ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Για την Εθνική, σε όλη τη Γη!»

«Για την Εθνική, σε όλη τη Γη!»


Έχοντας ξεπεράσει τα επτά χρόνια ζωής, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Εθνικής. Διαβάστε τι είπε στο gazzetta.gr ο πρόεδρός του, Νίκος Φλέκας, για το μουσείο της Εθνικής στα Χανιά και τα επόμενα σχέδια του συνδέσμου.
Από το καλοκαίρι του 2004 και το έπος της Πορτογαλίας, η Εθνική μας ομάδα έχει τον δικό της σύνδεσμο. Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» με έδρα τα Χανιά, είναι ο… 12ος παίκτης της ομάδας του Σάντος και παλαιότερα εκείνης του Ρεχάγκελ, και συνεχίζει με μεγαλύτερα όνειρα ενόψει και της διοργάνωσης στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, έχοντας μάλιστα πλέον και το επίσημο Μουσείο της «γαλανόλευκης» στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Νίκος Φλέκας, μίλησε στο gazzetta.gr λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία στο «Καραϊσκάκης» και αναφέρθηκε στα σχέδια του συνδέσμου για το μέλλον.
«Το Μάιο κάναμε τα εγκαίνια του Μουσείου της Εθνικής μας, μετά από πολλή προσπάθεια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Έχουμε δεκάδες κορνίζες με φανέλες υπογεγραμμένες από τους παίκτες και ιστορικά εισιτήρια. Έχουμε άκοπο το εισιτήριο του τελικού με την Πορτογαλία, αλλά και πιστό αντίγραφο της ευρωπαϊκής κούπας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος το επισκέπτεται, αλλά θα θέλαμε τώρα ενόψει του Euro 2012, σε συνεννόηση με την ΕΠΟ να βρούμε ένα χώρο εδώ στην Αθήνα να εκθέσουμε όλο αυτό το συλλεκτικό υλικό που διαθέτουμε, για να το δει ο κόσμος λίγες εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση του Euro. Μάλιστα, τώρα θα έχουμε και ένα συλλεκτικό λεύκωμα για την Εθνική μας που ξεκινάει από το 2004 και φτάνει μέχρι και το παιχνίδι με την Κροατία και τα σχέδιά μας δεν σταματάνε εδώ», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φιλάθλων της Εθνικής με έδρα τα Χανιά, Νίκος Φλέκας.
«Για μένα προσωπικά, ως πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου η Εθνική ομάδα είναι τρόπος ζωής», σχολίασε αναφερόμενος στο πώς βλέπει τη συμμετοχή του σε όλη αυτή την προσπάθεια και τόνισε με καμάρι: «Συνολικά αριθμούμε περί τα 7.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Από το 2004 και μετά όταν και ιδρυθήκαμε είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα, και στα καλά και στα άσχημα. Οργανώνουμε ταξίδια σε εκτός έδρας αγώνες, πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και φυσικά θα είμαστε και στο προσεχές Euro».
«Να έρθει η Εθνική και στην επαρχία»
Σχετικά με τις σχέσεις του συνδέσμου με την ΕΠΟ αλλά και την επιθυμία τους να δουν την Εθνική και στην επαρχία τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό που ο Σοφοκλής Πιλάβιος αγαπάει πολύ την Εθνική. Κάνει κάτι που του αρέσει και προσπαθεί να είναι όλα εντάξει για την ομάδα και αυτό είναι εξαιρετικό για μας. Εμείς θέλουμε να δούμε την Εθνική ομάδα και στην επαρχία. Το Ηράκλειο έχει αποδειχτεί… γούρικο, ενώ και άλλες επαρχιακές πόλεις μπορούν να φιλοξενήσουν την ομάδα και να μαζέψουν κόσμο. Έστω στα φιλικά, τα γήπεδα στην επαρχία θα γέμιζαν για να δει ο κόσμος τους διεθνείς».
Στο Ισραήλ με σημαία για… Γκίνες
Όπου κι αν παίζει η Εθνική ο «Φάρος» δεν την αφήνει, ενώ στο Τελ Αβίβ οι Έλληνες φίλαθλοι ύψωσαν μια σημαία διαστάσεων ρεκόρ! «Στο Ισραήλ, είχαμε άνθρωπο από το Ηράκλειο που βρίσκεται στο ρεκόρ Γκίνες και έφτιαξε την τεράστια αυτή σημαία που είχαμε βάλει στην κερκίδα, και τώρα τη φυλάμε στο Μουσείο της Εθνικής. Όπου κι αν παίζει η ομάδα θα είμαστε δίπλα της. Στην Κροατία σηκώσαμε εμείς αεροπλάνο για να πάμε! Ακόμα και στη Γεωργία, που η εκδρομή ήταν πάρα πολύ ακριβή είχαμε έστω και μικρή εκπροσώπηση. Στο παιχνίδι με τη Μάλτα το γκολ το έβαλα… εγώ! Αν και πήγαινε για ισοπαλία, προσπάθησα να δώσω σύνθημα στην κερκίδα να φωνάξουμε για τα παιδιά και μπήκε το γκολ της νίκης στην τελευταία φάση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου.
Υπόσχεση για το Euro και… πρόβλεψη
Όσο για το Euro στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ο «Φάρος» θα είναι φυσικά και πάλι εκεί και μάλιστα με μεγάλη εκπροσώπηση. «Θα έχουμε 500 άτομα στο Euro και στη συνέχεια πιθανώς να αυξηθεί ο αριθμός, ενώ θα είναι και πολλοί ακόμα ομογενείς. Ο κόσμος στην Ελλάδα ασχολείται πολύ με τους συλλόγους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που είναι υγιείς φίλαθλοι και δεν βλέπουν τα πράγματα μόνο οπαδικά. Για όλους εμάς αυτή η διοργάνωση είναι ένα ακόμα όνειρο ζωής…»
Μάλιστα, λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα με τους Ρώσους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε και την… πρόβλεψη που βγήκε αληθινή. «Σήμερα, 11/11/11, πρόσεξε να δεις που θα βγει 1-1 και το παιχνίδι» και… επαληθεύτηκε, ενώ υποσχέθηκε πως ο «Φάρος» θα είναι και στα καλά και στα άσχημα πάντα στο πλευρό της Εθνικής σε κάθε γωνιά της Γης…

www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου