ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα… δεύτερα των «φούριας ρόχας»

Τα… δεύτερα των «φούριας ρόχας»

11/11/2011
Τα… δεύτερα των «φούριας ρόχας»
Συνωστισμός!

Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τις επιλογές που υπάρχουν στην Πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης Ισπανία με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, να είναι μονίμως με… πονοκέφαλο.

Μα απλούστατα γιατί έχει μόνο 11 θέσεις για να χωρέσει έναν γαλαξία αστέρων στο καλύτερο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του κόσμου.


Θα πει κανείς ότι εδώ υπάρχουν και παίκτες, σαν τον Χοσέ Ενρίκε που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Λίβερπουλ, αλλά δεν καλείται καν. Με δεδομένο ότι η βασική σύνθεση της Ισπανίας αποτελείται από τους:

Κασίγιας (τέρμα), Πουγιόλ, Πικέ (στόπερ), Ζόρντι Άλμπα (αριστερά), Ράμος (δεξιά), Αλόνσο, Μπουσκέτς (αμυντικά χαφ), Πέδρο, Τσάβι, Ινιέστα (τριάδα πίσω από φορ) και Βίγια (φορ) ποιοι μένουν έξω; Ορισμένους εξ’ αυτών θα σας θυμίσουμε παρακάτω.

Χωρίς βέβαια ν’ αποκλείουμε πως ο Ντελ Μπόσκε, ίσως να σκεφτεί κάτι διαφορετικό, ώστε να χωρέσει στο επερχόμενο EURO, κάποιους από τους παρακάτω.

Βίκτορ Βαλδές (Μπαρτσελόνα)

Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε τέθηκε θέμα σύγκρισης του με τον Κασίγιας, ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Η αλήθεια είναι όμως, πως με την πάροδο των ετών και όσο μεγαλώνει, φαίνεται πως έχει ωριμάσει πάρα πολύ και γενικά εμπνέει τεράστια εμπιστοσύνη. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, υπάρχει η συζήτηση πως στον έλεγχο της περιοχής και στη συνεννόηση με την άμυνα του, υπερτερεί του βασικού και αναντικατάστατου, πορτιέρο της Ρεάλ. Έχοντας σπάσει και το ρεκόρ του Μιγκέλ Ρέινα για σερί λεπτά δίχως να δεχτεί γκολ, μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή κάτω από τα δοκάρια των «φούριας ρόχας»;

Αλβάρο Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η παρουσία του στην Ρεάλ, με δεδομένη την εμπειρία που πήρε παίζοντας με την Λίβερπουλ αρκετά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι εξαιρετική. Βέβαια σε αυτό έχει συνεισφέρει και ο Μουρίνιο, αλλά είναι γεγονός πως η επιθετικότητα σαν μπακ απέναντι στους αντιπάλους, την οποία αποκόμισε ως προίκα από το αγγλικό πρωτάθλημα τον έχει κάνει ακαταμάχητο. Μπορεί εύκολα να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας και είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι.

Χάβι Μαρτίνες (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό, εκτός από εκείνους που βλέπουν μανιωδώς την Πριμέρα Ντιβιζιόν, όμως έχει τα τυπικά στοιχεία που σε κάνουν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ισπανών. Είναι περισσότερο «σκούπα» μπροστά από τα στόπερ και αρέσκεται στο παιχνίδι με τις μικρές κοντινές πάσες. Ήδη πολλοί σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον ποδοσφαιριστή των Βάσκων που θα μπορούσε άνετα πάντως να διεκδικήσει τη θέση του Μπούσκετς.

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα)

Η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν ως τώρα για τους «μπλαουγκράνα» είναι ο νεαρός διεθνής με την U-21 της Ισπανίας. Ο 20χρονος που έχει 10 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ φέτος στην ομάδα της Μπάρτσα, άνετα διεκδικεί θέση στην βασική ομάδα της Ισπανίας. Αποτελεί τη μεγάλη φετινή αποκάλυψη του Πεπ Γκουαρντιόλα. Είναι απρόβλεπτος στο παιχνίδι του, ωστόσο έχει θέσει τον εαυτό του στις υπηρεσίες της ομάδας και δεν καταφεύγει σε υπερβολές, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Νταβίδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να τον χρίσεις εύκολα αναπληρωματικό σε αυτή την ομάδα. Η περίπτωση του είναι ιδιάζουσα και εξαρτάται το αν υπάρχει ή όχι χώρος γι’ αυτόν στην βασική ενδεκάδα, ανάλογα με το σύστημα που θ’ αποφασίσει ο Ντελ Μπόσκε να χρησιμοποιήσει στο επόμενο euro. Για παράδειγμα, σε ένα πρόσφατο ματς με τη Σκωτία έπαιξε κάτι σαν φορ και σημείωσε τρία τέρματα. Αν αποφασίσει ο Ντελ Μπόσκε να παίξει 3-4-3 τότε πιθανότατα θα είναι βασικός σε αυτή την ομάδα.

Χουάν Μάτα (Τσέλσι)

Πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ο παίκτης που με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του πρέπει να απασχολεί το πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει περισσότερο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας. Έχει πραγματοποιήσει πολύ καλύτερη εκκίνηση με τη φανέλα της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ, απ’ όσο ο Σίλβα πέρσι στη Σίτι. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους «μπλε» σκοράροντας, παίζοντας σαν επιτελικός και αποτελεί ένα ακόμα «πασπαρτού» στο οπλοστάσιο των «φούριας ρόχας».

Σεσκ Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα)

Πέρα από τον Νταβίδ Σίλβα αποτελεί την δεύτερη περίπτωση που θα προβληματίσει σοβαρά τον Ντελ Μπόσκε. Θα τολμήσει να «σπάσει» το βασικό δίδυμο των αμυντικών χαφ, του Αλόνσο με τον Μπούσκετς, για να βάλει τον πρώην σταρ της Άρσεναλ που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη; Μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που στον τελικό του Μουντιάλ με την Ολλανδία, βγάζει την υπέροχη ασίστ στον Ινιέστα. Βέβαια είναι πολύ πιθανό φέτος να πάρει τη θέση του Πέδρο στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό κατά την ταπεινή μας άποψη.

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

Τα πράγματα όσο παραμένει σε τέτοια επίπεδα παραγωγικότητας και όσο τα αντίπαλα δίχτυα τα «ματώνει» σπάνια, θα είναι εξαιρετικά δύσκολα γι’ αυτόν. Ο άνθρωπος που με το δικό του τέρμα, χάρισε το 2008 το EURO στους Ισπανούς, δεν έχει την εξέλιξη που θα ήθελε. Σε λίγα φετινά ματς των «μπλε» έχει καταφέρει να διακριθεί, το γκολ δεν έρχεται και θα είναι εξαιρετικά απίθανο να βρει θέση βασικού, τουλάχιστον με την εικόνα που παρουσιάζει τώρα. Όμως πόσο εύκολο είναι να μην υπολογίζεις, τον Φερνάντο Τόρες;

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου