ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε


Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε

11/11/2011
3-2 Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟ… Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν του εξαιρετικού (και αήττητου μέχρι σήμερα) Παμβοχαϊκού, με 3-2 σετ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο, για ακόμα μία φορά, ο κόσμος της ομάδας έδωσε βροντερό παρών, καθώς περίπου 600 «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού του Ρέντη. Ανάμεσα τους και δύο πρώην αθλητές της ομάδας, οι οποίοι συνεχίζουν την καριέρα τους στο Καμπιονάτο, οι Δημήτρης Τζούριτς και Ανδρέας Φράγκος.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να καθαρίσουν πολύ πιο εύκολα το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 σετ, όμως ο τραυματισμός του Χιμένες αλλά και το χαλάρωμα που επήλθε μετά το εύκολο προβάδισμα, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να «επιστρέψουν» στο 2-2. Ευτυχώς, όμως, η ζημιά για τον Ολυμπιακό, περιορίστηκε στον ένα χαμένο πόντο, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στην νίκη, στο tie break.

«Σίγουρα θα ήθελα να τελειώσουμε το παιχνίδι μετά το 2-0, ωστόσο είχαμε πολλά προβλήματα όλη την εβδομάδα και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους Χιμένες, Κουζούνη οι οποίοι παρόλο που έπαιξαν με διάστρεμμα έβγαλαν όλο το παιχνίδι», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης και συμπλήρωσε: «Ίσως να χαλαρώσαμε και λίγο μετά το 2-0, αλλά νομίζω ότι περισσότερο έπαιξε ρόλο η κούραση αφού ιδιαίτερα ο Χιμένες έκανε υπερπροσπάθεια. Φυσικά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και την αξία του αντιπάλου, αφού ο Παμβοχαϊκός απέδειξε ότι η πορεία του δεν είναι τυχαία».

Από την πλευρά του Νίκος Ζαλμάς μπορεί να ήταν στεναχωρημένος από την πρώτη ήττα της σεζόν, αλλά δεν έκρυψε και την ικανοποίηση του για την αντίδραση της ομάδας του. «Δεν ξεκινήσαμε καλά, ιδίως στο πρώτο σετ ήμασταν απείθαρχοι στην τακτική του σερβίς, ενώ κάναμε λάθη και στην κόντρα επίθεση... Ίσως όλα αυτά να οφείλονται και στη νευρικότητα που προκαλεί το μέγεθος του αντιπάλου, αλλά όταν ηρεμήσαμε παρόλο που και πάλι στην κόντρα δεν ήμασταν και πάλι τόσο καλοί, καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Απλά φάνηκε ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μπορείς να χάσεις τη συγκέντρωση σου ούτε για ένα λεπτό. Κάτι που συνέβη στο τάι μπρέικ, όπου νομίζω ότι φανήκαμε και λίγο κουρασμένοι, αφού εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία εν όψει Δεκεμβρίου».

Τα σετ: 27-25, 25-19, 19-25, 24-26, 15-11

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 27 (25/49 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 13 (8/14 επ., 5 μπλοκ), Φιλίποφ 1, Νοβότνι 22 (18/34 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. - 06 % άριστες), Ανδρεάδης 11 (8/9 επ., 2 μπλοκ), Πίντο 8 (7/16 επ., 1 άσο, 63% υπ. - 38% άριστες), Κουζούνης -λ (65% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. - 45% άριστες), Κανέλλος 2, Λιβαθηνός, Σωτηρίου 1

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 12 (10/26 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. - 24% άριστες), Ποτότσνικ 14 (10/24 επ., 3 μπλοκ, 75% υπ. - 38% άριστες), Στιβαχτής 6 (4/4 επ., 1 μπλοκ), Ντουσάρμ 27 (25/43 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 10 (6/10 επ., 4 μπλοκ), Καραγιάννης 7 (7/17 επ.), Δημητρακόπουλος -λ (62% υπ. - 29% άριστες) / Λιόντας, Σζάρεκ, Μιχαήλογλου, Κούλας

Καλμαζιδης «Μπορούσαμε και πιο εύκολα» 

11/11/2011

Πιο εύκολα απ’ ότι κέρδισε τελικά θα μπορούσε να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιάννης Καλμαζίδης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα, ειδικά στο 4ο σετ, τονίζοντας πως αυτά είναι λάθη που οφείλονται στο ότι ακόμα οι παίκτες δεν έχουν γνωριστεί μεταξύ τους και είναι κάτι που διορθώνεται με τον καιρό.
«Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα μας επηρέασαν κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά ευτυχώς καταφέραμε και κερδίσαμε, ίσως να μπορούσαμε ένα πάρουμε πιο εύκολα το παιχνίδι αλλά δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και παρά το 2-2 κερδίσαμε.
Στο 4ο σετ ειδικά είχαμε πολλά λάθη, αυτό είναι λόγω συνοχής εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, αλλά όταν ρισκάρεις λίγο παραπάνω στο σέρβις τα λάθη έρχονται. Αυτό όμως διορθώνεται.
Σίγουρα μας επηρεάζει πως θα λείπουν οι τέσσερις διεθνείς αλλά ευτυχώς επιστρέφουν κάποιοι παίκτες μας που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και νομίζω πως αυτό θα μας βοηθήσει πολύ ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό», είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

 Zαλμας«Ήμασταν κουρασμένοι»

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς, μπορεί να ήταν στεναχωρημένος από την πρώτη ήττα της σεζόν, αλλά δεν έκρυψε και την ικανοποίηση του για την αντίδραση της ομάδας του.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, ιδίως στο πρώτο σετ ήμασταν απείθαρχοι στην τακτική του σερβίς, ενώ κάναμε λάθη και στην κόντρα επίθεση... Ίσως όλα αυτά να οφείλονται και στη νευρικότητα που προκαλεί το μέγεθος του αντιπάλου, αλλά όταν ηρεμήσαμε παρόλο που και πάλι στην κόντρα δεν ήμασταν και πάλι τόσο καλοί, καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς.

Απλά φάνηκε ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μπορείς να χάσεις τη συγκέντρωση σου ούτε για ένα λεπτό. Κάτι που συνέβη στο τάι μπρέικ, όπου νομίζω ότι φανήκαμε και λίγο κουρασμένοι, αφού εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία εν όψει Δεκεμβρίου».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου