ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86

Ο Ολυμπιακός κόντραρε στα ίσα για 30 λεπτά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο λύγισε από την ανωτερότητα της "ρωσικής αρκούδας" που πήρε και τα σπόρια από τα σφυρίγματα των διαιτητών.
Στην πρεμιέρα του Top -16 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ με σκορ 78-86, παρά το γεγονός πως για στα τρία πρώτα δεκάλεπτο στάθηκε σαν ίσος προς ίσο κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την πολυφωνία τους στην επίθεση αλλά και το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν το αντίπαλο δέος κάτω από τη ρακέτα για να σταματήσει τον Νέναντ Κρίστιτς. Οι Άντιτς και Χάινς πέτυχαν από 13 πόντους έκαστος και προσπάθησαν αρκετά στην άμυνα, όμως δεν μπορούσαν να περιορίσουν επαρκώς τον Σέρβο σέντερ που έκανε την ζημιά στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου βαρέθηκε να... εκτελεί βολές.
Δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας για πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Άντιτς και Ντόρσεϊ, ενώ η ΤΣΣΚΑ με τους Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας (παίζοντας στο "2" έχοντας το μαρκάρισμα του Red-Bill), Κριάπα, Κιριλένκο και Καούν. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με διάθεση, κάνοντας το σκορ 4-1, χάρη σε ένα υπέροχο καλάθι του Παπανικολάου.

Οι Ρώσοι όμως αντέδρασαν και έφτασαν στο +4 (5-9) στο 4’, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Σισκάουσκας. Στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι επιδίωκαν να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα, με τον Σκοπιανό φόργουορντ να "πυροβολεί" από την περιφέρεια μειώνοντας σε 8-9 στο 5’.

Στην άμυνα οι Πειραιώτες πίεζαν σε όλο το γήπεδο, ειδικά τον Τεόντοσιτς, καταφέρνοντας να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων.

Με υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ανέκτησαν το προβάδισμα στο 7’ με βολές του Ντόρσεϊ (10-9), αλλά οι Μοσχοβίτες με τον Κιριλένκο έκαναν τον σκορ γρήγορα 10-13. Ο Σπανούλης μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άποντος, αλλά με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (13-13) στο 8’, με τον Ολυμπιακό να μην αφήνει την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει. Ο πάντα επικίνδυνος Σισκάουσκας με ωραία ενέργεια έφερε την ομάδα του στο +3 (15-18), αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δύο σερί τρίποντα, πρώτα από τον Πελεκάνο και στη συνέχεια με τον Σλούκα, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 21-20, μέσα σε αποθέωση. Λίγο πριν την λήξη της περιόδου, όμως, οι Ρώσοι "έγραψαν" με τον Γκόρντον το 21-22, με τους ερυθρόλευκους, πάντως, να δείχνουν μαχητικοί παίζοντας στα ίσα τους σούπερ-σταρς του Καζλάουσκας.

Θράσος, μαχητικότητα και ο "εκρηκτικός" Χάινς

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο "καυτός" Σλούκας "πυρπόλησε" ξανά από την περιφέρεια τους Ρώσους, φέρνοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 24-22. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τον Κιριλένκο να σημειώνει το 26-28, αλλά οι Γκετσεβίτσιους και Χάινς, με ωραίες προσπάθειες έφεραν τους ερυθρόλευκους ξανά μπροστά με 32-30. Στο 15’, μάλιστα, ο δυναμικός Χάινς έριξε μία τάπα χάι-λάιτ στον Κρστιτς, η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο στο ΣΕΦ. Ο Τεόντοσιτς, όμως, στη συνέχεια πέτυχε το πρώτο του καλάθι κόντρα στην πρώην ομάδα του, με τους Μοσχοβίτες σιγά-σιγά να βρίσκουν ρυθμό, καθώς χάρη στον Σβεντ έφτασαν στο +4 (34-38) στο 7’.

Οι Πειραιώτες, όμως, ήταν μαχητικοί τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και την κρίσιμη στιγμή απάντησαν με δύο σερί τρίποντα, πρώτα με τον Σπανούλη και στη συνέχεια με τον Γκετσεβίτσιους, με τον Ολυμπιακό να "γράφει" το 42-40 στο 18’ και τις εξέδρες του ΣΕΦ να παίρνουν "φωτιά".  Ο Χάινς συνέχιζε να ρίχνει τάπες στους Ρώσους, οι Πειραιώτες φρόντισαν να παίρνουν τα ριμπάουντ και ξεχειλίζοντας από πάθος και αγωνιστικό θράσος, όντας γεμάτοι αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους, με τον εξαιρετικό Χάινς έφτασαν στο +4 (44-40), το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην τελευταία φάση, μάλιστα, ο Πρίντεζης αστόχησε σε τρίποντο, με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια υπό τις επευφημίες των 8.000, περίπου, φιλάθλων τους στο ΣΕΦ.

Η ρωσική άμυνα έκανε την διαφορά

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην άμυνα, μέχρι την στιγμή που οι Ρώσοι βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (44-44) στο 22’. Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης παρουσίασε επιθετικό πρόβλημα, με τον Άντιτς να δίνει, επιτέλους, την λύση (46-44) και τον Τεόντοσιτς ακολούθως να ισοφαρίζει το ματς (46-46). Κάπου εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι στην επίθεση, χαλάρωσαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να το εκμεταλλευτεί, φτάνοντας ένα σερί 6-0 κάνοντας το σκορ 46-50 στο 26’.

Σε εκείνο το σημείο ο Ίβκοβιτς έριξε ξανά στη μάχη του Σλούκα και Παπανικολάου, με τους Ρώσους να φροντίζουν να παίζουν μπάσκετ σε αργό τέμπο, επιδιώκοντας να κρατήσουν σε χαμηλό σκορ στην 3η  περίοδο τους Πειραιώτες, κάτι το οποίο και πέτυχαν, με την ρωσική άμυνα να κάνει την διαφορά.. Ο αφύλαχτος Τεόντοσιτς στο 28’ ευστόχησε σε μακρινό τρίποντο, φέρνοντας τους φιλοξενούμενους στο +7 (48-55), αλλά ο Γκετσεβίτσιους απάντησε με τον ίδιο τρόπο γρήγορα μειώνοντας σε 51-55. Oι παίκτες του Καζλάουσκας κατάφεραν και πάλι να φέρουν την διαφορά στο +7 (51-58) στο 29’, αλλά κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν, καθώς με τους Παπανικολάου και Πρίντεζη μείωσαν σε 55-58. Ο Σπανούλης μείωσε σε 58-60 με έμμεσο τρίποντο, αλλά στο τέλος ο Γκόρντον ευστόχησε σε ένα τυχερό σουτ (58-62).

Η ΤΣΣΚΑ έκανε… διαγωνισμό στις βολές

Στην τελευταία περίοδο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιχείρησε να ξαφνιάσει τον Καζλάουσκας, ρίχνοντας στο παρκέ τον Αμερικανό γκαρντ Λο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τα ερυθρόλευκα, μειώνοντας σε 60-64. Σε εκείνο το σημείο στο παιχνίδι ξεκίνησαν ομηρικές μάχες, με τον Παπανικολάου μέσα σε σώματα να πετυχαίνει ένα δύσκολο καλάθι (62-66). Στην επόμενη φάση οι διαιτητές δεν είδαν βήματα των Ρώσων, με αποτέλεσμα ο Ίβκοβιτς να "εκραγεί" και να πάρει τεχνική ποινή. Ο Κιριλένκο ευστόχησε στις βολές, ενώ το ίδιο έκανε και ο Άντιτς μειώνοντας σε 68-64. Από το ίδιο σημείο, όμως, στο 35’, ο Κρστιτς έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει με την μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, με +9 (65-74), με τον Σέρβο σέντερ να σημειώνει τέσσερις σερί βολές.

Οι διαιτητές συνέχιζαν να φορτώνουν με φάουλ τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν είχαν και λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να σουτάρουν συνεχώς από την γραμμή των βολών. Ο Κριάπα είχε 2/2 φέρνοντας την διαφορά στο +11 (65-76) στο 36’, με την ΤΣΣΚΑ να δείχνει πως "καθαρίζει" το παιχνίδι. Με τον Ίβκοβιτς να κρατάει στον πάγκο σε εκείνο το κρίσιμο σημείο τον Σπανούλη, ο Άντιτς με τρίποντο μείωσε σε 70-78 στο 37’, με τους Πειραιώτες να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια ώστε να επανέλθουν στο ματς. Οι παίκτες του Καζλάουσκας συνέχιζαν να είναι απόλυτα εύστοχοι από τις βολές, με τον Γκετσεβίτσιους να μειώνει σε 73-80 στο 1’54’’ πριν τη λήξη. Ο διαγωνισμός στις βολές από την ΤΣΣΚΑ συνεχίστηκε, με τον Σλούκα και Χάινς να μειώνουν σε 77-82 ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Ο Κρστιτς στη συνέχεια έκανε βήματα, με την κατοχή να πηγαίνει στους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στην ανατροπή, αλλά ο Χάινς έκανε ένα τραγικό λάθος, δίνοντας τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν το "διπλό" με σκορ 78-86.

Ανά δεκάλεπτο: 21-22, 23-18, 14-20, 20-24.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:


Τα στατιστικά των παικτών της ΤΣΣΚΑ:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου