λίγο αργότερα
"ο κος Μόσιαλος μιλά για αναδιοργάνωση, αλλά το σχέδιό του μόνο αναδιοργάνωση δεν είναι", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:

"είχαμε τον “ανταγωνιστικούλη” –αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ κο Χρ. Παναγόπουλο- τώρα έχουμε τον “υπερ-ανταγωνιστικούλη” που κοιτάει μόνο τα λογιστικά νούμερα".
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εμφανίσεις του κου Μόσιαλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη σωρεία των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι εμφανίσεις αυτές. Με τις συγκεκριμένες αναφορές το πράσινο συνδικαλιστικό στέλεχος έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική για συρρίκνωση των κρατικών μέσων.
Ο κος Καλφαγιάννης είπε ότι θα πρέπει να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και εκπρόσωπος του βαθέος ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης.
"Θέλουμε να ξέρουμε τι σκέφτονται σε όλα αυτά που εξαγγέλλει ο υπουργός, αν και όπως διαφαίνεται θα έχουμε σε λίγο καιρό νέο Δ.Σ. και νέο διευθύνοντα σύμβουλο".
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αντέκρουσε μία προς μία τις προτάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για λουκέτο στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Ραδιοτηλεόραση, στον ραδιοσταθμό 9,58 και στην ΕΤ1.
Όσον αφορά στο τηλεοπτικό περιοδικό της ΕΡΤ επεσήμανε ότι εξεδόθη για πρώτη φορά το 1938 και μετονομάστηκε σε Ραδιοτηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Έκπληξη, ωστόσο, προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία το τηλεοπτικό περιοδικό έχει μέση εβδομαδιαία κυκλοφορία 20.000 τεύχη, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η κυκλοφορία του δεν πέφτει κάτω από τα 14.000 τεύχη.
Αναφερόμενος στον ραδιοσταθμό 9,58 τόνισε ότι είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος ραδιοφωνικός σταθμός που τον εμπνεύστηκε η Μελίνα Μερκούρη και έχει γράψει ιστορία στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης. "Δεν μπορείς να βάζεις λουκέτο σε ένα τέτοιο πολύτιμο και πετυχημένο μέσο ενημέρωσης", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Στην περίπτωση της ΕΤ1 επεσήμανε ότι είναι ένα κανάλι που είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό και έχει να παρουσιάσει σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του σπουδαίο έργο. "Δεν μπορείς από τη μία να έχεις τα στούντιο και από την άλλη να φέρνεις εδώ μέσα να στεγάσεις την Αστυνομία", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της ΕΤ1 είναι αξιόλογα, και πέραν της παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος θα μπορούσαν να στεγάσουν το αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο ήδη είναι έτοιμο".
Όσον αφορά στη λειτουργία των πομπών ΑΜ τόνισε ότι κανένας πομπός δεν πρέπει να κλείσει, αφού οι συχνότητες αυτές θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για το ψηφιακό σήμα και είπε χαρακτηριστικά: "Όταν η EBU διαπιστώνει ελεύθερες συχνότητες, της παραχωρεί σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε που δεν έχουμε σύνορα, θα πρέπει όμως να ακούγεται και η φωνή της Ελλάδας, τόσο στη δυτική Μακεδονία όσο και στη Θράκη".
Ταυτόχρονα, ο κος Καλφαγιάννης αναφέρθηκε και στο θέμα των εξωτερικών παραγωγών που ταλανίζουν την ΕΡΤ με υπερκοστολογήσεις των υπηρεσιών τους, λέγοντας ότι η ΕΡΤ έχει και τα μέσα και τους ανθρώπους να κάνει εσωτερικές παραγωγές, χωρίς να δίνει πεταμένα λεφτά σε διάφορες εταιρείες που λυμαίνονται τα κονδύλια της κρατικής τηλεόρασης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κος Γ. Σαββίδης, προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων, ακόμα και κατά τη διάρκεια που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ, αλλά και μέσα στο Ευρωμπάσκετ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε όλους τους εργαζομένους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι ενωμένοι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πλήξει την ενότητά τους.
Πηγή: mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου